עושים מטבח, עזרו לנו לא ליפול בפח...

בן מרדכי

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
ברור שתמיד צריך לעשות השוואות מחירים בין הנגרים
לגבי עיצוב השאלה אם בכלל צריך את המוצר הזה.... ובהחלט שהרבה פעמים העיצוב לא מועיל כלום ורק מייקר עלויות וכנ''ל.
כמובן שמי שהולך על סטייל גבוה וכו' וכו', או לחילופין מי שיש לו מצוקת מיקום וכדו' והנגרים לא יודעים לתת לו פתרון, שילך לעיצוב, אבל האנשים הסטנדרטיים בהחלט יכולים להסתדר עם תכנון ועיצוב של נגר מוצלח. כך מנסיוני.

חרש עץ

מטבחים ונגרות יוקרה, מפעל cnc חדשני, עבודה עברית.
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
דווקא מי שיש לו מצוקת מקום שילך לנגר, כמו שאר הדברים שקשורים לטכני, המעצבות לא מבינות בזה הרבה.
או לשלב מעצבת ונגר.

חרש עץ

מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

גחלילית

משתמש צעיר
אני עשיתי מטבח מהמם ויקר אצל חברת מטבחים נחשבת מאד (מי שמעוניין, אומר לו את השם בפרטי).
עשו עבודת נגרות מעולה! ממש! אבל, נהיה לי סדק בשיש שבועיים אחרי ההתקנה, ומאז - עברה שנה!!! ואין לי עם מי לדבר, כל פעם נותנים לי תרוץ אחר למה האיש של השיש לא הגי לתקן את הנדרש.
לא מנסים להתחמק ולאמר שלא צריכים לתקן, אלא דוחים אותי, וכל פעם המנהל אומר לי, בטח, עד סוף השבוע יטופל, וכו וכו
אני מתלבטת אם לכתוב את השם שלהם, שידע הציבור ויזהר. (מה גם שאמרתי להם שאעשה זאת, כי הרבה מאד חרדים עושים אצלהם מטבחים).

אורית 123

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני עשיתי מטבח מהמם ויקר אצל חברת מטבחים נחשבת מאד (מי שמעוניין, אומר לו את השם בפרטי).
עשו עבודת נגרות מעולה! ממש! אבל, נהיה לי סדק בשיש שבועיים אחרי ההתקנה, ומאז - עברה שנה!!! ואין לי עם מי לדבר, כל פעם נותנים לי תרוץ אחר למה האיש של השיש לא הגי לתקן את הנדרש.
לא מנסים להתחמק ולאמר שלא צריכים לתקן, אלא דוחים אותי, וכל פעם המנהל אומר לי, בטח, עד סוף השבוע יטופל, וכו וכו
אני מתלבטת אם לכתוב את השם שלהם, שידע הציבור ויזהר. (מה גם שאמרתי להם שאעשה זאת, כי הרבה מאד חרדים עושים אצלהם מטבחים).
זה נשמע כמו התחמקות..
תשאלי דעת תורה אם מותר לפרסם.. מעניין אם את הלקוחה היחידה או שיש להם עוד כאלה שנשבר ולא מתקנים.
בעיקרון את יכולה גם לפנות לפניות הציבור הם מאוד מפחדים מזה כי הם מטפלים בזה עם תיבעות וכו.. לי ייצא ללכת לפניות הציבור וישר החזירו לי כסף (זה היה מוצר קטן) אחרי שאני 3 חודשים רדפתי אחריהם שיחזירו לי כסף שלחתי להם פניה תוך שבוע קיבלתי בחזרה את הכסף..

אורית 123

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני בעד.
ברצינות.
יש לי מה לעשות גם עם כמה ימי עיון...
אני גם חושבת שמעצבת צריכה לדעת הרבה פרטים טכנים כי זה עוזר הרבה בסוף התכנון. ותרשו לי להגיד לכם שמעצבת היא לא רק בוחרת את הצבעים במטבח.. היא אחראית על התכנון כולו לוודא את הפונקציונליות של המטבח לראות מה נוח למשתמש, וזה בסדר אם לא יודעת את איך לבנות מטבח כי זה לא התפקיד שלה ולכן השילוב המוצלח ביותר זה המוח והכוח... המעצבת (המוח) והנגר(הכוח).. כמו שאדריכל שמתכננן בתים ומגיש היתרים לא יודע איך בונים (בגדול כן) אבל לא ברמה שהוא צריך לרדת לראש של הקבלן ולחשוב אם זה בעיה שלו לבנות או לא כך גם המעצבת.. היא בסך הכלל הגורם המתכנן והנגר הוא הגורם המבצע וכשיש שיתוף פעולה מוצלח בינהם אז המטבח יכול לצאת מושלם מבחינה פרקטית, תכנונית ועיצובית.. ואם הנגר מרגיש שהמעצב לא יודעת שום דבר מהחיים שלה בגלל שהיא לא מבינה כמה דברים טכניים(ושוב, זה לא התפקיד שלה אלא של הנגר) אז זה בעיה גדולה..

מ.פ.אדריכלות

משתמש צעיר
הנגר שונא את המעצבת- שאומרת לו לעשות דברים שקצת מורכבים לו...;)
המהנדס שונא את המעצבת- שאומרת לו לא לתקוע עמוד מאמצע הסלון:rolleyes:
הרצף שונא את המעצבת- שמבקשת שיפרק מרצפת עקומה:p
הטייח שונא את המעצבת- שמבקשת עוד החלקה:eek:
החשמלאי שונא את המעצבת- שלא נותנת לו לפצל שקע קיים ו"למרוח" את הלקוח שזה- שקע כח!:mad:
רק הלקוחות אוהבים את המעצבת- התוצאה בסוף היא הנכס שלהם!!!
מוקדש לכל המעצבות בהערכה רבה!:D:D:D

רייזי ז.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הנגר שונא את המעצבת- שאומרת לו לעשות דברים שקצת מורכבים לו...;)
המהנדס שונא את המעצבת- שאומרת לו לא לתקוע עמוד מאמצע הסלון:rolleyes:
הרצף שונא את המעצבת- שמבקשת שיפרק מרצפת עקומה:p
הטייח שונא את המעצבת- שמבקשת עוד החלקה:eek:
החשמלאי שונא את המעצבת- שלא נותנת לו לפצל שקע קיים ו"למרוח" את הלקוח שזה- שקע כח!:mad:
על זה נאמר- "מעצבנת פנים"

חדוי פלבני

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מעצבת פנים טובה, מבינה לרוב גם בצד הטכני של החומרים. לא רק מבחינת ניראות והתאמת הצבעים במטבח.
היא עושה מחקר על חומרים מסוימים, בודקת איך הם משתלבים, והאם ניתן ליישמם.
לפעמים, גם הנגר הטוב ביותר והמקצועי ביותר. אין לו את הסבלנות "להתקשקש" כמו המעצבת, כי הוא עושה את העבודה שלו והולך, ואילו המעצבת זה החותם שהיא משאירה.
ואם יש דבר או שניים מסובכים יותר לא מתחילים את העבודה לפני שאתה בטוח מה אתה הולך לעשות ולבצע.וכמובן לא מבצע שינויים לפני שהנגר מיידע את המעצבת בשינוי.
יש לפעמים פתרונות לדברים שפתאום מסתבכים, לא בהכרח המעצבת מוכנה לקבל את הפתרון. כי מבחינתה זה לא מושלם, וזה לא זה!!
נקודה נוספת שכדאי לכם לדעת, אם הנגר/ החברה מיידעת את הלקוח בשינוי כלשהוא, או שואלת את הלקוח מה דעתו כך או כך, תקפידו שהמעצבת תדע ותסכים לשינוי. אחרי מעשה כבר אין הרבה מה להתווכח...

חרש עץ

מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לפעמים, גם הנגר הטוב ביותר והמקצועי ביותר. אין לו את הסבלנות "להתקשקש" כמו המעצבת, כי הוא עושה את העבודה שלו והולך, ואילו המעצבת זה החותם שהיא משאירה.
אכן.
מצד שני במקרים רבים זה הפוך, וכמובן על הלקוח לבדוק שאף אחד לא מחפף או עושה עבודה מעניינת בשביל התמונה לתיק העבודות על חשבונו.

חדוי פלבני

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אכן.
מצד שני במקרים רבים זה הפוך, וכמובן על הלקוח לבדוק שאף אחד לא מחפף או עושה עבודה מעניינת בשביל התמונה לתיק העבודות על חשבונו.
אם יעשו עבודה מעניינת והיא לא תהיה מעשית בשטח, כבר לא יהיה למעצבת שום תמונה לתיק עבודות...
כנראה שבכל זאת המעצבת עושה מחקר לפני שהיא מורידה לביצוע, והיא מבינה שהתוצאה הסופית יכולה להיות בדיוק כמו התכנון.

יש מקרים יוצאים מן הכלל שקורה שלא הולך כמו שתכננו.
אם מערבים את המעצבת בזמן הנכון ונותנים לה את המקום למצוא פתרון חילופי שיתן מענה גם מבחינה טכנית וגם מבחינת מראה, לרוב התמונה תוכל לפאר גם את תיק העבודות....

מיכל רוזנוסר

0548476149
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מעצבת טובה שומעת ורואה את טובת הלקוחה בלבד
וראיתי כבר נגרים שמנסים לסחוב לפינת הנוחות שלהם ,ואם לא הייתי בשטח-הלקוחה הייתה מתפתה,מחוסר יידע
חוץ מזה בכל עבודה אני רואה כמה המעצבת חוסכת,ע"י הבנתה את הצרכים האמתיים ולא שמה כל גימיק שמנסים למכור לה
החסכון בד"כ הרבה יותר מהתשלום
כמובן לא כולם ,ויש נגרים ישרים ואמינים

חרש עץ

מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אם יעשו עבודה מעניינת והיא לא תהיה מעשית בשטח, כבר לא יהיה למעצבת שום תמונה לתיק עבודות...
כנראה שבכל זאת המעצבת עושה מחקר לפני שהיא מורידה לביצוע, והיא מבינה שהתוצאה הסופית יכולה להיות בדיוק כמו התכנון.

יש מקרים יוצאים מן הכלל שקורה שלא הולך כמו שתכננו.
אם מערבים את המעצבת בזמן הנכון ונותנים לה את המקום למצוא פתרון חילופי שיתן מענה גם מבחינה טכנית וגם מבחינת מראה, לרוב התמונה תוכל לפאר גם את תיק העבודות....
זה בסדר...
את מצויינת, לא דיברתי עלייך.
יש מעצבות פחות טובות, אני מדבר מנסיון.
לפעמים המעצבת נכנסת במקום הלקוח ודורשת דברים נגד רצונו של הלקוח, גם בזה נתקלתי כמה פעמים, באחד המקרים הלקוחה ביקשה ממני לא להתייחס להוראות של המעצבת נקודה, כמובן שעשיתי כדבריה לדאבון ליבה של המעצבת (ב"ה היא לא פה בפורום... היא לא חרדית), ויש גם להפך אדריכל ותיק אחד שאני בדיוק באמצע עבודה איתו שהוא שואל את הלקוח על כל פרט הכי קטן ומעדכן, ועושה הדמיה חדשה וכו' וכו', לי זה מוציא קרניים אבל ללקוח אני ממליץ עליו לגמרי.
מצד שני יש נגר אחד מעולה שאני מכיר, שכל תכנית אדריכלית שהוא מקבל הוא יושב עם הלקוח ומתכנן את זה מחדש לפי הסטנדרטים שלו, כך שלא יצא לו מעולם לעשות מגירות בגובה אחר מהסטנדרט שהוא קבע לעצמו לפני כמה שנים וכו'. שאלתי אותו פעם איך הלקוח מאשר את זה והוא ענה לי שהוא מסביר ללקוח שזה עדיף לו, והלקוחות סומכים עליו. ואם לא הוא מעלה את המחיר משמעותית עד שהמחיר ישכנע אותם לסמוך עליו לעשות לפי הסטנדרטים שלו.

בקיצור לא משנה אם זה רופא שיניים, נגר, מעצבת, בונה אתרים או קוסמטיקאית צריך לקחת בעלי מקצוע ישרים שלא מחפשים לעשות סיבוב על חשבון הלקוח, בכל תחום יש טובים יותר ופחות, גם מבחינה מקצועית וגם מבחינת יושרה.

נערך לאחרונה ב:

זהר מושקוביץ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מעצבת בסופו של יום רוצה להוציא לקוח מרוצה-
היא באה מצד הלקוח רואה את הצרכים הפונקציונליים שלו ולפעמים גם מורידה דברים שנראים יפה אבל יקרים מידי
(אל דאגה לא חייבים את השכלולים הכי יקרים בשביל עבודה מרהיבה לתיק עבודות)
ובודקת מה באמת מתאים ללקוח
אתן דוגמא
חברת מטבחים נתנה ללקוח הצעת מחיר על מטבח יפה ומשוכלל שעובד בקושי רב וגוזל הרבה זמן שהיה במטבח
אחרי שאני קיבלתי את המטבח הצלחתי להוזיל בלמעלה מ40% מהמטבח ולהותיר ללקוח מטבח שעונה לצרכים המדויקים שלו במינימום הוצאה
יש נגרים ש"אין להם כח" להוציא את המיטב ואז המעצבת "נותנת להם כח" (וקצת/ הרבה על הראש)

מ.פ.אדריכלות

משתמש צעיר
אין חלילה רצון לפגוע בכבודו של אף בעל מקצוע.
אבל כואב לראות אנשים שחוסכים בבסיס ומשלמים אח"כ ביוקר...
המעצבת/ האדריכל נמצאים במקום של מנהל הפרויקט:
ברמה של הישיבה עם הלקוח על הצרכים שלו, הבנת הסגנון, התקציב, המיקום, האופי...
ובניית תכנית עבודה מול כל בעלי המקצוע: רשויות החוק, קבלנים, אינסטלטורים, חשמלאים, אנשי גבס... וכן גם נגרים...
זה לא כ"כ משנה אם מדובר בבניית בניין או בשיפוץ מטבח.... אם אתה מוותר על הניהול הנכון של הפרויקט, אתה יכול לקחת כולבויניק שיעשה את הכל, או בכלל לבנות לבד...
רק אל תגידו "לא אמרו לי..."

חרש עץ

מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אין חלילה רצון לפגוע בכבודו של אף בעל מקצוע.
אבל כואב לראות אנשים שחוסכים בבסיס ומשלמים אח"כ ביוקר...
המעצבת/ האדריכל נמצאים במקום של מנהל הפרויקט:
ברמה של הישיבה עם הלקוח על הצרכים שלו, הבנת הסגנון, התקציב, המיקום, האופי...
ובניית תכנית עבודה מול כל בעלי המקצוע: רשויות החוק, קבלנים, אינסטלטורים, חשמלאים, אנשי גבס... וכן גם נגרים...
זה לא כ"כ משנה אם מדובר בבניית בניין או בשיפוץ מטבח.... אם אתה מוותר על הניהול הנכון של הפרויקט, אתה יכול לקחת כולבויניק שיעשה את הכל, או בכלל לבנות לבד...
רק אל תגידו "לא אמרו לי..."
לא טענתי לרגע אחד שלא כדאי לקחת מעצבת במקרה של שיפוץ כולל.
וכמו שאתם אומרים, כדאי באמת שהמעצבת תהיה כזו שלוקחת את העבודה ברצינות ובאמת מתאמת מול בעלי המקצוע וכו', ושלא תברח אחרי התכניות כמו שראיתי כמה פעמים.
השאלה היא ספציפית על תכנון מטבח, שכאמור יש מעלות ויש חסרונות, זה תלוי בתקציב, בתכנית, ובבעלי המקצוע עצמם.
לי אישית באמת שזה לא משנה, יש לי לקוחות כאלו וכאלו, ברוך ה' בדרך כלל הם מרוצים מאד בין אם אני עשיתי להם את התכנית ובין אם ביצעתי תכנית של מעצבת.

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לא טענתי לרגע אחד שלא כדאי לקחת מעצבת במקרה של שיפוץ כולל.
וכמו שאתם אומרים, כדאי באמת שהמעצבת תהיה כזו שלוקחת את העבודה ברצינות ובאמת מתאמת מול בעלי המקצוע וכו', ושלא תברח אחרי התכניות כמו שראיתי כמה פעמים.
השאלה היא ספציפית על תכנון מטבח, שכאמור יש מעלות ויש חסרונות, זה תלוי בתקציב, בתכנית, ובבעלי המקצוע עצמם.
לי אישית באמת שזה לא משנה, יש לי לקוחות כאלו וכאלו, ברוך ה' בדרך כלל הם מרוצים מאד בין אם אני עשיתי להם את התכנית ובין אם ביצעתי תכנית של מעצבת.

הכללות הן על מעצבות והן על בעלי מקצוע מתחום הביצוע הן לא נכונות. כי ברור שיש הכל מכל בשוק.
אבל במחילה - ראיתי המון תוכניות מטבחים שנעשו על ידי נגרים, והיו שם טעויות תכנון שהפכו את כל חווית המשתמש לפחות נוחה. לדוגמא - מיקמו מדיח בכלל לא ליד הכיור, כל טכנית היה לו פחות נוח. אבל את הטיפטופים של הכלים לאורך הרצפה בדרך מהכיור למדיח - בעת הבית היתה צריכה לנגב, ולא הנגר...
בטוחה שיש נגרים שיודעים גם לתכנן. אבל לא חושבת שיש נגרים שישקיעו את כמות השעות שמעצבת משקיעה בתכנון ועיצוב מטבח כדי להגיע לתוצאה המותאמת והמושלמת עבור הלקוח שלה.
בהחלט היו לי מטבחים שישנו עליהם עשרות רבות של שעות, לא חושבת שזה משהו שנגר יעשה, וגם אם כן - הוא לא מייצג את רוב הנגרים.
מהניסיון שלי - תכנון שנעשה על ידי נגר, או על ידי חברת מטבחים בדרך כלל (ויש יוצאים מן הכלל כמובן) היה תכנון נחמד, שעובד, אבל לא מיקסם את המטבח ולא חושב ברמת התפקוד שבו עד לפרט האחרון.

מלי רוזן

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
באותו עניין, יש לי פרוגרמה מעולה שבניתי למטבח מתאים למעצבות ואנשים פרטיים שלא רוצים לפספס שום פרט בתכנון המטבח.

לפרטים באישי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה