טעות דרמטיתחברה צריך לפתוח אשכול גם נגד שתיה מתוקה נו מי מתחיל העישון מכבר נשרף מזמן כל פעם עוד אשכול צואף אחד לא הפסיק לעשן בגלל האשכול אז קדימה לשתיה מתוקה אולי שם תראו הצלחות
בלת"נ (בלי לקרוא תגובות נוספות)לא מעניין אותי הגיל/המעמד שלו
מבחינתי שיהיה בן 100... ר"מ מעשן צריך לשבת בבית נקודה!
נכון, בחיי לא עישנתי אפילו לא "שחטה" אחתבלת"נ (בלי לקרוא תגובות נוספות)
אני ממש חביית לומר שאתה לא אוהב לעשן ואין לך המשיכה לכך
ולו היה לי כח הייתי מוכיחה לך שאם היית נגוע בכך היית מדבר אחרת.
סורי. מרגישים...
מקרה חריג אחד לא יצביע על אלפי אחריםנכון, בחיי לא עישנתי אפילו לא "שחטה" אחת
וחוץ מזה שאני מכיר בחורים צעירים שהתחילו לעשן בעקבות אנשי צוות בישיבה שמעשנים (אני מכיר סיפור על אחד שהר"מ הביא לבחור (בן 15!!!) סיגריות)
ואני גם מכיר מקרוב את נזקי העישון
ולכן אני נגוע בדבר,
סליחה.
כמה מגוחך לראות תגובות של אנשים / נשים שמעולם לא עישנו ונותנים עיצות והוראות איך צריך להתנהל עם העישון...
נראה אתכם לא נכנסים לפרוג X שעות (או כל הרגל אחר שאתם עושים באופן אוטומטי) בלי שתהיה לכם פריחה בכל הגוף.
מי שמכור לא יבין את מי שלא, ולהפך...טעות דרמטית... והכי מעצבן זה המעשנים שלא מבינים שלאחרים שלא מעשנים זה פשוט ריח דוחה
שנדבק בבגדים ומסריח אותם, הם מעשנים לידך כאילו זה דבר נורמלי ולא מבינים בכלל את הבעיה...
לא.הכותב זה לא @Natan Galant ?
נו, ומי זה "זעליג אמזלג"???לא.
הכותב הוא זעליג אמזלג, ואני משערת שזה התפרסם בפקעלה של נתן מתישהו
כי בשונה מדברים אחרים עישון מזיק גם לסובבים!!!כמה מגוחך לראות תגובות של אנשים / נשים שמעולם לא עישנו ונותנים עיצות והוראות איך צריך להתנהל עם העישון...
נראה אתכם לא נכנסים לפרוג X שעות (או כל הרגל אחר שאתם עושים באופן אוטומטי) בלי שתהיה לכם פריחה בכל הגוף.
לא סקרתי את הנושא במספרים,
אבל מסתבר שהעישון בציבור החרדי אכן פופולרי יותר מבציבור החילוני (באחוזים כמובן),
גם אם הנתונים הכמותיים אינם נכונים, (וכאמור לא בדקתי את זה), הסיבות הנ"ל עדיין קיימות ועומדות.קודם תביאי מספרים
אחרי זה יהיה על מה לדבר......
אם אתה חושב שזה נתן גלנט בכבודו אז זה לא הוא. (אפילו שאני מניחה ששניהם יוחמאו מהעניין)נו, ומי זה "זעליג אמזלג"???
לא הבנתי , אולי גם ר"מ שמדבר לשון הרע לא יוכל ללמד תלמידים?? זה מגוחך....לא מעניין אותי הגיל/המעמד שלו
מבחינתי שיהיה בן 100... ר"מ מעשן צריך לשבת בבית נקודה!
ידוע , שבזמן שהרב ש"ך היה מעשן הוא אמר שא"א להבין רמב"ם בלי סיגריה , ואחרי שהוא הפסיק לעשן הוא אמר שהוא לא מבין איך אפשר להבין רמב"ם עם סיגריה (וזה ראיה לכל המכורים שעם קצת רצון ושליטה עצמית אפשר להיגמל מזה)גדולי עולם עשנו למרות שכבר בזמנם ידעו שזה מאוד מסוכן, הסטיפלער, הרב שך, ר' ישראל יעקב פישר (דרך אגב יש אמרה בהלצה משמו, עדיף 70 שנה עם סגריות, מ90 בלי)
חברה תפסיקו לפתוח כל שבוע אשכול על עישון אין מה לעשות עם המצב מי שמעשן מעשן ומי שלא לא אין מה לעשות תפסיקו
בכלל מי שלא עישן שיפסיק לעטיף מוסר למי שכן מעשן הוא אף פעם לא הרגיש את הדבר ואין לו זכות דיבור
מי שמעשן שיפסיק להטיף עשן על מי שלא מעשן, הוא אף פעם לא הרגיש את הדבר חונקים אותך בעשן וחומרים רעילים נגד רצונך וחפצך בחיים ואין לו זכות דיבור
יש באמת מספיק אנשים שהפסיקו ויכולים להטיף.
באופן כללי, בלי קשר לעישון, אני לא חושבת שלמישהו בעולם הזה יש זכות להטיף למישהו.
אפשר לבקש שלא יעשנו לידכם, אפשר לסלוד מריח של עישון, אפשר לדאוג לחבר שמעשן, ולנסות לעודד אותו להפסיק אם הוא מעוניין בכך.
אבל להטיף? התפקיד שלנו הוא לא לתת מוסר לאחרים ולא לחנך אותם,
לא משנה מה ה'אחרים' עושים.
יש כאלו שהתריג מצוות הם בשבילם תריג עצות לואהבת את השםאני יושב וקורא את כל התגובות ופשוט נדהם, מאיפה הזכות שלכם להגיד לבן אדם מה לעשות?
מי שבא לו לעשן שיעשן ומי שלא בא לו שלא יעשן,
נכון שעישון במקומות סגורים אפשר לאסור כי זה מזיק לאחרים, אבל מה שבאויר פתוח וכד', מאיפה העזות הזאת שפתאום בנושא הסיגריות אנשים מרשים לעצמם לחנך אחרים, ופעמים רבות להעיר לאנשים שהם לא מכירים.
נניח אתם רואים בנ"א לא עלינו קם אחרי זמן ק"ש, ולפתע יבוא אדם זר ויתחיל להגיד לו זה לא טוב לקום ב10:00 , בטוח שהרבה יתקוממו ויגידו מה זה קשור אליו, מה הוא מתערב ? פתאום בנושא העישון ניהיה איכשהוא עיוות לגטימי שמותר להעיר לאחרים.
זה הזיה, כל אדם אחראי לעצמו, ועם ברוחניות לא מקובל שאדם מתערב לחבירו או פותח אשכול ביטול תורה מה עושים עם זה, אז ודאי בגשמיות אין היגיון ואין סיבה שזה יהיה עניין של אחרים אם אני מעשן או לא.
בעניין הרמי"ם יסלחו לי הכותבים הנכבדים, אבל יש ענין של סדרי עדיפויות, אם יש ר"מ ששקוע בלימוד מבוקר עד לילה, יודע נשים נזיקין בעיון בע"פ, יודע להסביר את הנלמד טוב ולהחדיר לתלמידיו אהבת תורה וגישמעק בתורה, ו... מעשן ולעומתו יש ר"מ שהיראת שמים שלו לא חד משמעית והכושר הסברה שלו לא מי יודע מה והוא לא מעשן, מה הייתם מעדיפים לבן שלכם ?? לצאת בהצהרה שמי שמעשן אסור לו ללמד כביכול זה הפרמטר היחיד בר"מ זה נורא מגוחך.
די חלאס עם התייפיפות, אתם רוצים שיתערבו בחיים שלכם ? אתם רוצים שיבקרו אותכם על חולשות שלכם? גם המעשנים לא!
ואם הם בחרו לעשן זה זכותם, נקודה.
בוודאי, מה השאלה.לא הבנתי , אולי גם ר"מ שמדבר לשון הרע לא יוכל ללמד תלמידים?? זה מגוחך....
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: