דרוש מידע עישון סיגריות

שלוימל'ע

משתמש רשום
כתיבה ספרותית
כאחד שעישן והפסיק ולאחרונה גם הפסיק להפסיק ;) תדעו לכם כל מתנגדי הסיגריות שאין איך לשכנע אותנו, על כל דבר יש לנו תשובה:
בריאות - ידוע שהסיגריה לא מקצרת את החיים אלא מתמצתת אותם..
כסף - ידוע הסיפור על אחד שחישבן עם חבר שלו שמעשן חבילה ליום 50 שנה - 30ש"ח300X יום50Xשנה=חצי מליון ש"ח!!! ענה לו החבר - נו, ולך יש את החצי מליון הזה??..
איסורי תורה - לא נעים, אבל זה לא משהו שמשכנעים איתו, מי שזה לא מדבר אליו גם לא ידבר, כמו חיסוני קורונה.
ועכשיו ביתר רצינות - לענ"ד אם יש מישהו שמסוגל להפסיק זה המעשן בעצמו!, ואם יש משהו שיכול לשכנע אותו זה חירותו האישית!!
אני לא יודע אם כל המעשנים כמוני, אך מה שהכי הפריע לי זה ההתמכרות, המוגבלות. הכלא הזה. השגעון וחוסר הריכוז שנתפס כשאין לי סיגריה או אש, הסיגריות שמעשנים על אף שלא סובלים אותם (ע"ע מוצ"ש), הסיגריה שלפני שבת שמעשנים בלחץ טראגי ומנסים לשוא להספיג בגוף בשביל השעות הקרובות, המחשבה בשבת (ויו"ט) על איך באלי, החוסר במשמעות לטיול/סעודה טובה/כל חוויה שהיא -בלי סיגריות ועוד כהנה וכהנה.
כל אלו רק דוגמאות מתומצתות של כל השעבוד שיש למעשנים. אם תשקיעו בזה אולי תצליחו.

a jew

משתמש פעיל
ודרך אגב: היום בישיבות הסיגריות נדחקו לטובת הסיגריה האלקטרונית (ובמיוחד בגילאים הצעירים) ולכן הקמפיין צריך להתמקד יותר בסיגריות האלקטרוניות.
(לפחות איפה שאני לומד כמות הבחורים שמחזיקים סיגריות רגילות נמוכה מאד (בדגש על מחזיקים חבילות כי כאלה שעוקצים יש הרבה , אבל אז זה סיגריה , שתיים ביום טוב) לעומת כמות המחזיקים בסיגריה אלקטרונית שמזנקת בצורה מפחידה)
בסיגריות אלקטרוניות הסיכון נתון למחלוקת לדוגמא באנגליה הוא משווק ע"י משרד הבריאות בתור תחליף בריא
רק בארץ משרד הבריאות משווה את הסיכון

איסורי תורה - לא נעים, אבל זה לא משהו שמשכנעים איתו,
ממש לא, מכיר שני אנשים שהיו מעשנים כבדים מאוד אחד גם הלך לגמילה וכלום לא עזר, עד שהרב שלהם תפס אותם על חם (כל אחד בנפרד) ואמר להם את דעתו שלעשן זה כמו לאכול חזיר ובו במקום שניהם הפסיקו מיד,

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
מוקדש למעשנים וכאלה שעדיין לא

קבצים מצורפים

• חיים ללא עישון-אסחייק.pdf
    1.5 MB · צפיות: 118

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
למה אתה לא אוכל מתוקים? ולא שותה בתוך הסעודה?
ולפי שיטתו מה הבעיה שאני מעשן הרי זה פחות מסוכן מכוס קולה...
על הספר הנ"ל יש הסכמות מגדולי הפוסקים ועל הספר "חיים בריאים כהלכה" אין את ההסכמות הנ"ל

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
סליחה שאני "מתערבת" אבל אין על זה זכויות יוצרים? זה ספר שהוא מוכר אותו...
יש אותו בקול הלשון ובעוד מקומות
(אני אישית הורדתי מ"היברו בוקס")

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
זכורני מימי בת"ת שהמנהל היה מעשן ומוציא עלי לפרצוף את כל העשן, בגלל שהייתי אומר לו שזה לא לענין לעשן בתוך הבנין של הת"ת
ואצלי אחד המנהלים היה נותן מכות עם סרגל 30 ס"מ...
את שתיהם היו מפטרים היום

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים

h5247

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
קצת רצון ושליטה עצמית? באמת? איזו נאיביות.
ולהביא ראיה מהיכולות של הרב שך? כמה פתטי.
כמי שעישן קרוב ל10 שנים והפסיק לעשן אני חייב לומר שזה לא כך קשה.
זה קשה בעיקר אחרי ארוחות (או בלילה חורפי קר במיוחד, או אחרי סדר א' רציני...) בשבוע הראשון והשני שאחרי הגמילה.
לא משהו שאי אפשר לעמוד בו.

מי שבכל זאת קשה לו אני ממליץ לעבור לאלקטרונית לתקופה מסויימת ואחר כך להפסיק.

א. כהנא

משתמש מקצוען
לא סקרתי את הנושא במספרים, אבל מסתבר שהעישון בציבור החרדי אכן פופולרי יותר מבציבור החילוני (באחוזים כמובן)
אם לא סקרת, על סמך מה זה מסתבר?:rolleyes:
איך הגעת למסקנה הזאת?
בציבור החילוני (וגם הדתי) גם נשים מעשנות, וממילא זה מעלה מאד את האחוזים.

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אם לא סקרת, על סמך מה זה מסתבר?:rolleyes:
איך הגעת למסקנה הזאת?
בציבור החילוני (וגם הדתי) גם נשים מעשנות, וממילא זה מעלה מאד את האחוזים.
הארכתי בהודעה הנ"ל להסביר על סמך מה זה מסתבר ואיך הגעתי למסקנה הזו...
אבל כפי שציינתי, גם אם טכנית הנתונים המספריים אינם נכונים, הסיבות לכשעצמן עדיין רלוונטיות (ולענ"ד נכונות).

לא חשבתי על הענין של הנשים המעשנות. התייחסתי לגברים.

הזוי, הייתם מחזיקים בבית ילד שאוכל חזיר?! -מקווה שלא. וילד שמעשן???
1. איפה ראית שהרב שלי אוחז כך.
2.להחזיק בבית לא קשור לחומרת האיסור אלא להוראת היתר שהילד מגיע איתה, הרי בשורה תחתונה לשה"ר זה יותר לאוין מאכילת חזיר ולפי ההסתכלות שלך כל ילדי ישראל צריכים להיות הומלסים,

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה