כללי על חסות ומרורים יאכלוהו

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י קלרינט;n4908607:
הצלצול לאות הזדהות.

באמת סיפור בהמשכים, מלווה בציורי קומיקס. אהבתי :)

אם הוא סגור על זה, לפחות תנסי לשכנע אותו להפחית גראדיאנטים, סטרוקים וכו'.

כבר לא ממש אכפת לי,
הפכתי לאפטית בכל מה שנוגע לעבודה
למרות שהייתי רוצה לסיים אותה מה שיותר מהר...

השאלה אם יש טעם להתווכח, להגיד, להסביר...

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ראשית כל, היה כיף לקרוא כאן על תהליך הלוגו, משעשע במיוחד (אם לא חושבים על הסיוט שעברה הגרפיקאית...)

וכעת, רק שאלה, למה שלא תחזרי ללוגו הראשון שעשית, שהיה מאד יפה, ומתחת הלוגו תעשי מעין אייקונים של כל המוצרים שהוא משווק?

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אה, נזכרתי, הוא כבר הסביר במיוחד שהוא רוצה את כל העגלה הנ"ל בלוגו, אז... אכן לוגו זה לא, אך כעת את רק יכולה לומר לו שהלוגו נראה עדיין ריק, וניתן להוסיף אותו מאחורה סוחב את העגלה, על רקע של שדה, (ואז זה יהיה יותר טוב מההוא שהצטלם לבד על רקע של שדה), וכדי שמשווק החסות לא ייפגע אז... שגם הוא ייכנס לרקע של ה'לוגו', בקיצור, אולי תמונת מחזור לכל הספקים, הכווול בלוגו.

הכל בהומור...

נ.ב. היכולת לזרום כך אחר הלקוח מעוררת השתאות.

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
לא מבינה למה לא הפנית אותו לשכנה שלו בת השש עשרה שיש לה פוטושופ בבית. לא מבינה~!...

:D:D:D
הזוי.

yamb

משתמש צעיר
לא קראתי הכל-אבל אולי במקום כל הירקות הוא יספתק שלשם שלו יתווסף עלה שלוקח אותנו היישאר למחלקת הירקות בשוק?

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י yamb;n4909731:
לא קראתי הכל-אבל אולי במקום כל הירקות הוא יספתק שלשם שלו יתווסף עלה שלוקח אותנו היישאר למחלקת הירקות בשוק?

כנראה שבאמת לא קראת את ההודעה הראשונה...
את זה ניסיתי כבר לפני חודשיים...

כעת קיבלתי מהמזכירה רשימת שינויים-
1. צבע - הוא רוצה צבעים יותר חיים,
2. חדות- שהירקות יהיו יותר חדים וברורים (אולי להוסיף קו מתאר דק וברור שיתחום כל ירק)
3. העלים הגדולים יותר בצד שמאל ביקש להוריד אותם ולשים במקומם פטרוזליה או כוסברה או סלרי,
4. דבר נוסף אפשר להתאים את זה גם להדפסה של שחור לבן?
בנוסף, היא מתנדבת לשלוח לי רשימה של כל הירקות שהן משווקים כדי שאשלב את כולם...

מה, למען השם, אני אמורה לעשות???

(מרוב הלם לא הצלחתי להגיב כלל
רק שאלתי אותה אם היא יכולה לשלוח לי גם רשימה של מחירי הירקות כדי לשלב בתוך הלוגו)

מירי זיידנר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עם המחירים יהיה קצת בעיות כי בכל רשת יש מחיר אחר ויש ימים של מבצעים במחלקת ירקות.....
בקיצור סלט של ירקות מחירים ומשווקים...

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אנסה ענייני...

אם את לא ממשיכה עם זה רק בשביל החוויה, הלמידה, ובשביל לדעת לפעם הבאה מה לא לעשות ו...מתי לעצור, עצרי עכשיו.

אבל אולי יש כאן משהו חווייתי (בשבילנו בכל אופן ;)), זה שיעור גדול ללמידה של 'איזה טעויות לא עושים', ותוכלי יום אחד להרצות על 'עמידה מול לקוח', יהיה הרבה מה ללמוד ממך...

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י welcome;n4910529:
אנסה ענייני...

אם את לא ממשיכה עם זה רק בשביל החוויה, הלמידה, ובשביל לדעת לפעם הבאה מה לא לעשות ו...מתי לעצור, עצרי עכשיו.

אבל אולי יש כאן משהו חווייתי (בשבילנו בכל אופן ;)), זה שיעור גדול ללמידה של 'איזה טעויות לא עושים', ותוכלי יום אחד להרצות על 'עמידה מול לקוח', יהיה הרבה מה ללמוד ממך...

