דרוש מידע עישון סיגריות

מייל

משתמש פעיל
חברה צריך לפתוח אשכול גם נגד שתיה מתוקה נו מי מתחיל העישון מכבר נשרף מזמן כל פעם עוד אשכול צואף אחד לא הפסיק לעשן בגלל האשכול אז קדימה לשתיה מתוקה אולי שם תראו הצלחות

הגולם החולם

משתמש מקצוען
חברה צריך לפתוח אשכול גם נגד שתיה מתוקה נו מי מתחיל העישון מכבר נשרף מזמן כל פעם עוד אשכול צואף אחד לא הפסיק לעשן בגלל האשכול אז קדימה לשתיה מתוקה אולי שם תראו הצלחות
טעות דרמטית
שתיה מתוקה האדם מזיק לעצמו בלבד 0חוץ מאח"כ שהוא נהיה סוכרתי וכו וכו)
עישון הסיגריות שונה, הוא מזיק לכל הסביבה
והכי מעצבן זה המעשנים שלא מבינים שלאחרים שלא מעשנים זה פשוט ריח דוחה
שנדבק בבגדים ומסריח אותם, הם מעשנים לידך כאילו זה דבר נורמלי ולא מבינים בכלל את הבעיה.
כמובן שזה חוץ מהנזק החמור של עישון פסיבי.

REBEKA997

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
לא מעניין אותי הגיל/המעמד שלו
מבחינתי שיהיה בן 100... ר"מ מעשן צריך לשבת בבית נקודה!
בלת"נ (בלי לקרוא תגובות נוספות)
אני ממש חביית לומר שאתה לא אוהב לעשן ואין לך המשיכה לכך
ולו היה לי כח הייתי מוכיחה לך שאם היית נגוע בכך היית מדבר אחרת.
סורי. מרגישים...

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
בלת"נ (בלי לקרוא תגובות נוספות)
אני ממש חביית לומר שאתה לא אוהב לעשן ואין לך המשיכה לכך
ולו היה לי כח הייתי מוכיחה לך שאם היית נגוע בכך היית מדבר אחרת.
סורי. מרגישים...
נכון, בחיי לא עישנתי אפילו לא "שחטה" אחת
וחוץ מזה שאני מכיר בחורים צעירים שהתחילו לעשן בעקבות אנשי צוות בישיבה שמעשנים (אני מכיר סיפור על אחד שהר"מ הביא לבחור (בן 15!!!) סיגריות)
ואני גם מכיר מקרוב את נזקי העישון
ולכן אני נגוע בדבר,
סליחה.

REBEKA997

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
נכון, בחיי לא עישנתי אפילו לא "שחטה" אחת
וחוץ מזה שאני מכיר בחורים צעירים שהתחילו לעשן בעקבות אנשי צוות בישיבה שמעשנים (אני מכיר סיפור על אחד שהר"מ הביא לבחור (בן 15!!!) סיגריות)
ואני גם מכיר מקרוב את נזקי העישון
ולכן אני נגוע בדבר,
סליחה.
מקרה חריג אחד לא יצביע על אלפי אחרים
אבל לא חשוב...
תעשן לא תעשן, אין לי עניין לא לכאן ולא לכאן

goaty

משתמש פעיל
כמה מגוחך לראות תגובות של אנשים / נשים שמעולם לא עישנו ונותנים עיצות והוראות איך צריך להתנהל עם העישון...
נראה אתכם לא נכנסים לפרוג X שעות (או כל הרגל אחר שאתם עושים באופן אוטומטי) בלי שתהיה לכם פריחה בכל הגוף.

נושנושה

משתמש צעיר
כמה מגוחך לראות תגובות של אנשים / נשים שמעולם לא עישנו ונותנים עיצות והוראות איך צריך להתנהל עם העישון...
נראה אתכם לא נכנסים לפרוג X שעות (או כל הרגל אחר שאתם עושים באופן אוטומטי) בלי שתהיה לכם פריחה בכל הגוף.
טעות דרמטית... והכי מעצבן זה המעשנים שלא מבינים שלאחרים שלא מעשנים זה פשוט ריח דוחה
שנדבק בבגדים ומסריח אותם, הם מעשנים לידך כאילו זה דבר נורמלי ולא מבינים בכלל את הבעיה...
מי שמכור לא יבין את מי שלא, ולהפך...
כמישהי שממש מציק לה לקבל הדף של עשן סיגריה ברחוב
אני חושבת שמותר לחוות דעה וגם "להתעצבן"
זה בדיוק כמו רכב שמרטיב אותך בחורף רק כי לא שם לב ומיהר.

פרוגפרוגנדה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אגב לפי דעתי זה כל מיני קמפיינים שמנסים להראות שהציבור החרדי הם אנשים שלא איכפת להם מבריאות
הערבים כולם מעשנים וגם אצל החילונים ממה שאני מכיר מעשנים יותר מחרדים היחידים השמורים זה הדתיים לאומיים

ב' א'

משתמש פעיל
לדעתי באמת אסור לשפוט זה דבר ראשון
דבר שני באמת כדאי לדעתי לפרוג להרים חתיכת קמפיין, אולי גם להוציא שירים למה לא לעשן וזה (בסגנון יש לי SAY למי שמכיר) אבל שיתמקדו בכיוון שזה חלש לעשן וכאלה דברים (להוציא את המיתוס שכדי להיות 'גבר' צריך לעשן)

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
העישון בחברה החרדית:

לא סקרתי את הנושא במספרים, אבל מסתבר שהעישון בציבור החרדי אכן פופולרי יותר מבציבור החילוני (באחוזים כמובן), וזאת משום שבציבור החרדי (עכ"פ בקרב הגברים) פחות מתייחסים לנושא הבריאות כנושא עקרוני ומהותי.

וזאת מכמה סיבות:

1. לחברה, מעצם טבעה, קשה להשתלם במגוון רחב של ערכים ועקרונות, ולכן כל חברה בעולם מתמקדת בערכים מסוימים וזונחת (ברמה זו ואחרת) ערכים אחרים. הציבור החרדי - כחברה - מתמקד יותר בערכים "מקודשים" ופחות מתמקד בערכים "חוליים". כך למשל יש יחסית פחות ערך לאיכות הסביבה או לניקיון הסביבה.

2. יש בציבור החרדי יחס קצת מבטל לערכים המקודשים בעיני שאר החברות, וזאת מכיון שהציבור החרדי תופס את עצמו כציבור נעלה ומקודש יותר (בצדק כמובן) לעומת הציבור הכללי שנתפס בעינינו כפּחוּת, ועל כן כל ערך רם מעלה בעיני ציבור חילוני / נכרי - נתפס בעיני הציבור החרדי כערך זול ולפעמים אף מגוחך. בפרט כשהערכים שלנו - כגון תורה, עבודה וגמ"ח - אכן נעלים הרבה יותר.

3. בציבור החרדי יש יחס מבטל לחכמה נכרית. היחס לספר, מחקר או שיטה שנכתבו ונהגו ע"י גויים תופס מקום שולי, ולפעמים יש אליו אפילו יחס אוסר. משכך, כשמגיעים עם טיעונים נגד עישון שהועלו ע"י גויים - אוטומטית רמת היחס אליהם אינה משמעותית.

מעבר לכל זה, יש הבדלי מנטליות כלליים בעולם שהשפעתן קיימת גם בציבור החרדי.

כך למשל בארה"ב יש פחות מעשנים מבאירופה, ובודאי מארצות המזרח התיכון העומדים תחת השפעת התרבות הערבית בה העישון תופס חלק בלתי נפרד מאורח החיים.

ישראל היא מדינה מזרח תיכונית שהושפעה עמוקות מהתרבות הערבית, ולכן העישון פופולרי בארץ הרבה יותר מהרבה מדינות אחרות.

והציבור החרדי לא יוצא מהמשוואה הזו. בציבור החרדי בארה"ב הרבה הרבה פחות מקובל לעשן מבציבור החרדי בארץ.

כל זה ככלל וכחברה.
(ואגב, גם אם הנתונים הכמותיים אינם נכונים, וכאמור לא בדקתי את זה, הרי שהסיבות הנ"ל עדיין קיימות ועומדות).

העישון בקרב בחורים צעירים:

באופן ספציפי, פרטני ואינדיבידואלי, הלא המידע אודות הנזק בעישון מפורסם בעולם כבר עשרות שנים, ובכל זאת עוד לא פגשתי בחור שהפסיק לעשן בעקבות המידע אודות הנזק, ולו משום שגם תחילת העישון לא ארעה מחוסר ידע בדבר הנזק שבעישון.

אני חושב שמרבית המעשנים התחילו לעשן בשנות הבחרות המוקדמות. נהוג לקרוא למניע לכך "לחץ חברתי", אבל לדעתי בחלק נכבד מאוד מהמקרים (ואולי אף ברוב המקרים) המניע אינו לחץ חברתי במובן הרגיל של המונח, אלא רצון טבעי ואנושי להיטמע בחברה, וכחלק בלתי נפרד מהרצון הזה, הכי טבעי בעולם שבחור בן 16 יתחיל לעשן.

הסיבה לכך שבחורים צעירים מעשנים היא משום שהדבר נתפס כגברי, מגניב ומבוגר. (אני לא מאמין שיש בחור בגיל כזה שמתחיל לעשן בעקבות לחצים...). התחושות הללו מאוד משמעותיות בגיל ההתבגרות, וקשה עד בלתי אפשרי (והיות וזה חלק מהותי בהתפתחות האישית ובעיצוב האישיות והזהות האישית של האדם, הרי שזה גם לא הגיוני) למנוע מהם לחוש תחושות כאלו ולעשות פעולות המעניקות את התחושות הללו.

מאחר וברור שהדרך הטובה ביותר לצמצם את אחוזי המעשנים היא ע"י מניעת התחלת העישון מלכתחילה, אזי כפי שכבר כתבו לפני - הצורה הטובה ביותר לכך היא להוציא את התחושות הגבריות והמגניבות הנלוות לעישון. קמפיינים והסברה חוזרת ונשנית הן דרכים יעילות, ויש אנשי מקצוע שיודעים לנהל מערכות כאלו.

(אני חושב שהמסר המרכזי שכדאי להטמיע בקרב הבחורים הצעירים הוא שזה גברי וחזק להיות עצמאי ולעשות משהו שאתה מאמין בו, ולא להיות ילדותי וחלש ולהיגרר אחרי החברה. ולדעתי התחושה החזקה והגברית הזו, תהיה חזקה ואפקטיבית יותר מהאמונה עצמה בדבר הנזק שבעישון!).

בנוגע למי שכבר מעשן, לדעתי במצב כזה הרבה יותר קשה להפסיק ממניע פנימי, ורוב בני האדם זקוקים למניע ומחייב חיצוני להפסיק. (למשל בארה"ב רוב מוחלט של בחורי הישיבה המעשנים מפסיקים לעשן כשהם מגיעים לגיל השידוכים, כי הם יודעים שאף בחורה לא תרצה להתחתן איתם).

גילוי נאות: מעולם לא עישנתי, כך שבמובן מסוים התובנות שלי בנושא מוגבלות יותר ממי שמעשן / עישן.
אמנם אציין שאחד המניעים המרכזיים שלי לא להתחיל לעשן על אף שהייתי בחברה מעשנת מגיל מאוד צעיר, הוא עצם מה שכתבתי לעיל - שכבחור צעיר הרגשתי גבר שאני לא נכנע ונגרר אחר הגחמה החברתית לעשן.

נערך לאחרונה ב:

נועושש

משתמש פעיל
כי בשונה מדברים אחרים עישון מזיק גם לסובבים!!!
אז במה שלא נוגע אלי (שאנשים סביבי יתמכרו לפרוג זה לא מעניין אותי) אין לי זכות דיבור, אבל פה זה אחרת!

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
לא סקרתי את הנושא במספרים,

אבל מסתבר שהעישון בציבור החרדי אכן פופולרי יותר מבציבור החילוני (באחוזים כמובן),

קודם תביאי מספרים
אחרי זה יהיה על מה לדבר......
וחוצמיזה
שבקשר לבחורים כדאי להבדיל בין
ליטאים לחסידים שההבדל הוא שמים וארץ.

אלעזר פרידמן

משתמש פעיל
לא מעניין אותי הגיל/המעמד שלו
מבחינתי שיהיה בן 100... ר"מ מעשן צריך לשבת בבית נקודה!
לא הבנתי , אולי גם ר"מ שמדבר לשון הרע לא יוכל ללמד תלמידים?? זה מגוחך....
גדולי עולם עשנו למרות שכבר בזמנם ידעו שזה מאוד מסוכן, הסטיפלער, הרב שך, ר' ישראל יעקב פישר (דרך אגב יש אמרה בהלצה משמו, עדיף 70 שנה עם סגריות, מ90 בלי)
ידוע , שבזמן שהרב ש"ך היה מעשן הוא אמר שא"א להבין רמב"ם בלי סיגריה , ואחרי שהוא הפסיק לעשן הוא אמר שהוא לא מבין איך אפשר להבין רמב"ם עם סיגריה (וזה ראיה לכל המכורים שעם קצת רצון ושליטה עצמית אפשר להיגמל מזה)

ודרך אגב: היום בישיבות הסיגריות נדחקו לטובת הסיגריה האלקטרונית (ובמיוחד בגילאים הצעירים) ולכן הקמפיין צריך להתמקד יותר בסיגריות האלקטרוניות.
(לפחות איפה שאני לומד כמות הבחורים שמחזיקים סיגריות רגילות נמוכה מאד (בדגש על מחזיקים חבילות כי כאלה שעוקצים יש הרבה , אבל אז זה סיגריה , שתיים ביום טוב) לעומת כמות המחזיקים בסיגריה אלקטרונית שמזנקת בצורה מפחידה)

אבי100

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
חברה תפסיקו לפתוח כל שבוע אשכול על עישון אין מה לעשות עם המצב מי שמעשן מעשן ומי שלא לא אין מה לעשות תפסיקו
בכלל מי שלא עישן שיפסיק לעטיף מוסר למי שכן מעשן הוא אף פעם לא הרגיש את הדבר ואין לו זכות דיבור

מי שמעשן שיפסיק להטיף עשן על מי שלא מעשן, הוא אף פעם לא הרגיש את הדבר חונקים אותך בעשן וחומרים רעילים נגד רצונך וחפצך בחיים ואין לו זכות דיבור

יש באמת מספיק אנשים שהפסיקו ויכולים להטיף.

באופן כללי, בלי קשר לעישון, אני לא חושבת שלמישהו בעולם הזה יש זכות להטיף למישהו.
אפשר לבקש שלא יעשנו לידכם, אפשר לסלוד מריח של עישון, אפשר לדאוג לחבר שמעשן, ולנסות לעודד אותו להפסיק אם הוא מעוניין בכך.
אבל להטיף? התפקיד שלנו הוא לא לתת מוסר לאחרים ולא לחנך אותם,
לא משנה מה ה'אחרים' עושים.

אני יושב וקורא את כל התגובות ופשוט נדהם, מאיפה הזכות שלכם להגיד לבן אדם מה לעשות?
מי שבא לו לעשן שיעשן ומי שלא בא לו שלא יעשן,
נכון שעישון במקומות סגורים אפשר לאסור כי זה מזיק לאחרים, אבל מה שבאויר פתוח וכד', מאיפה העזות הזאת שפתאום בנושא הסיגריות אנשים מרשים לעצמם לחנך אחרים, ופעמים רבות להעיר לאנשים שהם לא מכירים.
נניח אתם רואים בנ"א לא עלינו קם אחרי זמן ק"ש, ולפתע יבוא אדם זר ויתחיל להגיד לו זה לא טוב לקום ב10:00 , בטוח שהרבה יתקוממו ויגידו מה זה קשור אליו, מה הוא מתערב ? פתאום בנושא העישון ניהיה איכשהוא עיוות לגטימי שמותר להעיר לאחרים.
זה הזיה, כל אדם אחראי לעצמו, ועם ברוחניות לא מקובל שאדם מתערב לחבירו או פותח אשכול ביטול תורה מה עושים עם זה, אז ודאי בגשמיות אין היגיון ואין סיבה שזה יהיה עניין של אחרים אם אני מעשן או לא.
בעניין הרמי"ם יסלחו לי הכותבים הנכבדים, אבל יש ענין של סדרי עדיפויות, אם יש ר"מ ששקוע בלימוד מבוקר עד לילה, יודע נשים נזיקין בעיון בע"פ, יודע להסביר את הנלמד טוב ולהחדיר לתלמידיו אהבת תורה וגישמעק בתורה, ו... מעשן ולעומתו יש ר"מ שהיראת שמים שלו לא חד משמעית והכושר הסברה שלו לא מי יודע מה והוא לא מעשן, מה הייתם מעדיפים לבן שלכם ?? לצאת בהצהרה שמי שמעשן אסור לו ללמד כביכול זה הפרמטר היחיד בר"מ זה נורא מגוחך.
די חלאס עם התייפיפות, אתם רוצים שיתערבו בחיים שלכם ? אתם רוצים שיבקרו אותכם על חולשות שלכם? גם המעשנים לא!
ואם הם בחרו לעשן זה זכותם, נקודה.
יש כאלו שהתריג מצוות הם בשבילם תריג עצות לואהבת את השם
ויש כאלו שלא מעניין אותם השני בכהוא זה
וגם התורה והשם לא מעניינים אותם
והתריג מצוות משמשים אותם למטרה שונה
תריג עצות להוכח תוכיח

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה