אפרופו לפרוקבלת"ק
סתם שיתוף כדי לפרוק אומרים שזה טוב
כשהייתי בת 11 (אם אני זוכרת נכון) העפתי פקק של בקבוק בכיתה, והוא פגע ברצפה ואז ניתר בחזרה ולרוע המזל בכיוון
אני סוג של סוחבת איתי שנים זה לא מפריע לי בחיי היום יום אבל יום אחד שראיתי את המורה הזו (שכבר אני יספר מה עשתה לי) הכל צף בי בבת אחת והבנתי שזה יושב בי בפנים
זה היה כיתה ג' יסודי בגלל שגרתי בבניין ממש סמוך לבית הספר היינו תמיד שומעים את הצלצול של שמונה מהבית ויוצאים
אבל לפעמים בגלל שחיכינו לרגע האחרון איחרנו בכמה דקות לכיתה -אמצע התפילה
באותו יום אני הגעתי בתלבושת הרגילה אבל אני מגלה שכל הכיתה בכחול לבן
כמובן שהסמקתי והתביישתי שרק אני שונה מכולם ובגלל שהגעתי מאוחר אז לא יכולתי להספיק לרוץ הביתה ולהחליף חולצה.
אבל מה המורה "החכמה" עשתה לי
לקחה אותי באמצע התפילה לפתח הכיתה שגם הכיתה רואה וגם כל מי שעוברת במסדרון רואה
וצעקה עלי בלי פרופורציות למעשה
אני לא זוכרת בדיוק את המילים שהיא אומרת אבל אני זוכרת שהיא צועקת עלי דקות ארוכות ואומרת למה אני בלי כחול לבן ? ומה זה וכו'ו וכו'
ואני בוכה דם והיא ממשיכה לצעוק
ואז אחרי כל הצעקות וההשפלה הנוראית מהכיתה ומכל מי שעבר במסדרון (שאני כבר חוויתי אותה לבד על עצם זה שאני שונה מכולם וכבר קיבלתי את העונש שלי והתוספת שלה הלא חינוכית בעליל ממבט לאחור הייתה מיותרת לגמרי)
היא שולחת אותי למנהלת לבקש אישור יציאה כדי להחליף את התלבושת בינתיים המזכירה והמורות האחרות רואות אותי במזכירות . כולם מבינים שעשיתי מעשה רע (שוב המשך להשפלה בלי פרופורציה למעשה)
והלכתי הביתה החלפתי בגדים
אני זוכרת שאמא שלי חוותה איתי את הכאב אבל מצד שני לא רצתה לצד לנגד עייני מול המורה
אז היא כתבה לה בצורה יפה בפתק אני לא זוכרת כ"כ את המילים אבל הרעיון היה כתוב בצורה חכמה שיש דרך ופרופורציה בחיים ויש לה נשמה בידיים שהיא צריכה לשמור עליה ולא לרמוס אותה
והיום שאני חושבת על זה במבט לאחור:
א. ומה עם אין לי חולצה לבנה מחוסר תקציב בבית ??
מה זה שהמורה ככה צועקת ? היא אפילו לא צעקה עלי למה איחרתי היא צעקה רק על זה שהייתי לא כמו כולם
אולי מורה שיש לה קצת רגש תחשוב שניה אולי יש פה מצוקה לילד? מה זה לחרוץ גורלות ככה?
ב. אני דנה את המורה הזו לכף זכות אולי היה לה יום קשה בבית באותו היום או אפילו בבית הספר וזה התפרץ עלי
לא שאני חושבת שזה מוצדק
אבל זה הדרך הכי טובה שיש לי להוציא אותה בטוב.
תכלס מאותו היום משהו אחד טוב יצא וגם קצת לא
שלא משנה מה אבל עד כיתה ח' לא איחרתי בחיים גם לא העזתי לאחר גם אם היה סיבה אמתית העדפתי להישאר בבית ולא לאחר
לא יודעת אם זה השלכות מהמקרה הנ"ל אבל בעצם עד היום אני לא מעיזה לאחר למקומות ויש לי ממש לחץ שאני מאחרת למקום ואני אוכלת את עצמי סרטים עד שאני מגיעה למקום שאליו אני צריכה להגיע ורואה שהכול בסדר