כמה שידוע לי זה היה הופעה לבחורי הישיבות בירושלים בלבד, לא לתושבי חוץ, אם לא מטעם העיריה אז מטעם מי?מה הקשר הופעות של אברהם פריד וכד? לא כל מה שבבניני האומה שייך לעיריה
כמה שידוע לי זה היה הופעה לבחורי הישיבות בירושלים בלבד, לא לתושבי חוץ, אם לא מטעם העיריה אז מטעם מי?מה הקשר הופעות של אברהם פריד וכד? לא כל מה שבבניני האומה שייך לעיריה
אההה... את מתכוונת לגברים.כמה שידוע לי זה היה הופעה לבחורי הישיבות בירושלים בלבד, לא לתושבי חוץ, אם לא מטעם העיריה אז מטעם מי?
אגלה לכם סוד קטן. כל המופע היה מוקלט למעט שתיים וחצי קטעים.
לא שייך בכזה מופע שחוזר על עצמו 22 פעמים ונתמך במסכים, סאונד, וידאו ותאורה להשאיר דברים לא סגורים מראש (רק תחשבו מה היה קורה עם שחקן ראשי מתגלה כמאומת)
תמיד נחמד להגיב כשיש בעיקר מחמאות, אבל אנחנו לא בורחים גם מביקורות. אני רשום כחבר בפורום כבר מלא שנים וכתבתי את כל המופעים שהיו בעולים לירושלים עד עכשיו אבל זה פעם ראשונה שאני מגיב.מאמין שהקטע הראשון של וויגל לא היה מוקלט
וחוץ מזה, שחקנים כמו שחקנים יודעים לשחק
זמרים פחות
ושוב כל הכבוד על ההשקעה לא מובן מאליו שאתם מגיבים לאחר מעשה בפורום ציבורי
bloy @ enativ.comאיך פונים לרב בלוי, נשמח שמישהו יפנה אותנו.
קוראים לו אלי כהןייחיאל
מי היה הזמר במופע? הוא שר מדהים!
אנחנו השנה היינו פעם ראשונה ב'עולים'
המופע היה נדיר ומיוחד במינו
והכל היה ממש טוב, נהננו מאוד מאוד
וואו.קוראים לו אלי כהן
אנחנו עיזות?לגברים, יש יחסית הרבה היצע.
לנשים.... הייתי קוראת לזה הדרת נשים מהתרבות הירושלמית.
אין!
אין!
אין!
לנשים הירושלימיות היצע תרבותי ברמה. משהו מושקע ושווה. אין!!
גם אני מצטרפת למאוכזבים מההופעה של הלוליין!בעיני צורת הלבוש של הלוליין בהופעה - צריכה התייחסות דחופה.
כמו שכבר אמרתי, אני לא אומר לעירייה איפה להשקיע ולמי לתת, אני יודע לקחת תקציב של אירוע ולהשתדל להוציא ממנו את המיטב.@ייחיאל
לפני שאני פותחת במסע קיטורים.
אני חייבת לציין שמאז הפעם הראשונה שביקרנו בעולים לירושלים.
אנחנו מבקרים מידי שנה ונהנים מאד, מאד!.
ההשקעה ניכרת.
וכמו שכתבו כאן 99% מהאירוע היה מושלם.
בעיני צורת הלבוש של הלוליין בהופעה - צריכה התייחסות דחופה.
וכן שירות V.I.P לתושבי ירושלים - שזה אומר תוספת ימים עבורם - ולהפחתת העומס בכלל.
מעבר לזה הכל תקין, יפה, מושקע, שווה. שאפו גדול!
אבל תאמר לי בכנות.
מה בקשר להודעה המצוטטת שלהלן:
אנחנו עיזות?
מה בדיוק?
למה?
למה אין לנשים מופעים תרבותיים ברמה?
למה?
תביאו לנו סוללת זמרות לבנייני האומה לקוללם - מטריף. מה יזיק?
תעשו לנו כמה מופעי ערב במגדל דוד.
פנקו אותנו. את הנשים הירושלמיות.
אני יודעת על מפיקות שפנו לאגף.
ובלומנשטוק הצדיק זרק אותם מאחד לשני ולשלישי ולרביעי.
אם אתה כאן. ספר לנו מה לעשות כדי לשנות את המצב.
תודה.
בקיצור אם המינהל השכונתי יחליט שהוא מעוניין להרים ערב רציני, בבניני האומה - נניח.כמו שכבר אמרתי, אני לא אומר לעירייה איפה להשקיע ולמי לתת, אני יודע לקחת תקציב של אירוע ולהשתדל להוציא ממנו את המיטב.
ולגופו של עניין, ברוב האירועים גם מה שהעירייה נותנת לגברים (מופעים ואירועי תרבות וכו' וכו') היא לא עושה אירוע ומזמינה את מי שרוצה. זה עובד בצורה כזאת: גוף או ארגון עושה / יוזם אירוע, והעירייה מממנת את האירוע (לדוגמא: איגוד בני הישיבות עושה אירוע במימון העירייה). את מי העירייה מחליטה לממן ואת מי לא זה כבר שיקולים של מסדרונות העירייה.
לכן מפיק/ה שפונה לעירייה לקיום אירוע ללא גוף או ארגון מאחוריו, זה ברכה לבטלה.
ובקיצור: העירייה ממממנת לא יוזמת.
(זה לא תמיד כך, אבל ברוב המקרים זה כך)
יש גם מושג של פעולות משותפות אבל הוא קצת יותר מסובך וחבל לי להלאות אתכם.
מינהל יכול, אבל הוא צריך סיבה אמתית וכח מניע' כי הוא יכול לעשות פעילות אצלו ולקבל את חלקו מהתקציב ולמה לו להשקיע בפעילות בחוץ ולעבוד יותר קשה. (למרות שהמנהלים שאני מכיר נותנים את כל כולם למען התושבים)בקיצור אם המינהל השכונתי יחליט שהוא מעוניין להרים ערב רציני, בבניני האומה - נניח.
העירייה תשתף פעולה ותממן.
או שמינהל - זה לא זה?
וצריך נניח להקים איזה איגוד הסמינרים או שדולת נשים לענייני תרבות ומשהו יזוז - הבנתי נכון?
?גם אני מצטרפת למאוכזבים מההופעה של הלוליין!
זה היה ממש צורם ולא יהודי.
@אייזיק למה לנסות "לחרד" ביצועים כאלו? שישארו שם, במקום ממנו הם הגיעו...
חוץ מזה הכל היה מקסים. הילדים מאוד נהנו. תודה רבה!
קצת באיחור אבל לא נורא, אשתדל לענות עד כמה שניתן.שלום לכולם
ול @ייחיאל
קודם חשוב לומר תודה. היה מדהים וגם הורגש שהפיקו לקחים משנים קודמות
אנחנו מגיעים כל פעם לעולים לירושלים...
היו המון פעילויות ונהננו מאוד
היה דוחס, אבל לא נורא. התורים למתקנים בחוץ היו סבירים בהחלט .
(היינו ביום שהצלחת מעופפת לא עבדה, וחבל
ומה קרה לטנדר עם המופע התלת מידד?)
התערוכה של שטעטעל היתה מדהימה, הקליקרים, הזוחלים...
לגביי המופע המרכזי
לא מספיק הבנתי על מה קמה הצעקה דוקא הפעם
מאז שהתחילו המופעים האלו , היה להם (לטעמי) סגנון מאוד מאוד גויי
האורות, הפיצוצים, הדפיקות, וכמובן גם הפעלולים...
לי זה תמיד הפריע
ואני שמחה לשמוע שגם לעוד אנשים
אבל באמת אני שואלת: רק השנה הפריע לכם, בעבר לא הפריע לכם??
דוקא הרגשתי שיחסית לעבר, מנסים לעדן את זה
(מי היה במופע הראשון של "ויבן חזקיהו ערים ויבצרם?" המקצב והסגנון היו נוראים בעיני. לפחות הפעם היה זמר ששר בסגנון חסידי אמיתי)
גם הציור בחול בסוף היה מדהים ולא צורם
והזמר על הירח (לא, לא קישרנו בכלל לגזירה של היונים על ראש חודש. סליחה...)
לא שאי אפשר לעשות משהו ברמה. אפשר, וגם כדאי להכניס חדשנות... אבל אולי לסנן יותר? או לעדן יותר?
יש לי כמה שאלות ליחיאל בבקשה ותודה מראש על הפניות לענות:
א. לגביי הקבוצה שמציגה (10 גברים ו10 ילדים): האם חובה להביא כל שנה בדיוק את אותם אנשים שחוזרים על אותם תנועות והבעות בצורה קבועה ? זה ממש נמאס ומשעמם (במחילה, אבל צחקנו על אחד מהם שהוא השמין מלפני שנתיים...)
ב. אולי אפשר להביא שחקנים חרדיים? גם פרנסה לחרדים אבל גם תחושה יותר "היימיש"? ממש צורם התנועות האינסופיות שהם עושים עם הידיים . מילא פעלולים חרדים לא יודעים לעשות, אבל הצגה??
ג. האם יש עניין לקחת כל פעם חג מחגי השנה ועליו לעשות מופע? לי זה צורם כי האוירה והמסר העקיפים לא תומכים בד"כ במה שצריכים להרגיש כלפי החג (כמו שאמרו פה שהפעלולנים ביטאו את יון ולא את היהודים...). למה לא לקחת איזו עלילה או סיפור... במקום לקחת את הדבר הכי קדוש לנו וקצת .. אולי... לחלל אותו. לא? להציג אותו נבוב מאוד ...
וזה גם יכול להיות קצת יותר מעניין.. כי הפעם היה די משעמם... (אולי גם בגלל שהיו פחות פעלולים משנים קודמות, אבל אפשר להשלים את זה עם עלילה קצת יותר מעניינת)
ובלי קשר הייתי בטוחה שהשנה המופע יהיה על שמיטה... במיוחד שההתחלה היתה בכיוון הזה. מה הקשר חנוכה באמצע בין הזמנים?
ועניין אחרון, לגביי הסרט שהיה בקומת כניסה בצד שמאל
כמדומני שקראו לזה "ירושלימה"
היה מאוד מאוד יפה!
נהניתי ממנו יותר מאשר מהמופע המרכזי. סוף סוף הפקה טובה עם מסר איכותי וטעם יהודי!
כל הכבוד!
האם יש אפשרות לראות את זה שוב / לשכור לקבוצות?
וכמה זה מבוסס על סיפורים אמיתיים? (היה חסר לי קצת האוטנטיות הזו. אולי לציין פרטים וכו'. )
תודההה
תודה רבה על התשובה ה מפורטתקצת באיחור אבל לא נורא, אשתדל לענות עד כמה שניתן.
ראשית, תודה על המחמאות.
לגבי השאלות:
א. כמות השחקנים לא קבועה והיא נגזרת משיקולי תקציב (דווקא השמן יש דרישה שנביא אותו כי הוא מעניין) ובהחלט העדיפות שלנו להשתמש עד כמה שניתן באותם שחקנים מכיוון שהם כבר יודעים לעשות את העבודה ולא צריך ללמד אותם את כל התורה מחדש, את התנועות לא הם קובעים אלא הכוריאוגרף אולי אותו צריך להחליף ולרענן (אין הרבה בשוק ובתכלס הוא עושה עבודה טובה ומתאימה למגזר וד"ל).
ב. כל השחקנים (למעט הלוליינים) חרדים או חרד"לים, אין בכלל שחקנים חילוניים בהצגה גם בדמויות הרעות.
ג. אנחנו שוברים על זה את הראש כל שנה מחדש. בשנים הראשונות לקחנו אוסף סיפורים על ירושלים ויצקנו איזה חוט מקשר כדי לחבר ביניהם זה מצריך המון בימוי ופירוטכניקה וההקשר לא תמיד מובן. אחרי, שלפני שנתיים עשינו את יציאת מצרים ראינו שהציבור מתחבר לסיפור מוכר שרק צריך להלביש עליו מופע והוא זורם בהצלחה ולכן הלכנו על הכיוון הזה השנה. כנראה, שהאמת מונחת איפשהוא באמצע וננסה להתמודד את זה בשנים הבאות. (רק לשבר את האוזן, תוכן המופע הוחלט כעשרה ימים לפני קיומו, כשבדרך עלו וירדו הרבה אופציות כדוג': יוסף הצדיק, בריאת העולם וכדו'). המופע לא יכול להתבסס על סיפור לא מוכר, נמצאים בו גם ילדים קטנים והם יאבדו עניין מהר. גם השמיטה נכללת בבעיה זו בכל אופן שילבנו אותה בנגיעה קלה, אולי בשביל לצאת אויבער חכמים (-:
לגבי הסרט ירושלימה:
שמו של הסרט הכל מעלין לירושלים והוא שודר לצפייה באינטרנט בשנת הקורונה (בה לא התקיים עולים לירושלים) במסגרת עולים לירושלים LIVE. לא ניתן להשיג את הסרט כרגע בשל שיקולים עירוניים והוא מבוסס בחלקו על סיפורים אמיתיים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: