ממש לא!
התשואה לא הייתה גבוהה
בגלל מחירי השכירות
אלא בגלל שמחירי הדיור היו מאד נמוכים!!!
בגלל הריבית הגבוהה
בדיוק מה שמתחיל לקרות עכשיו וימשיך ככה בשנים הקרובות...
אני מדברת על זוגות צעירים שנכנסים עכשיו לשוק הנדל"ן
לא על מי שכבר שוכר
ויש להם אופציה לשכור או לקנות
דווקא עכשיו יותר הגיוני לשכור ולהמשיך לחסוך
ולא לרוץ לקנות כי כנראה לא תהיה עליה מטאורית במחירי הדירות , ומצד שני הריבית גבוהה, כמו שכתבתי.
אין לי נתונים סטטיסטיים, אבל בהחלט שומעת בסביבה שלי שמי שעכשיו שוכר דירה פנויה (זוגות צעירים, אנשים שעוברים דירה שכורה) , המחיר שלה קפץ מאוד בחודשים האחרונים.
השנים האחרות הכניסו אנשים חסרי הון וחסרי יכולת כלכלית להיות "משקיעים" בשוק הנדל"ן ולמנף את הכסף שלהם. עכשיו זה כבר לא אופציה משתלמת בשבילם.
השאלה מה קורה עם המשקיעים המבוססים ואלו שכבר קנו בעבר דירות עם משכנתא בתנאים נוחים. אני לא יודעת איך באמת שוק המשקיעים המבוססים יתנהג עכשיו.
אולי ימכרו, ואולי יעדיפו בתקופה הזו להרוויח פחות מעליית הערך, אבל יותר מהתשואה שאולי תעלה.
יש כאלו שמאמינים מאוד בשוק הנדלן הישראלי באופן כללי, ויש מי שרוצה לגדר את עצמו בשוק הנדל"ן הישראלי עבור רכישת דירות לילדים בעתיד.
ימים יגידו האם תהיה מכירת דירות המונית של משקיעים. כרגע נראה שהמצב עוצר את הזוגות הצעירים מלקנות שמעדיפים להמתין ולחסוך (בגלל מחירים גבוהים וריבית גבוהה).
מחירי הדירות בעבר, היו אכן נמוכים משמעותית. אני לא מתייחסת ספציפית למחיר, אלא על יחס שווי הדירה לשווי שכירות בסביבת ריבית גבוהה ממה שאנחנו מכירים. אני לא בטוחה שאין קשר, אבל אין לי נתונים כרגע לבסס או להפריך את זה.