אין לי בעיה לסיים את זה
אני כבר השלמתי עם העובדה שזו עבודה שלא אכניס לתיק העבודות בחיים....

השאלה שלי היא האם עשיתי טעויות מדי איומות?
האם אני לא צריכה להיות חזקה יותר ולהוציא את הלקוח עם לוגו שגם יימכור לו?
לפעמים אני מרגישה שאני לא מספיק חזקה בלהעמיד לקוחות על מקומם הראוי להם.
לפעמים נראה לי שאולי כן צריך להתעקש עם לקוח, להסביר לו מה זה לוגו ופשוט לבחור בשבילו....

לא יודעת מה נכון לעשות
האם אין בכך חוסר הגינות כלפי הלקוח?
(למה אני במקום המשווקים והלקוחות הייתי עפה מצחוק מלקבל מעטפה עם "לוגו" מהולל שכזה...)

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ראשית כל לגבי תיק העבודות, הלוגו הראשוני ממש מדהים, (ההוא עם הבצל) התלהבתי מהרגע הראשון, ואת רואה זאת לפי תגובות הקולגה.

שנית, יש גרפיקאים שאומרים לי שהם לא יסכימו לבצע כל עבודה עבור לקוח לפי גחמתו רק בשביל לשמור על השם שלהם, יש בזה משהו, אך גם זה לא ממש נכון, רצוי וראי שתהיה גמישות עבור הלקוח, אך יש גבול שבו הלקוח צריך וחייב לדעת ש"אם באת אליי, זה לא רק לביצוע טכני, אלא גם על פי כללים מקצועיים בסיסיים".

ככלל, צורת העבודה צריכה להיות שבתחילת העבודה קובעים מחיר הכולל שלשה סקיצות, מתוכם הלקוח צריך לבחור אחד, שאיתו הולכים לכל אורך הדרך.

אם הוא לא מעוניין בכל הסקיצות, זהו הזמן לסיים, עם תשלום מוגדר מראש לסקיצות.

כמובן שגם דברים אלו הם לא שחור לבן, מותר שתהיה גמישות מסוימת, אך אלו כללי יסוד שצריך ללכת איתם.

(הדברים פחות או יותר נמסרים במסגרת הרצאותיו של המרצה איתמר גור בפרוג).

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
שכחתי גם לומר, שיש דרך פסיכולוגית איך להוביל את הלקוח לבחור את הסקיצה הרצויה ביותר עלייך כמעצבת.

פלפלית

משתמש רשום
עיצוב גרפי
נכתב ע"י welcome;n4910601:
שכחתי גם לומר, שיש דרך פסיכולוגית איך להוביל את הלקוח לבחור את הסקיצה הרצויה ביותר עלייך כמעצבת.

תחכים אותנו. מהי?

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אלו לא דברים מוגדרים, אבל הרעיון הוא, שמראים ללקוח שלשה סקיצות, הראשונה, שאותה אנחנו רוצים שהוא יבחר, מעצבים בחזות וויזואלית טובה יותר, מוגמרת יותר וכו' השאר זה רק כדי שהוא ייראה 'כמה הראשונה טובה יותר'...

אמר לי מעמד ספרים שתמיד היתה לו בעיה עם לקוחות שיש להם 'הערות ושיפורים' שלא נגמרים, הוא מצא פתרון, והוא אמר לי שזה בדוק ומנוסה!!! נגמרו כל הבעיות!!!

לאחר שהוא גומר לעמד ספר, הוא עושה שלש/ארבע 'בעיות' בולטות וחריגות ממש, לדוגמא: הוא מקטין באופן בלתי פורפרציונלי את הכותרות, מספרי עמודים ופיסקאות במיקום לא נוח או לא לעניין, וכל מידי כאלה...

הלקוח מגיע, תשמע, צריך לסדר את זה, אוי, צודק, אסדר...

ואת זה...

צודק, אסדר...

אוה, עכשיו זה מצוין!!!

קחו את זה רק כרעיון, הטקטיקה רק היא שמשתנית לפי תחום המקצוע וסוג הלקוח (ואיש המקצוע...)

מקווה שהועלתי, בהצלחה.

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
מנוחהלה, את יודעת לשים גבולות?
תגידי ללקוח הזה חד משמעית, שעל תיקונים מקובל לשלם לפי שעה, ומחיר-מחיר. לא שכר מינימום.

גם לי נמאס לשמוע על הלקוחות ההזויים.
כמו שאת צריכה אותו, הוא צריך אותך בתור אשת מקצוע - לא פחות.

וכשתעמידי לו גבולות, הוא יעריך אותך יותר. אולי הוא יחטוף שוק, אבל תשימי אותו במקום שהוא אמור לעמוד בו. כרגע הוא בכלל לא ברור עם עצמו, מתחשב בכל הספקים ולא בך (את, בתור אשת מקצוע, לא ראויה להתחשבות? עבודה על המחשב היא עבודה כמו כל עבודה!), משגע אותך ולא יודע מה הוא רוצה.
חבל שלא עבדת עם בריף וחוזה כתובים, שהוא ניסח אותם יחד איתך.

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י א-ירושלמית;n4911589:
מנוחהלה, את יודעת לשים גבולות?
תגידי ללקוח הזה חד משמעית, שעל תיקונים מקובל לשלם לפי שעה, ומחיר-מחיר. לא שכר מינימום.

גם לי נמאס לשמוע על הלקוחות ההזויים.
כמו שאת צריכה אותו, הוא צריך אותך בתור אשת מקצוע - לא פחות.

וכשתעמידי לו גבולות, הוא יעריך אותך יותר. אולי הוא יחטוף שוק, אבל תשימי אותו במקום שהוא אמור לעמוד בו. כרגע הוא בכלל לא ברור עם עצמו, מתחשב בכל הספקים ולא בך (את, בתור אשת מקצוע, לא ראויה להתחשבות? עבודה על המחשב היא עבודה כמו כל עבודה!), משגע אותך ולא יודע מה הוא רוצה.
חבל שלא עבדת עם בריף וחוזה כתובים, שהוא ניסח אותם יחד איתך.

העניין הוא לא הכסף
לבנאדם הזה לא אכפת לשלם וברור שהבהרתי לו שמעכשיו כל תיקון יעלה לו ביוקר(!)
הבעיה שאלו באמת תיקונים מינורים שלא ייקחו לי מדי הרבה זמן ;)

דווקא כתבנו בריף וחוזה מסודרים מאד
התחלתי לעבוד לפי הבריף והתוצאות היו די נחמדות
(ע"ע הודעה ראשונה)
אח"כ התחיל מהלך שלם, כעת אנחנו אוחזים כאן
מה יהיה הלאה, אין לי מושג....

עיקר השאלה שלי זה אם להעמיד אותו על המקום-
להודיע לו חד משמעית שישנם כללים ללוגו וכך לא בונים כלום!
או להפוך לביצועיסטית שלו (בתשלום נוסף כמובן...)

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
תראי כמה אנרגיה את משקיעה בעבודה לפי קריזות. לא חבל לך???
תעמידי אותו על המקום האמיתי שלו, גם בשבילו. לא רק בשבילך.

דריבלית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
שניה שניה

בואי תעצרי לרגע

תגידי לבנא
מה המטרה שלו?
להיות זכיר?

זה רק בלוגו מנימלסטי ברור ופשוט ללא הרבה אלמנטים.
תנסי לשים את כל הירקות בצבע לבן על רקע או בתוך הבצל
או בתוך צורניות שמשלבת הכל
תגידי לו שהוא ימכור יותר טוב מההוא שהצתלם..

טיפ:

את הלוגו שאת אוהבת שימי לו על משאית שטסה בכביש הוא כבר יבין לבד..

פעמון ורימון

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
יקרה,
הלוגו הראשון היה אלוף, הלוגו השני- בצל מתוק לגמרי.
משם והלאה זו היתה התדרדרות מטורפת במדרון...
עצרי את זה כאן ועכשיו... אחרת זה לא יגמר!

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
לבנתיים שלחתי למזכירה שלו קישור לאשכול
מקווה מאד שזה יעזור...

mbymichal

משתמש רשום
עיצוב גרפי
ממבט קצת אחר: בואו נפריד:
ברור לכל אחד, וגם למשווק חסה שלא מבין בגרפיקה,
שאם הוא שם איור מרובה פרטים וצבעים על חשבונית שלו, בפינה למעלה, לא רואים רואים אותה ולא מבינים אותה, הוא רוצה איור גדול ומלא חיים לארגזים? שיהיה לו לבריאות, זו זכותו, רק תשאלי אותו מה מתוך כל זה הוא רוצה בפינת החשבונית, יתכן שזה רק השם שלו בפונט המתאים, ואם תרצו תגדירו לעצמכם: הוא רצה עיצוב ארגז, לא לוגו. קרה לי הרבה מקרים דומים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה