עושק הגננות ברשתות הגנים "החרדיות"

מצב
הנושא נעול.

לילי 1

משתמש מקצוען
נכתב ע"י אמא ומתכנתת;n5074366:
אין לי מושג איפה "עובדי ההיטק" במשפחה שלך עובדים, במקומות החרדיים אני לא מכירה תנאים כאלו...
ובמקומות חילוניים? נו, הרי גם בגנים שלהם התנאים יותר טובים...

מסכימה איתך לחלוטין
אכן, מקומות עבודה שאינם חרדיים (אבל בירושלים, אז יש רוב דתי)
ואגב, גם אני עזבתי מזמן מזמן, את מערכת החינוך החרדית. נוצלתי, תבעתי בבי"ד, קיבלתי והתעופפתי לממ"ד וכדומה

וזה נושא שחשוב לעצם הדיון- מי שחשוב לה לעבוד אך ורק במקום חרדי, תתכבד ותכיר את ההשלכות והמחירים

כמו שאי אפשר לרצות גם להיות אברך וגם לסוע בג'יפ ולשפץ כל שנה, ככה אי אפשר גם לרצות לעבוד רק אצל אנ"ש וגם לקבל תנאים כמו בחוץ. זו עסקת חבילה

לכל החלטה יש את המחיר שלה. כדאי להתסתכל על התווית לפני שניגשים לקופה:confused:

אקורד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י שיר פורום;n5074388:
לילי 1 בואי נדבר על זה שבשביל להרויח טוב בהייטק צריך לעבוד בד"כ 10 + שעות ביום. אין חופשים כמעט. לקום באמצע הלילה כי יש בעיות קריטיות
רבע מהסכום הולך על מיסים. ואין הטבות במעונות וכו'.
בבקשה... המציאות לא כזו ורודה

זה מה שאני אוהבת,
אנשים נהנים לספור את ההכנסות של אנשים אחרים,
הם רק שוכחים שההוצאות הן בהתאמה,
אם התלוש גבוה -אין הנחה בארנונה ,
משלמים למעון כפול,
ועוד ועוד,

אבל זה באמת נחמד לפזול לכיסים של אנשים אחרים,
תפרגנו,

כמו שאיגוד המורים כותב על 88 אחוז שמסכימים ששכר ראוי למורה מתחיל ב8K
בכיף,
גם אני מסכימה ששכר המינמום ראוי הוא 8K
השאלה האם זה הגיוני,
זו שאלה נוספת,
והתשובה היא, לא!

לילי 1

משתמש מקצוען
נכתב ע"י שיר פורום;n5074388:
לילי 1 בואי נדבר על זה שבשביל להרויח טוב בהייטק צריך לעבוד בד"כ 10 + שעות ביום. אין חופשים כמעט. לקום באמצע הלילה כי יש בעיות קריטיות
רבע מהסכום הולך על מיסים. ואין הטבות במעונות וכו'.
בבקשה... המציאות לא כזו ורודה

9 שעות, גמישות מאוד
רק עובד מסוים צריך להיות זמין 24 שעות ומקבל על זה תוספת שכר
מיסים ומעונות- כמו כל אדם שמרוויח במידנת ישראל
מי שחשוב לה לעבוד רק במקום חרדי- אולי עדיף באמת להיות מורה אבל זו כבר שאלה של ערכים, לא של כלכלה

רחשי הלב

משתמש מקצוען
רעייתי סייעת בגן המופעל ע"י רשת הגנים של אגודת ישראל.
עובדת כל יום מ-07:30 עד 14:00. כל איחור או יציאה מוקדמת מנוכים.
יש לה ותק של 11.1 שנים, ו-2 ילדים מתחת גיל 5. יש לה יום חופשי אחד בשבוע שאינה מקבלת עליו משכורת כך שיש לה 81% משרה.
המשכורת בפועל ברוטו 4138 שהם נטו 3749. לחלק לבערך 135 שעות בחודש (לי יצא 132, בתלוש כתוב 149, לא מבין למה.), יוצא 27.5 ש"ח לשעה.
על זה יש להוסיף נסיעות בסך 520 ש"ח (פשוט העתקתי את הנתונים מהתלוש של יולי שלא קיבלה נסיעות).
הדברים שמפריעים לי:
1. לא מקבלת ותק. אמור להיות תוספת נכבדה ביותר.
2. מקבלת תוספת מעונות על 2 ילדים בסך.....31.4 ש"ח ברוטו.
3. לא מקבלת משכורת על אוגוסט.
התירוץ הרשמי הוא תוכנית הבראה שהיתה אמורה להימשך 5 שנים שכבר חלפו מזמן.
זה המצב אצל כל הסייעות של הרשת הנ"ל.
עכשיו יפרט לנו הרב איגוד גננות מה חוקי, מה לא חוקי ומה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב.
ואשמח גם לשמוע האם ההמלצה שהובאה לעיל על העברת הגנים לרשתות הגדולות תקפה במלואה. אולי את הגננות לרשתות הגדולות ואת הסייעות ל...? איפה כדאי?

Rachel Greenstein

משתמש סופר מקצוען
לילי 1 , אני רואה שהרבה ענו לך כבר
ובכ"ז אני אענה גם.
תאורטית - בהחלט הייתי מוכנה ורוצה להתחלף עם הגננת ההיא.
למצוא עבודה נורמלית היום בהייטק זה דבר לא פשוט:
בקבוצות החרדיות, התנאים על פי רוב מחפירים, וההצע רב על הביקוש עד מאד (הצע העובדות מול הביקוש להן, כמובן)
במקומות כלליים, דרישת סף היא עבודה של 9 שעות. תוסיפי לזה נסיעות - זה אומר להיות מחוץ לבית כ11 שעות ביום!
האם אמא לילדים קטנים יכולה לעמוד בזה?
אני לא.
וזה עוד לפני הדיבור על החופשים. זה היום יום .
אז מחפשים בקבוצות חרדיות שם עדיין מקובל לעבוד כ8 שעות,
וגם אז זה אומר להיות מחוץ לבית כמעט 10 שעות,
יום יום,
שבוע שבוע,
ערבי חגים,
צומות, חופשות,
(פעם ב4 שנים חגיגה שלימה - יש בחירות!)
את 12 ימי החופשה שאת מקבלת בשנה את שומרת לחול המועד,
בין הזמנים מגרדת כמה ימים חופשה ללא תשלום,
ואם לא מאשרים לך חופשה ללא תשלום (כמו אצלנו למשל) - אז תעבדי.
דווקא הלימודים לא היו לי קשים במיוחד, נהניתי שם, לימודי ההוראה היו הרבה יותר מעצבנים מבחינתי, אבל העבודה ממש לא קלה, ואת בפירוש צריכה לעיתים להיות זמינה גם בשעות אחר הצהריים כי גרסא עולה לפרודקשן בארה"ב או כי לא יודעת מה.

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
סיכום ביניים:
בכל מקום עבודה יש קשיים, ולכל משכורת גבוהה יש מחיר, ולכל משכורת נמוכה מאוד יש הסבר ורווחים נלווים.

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
נכתב ע"י פנס בערפל;n5074814:
סיכום ביניים:
בכל מקום עבודה יש קשיים, ולכל משכורת גבוהה יש מחיר, ולכל משכורת נמוכה מאוד יש הסבר ורווחים נלווים.

ולכל אלו שלוקחים לכיסם או לכיס העמותה מה שהם חייבים להעביר יש גם דיין גדול בשמים...
היום אין לנו אפשרות להושיב מושב בית דין ולחייב את כל מי שלא ישמע לפסיקות... אבל בשמים יודעים את האמת.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י פנס בערפל;n5074814:
סיכום ביניים:

לא.

הסיכום הוא:

1. הרשתות הגדולות (גולדקנופף, קרית הילד ועוד) משלמות יפה מאד לגננות, עד לרמה של 57 ש"ח לשעה לגננת עם 10 שנות ותק וללא השכלה נוספת.
בנוסף לזאת, הגננות ברשתות אלו מקבלות חופשים מלאים, הבראה, ביגוד ושאר זכויות. המשכורות מגיעות בזמן.

2. במקומות קטנים יותר יש לגננות משכורות נמוכות יותר, חלקן לא מקבלות רכיבי שכר שמגיעים להן לפי חוק, ולפעמים יש דרישות מצד ההנהלה להחזר כספים במזומן.
לענ"ד, דברים אלו אמורים להיות מטופלים נקודתית ועניינית, ולא בדרך של השמצה כוללת נוסח 'כל המנהלים גנבים ועושקי גננות'.

3. סייעת הינו מקצוע בשורה האחרונה של שרשרת המזון. כמו קופאית, טלפנית, או עובדת נקיון בחברת כח אדם. השכר בהתאם, הדרישות גם כן. (לא נדרשת אחריות מיוחדת, ולא השכלה מיוחדת). קשה להאמין שבעתיד הנראה לעין המצב ישתנה.

איגוד הגננות

משתמש פעיל
נכתב ע"י רותי קפלר;n5074928:
לא.

הסיכום הוא:

1. הרשתות הגדולות (גולדקנופף, קרית הילד ועוד) משלמות יפה מאד לגננות, עד לרמה של 57 ש"ח לשעה לגננת עם 10 שנות ותק וללא השכלה נוספת.
בנוסף לזאת, הגננות ברשתות אלו מקבלות חופשים מלאים, הבראה, ביגוד ושאר זכויות. המשכורות מגיעות בזמן.

2. במקומות קטנים יותר יש לגננות משכורות נמוכות יותר, חלקן לא מקבלות רכיבי שכר שמגיעים להן לפי חוק, ולפעמים יש דרישות מצד ההנהלה להחזר כספים במזומן.
לענ"ד, דברים אלו אמורים להיות מטופלים נקודתית ועניינית, ולא בדרך של השמצה כוללת נוסח 'כל המנהלים גנבים ועושקי גננות'.

3. סייעת הינו מקצוע בשורה האחרונה של שרשרת המזון. כמו קופאית, טלפנית, או עובדת נקיון בחברת כח אדם. השכר בהתאם, הדרישות גם כן. (לא נדרשת אחריות מיוחדת, ולא השכלה מיוחדת). קשה להאמין שבעתיד הנראה לעין המצב ישתנה.

עצוב מאוד שזה הסיכום שלך........... עצוב מאוד.
רוב הגנים לא משלמים כחוק וכמו הצדק,
הסיכום הוא שלי הוא כזה,
1. רוב הגננות מקבלות שכר משפיל ועלוב, גם ברשתות גדולות וגם בקטנות. ישנם רשתות בודדות שמשלמות שכר הגיוני, ברמה הציבורית צריך להאבק עבור הגננות המסכנות, אם כי להשמיט מהמאבק את הרשתות שמשלמות שכר סביר. (ולהתמקד מול משרד החינוך להשוואת התנאים עד כמה שאפשר)
2.סייעת עובדת עם ילדים, האחריות של כולנו שתקבל שכר סביר. יש לזה תקנות ותקצוב, וראוי שזה יגיע ליעדו.
שימי לב, שהעובדות הם אותם עובדות, וההבדל רק מאיזה צד מסתכלים ע"ז.

זה פשוט הזוי,
בשיח נורמלי אם רואים שרשת אחת (או בודדות) משלמים שכר נורמלי, זה היה צריך להגדיל את הזעקה איפה כולם?

אבל בשיח שנועד להצדיק את העוול בכל מחיר, תגיע הטענה ההזויה שזה אומר שאין בעיה (רוב הגנים) ורק משהו נקודתי....

זושא כץ

משתמש מקצוען
איגוד הגננות הוא התשובה לעזרה אמיתית פנים חרדית!
הלוואי וכולנו נשכיל להצטרף אליהם!
בהצלחה!

שואפת ליותר

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י מנוחהלה;n5072508:
בלי נניח ובלי רקר נניח
מידיעה שלי על בי"ס בירושלים
שהצהיר כל הזמן שכאילו הוא לא לוקח תקציבים והכל עטה"ק
לצורך העניין המנהל גייס סכומי עתק בחו"ל
ולמורות הוא שילם-
15 (!) ש"ח לשעה!
כן, אמהות לילדים יצאו כל בוקר לעבודה תמורת 15 ש"ח לשעה.
מה שהכי הזוי בסיפור שהוא גם נהנה מתמיכה של משרד החינוך...
(מעניין מה הם יגידו כשהם ישמעו כמה המורות מקבלות בפועל)

וכשמישהו העז לחשוף את השחיתות ולפרסם את הסיפור
יצאו נגדו בכזה מסע שיימינג...

ואני שמעתי על מנהל חיידר שלא לוקח כסף מהמדינה. סליחה, החיידר לא לוקח כסף המדינה, אבל המנהל, לוקח גם לוקח.
איך עושים את זה? רושמים את כל הילדים בחיידר סמוך, והמנהלים מתחלקים בשלל.

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י סגול חציל;n5076277:
ואני שמעתי על מנהל חיידר שלא לוקח כסף מהמדינה. סליחה, החיידר לא לוקח כסף המדינה, אבל המנהל, לוקח גם לוקח.
איך עושים את זה? רושמים את כל הילדים בחיידר סמוך, והמנהלים מתחלקים בשלל.

יש גם כאלו, נכון.

אבל לספר שאתה לא לוקח תקציבים
ובפועל להכניס לבי"ס מפקחות כל יומיים
ויועצת נוער (למה לא לקחת תקציב על איתור נוער בסיכון?!)
ולהעביר את התלמידות מבחני מיצ"ב
ועוד לגבות על זה סכמים מטורפים מההורים?
לזה קוראים בעברית פשוטה צביעות!

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י לילי 1;n5074394:
מי שחשוב לה לעבוד אך ורק במקום חרדי, תתכבד ותכיר את ההשלכות והמחירים

כמו שאי אפשר לרצות גם להיות אברך וגם לסוע בג'יפ ולשפץ כל שנה, ככה אי אפשר גם לרצות לעבוד רק אצל אנ"ש וגם לקבל תנאים כמו בחוץ. זו עסקת חבילה

לכל החלטה יש את המחיר שלה. כדאי להתסתכל על התווית לפני שניגשים לקופה:confused:

כמה נכון!
וכן מי שרוצה להיות אשת אברך, אבל לא מוותרת על פירורי משרות של הוראה
איך היא חושבת בדיוק שבעלה יצליח להשאר בלימוד?
זה ברור שמישהו צריך לפרנס (בימינו מידת האמונה מחייבת את ההשתדלות הרי)
ואם היא לא תכניס כסף, הוא יצטרך להכניס כסף.
לא חושבת שיש בעולם גבר שיכול לראות איך הבית בקושי מצליח להתקיים ולא לעשות כלום בנידון
אלא אם כן אשתו לוקחת את העניינים לידיים, אז הוא רגוע

לכן בדברים האלו כל כך חשוב לבדוק תווית מראש! עוד לפני שהבחורה מתחילה לימודי מקצוע - לבדוק מה השכר שהיא עתידה בעז"ה לקבל במקצוע אותו היא חושבת ללמוד
ואם היא אחרי לימודים - לפעמים שווה לעשות הסבה
רוצה להיות מורה/גננת? - קחי בחשבון שהמשכורת בהתאם.
רוצה להיות הייטקיסטית אבל רק בחברה חרדית לגמרי בבעלות חרדית? קחי בחשבון שהמשכורת בהתאם. אלא אם כן את מגיעה אם נסיון, אז תקבלי רק חצי ממה שמקובל, ולא שליש..

ללי הופמן

משתמש רשום
נכתב ע"י cha123;n5077014:

היא לא חושבת. היא מאמינה.
נראה לך שאין מורות שבעליהן אברכים? יותר מכך, אין עקרות בית שמוכרות בערב טיטולים מהבית שבעליהן אברכים? אפשר הכל. הכל. בלי שום קשר לאחוזי המשרה של האישה או לדוד העשיר שלה מחו"ל. יש כל מיני גוונים אפורים בין השחור ללבן.

קלסר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י cha123;n5077014:
כמה נכון!

דבר ראשון- מי שמאמין שמה שהיא הולכת לעבוד זה רק השתדלות לפרנסה ורק ה' מפרנס. יכולה להיות בטוחה שבעלה ישאר בלימוד. ה' לא עוזב את שבט הלוי שלו.
ויש לי דוגמאות רק מהחודש האחרון כדי להראות לך כמה הוא עוזר לשוא נוציא הוצאות לשוא. (דלת מכונת הכביסה שנשברה בדיוק השכן זרק את המכונה שלו מאותו הדגם שלפנו את הדלת וחסכנו 400 ש')

דבר שני-בעל יכול להישאר בלימוד גם אם אין כסף...

דבר שלישי- ההבדל התהומי בעבודה בין חרדים לעבודה בין אלו שלא. וההשפעות לכך הם לא רק הטווח הקצר ...

דבר רביעי- כל האמור לעיל לא אומר שמותר לגנוב מהן בשל כך.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י קלסר;n5077339:
דבר ראשון- מי שמאמין שמה שהיא הולכת לעבוד זה רק השתדלות לפרנסה ורק ה' מפרנס. יכולה להיות בטוחה שבעלה ישאר בלימוד. ה' לא עוזב את שבט הלוי שלו.
ויש לי דוגמאות רק מהחודש האחרון כדי להראות לך כמה הוא עוזר לשוא נוציא הוצאות לשוא. (דלת מכונת הכביסה שנשברה בדיוק השכן זרק את המכונה שלו מאותו הדגם שלפנו את הדלת וחסכנו 400 ש')

דבר שני-בעל יכול להישאר בלימוד גם אם אין כסף...

דבר שלישי- ההבדל התהומי בעבודה בין חרדים לעבודה בין אלו שלא. וההשפעות לכך הם לא רק הטווח הקצר ...

דבר רביעי- כל האמור לעיל לא אומר שמותר לגנוב מהן בשל כך.

לגבי א' וב' - כדאי לומר זאת לכל מיני נשים שנשברו על למה בעליהן עזבו את הכולל (או את היום השלם) למרות שרצו מאד להשאר
ג' - יש הרבה מקומות שיש צוות חרדי גם אם בעלי החברה הם לא. ולרוב האווירה מצוינת, ולא כאן המקום לדון
ד' - אין קשר למה שכתבתי. ברור שלגנוב אסור תמיד

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י קלסר;n5077339:

זה יבאס אותך נורא לשמוע שה' עושה את זה גם לאנשים שיצאו מהלימוד?
פשוט, הוא מפרנס את כל העולם. ככה כתוב בתורה.
'מקרני ראמים ועד ביצי כינים', וגם את הבעל'בתים.

PRIMA

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י גלבוע;n5078061:
זה יבאס אותך נורא לשמוע שה' עושה את זה גם לאנשים שיצאו מהלימוד?
פשוט, הוא מפרנס את כל העולם. ככה כתוב בתורה.
'מקרני ראמים ועד ביצי כינים', וגם את הבעל'בתים.

זה ברור.
אבל צנצנת המן שמורה ללומדי התורה.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה