דרוש מידע עוסק פטור- דיווח לביטוח לאומי

על הדרך

משתמש פעיל
הבנתי שההגדרה של עצמאי לענין תשלום ביטוח לאומי מתייחסת לרמת ההכנסות ושעות העבודה,

רוצה לשאול את המבינים:
1. האם מדובר על הכנסות לפני ניכוי הוצאות או אחרי ניכוי הוצאות?
2. מה עושים כשיש הבדל ברמת ההכנסה בין החודשים ופעם עונים להגדרה ופעם לא?

חמדה יקרה

משתמש מקצוען
1. הכנסות בניכוי הוצאות
2. ביטוח לאומי מחשב את ההכנסה השנתית לחלק למספר החודשים- ממוצע

על הדרך

משתמש פעיל
ביטוח לאומי מחשב את ההכנסה השנתית לחלק למספר החודשים- ממוצע
תודה. כרגע אני נקראת עצמאי שאינו עונה להגדרה והבנתי שעלי לדווח אם יש שינוי. אם יש חודשים שאני עוברת את ההכנסה הנדרשת עלי לדווח גם אם בחישוב שנתי זה לא עובר? או שאני יכולה לחכות שביטוח לאומי יקבל את הנתונים השנתיים בסוף השנה ממס הכנסה בעצמו?

חורף מטריה בענן

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
תודה. כרגע אני נקראת עצמאי שאינו עונה להגדרה והבנתי שעלי לדווח אם יש שינוי. אם יש חודשים שאני עוברת את ההכנסה הנדרשת עלי לדווח גם אם בחישוב שנתי זה לא עובר? או שאני יכולה לחכות שביטוח לאומי יקבל את הנתונים השנתיים בסוף השנה ממס הכנסה בעצמו?
יש לי את אותה השאלה

על הדרך

משתמש פעיל
לפי מה שאני יודעת מחשבים את ההכנסות לפני ההוצאות (כמו שאצל שכירים מחשבים ברוטו ולא נטו)
מבינה שיש כאן דעות סותרות. אתם עובדים בתחום? או יש מישהו אחר שעובד בתחום ויוכל לומר מידיעה?

HMB

משתמש פעיל
הבנתי שההגדרה של עצמאי לענין תשלום ביטוח לאומי מתייחסת לרמת ההכנסות ושעות העבודה,

רוצה לשאול את המבינים:
1. האם מדובר על הכנסות לפני ניכוי הוצאות או אחרי ניכוי הוצאות?
2. מה עושים כשיש הבדל ברמת ההכנסה בין החודשים ופעם עונים להגדרה ופעם לא?

Yahalom

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
איזה הגיון יש לחישוב לפני ניכוי הוצאות?

HMB

משתמש פעיל
+
כיצד מחושב דמי ביטוח לאומי לעצמאי?
בתחילת הפעילות העסקית עליך להצהיר בטופס דין וחשבון רב שנתי על הכנסתך הצפויה ובהתאם לכך יקבע סכום המקדמה החודשית לביטוח לאומי.
בשנה העוקבת יוגש דוח שנתי לרשות המיסים ותצא שומה שפרטיה יעברו לביטוח לאומי ואז תקבע חבות הביטוח הלאומי הסופית שלך בגין השנה שחלפה.

כיצד נקבעת ההכנסה החייבת בתשלום דמי ביטוח לאומי ?

ההכנסה לצורך חישוב תשלום ביטוח לאומי אצל העצמאי נקבעת בסעיף 345 לחוק הביטוח הלאומי-
ההכנסה שבעדה ישולם ביטוח לאומי הינה ההכנסה בניכוי ההוצאות הקשורות במישרין ביצרת ההכנסה.

על הדרך

משתמש פעיל
תודה. עדיין לא ברור לי אם אני נחשבת כיום כעצמאי שאינו עונה להגדרה ולא משלמת מקדמות בכלל. מתי ואם בכלל עלי ליצור קשר עם בטוח לאומי כדי לדווח?

HMB

משתמש פעיל
תודה. עדיין לא ברור לי אם אני נחשבת כיום כעצמאי שאינו עונה להגדרה ולא משלמת מקדמות בכלל. מתי ואם בכלל עלי ליצור קשר עם בטוח לאומי כדי לדווח?
האם פתחת תיק בביטוח לאומי?
זה נקרא לתת דין וחשבון שנתי

StB2B design

משתמש חדש
אל תחכי שהביטוח הלאומי יקבל את הפרטים ממס הכנסה. זה יכול לקחת חודשים ופתאום אחרי שנה תקבלי הודעה מביטו לאומי שיש לך חוב של כמה אלפים שתצטרכי לשלם + הצמדה וריבית.
ברגע שהגשת את הדו"ח למס הכנסה דרך האתר תשלחי אותו לביטוח לאומי והם יחשבו את הסכום וישלחו לך לשלם.
בשנה שעברה הגשתי את הדו"ח והשנה קיבלתי הודעה מביטוח לאומי שאני צריך לשלם מעל 2000₪ + הצמדה וריבית בגלל שהמסמכים ממס הכנסה לא נשלחו אליהם.

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כדאי עכשיו כבר. אחרת צוברים ריבית
ומצד שני אם משלמים יותר מידי אז מקבלים החזר + ריבית. אין מה להפסיד...

חפשי "שינוי מקדמות ביטוח לאומי"
תצרפי איזשהו מכתב שבו את כותבת שהממוצע אצלך מתחילת השנה הוא X הכנסות חודשיות, וצפוי עוד בחודשים הקרובים
אפשר לצרף קובץ XL של רשימת עבודות שעשית, (תכיני אחד עכשיו אם אין לך...) או כל דבר דומה.

ר.ט

משתמש צעיר
לפני שבוחרים להיות במעמד עצמאי לא עונה להגדרה כדאי להיות מודעים לכל המשמעויות של המעמד הזה ,

עוסק שההכנסות שלו הן עד גובה מסוים יכול להחשב כעצמאי שאינו עונה להגדרה -
גובה ההכנסות - מדובר על ממוצע שנתי של הכנסות נטו בניכוי הוצאות ,

עצמאי שאינו עונה להגדרה שהכנסותיו הן עד גובה מסוים לא יחויב בתשלום דמי ביטוח לאומי או יחויב בתשלום דמי ביטוח לאומי לפי השיעור הבסיסי תלוי בשאר הנתונים האישיים של המבוטח ,

אך במקביל לא יהיו לו זכויות בביטוח לאומי ,

לדוג' אישה במעמד עצמאית לא עונה להגדרה לא תהיה זכאית לדמי לידה וכד' ,

כמו כן מי שחושב שהכנסותיו לא מאפשרות לו להיות במעמד עצמאי לא עונה להגדרה כדאי להזדרז ולעדכן את ביטוח לאומי כדי לפחות להנות מהכיסוי הביטוחי של ביטוח לאומי ,
אם בסוף שנה מגלים שההכנסות גבוהות מדי ולא מתאימות למעמד לא עונה להגדרה , ביטוח לאומי ידרשו את התשלום אבל כיסוי ביטוחי לא ינתן

בהצלחה

חמדה יקרה

משתמש מקצוען
לפי מה שאני יודעת מחשבים את ההכנסות לפני ההוצאות (כמו שאצל שכירים מחשבים ברוטו ולא נטו)
אבל אני לא ממש מתמצאת בתחום
אין קשר לשכיר, עצמאי חייב במס ובביטוח לאומי על הרווח - בניכוי הוצאות, אני דוקא כן מתמצאת בתחום

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה