יש כאן גם נשים שלמדו ממקורות מקצועיים.נכתב ע"י סימולציה;2286657:תרשו לי להתערב לכן באמצע?
תודה.
יושבות כאן נשים, שהידע שלהן בטיפול אגור ואסוף מהשקפתן האישית, ומעירות על חוסר מקצועיות אצל מטפלת רגשית, כשברור, או כנראה, שהן עצמן נגועות באותו חסר.
קראתי את האשכול, ואני שומעת שמפחיד אתכן אהבה בטיפול, מלחיץ אתכן לשמוע שיש מושג של תלות, של מגע, של קשר רגשי עמוק בין מטפלת למטופלת.
זכותכן. פחד הוא דבר לגטימי, ופחד מפני הבלתי ידוע הוא נורא הרבה יותר.
העולם הבטוח שלכן, מסודר למסגרת של דיסטנט ברור בין המטפל למטופל, והוא נבהל נורא כשמפרקים לו את הסדר הזה ומתחילים להכניס לקשר מטפל-מטופל דברים שלא ידעתם שהם קיימים.
אני לא אומרת, זה קשה להתנער מדעות קדומות. זה לא פשוט. לקח שנים עד שהרופאים הסכימו להאמין שהגיינה זה דבר בסיסי בטיפול. למשל. אז אתן יכולות לבחור להמשיך לאחוז בדעות ישנות, ומיושנות מה, ואתן יכולות להבין שיש עוד שיטות ועוד כיוונים חדשים, שעדיין לא מכירים אצלנו.
אתן כנראה לא מכירות, אבל יש כאלו שהמצב הרגשי שלהן קשה כל כך, שטיפת אהבה יכולה להציל אותן. מה? כך אתן נושפות בתיעוב, לשלם על אהבה??? איכס. נכון. זה עצוב גם לכל הנשים האלו שהן צריכות לשלם בשביל לקבל חום ואהבה, זה עצוב להן שהן חסומות, סגורות, כבויות ועוד כל מיני דברים שגורמים להן להתכנס בעצמן ולא להפתח לסביבה שלהן, אבל האהבה הזו, והקשר הרגשי העמוק שנוצר (הרבה בעקבות המגע), פותח בלב יכולות לקבל את השפע שהסביבה נותנת, התלות הזו, הבטחון, ההכלה העמוקה, גורמת לנפש להבריא, ואחרי תקופה של טיפול היא מסוגלת לקבל את שלה בלי תלות בטיפול.
הנסיון מוכיח, שהתוצאה של טיפול מהסוג הזה, היא פריחה רגשית, ונפש בריאה ומשוחררת, מודעת ושמחה, ולא תלות נצחית וממסכנת במטפל / באהבה לו / במגע שלו.
זהו. תפתחו את הראש. נשימה עמוקה. וגם אם אתן לא מסכימות, אז בבקשה, אל תכבנה את התקווה לאותן נשים שטיפול כזה יכול להציל להן את החיים.
יום טוב.
קורה.