לפי מה שאני יודעת מחשבים את ההכנסות לפני ההוצאות (כמו שאצל שכירים מחשבים ברוטו ולא נטו)1. הכנסות בניכוי הוצאות
2. ביטוח לאומי מחשב את ההכנסה השנתית לחלק למספר החודשים- ממוצע
תודה. כרגע אני נקראת עצמאי שאינו עונה להגדרה והבנתי שעלי לדווח אם יש שינוי. אם יש חודשים שאני עוברת את ההכנסה הנדרשת עלי לדווח גם אם בחישוב שנתי זה לא עובר? או שאני יכולה לחכות שביטוח לאומי יקבל את הנתונים השנתיים בסוף השנה ממס הכנסה בעצמו?ביטוח לאומי מחשב את ההכנסה השנתית לחלק למספר החודשים- ממוצע
יש לי את אותה השאלהתודה. כרגע אני נקראת עצמאי שאינו עונה להגדרה והבנתי שעלי לדווח אם יש שינוי. אם יש חודשים שאני עוברת את ההכנסה הנדרשת עלי לדווח גם אם בחישוב שנתי זה לא עובר? או שאני יכולה לחכות שביטוח לאומי יקבל את הנתונים השנתיים בסוף השנה ממס הכנסה בעצמו?
מבינה שיש כאן דעות סותרות. אתם עובדים בתחום? או יש מישהו אחר שעובד בתחום ויוכל לומר מידיעה?לפי מה שאני יודעת מחשבים את ההכנסות לפני ההוצאות (כמו שאצל שכירים מחשבים ברוטו ולא נטו)
הבנתי שההגדרה של עצמאי לענין תשלום ביטוח לאומי מתייחסת לרמת ההכנסות ושעות העבודה,
רוצה לשאול את המבינים:
1. האם מדובר על הכנסות לפני ניכוי הוצאות או אחרי ניכוי הוצאות?
2. מה עושים כשיש הבדל ברמת ההכנסה בין החודשים ופעם עונים להגדרה ופעם לא?
האם פתחת תיק בביטוח לאומי?תודה. עדיין לא ברור לי אם אני נחשבת כיום כעצמאי שאינו עונה להגדרה ולא משלמת מקדמות בכלל. מתי ואם בכלל עלי ליצור קשר עם בטוח לאומי כדי לדווח?
אל תחכי שהביטוח הלאומי יקבל את הפרטים ממס הכנסה. זה יכול לקחת חודשים ופתאום אחרי שנה תקבלי הודעה מביטו לאומי שיש לך חוב של כמה אלפים שתצטרכי לשלם + הצמדה וריבית.תודה. כרגע אני נקראת עצמאי שאינו עונה להגדרה והבנתי שעלי לדווח אם יש שינוי. אם יש חודשים שאני עוברת את ההכנסה הנדרשת עלי לדווח גם אם בחישוב שנתי זה לא עובר? או שאני יכולה לחכות שביטוח לאומי יקבל את הנתונים השנתיים בסוף השנה ממס הכנסה בעצמו?
כדאי עכשיו כבר. אחרת צוברים ריביתתודה. עדיין לא ברור לי אם אני נחשבת כיום כעצמאי שאינו עונה להגדרה ולא משלמת מקדמות בכלל. מתי ואם בכלל עלי ליצור קשר עם בטוח לאומי כדי לדווח?
אין קשר לשכיר, עצמאי חייב במס ובביטוח לאומי על הרווח - בניכוי הוצאות, אני דוקא כן מתמצאת בתחוםלפי מה שאני יודעת מחשבים את ההכנסות לפני ההוצאות (כמו שאצל שכירים מחשבים ברוטו ולא נטו)
אבל אני לא ממש מתמצאת בתחום
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: