מעלה עוד אפשרות -
נראה לי הכי נכון כלכלית לקנות מיד דירה, אפילו להשקעה (אם אפשר כמובן)
הרי מקווים לחתן אותה בקרוב בע"ה, ורוב ההורים (בכל אופן מהמגזר הליטאי) מתכננים בכל מקרה לשלם על כך סכום מכובד, אז אם יש להורים \ לבחורה הון עצמי מוכן בשביל זה לא לחכות - (וגם אם לא - אם הבחורה מרויחה יפה שווה אפילו הלואה בנקאית בשביל ההון העצמי..) ככה הבחורה תתחיל לשלם משכנתא כבר בבחרותה, תלמד לקחת אחריות ולהתנהל כלכלית, יש מצב שהשכירות תכסה את המשכנתא בחלקה \ ברובה ואז בכלל זה ריוח נקי ואם היא מרויחה יפה שתתחיל עם החזרי משכנתא גבוהים (שזה אומר פחות ריביות) והיא מגיעה עם יתרון ענק בעולם השדוכים..
איך אומר הכלל? אל תחכה לקנות נדלן, תקנה נדלן ותחכה..
כמובן שלא תמיד מתאים, אבל זה כיוון שאולי כדאי לחשוב עליו.. או על השקעה אחרת לטוח קצר שתישא פירות (אם לא רוצים להתחיב לדירה שאולי לא תהיה רלונטית) כך מצד אחד תלמד את הבת לחסוך לחשוב על העתיד ולא לבזבז סתם , מצד שני תשאיר את הכסף בשביל הבית העתידי - מה שגם יתן לה ספוק בעבודתה (שלא מרגישה שעובדת לחינם אבל בשביל החיים שלה עצמה) וגם יקל על ההורים
ורק מוסיפה מהכרות אישית של בחורה שממש ציפו ממנה לכלכל את כל צרכיה בעצמה, לחלק פה אולי זה נשמע לגיטימי, אבל לא לכל בחורה בבית שהיתה רגילה שנותנים לה את כל צרכיה (וכך ממשיך לכל אחיה) זה כ"כ פשוט רק בגלל שהתחילה לעבוד.. לקטע הרגשי יש פה משקל מאד כבד,וגם ככה זה תקופה רגישה. זה ממש יכול לתת לבחורה הרגשה ש"לקחו לה את הבית" (כאילו היא כבר אורחת בתשלום ולא בת בית) וכרגע אין לה בית אחר - לא כמו אישה נשואה.. אז אם ההורים יכולים להמנע מכך כדאי לחשוב גם על הפן הזה.. (ואני לא מדברת על פינוקים יקרים, נראה שזה לכל הדעות לגיטימי שעל חשבונה..) (ואל תענו לי "מה כל השנים ההורים נתנו לה מה הם חיבים וכו.. לא כל דבר שיודעים בשכל מתישב גם על הלב באותה מידה..)