אם מחר יעלו מס על הדלק ויתנו הטבת מס למחזיקי רכב גם תחשבי ככה?אכן, אבל הטבת המס הזאת מתקנת עוולה מסוימת...
אפשר לקרוא לזה תיקון עוולה
ואפשר לקרוא לזה להעביר את הפלסטר מפצע אחד לשני במקום לחפש את מקור הדימום ולשים חסם עורקים.
אם מחר יעלו מס על הדלק ויתנו הטבת מס למחזיקי רכב גם תחשבי ככה?אכן, אבל הטבת המס הזאת מתקנת עוולה מסוימת...
המישהו הזה כנראה נפלט מלימודי הכלכלה עוד לפני המבוא.כנראה שמישהו שם היה משוכנע שזה יוריד איכשהו את המחירים בשוק החופשי.
זה לא באמת שהמטרה היתה לתת מתנה לקבוצת זוכים אקראית.
קשה לי מאוד להאמין שיש הגיון בבסיס התוכנית הזו. זה פשוט לא מסתדר עם שום נתון כלכלי או מציאותי.מסכימה עם זה, עדיין ייתכן שבבסיס התוכנית היתה הגיונית ומשהו השתבש בדרך.
(באותה מידה ייתכן שהמטרות שלה לא היו טהורות לגמרי).
סתם להבין,
בעלי דירות היו משאירים את דירתם ריקות ללא ההטבה הזאת?
מותר להשכיר דירה המיועדת למגורים למטרה אחרת?
הרציונל בתכנית הוא להשאיר אנשים לחכות להגרלה הבאה וכך להוריד את הביקושהמישהו הזה כנראה נפלט מלימודי הכלכלה עוד לפני המבוא.
כי אם היה לומד אפילו קורס אחד במבוא לכלכלה, היה מבין שאין דרך להוריד מחירים בשוק בו יש ביקוש קשיח והיצע נמוך, ע"י נתינת מתנות מוזרות לאחוז קטן מהאוכלוסיה.
אממה בינתיים אנשים הפסידו מאות אלפי שקלים בגלל עלית המחיריםהרציונל בתכנית הוא להשאיר אנשים לחכות להגרלה הבאה וכך להוריד את הביקוש
כמובן שתכנית כזו יכולה להועיל רק אם בנתיים מישהו עובד על הגברת ההיצע
כיוון שזה פתרון לעיכוב רוכשים
ולא לביטול
אגב הדבר נכון גם להעלאת הריבית
הרציונל בתכנית הוא להשאיר אנשים לחכות להגרלה הבאה וכך להוריד את הביקוש
להעביר את הפלסטר מפצע אחד לשני במקום לחפש את מקור הדימום ולשים חסם עורקים.
הרציונל בתכנית הוא להשאיר אנשים לחכות להגרלה הבאה וכך להוריד את הביקוש
כיוון שזה פתרון לעיכוב רוכשים
ולא לביטול
אגב הדבר נכון גם להעלאת הריבית
לא כעסתי עליכם חלילה, רק על הגישה המשונה והמקוממת.צפה בקובץ המצורף 1371768
לא אני תכננתי רק ניסתי להסביר ת רציונל
להבנתי
לא למדתי כלכלה אבל משהו אני מבין
זה יגביר את עליית המחירים בסוף
כי בוא יבוא היום שבו אנשים יסתערו על שוק הדיור
כי יימאס להם לחכות
ואז העליה תהיה ענקית
בהנחה שיש מישהו שעובד על הגברת ההיצעלא כעסתי עליכם חלילה, רק על הגישה המשונה והמקוממת.
בדיור יש ביקוש די קשיח - כל משפחה צריכה דירה. נקודה.
או בקניה, או בשכירות.
אבל בכל מקרה, דירה היא דבר שאי אפשר לוותר עליו.
אנשים לא הולכים לחיות פה בבקתות בוץ כמו בסומליה (עיין בהמשך). ולא באוהלים.
כיוון שיש מחסור גדול בדירות, הפתרונות האפשריים הם:
1. הקטנת הביקוש דרסטית באופן טראגי כלשהו - מגיפה, גירוש משפחות מהארץ, מס כבד על ילודה, או צונאמי פתאומי (השם ישמור).
2. הגדלת ההיצע. ע"י תכנון בסדר גודל ארצי, ובניה מהירה כדי לעמוד בקצב הביקושים.
כל פתרון אחר, רוב הסיכויים שהוא פלסטר שאינו פותר את הבעיה, רק מטשטש אותה לתקופה קצרה.
הנה התוכנית החדשה כן נותנת משהו.יש כאן כמה ענינים שלא קשורים בעיני:
יש את העניין של מס הכנסה, שבהחלט בשכר גבוה הוא מאוד גבוה ויוצר מצב שגם אם מגדילים את השכר משמעותית בברוטו, זה לא מאוד משמעותי בנטו, זוהי בהחלט נקודה מתסכלת ומעצבנת, לא יודעת עד כמה המדינה יכולה להוריד את המיסוי ועד כמה זה יקרה (כן, גם אם תצביעו למלפגות אחרות, כמדומני, היה אחד כאן שהכריז בהתלהבות על תוכנית סינגפור והורדת המס הכנסה, הוא הפך להיות רה"מ וראו זה פלא- התוכנית הגרנדיוזית לא יצאה אל הפועל, ככה שאם אתם בונים על הנציגים החילונים שיפעלו למען הציבור, תחשבו פעמיים...), מסכימה שזו באמת בעיה, זה מתסכל גם אותי ויש לזה מעט פתרונות (כגון החזרי מס וכו').
לא מהשרשור הנוכחי... אבל אם תסתובבי בשרשורים אחרים כאן תוכלי לדעת על חלק...מעבר לזה כל העניין של בעלות הדירה או לא, פשוט לא קשור בעיני משום כיוון, כן, יש מצוקת דיור עצומה במדינת ישראל, גם אני סובלת ממנה עם משכנתא ענקיתתת וקורעתת שעלתה לי בהון, כרגע הדירה עוד לא בנויה, ככה שאני משלמת שכירות ומשכנתא במקביל- נקרעעעתתת, (אגב, גיקית, לא הבנתי איך את יודעת לאיזה ניק יש דירה, לאיזה 2, מה גובה המשכנתא של כל אחד וכו', כי אני לא הבנתי את הנתון הזה מההודעות של הניקים ואני לא טפשה)
אין כאן קנאה, אני מפרגנת.בתוך עמי אנוכי יושבת, יש לי אחים ואחיות, גיסים, חברות ושכנות, המצוקה הזו מזעזעת ואני כואבת אותה מאוד.
צריך לדרוש פתרונות למצוקת הדיור, אבל נורא מצחיק לקנא במי שהתחתן לפני 10+ שנים (הוא גם קרוב יותר לנישואי הילדים שלו) , ובכלל, פשוט מצחיקה הדרישה לשלב דירת מגורים בכל חישוב שהוא (מס הכנסה או הנחות)
הכוונה היא לא להגדיל את המס, אלא להתחשב בזה בהנחות...דווקא זה נשמע לי קומוניסטי למדי, לבנ"א יש נכס בבעלותו, לא עניניך אם הוא קנה את זה לפני שנים בזול, או שהוא קיבל את זה במתנה, זה משהו שנקנה בהון גבוה (ומיסים מפולפלים) וזה שייך כרגע לו, אולי הוא בחר להסתפק במועט כמה שנים עבור זה?
מדברת בעיקר על דירה שניה,(ושוב, דירה שניה זה עניין קצת שונה, מדברת על דירת מגורים), דווקא הציפיה הזו להשוות בדיוק את המצב שחלילה מישהו עם הון אישי לצריכה פרטית ישלם יותר מס הכנסה על המשכורת קומוניסטית מאוד בעיני. כאילו, את לא מוכנה להסכים למצב שיש אנשים שיש להם הון יותר גבוה.
אבל יש קשר חזק בין הדברים, ולא כל מקבלי ההנחה הם צעירים...בסוף, הנקודה היא השכר, תתלוננו על מדריגות המס, תתלוננו על מצוקת הדיור ועל יוקר המחיה, אל תערבבו בין הדברים, לא חושבת שמי שגר בדירה שקיבל מההורים (וביננו, כמה צעירים כאלו יש? נשמע ממך שחצי מהצעירים ככה, רחוקקק מאוד מהמציאות) צריך לשלם יותר מס הכנסה או צריך להפסיד הנחה במעון במקרה שיש לו שכר נמוך והוא זכאי ע"פ מדריגות השכר,
זה לא ממש נכון, יש לך בבני ברק למשל הרבה מטפלות פרטיות במחירים נמוכים, לפעמים יותר ממעון עם הנחה...ובכלל, כל ההנחה במעון נועדה לעודד נשים לצאת לעבוד, ככה שמי שיש לה דירה, עדיין צריכה לחיות, היא רוצה לעבוד ומרוויחה 6000, ברגע שמעון יעלה לה 3000 כי יש לה דירה, לא שווה לה לצאת לעבוד, התשלום למעון צריך לגרום שיצא שווה לצאת לעבודה, לכן החישוב ע"פ שכר הגיוני ביותר.
לא יודעת, מכירה מספיק זוגות(שיושבים כבר יותר מ3 שנים על הגדר) שהפלסטר הזה הזיק להם מאוד.בהנחה שיש מישהו שעובד על הגברת ההיצע
(אני אישית לא מאמין שיש מישהו כזה)
אז פלסטרים הם כלי חשוב
לכן כתבתילא יודעת, מכירה מספיק זוגות(שיושבים כבר 3 שנים על הגדר) שהפלסטר הזה הזיק להם מאוד.
בהנחה שיש מישהו שעובד על הגברת ההיצע
לא כשהם פוגעים באנשים אחרים.בהנחה שיש מישהו שעובד על הגברת ההיצע
אז פלסטרים הם כלי חשוב
מסכימה לגמריאבל הזוי שאנשים עם 2 דירות נכן להיום מקבלים הנחות ואנשים בלי דירה שמנסים לחסוך הון עצמי לדירה שמתרחקת מהם בכל שנה ישלמו שליש משכורת מס ולא יקבלו הנחות.
הניתוק הוא שאת יוצאת מתוך נקודת הנחה שהזכאים להנחות מחזיקים בבעלותם 2 דירות.הזוי שזה כן הגיוני כאן לאלו שכתבו עלי שאני מנותקת...
מסכימה עם כל מילההנה התוכנית החדשה כן נותנת משהו.
לא מהשרשור הנוכחי... אבל אם תסתובבי בשרשורים אחרים כאן תוכלי לדעת על חלק...
אין כאן קנאה, אני מפרגנת.
אבל הזוי שאנשים עם 2 דירות נכן להיום מקבלים הנחות ואנשים בלי דירה שמנסים לחסוך הון עצמי לדירה שמתרחקת מהם בכל שנה ישלמו שליש משכורת מס ולא יקבלו הנחות.
הזוי שזה כן הגיוני כאן לאלו שכתבו עלי שאני מנותקת...
הכוונה היא לא להגדיל את המס, אלא להתחשב בזה בהנחות...
למשפחת X יש דירה פלוס יחידה בבני ברק שמכניסה 3K, האשה מרוויחה 7-6 במשרה חלקית כמורה הבעל אברך, הם מקבלים סבסוד מלא למעון (שהם לא חייבים)+ הנחה בארנונה.
יש להם 4 ילדים מתוכם 2 במעון
למשפחת Y יש גם 4 ילדים, אבל אין להם דירה, הם חוסכים כבר שנים אבל הצליחו להגיע ל300K ונכון להיום זה לא מספיק להם אפילו לדירה בחריש.
האשה מרוויחה 30, הנטו שלה בערך 18, הבעל אברך
אין לה סבסוד למעון והיא חייבת אז היא צירכה לשלם על כל ילד 3100/2500
היא משלמת גם שכירות על דירת 3 חדרים כ5K
+ ארנונה 500 שח לחודש.
הם מנסים להצטצמצם ולחסוך כדי להגיע להון עצמי לדירה בחריש...
מובן כאן הפער?
מדברת בעיקר על דירה שניה,
כיום המצב הוא שגם מי שאין לו הון אישי משלם מס קומוניסטי..
אבל יש קשר חזק בין הדברים, ולא כל מקבלי ההנחה הם צעירים...
הנקודה היא שיש פער כלכלי גדול מאוד בים מי שיש לו דירה לבין מי שאין לו, ואין לזה התיחסות בפטור ממיסים / הנחות.
זה לא ממש נכון, יש לך בבני ברק למשל הרבה מטפלות פרטיות במחירים נמוכים, לפעמים יותר ממעון עם הנחה...
אממה המעונות מלאים....
תכלס לו יצויר (ואני נגד!) שגזרת ליברמן על המעונות מתממשת, ברור שהאנשים האלו לא ישלחו למעון, אלא למטפלת פרטית שלוקחת 1400-1000 שח...
בלו יצויר שמישהו היה עובד על הגברת ההיצעלא כשהם פוגעים באנשים אחרים.
אז שוב, אני לא מדברת על אלו שיש להם דירה עם משכנתא גדולה ...מסכימה לגמרי
הניתוק הוא שאת יוצאת מתוך נקודת הנחה שהזכאים להנחות מחזיקים בבעלותם 2 דירות.
(יתכן ויש פה בודדים כאלה)
מכירה בכל הסביבה והמשפחה והחברות שלי רק 3 משפחות שמישכנו את דירתם וקנו דירה נוספת.
בדיוק!!!די כבר להתיחסות למשכורת בתור חזות הכל
לדעתך לגיטימי ומתבקש לקחת בחשבון משכנתא גדולה לטווח קצר כי "תצטרכי לחתן את הילדים"אז שוב, אני לא מדברת על אלו שיש להם דירה עם משכנתא גדולה ...
אני כן מדברת על אלו שיש להם דירה ענקית+ בלי משכנתא(אין כזה דבר כי הם ימשכנו ויקנו עוד אחת)...
לאחוז גבוה מאוד בציבור החרדי יש יותר מדירה אחת! ואגב את בד"כ גם לא תדעי על זה...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: