עזרה עידוד וסיוע לנשים שקנו בגדים שחור-לבן לפסח למרות שידעו שזה מתכון לצרות, ועכשיו...

מצב
הנושא נעול.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
לא.

אם חשבתי שאני יודעת עלייך משהו, כאן איבדתי את זה.
:confused:

מה אעשה, לא הייתה שום אפשרות להשאיר את החלוקון על המדף, ולמנוע מהאפרוח להיות סט לאחיותיו. אז ציירתי תו שגעון על המצח וקניתי.

להגנתי ייאמר שזה היה מעונה קודמת, אז עלה רק 100 ש"ח.

ואתן תשבנה לכן ליד מכונת הכביסה עם הבגדים המעלפים שלכן

לא מדויק. תגידי ככה:

ואתן תלכנה יום שלם עם ריחות קולגייט ואוקסיג'ן נודפים ותעמידו כוסות מלח ליד מכונת הכביסה. ותרוצו באמצע יום עבודה לקנות פרסיל ג'ל צבעוני. ובמקרר שלכן תשב קערה גדולה ובתוכה שתי שקיות חלב ושמלה.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
רק רוצה לומר - אתן לא טיפשות בכלל.
אתן נשים שקונות מה שיפה לכן בעיניים ומפרגנות לעצמכן בגדים אופנתיים.
לא כולן יכולות!
לענינינו - מכירה מישהי שיש לה את השמלה השחור לבן מקיוטיז, שאלתי אותה איך היא כיבסה ומסתבר שזה בדרך למכונה.

עדכנתי אותה בחדשות, והיא תעדכן אותי כשהשמלות יצאו מהמכונה.

אני שמחה שהשמלה של הקטנה יצאה טוב, קראתי את ההודעות הראשונות במתח :)
מקווה שהשמלות של הגדולות יסתדרו בכמה שפחות עוגמת נפש!!

אגב, גם לעצמי קניתי שמלה שחורה לבנה, וכששאלתי את המוכרת איך מכבסים, פתאום הרגשתי מה הלקוחות מרגישות כשהן שואלות אותי איך מכבסים. עדיין לא העזתי להכניס אותה למכונה.. :)

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אוי.
בחשבון הסופי מה עלות השמלות? ;)

עוד אין סיכום סופי.
יהיה גם מחיר של תיקונים והארכות. אבל על זה צריך לפתוח אשכול נפרד.
(בינתיים הבד הלבן שקיבלנו להארכה, משמש כמדד לבדיקת הצבע של השמלה המכובסת...)

לב מרגיש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
הבל הבלים אמר קהלת ,נשים תראנה מה מעסיק אותנו פעם היו קונים בגדיםצ ללבוש ולהראות מכובד היום זה לדפוק הופעה ,פוזה איך שלא תקראו לזה (הערת ביניים לא קשור לנושא)אני אשמח לצלצולים צורמים על דברי;)

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מה אעשה, לא הייתה שום אפשרות להשאיר את החלוקון על המדף, ולמנוע מהאפרוח להיות סט לאחיותיו. אז ציירתי תו שגעון על המצח וקניתי.

להגנתי ייאמר שזה היה מעונה קודמת, אז עלה רק 100 ש"ח.

לא מדויק. תגידי ככה:
חנקת!
האמת, לא מתחרטת בדרך כלל כשאני קונה בגדים טובים.
בגדול, קונה בקידי שיק ודי מרוצה.
וכשהיתה לי בעיה עם שמלה שהתכווצה, הם מדדו וראו שזה במידה וחצי (וחצי! על הסרגל...) התכווץ, אז זיכו אותי.
אך לארועים, אני כן קונה בחנויות יוקרתיות יותר, וחוץ מהחנות הנ"ל, הבגדים הוכיחו את עצמם, וגם עברו לבני דודים.
מה שכן, לא תמיד מחיר אומר איכות.
קיבלתי חלוקים מחו"ל. על התוית היה רשום שמונים דולר. מחיר מכובד לבנות בצפר.
ואחד מהם, די מהר, משהו בצוואר נפרם.
לכי תסעי לניו יורק להתלונן...
אז תפרתי, עם חוט ומחט, וברכתי בליבי שלא אני שילמתי.

לב מרגיש

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
ובקשר לשחור לבן, כביסה ראשונה במכונה לבד!!! ואם זה מתקלקל אזי יש למה לרוץ לחנות.

אך

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מה יש לדבר.. תשובה מנומקת ומרשימה.
גיסתי הלבישה לביתה חצאית של רשת חרדית ידועה
לאחר 5 שעות בגן החצאית התמלאה כולה בצ'יפים -לא כובסה כלל.
תשובת הרשת היתה: אין זיכוי. תבדקי את הכסאות בגן...
לאמא שלי זה קרה בבגד ארועים יקרררר שהיא קנתה בחנות בני ברקית שלא גומרת לפרסם ולמתג את עצמה בתור חנות יוקרתית. זה קרה לה אחרי פעם אחת שהיא לבשה אותה! כשאחותי הלכה איתה להתלונן בחנות אמרו לה ש.... כמה מפתיע, אף אחת עוד לא התלוננה והיא הראשונה שמתלוננת! אחותי אמרת להם שבמקרה גם אני קניתי את אותה חצאית וגם לי יצאו מלא צ'פים המוכרת ענתה תשובה יצירתית: עובדה שהיא לא באה להתלונן. אחרי ששמעתי את זה, ואחרי שלא הגיעה תגובה מבעלת החנות למרות שאמא שלי המתינה בסבלנות חודשיים, הלכתי אני איתה לחנות , הראיתי להם גם את החצאית שלי והודעתי להם חד משמעית שהפעם האחרונה שהתגלשתי בגינת משחקים היתה אי שם בשנות ילדותי ובגילי המתקדם אין סיבה שחצאית תראה כך, לגבי החצאית שלי הם אפילו לא התייחסו ולגבי החליפה של אמא שלי הם מאד כעסו למה היא באה לנדנד להם(אחרי חודשיים המתנה, כן?) ולא מחכה שהם יתקשרו. אמרתי להם שאין סיבה שחליפה יוקרתית שנלבשה פעם אחת תשכב חודשיים בחנות ללא מענה, ובפרט שהעונה מתחלפת וכבר לא יהיה לה שימוש, על זה הם ענו: מה את חושבת? שעל כל חליפה בעלת הבית תיסע לחו"ל להחזיר את החליפה? היא מחכה שיצטברו כמה תלונות ואז היא מטפלת בהכל... איך יצטברו תלונות אם היא המתלוננת היחידה? על שאלה כזו הם פשוט העיפו אותי מהחנות. עברו מאז 10 חודשים וכלום! בגד של 1200 ש"ח. ממש מדגדג לי לכתוב את שם החנות כי אני בטוחה שברגע שאני אכתוב אותה השרשור יתמלא ברגע!

אימא של

משתמש מקצוען
לאמא שלי זה קרה בבגד ארועים יקרררר שהיא קנתה בחנות בני ברקית שלא גומרת לפרסם ולמתג את עצמה בתור חנות יוקרתית. זה קרה לה אחרי פעם אחת שהיא לבשה אותה! כשאחותי הלכה איתה להתלונן בחנות אמרו לה ש.... כמה מפתיע, אף אחת עוד לא התלוננה והיא הראשונה שמתלוננת! אחותי אמרת להם שבמקרה גם אני קניתי את אותה חצאית וגם לי יצאו מלא צ'פים המוכרת ענתה תשובה יצירתית: עובדה שהיא לא באה להתלונן. אחרי ששמעתי את זה, ואחרי שלא הגיעה תגובה מבעלת החנות למרות שאמא שלי המתינה בסבלנות חודשיים, הלכתי אני איתה לחנות , הראיתי להם גם את החצאית שלי והודעתי להם חד משמעית שהפעם האחרונה שהתגלשתי בגינת משחקים היתה אי שם בשנות ילדותי ובגילי המתקדם אין סיבה שחצאית תראה כך, לגבי החצאית שלי הם אפילו לא התייחסו ולגבי החליפה של אמא שלי הם מאד כעסו למה היא באה לנדנד להם(אחרי חודשיים המתנה, כן?) ולא מחכה שהם יתקשרו. אמרתי להם שאין סיבה שחליפה יוקרתית שנלבשה פעם אחת תשכב חודשיים בחנות ללא מענה, ובפרט שהעונה מתחלפת וכבר לא יהיה לה שימוש, על זה הם ענו: מה את חושבת? שעל כל חליפה בעלת הבית תיסע לחו"ל להחזיר את החליפה? היא מחכה שיצטברו כמה תלונות ואז היא מטפלת בהכל... איך יצטברו תלונות אם היא המתלוננת היחידה? על שאלה כזו הם פשוט העיפו אותי מהחנות. עברו מאז 10 חודשים וכלום! בגד של 1200 ש"ח. ממש מדגדג לי לכתוב את שם החנות כי אני בטוחה שברגע שאני אכתוב אותה השרשור יתמלא ברגע!
אני ממש מרגישה שהשם של החנות מדגדג גם לי....

פורום

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אני פגשתי ילדה מדוגמנת בבגד יקר ומהודר כמובן בשחור לבן. התפעלתי פרגנתי והחמאתי לאמא המשקיענית שספרה שהבגד עדיין לא ביקר את הביקור הראשון והגורלי במכונת הכביסה.
המלצתי לה את כל ההמלצות החמות ששמעתי על טיפול בבגדי השחור לבן: תכבסי לבד,כביסה קצרה,במים קרים,עם 4 כפות מלח וחצי כוס חומץ.
אחרי הכביסה הראשונה הבגד יצא חדש.
בכביסה השניה היא היתה עמוסה ושכחה והבגד יצא אפור ולא ראוי ללבישה...
(היא שולחת את בעלה לחנות.....)

עמליה 098

משתמש מקצוען
יש גם כמה חכמות מתברר, לא, לא אלה שקנו בגדים בוורוד עתיק- אלא נשות חיל אמתיות ו-חכמות.

בחג, בעודי אוכלת את הלב על המעשה האווילי של קנית שמלה חצויוה שכזאת אשר היא לא יום ולא לילה, פגשתי באשה אחת כזאתי מן מוצלחת, שחוץ מזה שהיא בלעבוסטע מטורפת ועובדת בעבודה תובענית וכו'- היא גם תופרת לבנות שלה את רב הבגדים כי "מה הבעיה, זה אחדשתיים" (ספרו לה כמה זמן לוקח לי לתפור כפתור עצוב אחד)
תכלס, בנותיה צעדו מעדנות עם שמלות חצויות תוצרת בית- וחשבתי אולי ממנה תבוא ישועתי, הבגד שלנו כבר התלכלך בחג הראשון, אותה פגשתי בשני.
ולשאלתי איך היא תכבס את השמלות- היא הראתה לי בחיוך הצפון לנשים שיודעות ממש שהן לא טפשות- את הרוכסן שמלווה את השמלה גם מאחור ופשוט יש לה 2 חצאי שמלות לכבס.
מכבסת לחוד את ארבעת החצאים השחורים של ארבעת השמלות ולחוד את הלבנים.

גם הפעם הצליחה להפתיע אותי בפשטות הגאונית שלה.

אולי ילמדו ממנה גם בחנויות היוקרה.
ועד אז- טרם כיבסתי את השמלה- הדחקה מטופשת.
לנשים טפשות מותר, לא?!

האמת, מרגישה לא נח עם כמות הצלצולים- לגאונית הנ"ל אין ניק בפרוג- אבל הצלש מגיעלה ולא לי.

מחפשת את ההודעה שתתן לי כח להכניס את שמלת הפאר למכונה.
יש?!

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
תודה רבה על המענה, מקווה שהסניף בבני ברק מתואם.
לגבי הכביסה- התבלבלתי בין שלל ההוראות, חומץ, מלח,ג'ל כביסה, בלי או עם מרכך...
שמעתי ממישהי שכבסה ויצאה לה מעולה. נראה לי באמת בלי מרכך, אבל אני יכולה לברר אצלה

פ.צ.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
גם אני הייתי נוהגת בדיוק כמו רותי הולכת, קונה חלב וחוזר חלילה, יש משהו שאת עומדת מול המוכרת והיא שולפת לך תשובה עסיסית , את מרגישה מטופשת שבכלל באת להתלונן.

לעניות דעתי,לביחד יש כח!
אתן צריכות להתאגד לפי חנויות לתאם ולבוא ביחד כשההנהלה נמצאת.
נראה לי קצת יפחיד מנהלת חנות שפתאום 10 נשים נכנסות לחנות עם אותה בעיה, היא לא תוכל למכור לוקשים, היא תצטרך למצוא פתרון שיניח את דעת כולן ולא יהרוס את שמה.

נערך לאחרונה ב:

ששונית

משתמש מקצוען
בערב החג חרשתי את גאולה ושפע לאורך ולרוחב למצוא שמלת חג לבנות.
לא יודעת מה עבר על מעצבי האופנה השנה ואיזה הסכם חלוקת אחוזים הם חתמו בסתר עם תנובה,
אבל כל החנויות, כל החנויות כולן נתנו יד אחת והציגו קולקצית שחור לבן.
בהתחלה סרבתי, אחר כך כשראיתי שגורלן של הבנות נחרץ להתלבש בליל הסדר עם בגד שבתי נדוש, התחלתי להסס, אבל אז דימיינתי לעצמי את ליל הסדר וסעודות השבת הקיציות, איך אשב דרוכה וקפוצה ואארוב לבנותיי בכל כוס מיץ שתקרב לשפתותיהן, וויתרתי על הרעיון לטובת הבריאות הנפשית שלהן ושלי, וכן, הן לבשו בליל הסדר שמלת שבת נדושה, עם קשתות חדשות מעשי ידי (שבע דקות ושבע שקל לקשת, אם תהיתן) והובטחו נאמנה שלכבוד שבועות הן תקבלנה בגד חדש, בתקווה שעד אז היצרנים יתאפסו על עצמם (או יבטלו את ההסכם עם תנובה)

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
בעונה הקודמת קנינו חלוקים לחורף. ארבעה. יקרים.
אחד מהם התחורר. כאילו הבד התפקע בכמה מקומות. עוד אחד התחורר במקום אחר. המוכרת אמרה שזה מאד מעניין. הצעת פיצוי לא הייתה לה.
ישבנו לכלות את זמננו על תיקונים אמנותיים והטלאות שייראו כמו אפליקציות.

אחרי תקופה ראיתי באותה חנות חלוק לתינוקות בנים, מאותו דגם.
וזה היה כל כך מוּש ונוּש ובלתי אפשרי להשארה על המדף, ו... קניתי אותו.

זו הסיבה שמזלזלים בנו. בגללי ובגלל שכמותי.
עכשיו אני מבינה איך יש לאנשים עוז ככה לשדוד אותנו...
[נ.ב. לא חשבתי שאת כזאת פריירית... וזה מקריאת הדברים שאת כותבת באשכול ליד על בורות תחתית.]

ששונית

משתמש מקצוען
במחשבה שניה, כותרת האשכול היא עידוד וסיוע לנשים מוכות, אז מה בדיוק עודדתי וסיעתי פה?
אולי הידיעה שהיתה כאן יד זדונית מכוונת של חנויות הבגדים עם תנובה וזה מה שגרם לנשים ליפול למלכודת הזו.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
לא, לא היצרנים עשו יד אחת.
מוחה :)
אלו הלקוחות שהגיעו ולא ראו אף בגד כמעט חוץ מהשחור לבן!!
בעלות חנויות אמרו לי שהן עדיין לא ראו דבר כזה!
כמעט כולן הסתכלו ורצו רק את השחור לבן!!
תבינו שכששיווקנו את הבגדים לחנויות אף אחד לא חלם איך זה יראה. פתאום התחילו להגיע כמויות של הזמנות, הזמנתי נגלה נוספת מחו"ל (מה שייקר טיפונת את הבגד) והתברר שהיא גם לא מספיקה.. אז הזמנתי נגלה נוספת שנמכרה כמעט כולה עוד לפני שהגיעה!!
בעלת חנות ותיקה מאד התקשרה להזמין עוד. שאלתי אותה - רצינית? הבוקר הגיע אלייך סטוק! אז היא אמרה לי שעדיין בכל שנותיה לא היה לה דבר כזה, אבל כל הסטוק הלך ביום אחד!! (אמנם הדגם היה מרשים מאד, אבל עדיין - בצבעים אחרים לא חושבת שזה היה הולך ככה)

נכון שיש גישוש מסוים מצד בעלי החנויות, אבל בסופו של דבר מה שהלקוחות רוצים - זה מה שהחנויות מתגברות אצלן. אז זה לא ממש אשמת היצרנים :)

צחור

משתמש מקצוען
בעונה הקודמת קנינו חלוקים לחורף. ארבעה. יקרים.
אחד מהם התחורר. כאילו הבד התפקע בכמה מקומות. עוד אחד התחורר במקום אחר. המוכרת אמרה שזה מאד מעניין. הצעת פיצוי לא הייתה לה.
ישבנו לכלות את זמננו על תיקונים אמנותיים והטלאות שייראו כמו אפליקציות.

אחרי תקופה ראיתי באותה חנות חלוק לתינוקות בנים, מאותו דגם.
וזה היה כל כך מוּש ונוּש ובלתי אפשרי להשארה על המדף, ו... קניתי אותו.

זו הסיבה שמזלזלים בנו. בגללי ובגלל שכמותי.

השכל שקיבלתי באיחור הוא פיצוי הולם דיו, לא?
זמש"ל
זה מה שרציתי לכתוב
זבש"ך....

את יודעת למה מזלזלים בנו?
כי ה"ציבור" ממילא יקנה!
זה הרי כזה "מוש ונוש" ומי שיקנה הרי לא יחוס על כספו....
(אז כנראה שאין כ"כ מה לרחם עליו- סליחה שאני חוצפנית:pדוגרית:(ומעצבנת נשים טפשות:confused:)

ולמה לא התווכחת איתה בחנות?
ולמה קניתן(לא רק את) אם חששתן מלכתחילה על תוצאות הכביסה?
נו בבקשה-
זה השרות.

נ.ב.
אני לא קניתי שום בגד בשילוב הצבעים הנ"ל
1. כי לא נראה לי צבעים מתאימים להלביש לילדים קטנים (אוהבת חי ופורח)ואני אוהבת סט
2. משום הכאב לב לאחר הכביסה שהיה ברור כשמש בצהריים:cool:

בהצלחה
ותעדכנו
כולם
משמשחת שיניים
ועד המשחת נעליים
ונראה לי החלב החמיץ כבר

mwp

משתמש מקצוען
דווקא זה לא בגד ראשון של הבן שלי בצבעים הנ"ל
רק בפעמים הראשונות אני כבסתי בנפרד ובגלל זה מכונה יותר קצרה של חצי שעה,
וכרגיל על 30 מעלות
בקיץ רגילה להשתמש מרב הצבעוניות בדפים למניעת העברת הצבעים,
וכל שאר העונה נכנס עם כל הצבעונים למכונה של שעה 30 מעלות
ככה שזה רק לפעם הראשונה...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה