אם יעשו עבודה מעניינת והיא לא תהיה מעשית בשטח, כבר לא יהיה למעצבת שום תמונה לתיק עבודות...
כנראה שבכל זאת המעצבת עושה מחקר לפני שהיא מורידה לביצוע, והיא מבינה שהתוצאה הסופית יכולה להיות בדיוק כמו התכנון.
יש מקרים יוצאים מן הכלל שקורה שלא הולך כמו שתכננו.
אם מערבים את המעצבת בזמן הנכון ונותנים לה את המקום למצוא פתרון חילופי שיתן מענה גם מבחינה טכנית וגם מבחינת מראה, לרוב התמונה תוכל לפאר גם את תיק העבודות....
זה בסדר...
את מצויינת, לא דיברתי עלייך.
יש מעצבות פחות טובות, אני מדבר מנסיון.
לפעמים המעצבת נכנסת במקום הלקוח ודורשת דברים נגד רצונו של הלקוח, גם בזה נתקלתי כמה פעמים, באחד המקרים הלקוחה ביקשה ממני לא להתייחס להוראות של המעצבת נקודה, כמובן שעשיתי כדבריה לדאבון ליבה של המעצבת (ב"ה היא לא פה בפורום... היא לא חרדית), ויש גם להפך אדריכל ותיק אחד שאני בדיוק באמצע עבודה איתו שהוא שואל את הלקוח על כל פרט הכי קטן ומעדכן, ועושה הדמיה חדשה וכו' וכו', לי זה מוציא קרניים אבל ללקוח אני ממליץ עליו לגמרי.
מצד שני יש נגר אחד מעולה שאני מכיר, שכל תכנית אדריכלית שהוא מקבל הוא יושב עם הלקוח ומתכנן את זה מחדש לפי הסטנדרטים שלו, כך שלא יצא לו מעולם לעשות מגירות בגובה אחר מהסטנדרט שהוא קבע לעצמו לפני כמה שנים וכו'. שאלתי אותו פעם איך הלקוח מאשר את זה והוא ענה לי שהוא מסביר ללקוח שזה עדיף לו, והלקוחות סומכים עליו. ואם לא הוא מעלה את המחיר משמעותית עד שהמחיר ישכנע אותם לסמוך עליו לעשות לפי הסטנדרטים שלו.
בקיצור לא משנה אם זה רופא שיניים, נגר, מעצבת, בונה אתרים או קוסמטיקאית צריך לקחת בעלי מקצוע ישרים שלא מחפשים לעשות סיבוב על חשבון הלקוח, בכל תחום יש טובים יותר ופחות, גם מבחינה מקצועית וגם מבחינת יושרה.