מבלי להכנס להכללות, לא חייבים עיצוב בכל מטבח, לפעמים ממש חבל על הכסף והזמן. נכון שיש מטבחים בעיתיים שעיצוב טוב יכול להועיל ושוה את הכסף, אלא שיש הרבה נגרים מוכשרים שיודעים גם לעצב היטב, התורה חסה על ממונם של ישראל!!!
כפי שכתבתי למעלה, אני שלמתי, ולמעצבת מוכשרת במיוחד, אך בסופו של דבר הכסף היה די לריק...
אין כללים והכללות, אך הנורמה שמתחילה להכנס לפיה אין לעשות שום עבודה ללא 'עיצוב', אינה מוצדקת כלל לבעלי יכולת בינונית שאינם מעונינים בפאר והדר.
אין לי ענין, אני לא נגר ולא מעצב... חבל לי על כסף של אחרים שילך לריק. [אולי זה לא לריק, הפרנסה של המעצבות גם חשובה בסופו של דבר... אבל אולי כדאי יותר שיתמקדו אצל העשירים יותר שם יקבלו יותר כסף וזה גם מוצדק כי הם רוצים דברים מפוארים וחדשניים וכו' וכו'].
עיצוב פנים היום הוא ממש לא רק לעשירים אלא לא פחות מכך ל"עמך"!ברור שמעצבת זה הדבר הכי טוב ויש נגריות מקצועיות שמוציאות תחת ידיהן דברים מושלמים, אבל מה עושה ה'עמך' שלא תמיד יכול לאפשר לעצמו לוקסוס? אין פתרון ביניים? גם דבר מושלם וגם לא יקר? אין לי בעיה להתפשר על מטבח שלא יהיה ה'מילה האחרונה' אך יהיה מושלם מבחינת תכנון ואיכות.. (במשפט אחד: בגדי מעצבים במכירת סוף עונה...)
אבל זה לא תמיד נכון שתכנון של מעצבת (שיהיה נכון/פרקטי כל שיהיה) לא תמיד מקפיץ את המחיר?בד"כ מעצבת בחברה/נגר יודעת לתכנן, מכירה את כל התקנים וגם לא תעשה טעויות...
אבל היא לא תתן לך יותר מדי הרבה אופציות ולא תשב אתך על כל ס"מ כמו אדריכל/ית או מעצב/ת
אדריכלית בד"כ תמקסם יותר (אני עובדת עם נגרים וחברות, וראיתי איך זה עובד שם)
השאלה מה התקציב שלך פחות או יותר למטבח כולל הכל?
כי אדריכלית למטבח זה סיפור של בערך 2,500-5,000 ש"ח, תלוי בגודל ותלוי בניסיון,
אם את עושה מטבח פשוט של עד 15,000 ש"ח אז אולי באמת לא שווה לך,
אם את משקיעה במטבח עם מגירות, טריקה שקטה, קיר ארונות וכד', שהעלות שלו היא 30K-50K
(תלוי בגודל ובחיפויים) אז לדעתי זה השקעה משתלמת שתצדיק את עצמה.
בהצלחה!!
ממש ממש לא נכון.אבל זה לא תמיד נכון שתכנון של מעצבת (שיהיה נכון/פרקטי כל שיהיה) לא תמיד מקפיץ את המחיר?
זה לא שתמיד יהיה להן רעיונות יקרים מאוד???
מהמם, כמו כל העבודות שלך?עיצוב לא נועד רק למי שמחפש פאר והדר, ממש לא!
פנתה אלי משפחה צעירה שקנתה דירה קטנה בפריפריה, וכשנכנסו אליה נדהמו לגלות מטבח קבלן קטנטן עם מינימום מקומות אחסון שודאי לא מתאימים להם!
ע"י החלפת החזיתות התחתונות, הוספת ארונות עליונים, ויחידת בילד אין והוספת פינת ישיבה עם ספסל - הלקוחות קיבלו מטבח חדש, פונקציונאלי ולא פחות מכך - יפיפה, ובמחיר מצחיק!
(אגב, מלכתחילה לא היינו אמורים להחליף את השיש והקרמיקה אבל כמו שאומרים "עם האוכל בא התיאבון" והלקוחות החליטו שהם כן רוצים לשדרג גם את השיש והקרמיקה ברגע האחרון ממש...).
מצרפת את התוצאה החלקית (עדיין אין כיורים ולא נעשו פינישים) - אבל ניתן לראות איך עיצוב נכון יכול גם במגבלות הקיים להוציא מטבח לתפארת וללא הוצאה גבוהה.
ואני מקווה שזה עונה גם לך @אלעדית על שאלתך זו:
עיצוב פנים היום הוא ממש לא רק לעשירים אלא לא פחות מכך ל"עמך"!
כמו שנאמר: "אני לא מספיק עשיר כדי לקנות בזול" (ולשלם ביוקר...).
דווקא כשמדובר בחללים קטנים וכשצריך לנצל את החלל בצורה מיטבית - ההשקעה שווה פי כמה.
צפה בקובץ המצורף 578184
פה מגיעה העבודה שלך, רעיון שנגר אומר לך שיקר, את מבקשת מהמעצבת חלופות.אבל זה לא תמיד נכון שתכנון של מעצבת (שיהיה נכון/פרקטי כל שיהיה) לא תמיד מקפיץ את המחיר?
זה לא שתמיד יהיה להן רעיונות יקרים מאוד???
לא בהכרח.אבל אני אותם כבר לא לוקחת (מניסיון הם אח"כ הלקוחות הכי קשים).
מהמם, כמו כל העבודות שלך?
ממה עשוי החזית של ארונות העץ?
גם החרסינה נראית מאד מעניינת. מאיפה היא?
וכן איזה קלפות את שמה בכזה סגנון ארונות עליונים HK , זה מספיק נוח?
יש מצב שזה אכן בברור ראשוני,לא בהכרח.
ייתכן שאת המעצבת הראשונה שהם פנו אליה ועוד לא קלטו את המחירים.
אא"כ את רוצה לעבוד רק עם אנשים שאין להם מגבלות תקציב.
תודה רבה לךאיזה יופי!
כל מטבח שאתה מעלה יותר יפה מהקודם. אתם מוציאים מהשיש את המירב, נהיה אלמנט כל כך דומיננטי ועיצובי. פשוט מדהים.
1. לא מדובר בחרסינה אלא בחיפוי מסוג HPL.
(אגב, החומר מצויין אבל אישית פחות אהבתי את הדוגמא הזו והעדפתי מראה יותר נקי וחלק. בסופו של דבר הבחירה הסופית היא של הלקוחות והם התעקשו על הדוגמא הדי מקושקשת הזו לטעמי...)
2. הקלפות אכן עם מנגנון HK, וזה נוח בזכות העובדה שגובה הקלאפה כשהיא פתוחה הוא מעל גובה הראש (גובה 2.10) - כך שגם כשקלפה נשארת פתוחה לאורך זמן - כמו בזמן הנחת הכלים במתקן הייבוש לדוגמא - היא לא מפריעה.
זה ממש לא נכון!וכשלקוחות מבררים אצלי עלויות ו"נבהלים" מהמחיר שאני "עושקת", אני מעדיפה לאמר להם, תעשו טובה לעצמכם, תקחו מעצבת טובה אחרת, אחרת תתחרטו, אבל אני אותם כבר לא לוקחת (מניסיון הם אח"כ הלקוחות הכי קשים).
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: