סוכרת הריון עזרה מבעלות ניסיון

סטודיו מיתר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
בלתק
אני יש לי ניסיון ותיק בנושא
תיכנסי לקישןר של חלי ממן
יש לה מתכונים מדהימים של אוכל טעים ובריא שעומד בדרישות (את יכולה להעזר בתפריטים שלה בשביל להבין את העיקרון ) וכל זה חינם ללא תשלום

לצערי אני אוהבת רק פיצות ובורקס ושונאת אוכל בריא
אבלהמתכונים של חלי ממן לימדו אותי שאפשר לאכול טוב מבלי לסבול


כשמאוד בא לי שוקולד מקופלת וכל זה אני אוכלת עד 100 קלוריות (באישור התזונאית) מבלי לאכול שעה וחצי קודם ושעה וחצי אחרכך זה אחד הדברים שנותנים לי כח להחזיק מעמד

אז בתאבון ובריאות תמיד
 

elisheva.rt

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
גם אני הצטרפתי למועדון
אני מודדת כל יום במכשיר
ויש קטע מוזר
כל אצבע נותנת ערך אחר
גם לי כל פעם היה ערך אחר, גם כשעשיתי על אותו אצבע כמה פעמים..
תשטפי טוב את הידיים לפני זה, תבדקי אם יש הבדל.
 

מלינקה

משתמש פעיל
גם אני הצטרפתי למועדון
אני מודדת כל יום במכשיר
ויש קטע מוזר
כל אצבע נותנת ערך אחר
גם לי זה היה, הדיאטנית הסבירה את זה שבמכשירים הביתיים תתכן סטיה של 15%
חשוב מאוד לשטוף ידיים עם סבון, יד מלוכלכת או שומנית משבשת את הבדיקה
 

מלינקה

משתמש פעיל
הרעיון הוא בקרה על הפחממות שמכניסים לגוף, אפילו פחממות בריאות כמו קטניות, קמח מלא...
בארוחה מותר עד 30 גר' פחממות
בארוחת ביניים עד 15 גר'
על כל מוצר רשום בימינו את הנתון כמה פחממות ל-100 גר' ויש למצוא גם טבלאות כאלו למשל 2 פרוסות לחם\כוס אורז
אפשר לאכול חופשי ביצים, עוף, ירקות ירוקים, חלק ממוצרי חלב (חלב ניגר כמדומני שלא חופשי)
אני לא מבינה למה את לא יכולה לבקש מהדיאטנית שתסביר לך עד שתביני, זה תפקידה.
 

tovat

משתמש מקצוען
מאיפה הגעת לכל המידע הזה?
פשוט אני נורא מבולבלת והאחות והרופאה לא בדיוןק עוזרות לי להבין ממש...
זה באמת הגיע מחברות, בעיקר אחת שיש לה פייסבוק שיש שם מידע מחכמת ההמונים.
הרופאה, זה בכלל לא התפקיד שלה, והיא לא אמורה להבין בזה, האחיות בד"כ מנסות לעזור אבל הידע שלהן מאד חלקי ומלמעלה. סה"כ זה באמת התפקיד של הדיאטנית וקשה ליפול על מישהי טובה. אני בשלב מסוים שראיתי שאני מבינה את העקרונות ומסתדרת, עזבתי אותה לגמרי.
 

tovat

משתמש מקצוען
אצלי הסוכר בצום אף פעם לא עבר את ה95 ב״ה
אז בעצם לא נצמדת לתפריט שקיבלת?
על ירקות מרקים וכו׳ יש הגבלה? יש טעם לאכול אותם רק בזמני הארוחות?

אז ב"ה את במצב טוב, הכי קשה זה לאזן את הסוכר בצום, כי זה תלוי בעצם בכל ההתנהלות הכללית, מי שלא מצליחה לאזן בצום, כמעט תמיד חייבת תרופות.
על ירקות אין הגבלה (פרט לבטטה ותפוא ותירס שהם בעצם פחמימות) את יכולה לאכול כמויות וזה באמת ממש עוזר.
מרקים כנ"ל, זה תלוי כמובן אם יש בהם פחמימות, אבקת מרק למשל מפוצצת פחמימות ואפשר לותר עליה. אם את אוכלת אפונה או עדשים זה טוב, אבל גם צריך לבדוק כמויות.
ממה שאני יודעת, עדיף לאכול, כל מה שאת אוכלת, כולל למשל קובית שוקולד, רק בזמני הארוחות, לוותר לגמרי על נשנושים, כי הלבלב צריך לנוח בין הארוחות, כל דבר שאת מכניסה לפה, אפילו ביס אחד, או מסטיק, מעורר את הלבלב לפעולה וזה פחות טוב. אם את רוצה שוקולד, עדיף לצרף את זה נניח לארוחת ביניים.
זה לא דבר ששמעתי באופן רשמי מהדיאטנית, אז זה כנראה לא מאד קריטי, אבל עדיף.
יהיה לך גם קשה לבדוק את ההשפעה של ארוחה אחרי שעה (או שעתיים), אם במהלך אותה שעה נשנשת משהו כל הזמן, התוצאה לא תהיה זהה בכלל, כי הגוף משנה את רמות הסוכר באופן אחר, כשאוכלים וכשלא אוכלים.
זמן הבדיקה נספר מהביס הראשון וממש עדיף שהארוחה לא תארך יותר מעשרים דקות.
 

whitestar

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
גם אני הצטרפתי למועדון
אני מודדת כל יום במכשיר
ויש קטע מוזר
כל אצבע נותנת ערך אחר
נכון!!!!
ראיתי את זה ג"כ-אפילו שהידיים נשטפו בו בזמן
 

chaia

משתמש מקצוען
מאיפה הגעת לכל המידע הזה?
פשוט אני נורא מבולבלת והאחות והרופאה לא בדיוןק עוזרות לי להבין ממש...
את מטופלת במרפאת סכרת הריון?
הרופאה והאחות שם אמורות לתת לך מידע ולעזור לך באופן שוטף ולהדריך אותך באופן אישי
 

אינסוף

משתמש מקצוען
בלתק.
זה בכלל לא כמו תפריט בריאות רגיל. באמת אין הבדל בין קמח מלא ללבן למשל.
מאיפה הבאת את זה? ההנחיה היא להעדיף פחמימות מלאות.
אצלי יש הבדל משמעותי מאד!
אחרי קמח לבן אפילו חצי פרוסה הסוכר שלי מזנק!
יותר מזה מקפידה מאד על כוסמין (שונאת את הטעם! אוף )
כי הוא מעלה לי ערכים הרבה פחות מהמלא!

כדאי לבדוק.
 

whitestar

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
צריכה רשימה של שומנים לארוחת לילה
משהו פרקטי
 

מלינקה

משתמש פעיל
במחילה, אבל לדעתי כדאי וחובה להיות במעקב אצל דיאטנית בתקופה זו
טעויות קריטיות יכולות לגרום נזקים שבמאמץ לא גדול אפשר היה למנוע
 

tovat

משתמש מקצוען
מאיפה הבאת את זה? ההנחיה היא להעדיף פחמימות מלאות.
אצלי יש הבדל משמעותי מאד!
אחרי קמח לבן אפילו חצי פרוסה הסוכר שלי מזנק!
יותר מזה מקפידה מאד על כוסמין (שונאת את הטעם! אוף )
כי הוא מעלה לי ערכים הרבה פחות מהמלא!

כדאי לבדוק.
צודקת.
כי בקמח הלבן הפחמימות פחות מורכבות.
וזה גם מאד אישי וענין של ניסוי וטעיה.
יש כאלו שיכולות לאכול שתי פרוסות קמח חיטה מלא, שזה הרבה יחסית
יש יכולות רק פרוסה,
יש יכולות רק קמח כוסמין,
ויש (זה יותר נדיר) שכל סוג קמח מקפיץ להן יותר מידי, והן לא יכולות בכלל לאכול לחם.
אבל יכולות לאכול למשל בטטה שנחשבת פחמימה טובה.
צריך פשוט לנסות כמה ימים, ולראות מה מביא אותך לתוצאה טובה.
 

מלינקה

משתמש פעיל
מאיפה הבאת את זה? ההנחיה היא להעדיף פחמימות מלאות.
אצלי יש הבדל משמעותי מאד!
אחרי קמח לבן אפילו חצי פרוסה הסוכר שלי מזנק!
יותר מזה מקפידה מאד על כוסמין (שונאת את הטעם! אוף )
כי הוא מעלה לי ערכים הרבה פחות מהמלא!

כדאי לבדוק.
כנראה משתנה מאחת לאחת
אצלי קטניות למשל היה מקפיץ
 

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
במחילה, אבל לדעתי כדאי וחובה להיות במעקב אצל דיאטנית בתקופה זו
טעויות קריטיות יכולות לגרום נזקים שבמאמץ לא גדול אפשר היה למנוע
ברור שחובה להיות במעקב.
בדרך כלל רב המעקבב הוא אצל אחיות הקופה ולא אצל הדיאטנית.
אבל התפריט של הדיאטנית הוא לעיתי בלתי אפשרי וציך למצא תפריט מתאים לסוכרת אבל גם מתאים לסגנון הארוחות שלנו
 

whitestar

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בלתק
אני יש לי ניסיון ותיק בנושא
תיכנסי לקישןר של חלי ממן
יש לה מתכונים מדהימים של אוכל טעים ובריא שעומד בדרישות (את יכולה להעזר בתפריטים שלה בשביל להבין את העיקרון ) וכל זה חינם ללא תשלום

לצערי אני אוהבת רק פיצות ובורקס ושונאת אוכל בריא
אבלהמתכונים של חלי ממן לימדו אותי שאפשר לאכול טוב מבלי לסבול


כשמאוד בא לי שוקולד מקופלת וכל זה אני אוכלת עד 100 קלוריות (באישור התזונאית) מבלי לאכול שעה וחצי קודם ושעה וחצי אחרכך זה אחד הדברים שנותנים לי כח להחזיק מעמד

אז בתאבון ובריאות תמיד
לא הצלחתי להבין מה אני צריכה לחפש שם

יש לי תפריטים עפ"י קלוריות

מה צריך לקחת?
 

tovat

משתמש מקצוען
במחילה, אבל לדעתי כדאי וחובה להיות במעקב אצל דיאטנית בתקופה זו
טעויות קריטיות יכולות לגרום נזקים שבמאמץ לא גדול אפשר היה למנוע
זה נכון בעיקרון, אבל מאד תלוי.

מישהי שרק מתחילה, וצריכה שיבדקו לה את כל מה שאכלה בהתאם לתוצאה, ולתקן בהתאם, זה חשוב. (למרות שאני חושבת שהן לא מתקנות בצורה טובה כל כך)
אבל אחרי תקופה שכבר יש תפריט ורעיונות, היא עושה את אותו מעקב שאני עושה, מסתכלת על הערכים שאני עצמי רשמתי. בשלב מתקדם, אני יודעת בדיוק מה תקין ומה לא תקין, לרוב יודעת גם מה גרם לקפיצה, ויודעת להזהר להבא.
 

מלינקה

משתמש פעיל
אגב 95 זה הרבה לסוכר בצום בהריון
צריך להיות עד 90
ועד 130 שעה אחרי ארוחה (מהביס הראשון)
אלו ההנחיות שנתנו לי
 

סטודיו מיתר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
קודם כל תפריט של 1800 לפחות (זה להריון) תבררי בכל מקרה עם התזונאית כמה קלוריות את צריכה ביום בכולל)
ושם יש חלוקה מה את אוכלת בכל מנה / סעודה
זה יכול לתת לך אינדיקציה איך לתכנן את עצמך נכון
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה