מידע שימושי עולים לירושלים

מצב
הנושא נעול.

רבקהא

משתמש מקצוען

לגבי תושבי ירושלים:
תחשבו כמה כסף מוציא תושב ירושלים שמגיע לעולים לירושלים (כרטסים כפול מס' נפשות)
וכמה כסף מוציא תושב חוץ שמגיע לירושלים (כרטיסים + שתיה ואוכל, וכו' וכו')
יש מושג של השקעה בתיירות חוץ לפעמים יותר מהשקעה בתיירות פנים
[/QUOTE]
משקיעים בתיירות חוץ אחרי שמשקיעים בתיירות פנים.
אם כל הכבוד לעיריית ירושלים- החוסר השקעה שלה בתרבות נורא, לעומת רשויות אחרות.
וסתם למען האינטלגנציה, כדאי לפתוח את אתר העיריה ולהתרשם משלל הופעות ואטרקציות במחירים מוזלים.
רק בעיה "קטנה" הם מיועדים לציבור החילוני----
אז זרקו "עצם" של עולים לירושלים, אבל הרוב הם תיירי חוץ,
והצפיפות נוראה ולא מוצדקת, ורוב האנשים היו מוכנים לשלם יותר כדי להנות יותר.
אני רוצה שהעיריה שלי תשקיע בי! אני משלמת ארנונה מלאה ורוצה תמורה הולמת. בינתיים אני צופה בשכונה שלי (המעורבת) בפרסומים על הופעות יקרות וחינמיות לחילונים, ולחרדים- הכל עולה כסף! (זה אולי טקטי כדי שלא כולם יבואו, אבל למה לתיאטרון בובות בר"ח אני צריכה לשלם 10 ש"ח*4, והופעה של ש.ח ביום העצמאות בעלות של לפחות 20000 היא חינמית?)

hila

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
תחשבו כמה כסף מוציא תושב ירושלים שמגיע לעולים לירושלים (כרטסים כפול מס' נפשות)
וכמה כסף מוציא תושב חוץ שמגיע לירושלים (כרטיסים + שתיה ואוכל, וכו' וכו')
יש מושג של השקעה בתיירות חוץ לפעמים יותר מהשקעה בתיירות פנים

יותר ריווחי ????? תושב חוץ קונה פעם בחודש אולי
ומי בדיוק מפרנס את העסקים כאן באופן שוטף?
אני חושבת שאנחנו חייבים לדרוש כמה ימים לתושבי ירושלים בלבד. אולי לנסות באמצעות המינהלים הקהילתיים

ההדר שבהדר

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אז זרקו "עצם" של עולים לירושלים, אבל הרוב הם תיירי חוץ,
זה נקרא עצם?
אני בתור תושב חוץ שהיה עם ילדי ב"עולים לירושלים" יכול לומר שאין בערים אחרות השקעה שמתקרבת לזה.
וזה חוץ מההופעות שהיו, שנותר לנו תושבי הערים האחרות רק לקנאות. (אברהם פריד, יעקב שוואקי, אוהד מושקוביץ וכו' וכו')

דיצה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
פעם הבאה שימו צלמות במקום כמו השטעטאלע...
IMG_9038 copy.jpg
IMG_9230 copy.jpg
IMG_9222 copy.jpg

דיצה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
  • תודה
Reactions: MDG
D

Deleted 66182

אורח
גם אני הייתי בעולים לירושלים וילדי נהנו מאד. אני לא נכנסתי למופע (לא הייתי מסוגלת להדחס...)לכן איני יכולה לדבר על כך, מה שכן הפריע לי הוא כמות האנשים האדירה והעומס. הרבה מעבר ליכולות של המקום לקלוט.
בנוסף, דבר שזעזע אותי, ואף נגשתי לאחראים והתרעתי והתחננתי על כך, אבל ניכר שלא אכפת לאף אחד. היה עומס גדול ליד המדרגות שעלו לאולם, כל הבנים חיכו שהסדרנים יתנו להכנס לאולם. בני בן ה-10 נמוך קומה וקטן, עמד גם הוא בממתינים, התחננתי לסדרנים שלא יפתחו בשניה האחרונה כי אז יכולים ילדים ליפול במדרגות וחללה יקרה אסון(מירון), הלכתי לאחראים והתחננתי אליהם שיתנו הוראה לפתיחה שלא יהיה עומס אך לא היה עם מי לדבר. בסופו של דבר הוצאתי את בני מהמקום.
לדעתי הדבר חסר אחריות .נס גדול שלא ארע אסון.
אני באופן אישי חזרתי הביתה עם מחשבה שאנשים לא למדו לקח מאסון מירון.
כל מילה! אנחנו יצאנו מהמופע 5 דקות קודם כדי לא להיות למרמס ומיד אחרי אנשים התחילו לקום ולצאת בשיטפון אדיר
מאות ילדים בכו הורים צעקו מי היה עומד לדין אם היה קורה חלילה משהו?

ואגב ניסינו להצטלם בשטעטלע בעדינות עם ילדים טאטאלע שלא נגעו בכלום וסדרנים גרשו אותנו בצעקות
הקטנים שאלו מי זה האנשים המפחידים האלו ואם הסוסים שייכים להם...

שמחים על ההזדמנות להודות לכל המארגנים על המגוון על הארגון על העיצוב על ההשקעה העצומה בכל התחומים, זה היה מורגש!ישר כח!
תוכלו להעלות כאן מיילים של הגורמים בעיריה להודות להם,
כבר כשיצאנו מהמתחם אמרתי לילדים שאנחנו נשלח מכתב תודה
גם על ההפרדה (על אף שלא היה קל...)תודה רבה!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

מעצבת אלבומים

משתמש מקצוען
אני היתי בבוקר לא היה צפוף ולא צעקות כולם יכלו להצטלם איפה שרצו הספקנו כל מה שרצינו הסדרנים היו אדיבים
היה פשוט מדהים
לכי תיראי מה קורה באלעד שם גם יש לכל התושבים האלעדים וגם החוצניקים וזה לא מתקרב לעולים נראה לי שפשוט לירושלמים אכפת שגם חוצניקים מגיעים ואולי בצדק עד שעושים לכם משהו כולם מגיעים...
לא מבינה איפה היה מרמס אולי היתם אחה"צ?

אייזיק

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני היתי בבוקר לא היה צפוף ולא צעקות כולם יכלו להצטלם איפה שרצו הספקנו כל מה שרצינו הסדרנים היו אדיבים
היה פשוט מדהים
לכי תיראי מה קורה באלעד שם גם יש לכל התושבים האלעדים וגם החוצניקים וזה לא מתקרב לעולים נראה לי שפשוט לירושלמים אכפת שגם חוצניקים מגיעים ואולי בצדק עד שעושים לכם משהו כולם מגיעים...
לא מבינה איפה היה מרמס אולי היתם אחה"צ?
הייתי ב9:50 בבוקר יום ד' והיה כבר די מלא , היו תורים ארוכים לכל דבר.(מסכים שזה לא כמו שהיה בשעה 13:00...)

ייחיאל

משתמש פעיל
הפקות ואירועים
דבר ראשון תודה לכולם על המחמאות.
שנה הבאה לא יהיה שטייטעלע יהיה משהו אחר, נחשוב על צילום אי"ה
בתחילת שבוע אכן היה פחות עומס בבקרים בסוף שבוע כבר היו יותר אנשים (פער של מאה מאתיים משפחות)
אני לא רוצה להישמע רע אבל הדחיפות שקורה אצלנו זה גרוע מאוד, אנחנו מצדנו השתדלנו לפתוח את האולם של המופע הראשי כמה שיותר מוקדם אבל לא תמיד זה התאפשר (בעיות טכניות ורינדור קבצים) וכנראה שככל שעברו הימים זה הפך להיות מופע חובה שחייבים לראות (מפה לאוזן, מחמאה בשבילנו)אבל זה לא מצדיק דחיפות ואכן ביומיים האחרונים הוספנו עוד 2 מופעים לנשים למרות שזה לא היה קל בכלל.
ולגבי השקעת העירייה אני לא נכנס לכמה הם משקיעים או לא משקיעים בתושבים אני רק העליתי את זה שלפעמים משקיעים בתיירות חוץ.
לחלק כל יום ל-3, זה מוריד מכל סבב שעה ואני לא רואה כ"כ אנשים שרוצים ב-9 בבוקר כבר להיות בשיא הפעילות, אבל שווה בדיקה.
ואם רוצים להחמיא אז אפשר לאגף לתרבות תורנית שהם אחראים על הפרויקט הזה.

מתענינת.

משתמש מקצוען
@ייחיאל

הזדמנות להודות.
פעם ראשונה שההינו ונכוינו.
אכן עמוס אבל לא ציפינו למשהו אחר (ההינו בשלישי בוקר)
מראש אמרתי לילדים שלא מספיקים הכל!
ההיתי מאוד גאה שבציבור החרדי יש יכולת להפקה ברמה כזו גבוהה וזכרו הכל עד לפרטים הקטנים. מדבקות לילדים, ארטיקים הפרדה בצורה מכובדת. ועוד...
זה כמו בתנכי בחופש יש עומס. אין סיכוי שתצליחו לראות את כל הגן. ואם כן אתם מפורקים לשבוע....
ונהנינים ממש שיש.
וזוכרים כמה שילמנו על התענוג. איך אמרתי לילדים אחרי שהיו ב3 מתקנים עד פה כבר נהנינו אולי נזכה לעוד דברים אבל זה לא בטוח!!!
והספקנו המון....
3 מתקנים בלונה פארק.
סרט
הצגה
שטיטל. בלי להיכנס לרכבת ולפינת חי.
חדר עם זוחלים.
גלישה 1 במתנפחים.

היו גם אנשים שגם הספיקו לפתוח שם ארוחות שלימות... חחחחח

שימיגם

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
אנחנו בבני ברק סובלים כל השנה מחוסר חניה, ומשלמים דחו"ת בקצב מסחרר, המקורבים לצלחת שותים לנו את כל המשאבים ואפילו הבילונה שלנו חורק בקולי קולות

לא תפרגנו לנו יום אחד לצאת מהגהינום ולהנות בירושלים כמו שצריך?

חושב123

משתמש פעיל
כאחד מכותבי המופע אשמח לענות על השאלה:
הדילמה העומדת לפנינו היא גדולה האם לעשות מופע בלי כל הגימיקים האלו (הרעש והטררם והלוליינים והמסכים והפיצוצים והבומבות וכו') אבל אז המופע יהיה חצי קלאצ' ויעניין פחות את האנשים שילכו לחפש את המוצרים האלו במקומות אחרים.
או לנסות להביא כמה שיותר שואו אבל לגייר אותו כמה שאפשר ולתת מענה ערכי ומושקע.
כמובן שכל תוכן המופע עובר אישור מוקדם של הרבנים (כולל ביקורת על צורת הלבוש וכדו')
אנו פתוחים להערות והארות ומשתדלים לעשות את המיטב.
תודה לכולם
אכן תודה על המופע המושקע.
התוכן יהודי מאוד, ולא כל גימיק הופך להיות טרף

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
וזה חוץ מההופעות שהיו, שנותר לנו תושבי הערים האחרות רק לקנאות. (אברהם פריד, יעקב שוואקי, אוהד מושקוביץ וכו' וכו')
לגברים, יש יחסית הרבה היצע.
לנשים.... הייתי קוראת לזה הדרת נשים מהתרבות הירושלמית.
אין!
אין!
אין!
לנשים הירושלימיות היצע תרבותי ברמה. משהו מושקע ושווה. אין!!

ניהול דירות

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש כ"כ הרבה פעילויות שאין מצב להספיק הכל ביום אחד, מי שמגיע מוכן נפשית לכך שיש עומס ואנחנו חלק ממנו, לא מתאכזב ונהנה עד הגג.
אנחנו בכל מקרה נהננו מאוד!
אגב, הבחורים שעבדו שם כסדרנים היו אדיבים ועדינים מאוד, צל"ש.

mmll

משתמש רשום
אנחנו היינו ביומיים הראשונים בוקר והיה עמוס אבל סביר מאוד, הבנתי שצהרים הרבה יותר עמוס וסוף השבוע בכלל
אגב ראיתי שהיה על זה כבר דיון אבל אכן גם לי צרם מאוד הלולין בהופעה.
אבל חוץ מזה היה מדהים , תודה!

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
אנחנו בבני ברק סובלים כל השנה מחוסר חניה, ומשלמים דחו"ת בקצב מסחרר, המקורבים לצלחת שותים לנו את כל המשאבים ואפילו הבילונה שלנו חורק בקולי קולות

לא תפרגנו לנו יום אחד לצאת מהגהינום ולהנות בירושלים כמו שצריך?
לשם בדיוק משה ליאון חתר......

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה