עזרה עוצרים לטרמפיסטים!

מצב
הנושא נעול.

אחד שיודע הכל

משתמש רשום
המשתמש נחסם
בלי להצדיק את אלו שלא עוצרים,
ראה בדף שהעלתי יש גם סיבות "חרדיות" לא לעצור,
למשל זה שיש גדולי ישראל שאמרו לא לעצור טרמפים,
או החשש מפני טיפוסים שיכולים להשפיע לרעה ברוחניות.
וזה אין לחילונים.
פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

די אתה לא רציני אל תגיד לי שמי שלא עוצר טרמפים לבחור חושש לרוחנייעס שלו או שהוא
סומך על ההשקפה הטהורה לא לעצור לטרמפים

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אם כבודו יוכל להציג את מקורותיו אני אשמח.
זה מאוד ידוע לכל מי שהיה בחור ישיבה לפני שלושים שנה.
(שזה חלק גדול מהנהגים)
יתכן שלבחורי ישיבה של ימינו זה כבר לא ידוע.
אני יכול לחפש את זה בגוגל בדיוק כמוך.

RPO

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הזוי הנתונים :
70% מנהגי התחבורה בישראל הם ערבים,
כשהערבים מונים 18% מהאוכלוסיה בישראל.
לא נתפלא אם ככה הנתונים גם ברוקחות..

נתקענו השבוע כמעט בלי דרך לחזור הביתה, ממש נס שקיימת רכבת ישראל...

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

די אתה לא רציני אל תגיד לי שמי שלא עוצר טרמפים לבחור חושש לרוחנייעס שלו או שהוא
סומך על ההשקפה הטהורה לא לעצור לטרמפים
יכול להיות שלא, אבל זה בהחלט מצטרף לשלל הסיבות האחרות שהבאתי שם.
זה דברים שנהגים כתבו בפורום מסויים.

האם לך יש מידע אחר מדוע אינם עוצרים (חוץ מזה שהם פרזיטים ואגואיסטים ולא אוהבים לעשות חסד וכו' וכו', זה קשה להעליל על 90% מהציבור החרדי כך, חייב להיות להם סיבה מוצדקת למה הם לא עושים כך).

בחור חושב -חשוב

משתמש פעיל
איני יודע אם רבנים אוסרים את עניין הטרמפים או לא אבל וודאי שיש בזה משום זילותא וכמו שנהוג לומר בשם ר' הלל זקס זצ''ל .''שכשבחור מחברון פושט יד סלבודקא פושטת את הרגל''
האם לך יש מידע אחר מדוע אינם עוצרים (חוץ מזה שהם פרזיטים ואגואיסטים ולא אוהבים לעשות חסד וכו' וכו', זה קשה להעליל על 90% מהציבור החרדי כך, חייב להיות להם סיבה מוצדקת למה הם לא עושים כך).
הסיבות שכתבת לעיל.

בחור חושב -חשוב

משתמש פעיל
למה אי אפשר לעשות איזה סטארטאפ חדשני, שיהיה ווטסאפ [טלפוני] על טרמפים קרובים,
וכך זה יעבוד-המקשים יהיו מחולקים לפי איזורים, וכל אדם שירצה לצאת לנסיעה יקיש על אותו איזור ואז יקליט את עצמו שיוצא מאיזור זה וזה וכן לגבי הטרמפיסט יקיש על אותו איזור ובאותו איזור יהיה סימן שיש טרמפיסט שמחכה,
לדעתי הדבר הזה יעבוד מצוין,
אני לוקח מראש אחוזים...
אני שוב פעם מעלה את ההודעה הזאת כיון שלדעתי זה יכול מאד להצליח, למישהו יש מידע איך אפשר לקדם את הנושא
אשמח מאד תודה.

Reizily

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
חברה באתי לעלות עוד נושא
למרות שאני גר בעיר ש90 אחוז חרדים 60 אחוז ממי שעוצר
זה חילונים
דוקא הציבור שלנו שחרט על דגלו את גמ"ח בחלק הזה מתפספס
אם אתה בעל רכב אתה יכול שניה לעצור את הרכב ולעזור ליהודי
במיוחד עכשיו בבין הזמנים שאנחנו (הבחורים) נמצאים בצמתים בקצה העולם
יש הרבה בחורים שלכתחילה מסתמכים על טרמפים ולא על תחבורה ציבורית.
לדעתי לפעמים מתרגלים ''לנצל'' את ההוא שיש לו רכב במקום לנסוע בתחבורה ציבורית ואולי להתאמץ קצת יותר.
ולא לשכוח שכשנוסעים רק בטרמפים זה כדי לזכות יהודים בגמ''ח....
זה לא נראה לי עושה הרבה חשק להעלות טרמפיסטים כשיודעים שמבחינתם זה הכי מובן מאליו שככה צריך להיות ובשביל זה יש לך רכב...
ואני לא מדברת על אלו שנתקעו בכל מיני מקומות בלי דרך להגיע הביתה.

sk1203

משתמש מקצוען
אני שוב פעם מעלה את ההודעה הזאת כיון שלדעתי זה יכול מאד להצליח, למישהו יש מידע איך אפשר לקדם את הנושא
אשמח מאד תודה.
יש קו הטרמפים 036998336, לא יודעת מה באמת המצב שם (לא משתמשת)
לא כי לא אוהבים לעשות חסד, אלא כי יותר נוח לא לעצור לבן אדם שא מרגישים שום מחויבות כלפיו

בחור חושב -חשוב

משתמש פעיל
יש הרבה בחורים שלכתחילה מסתמכים על טרמפים ולא על תחבורה ציבורית.
לדעתי לפעמים מתרגלים ''לנצל'' את ההוא שיש לו רכב במקום לנסוע בתחבורה ציבורית ואולי להתאמץ קצת יותר.
ולא לשכוח שכשנוסעים רק בטרמפים זה כדי לזכות יהודים בגמ''ח....
זה לא נראה לי עושה הרבה חשק להעלות טרמפיסטים כשיודעים שמבחינתם זה הכי מובן מאליו שככה צריך להיות ובשביל זה יש לך רכב...
ואני לא מדברת על אלו שנתקעו בכל מיני מקומות בלי דרך להגיע הביתה.
הוא אשר אמרתי...
אז אנא לפני שהינך מתחיל לשכנע את עצמך שמגיע לו שהינו פרזיט וכדו', זכור שאנו בשונה מכל העמים מצווים על מצוות החסד ובמצווה קלה כ''כ כמו זו, יכולים להרוויח עולם ומלואו [וגם לעשות טוב לבחור ישיבה שהוא נזר הבריאה].

Reizily

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הוא אשר אמרתי...
ולכן אני אמרתי שלפעמים באמת יש כאלו שהם פרזיטים ומשכנעים את עצמם שזה חסד להסיע אותם וכו'.
זה באמת חסד, אבל זה לא אמור להיות במחשבה של הטרמפיסט
זאת החלטה של הנהג בלבד אם לעשות עכשיו חסד או לא.
וכן. יש בחורים שהם פרזיטים. כי לא לנסוע באוטובוסים בכלל ולהסתמך רק על טרמפים זה מבחינתי פרזיטיות.
אבל יש גם כאלו שהם לא, ככה שאי אפשר להכליל.
רק באתי להאיר עוד צד שגורם לאנשים לא לעצור לטרמפים.

sk1203

משתמש מקצוען
ולכן אני אמרתי שלפעמים באמת יש כאלו שהם פרזיטים ומשכנעים את עצמם שזה חסד להסיע אותם וכו'.
זה באמת חסד, אבל זה לא אמור להיות במחשבה של הטרמפיסט
זאת החלטה של הנהג בלבד אם לעשות עכשיו חסד או לא.
וכן. יש בחורים שהם פרזיטים. כי לא לנסוע באוטובוסים בכלל ולהסתמך רק על טרמפים זה מבחינתי פרזיטיות.
אבל יש גם כאלו שהם לא, ככה שאי אפשר להכליל.
רק באתי להאיר עוד צד שגורם לאנשים לא לעצור לטרמפים.
זה ברור.
הטרמפיסט אמור לקוות שמישהו יעצור לו, לא לצפות מכולם שיעצרו לו.
בתור אחת שרואה אנשים שמתחננים לטרמפ -
אלה שעושים את זה בתור שיטה - לא מרחמת עליהם בכלל. שיסעו כמו אנשים נורמאלים באוטובוס ואם הם כל כך רוצים ליסוע ברכב אז שיקחו מונית.
אלה שבאמת משוועים לטרמפ גילוי נאות: קרה לי פעם (לא ממש ניסיתי לעצור טרמפים, אבל סיכמתי עם מישהו שנסע איתי באוטובוס שהיו אמורים לקחת אותו מהתחנה שאני אצטרף אליו), ובסוף כן הגיע אוטובוס והציל אותי - אני באמת חושבת שזה חסד לעצור להם, אבל אני לא כועסת על מי שלא עוצר, אני לגמרי מבינה את זה.

עליבאבא

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
מנין לכם מי מנצל ומי באמת צריך???
מה שברור זה שיש פה חסד עצום.

באשר לקו הטרמפים, גם אם ישנם בעלי חסד שישמחו להשקיע בשביל חסד, רוב האנשים עוצרים ספונטנית כך שקו כלשהו אינו רלוונטי, מה גם שמן הסתם כרוב הקוים השימוש בו מעט מסורבל כמיטב המסורת.

עליבאבא

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
איני יודע אם רבנים אוסרים את עניין הטרמפים או לא אבל וודאי שיש בזה משום זילותא וכמו שנהוג לומר בשם ר' הלל זקס זצ''ל .''שכשבחור מחברון פושט יד סלבודקא פושטת את הרגל''

הסיבות שכתבת לעיל.
לדעתי יש פה זילותא בסלבודקא...
אני מניח שזו פשוט פרפראזה על משפט מסוים אחר של ר' ישראל סלנטר..

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה