אני קוראת להם סלטי ויטרינה או פריסה
על שום צורתם המיוחדת
בשתי דקות נוספות של טרחה קטנה נותנים לסלטים טוויסט חדש ומרענן:
מסדרים אותם בשכבות למען יראו ויאהבו את שפע הצבעים והמרקמים
ומזלפים רוטב ממש לפני ההגשה
המתכונים באדיבות אחותי הלא היא @sparrow bird
סלט בראנץ'
מצרכים
לסלט:
5 תפו"א קטנים
2 אבוקדו חתוכים לפיסות דקות
10 עגב' שרי פרוסות או חצויות.
2-3 פלפל טינקרבל/שושקה פרוסים לטבעות או גמבות בשני צבעים פרוסות לרצועות דקות
מלח, מעט סוכר, שמ"ז
לרוטב:
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
מיץ מלימון קטן.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים אך יציבים. מעבירים לקערה עם מים קרים ומותירים לצינון
2. במקביל מניחים את העגבניות על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מזלפים שמ"ז ומפזרים מעט מלח וסוכר.
צולים עד לצריבה. מצננים לטמפ' חדר.
3. מרכיבים את הסלט:
מקלפים את תפוחי האדמה (וזה ממש קל לאחר הצינון) ופורסים.
מניחים בקערה/ צלחת הגשה רחבה במעגלים חופפים לקבלת מעין ספירלה.
מניחים מעל את האבוקדו ומותירים מעט שוליים שניתן יהיה לראות את פרוסות תפוחי האדמה.
מעל האבוקדו מפזרים את העגבניות ומעל הכל מפזרים את הפלפלים.
לפני ההגשה מערבבים את רכיבי הרוטב ומזלפים מעל הסלט.
לפני שתשאלו
1. אין חובה לצלות את העגבניות. זה פשוט משדרג.
2. אפשר להשתמש בעגבניות מיובשות קנויות- כדאי לרכוש את אלו המשומרות בשמ"ז.
3. אפשר להותיר את תפוחי האדמה עם קליפתם. המראה יהיה כפרי משהו
סלט חסה והפתעות מתוקות
מצרכים:
7-8 עלי חסה חתוכים לרצועות בעובי בינוני.
1 מנגו בינוני חתוך לפרוסות דקות.
2 גזרים קטנים / 1 גדול פרוסים לרצועות דקות בקולפן.
חופן של גפרורי שקדים / שקדים פרוסים.
רוטב:
3 כפות שמן קנולה.
4 כפות חומץ
2 כפות דבש
1/4 כפית מלח.
אופן ההכנה:
1. מערבבים את מרכיבי הרוטב בכוס.
2. מרכיבים את הסלט:
מניחים על צלחת הגשה את עלי החסה בשכבה אחת
מסדרים מעל את הגזר בעיגול קטן יותר כדי שיוותרו שולים של חסה
מעל הגזר מניחים את המנגו
מפזרים את השקדים
לפני ההגשה מזלפים את הרוטב.
על שום צורתם המיוחדת
בשתי דקות נוספות של טרחה קטנה נותנים לסלטים טוויסט חדש ומרענן:
מסדרים אותם בשכבות למען יראו ויאהבו את שפע הצבעים והמרקמים
ומזלפים רוטב ממש לפני ההגשה
המתכונים באדיבות אחותי הלא היא @sparrow bird
סלט בראנץ'
מצרכים
לסלט:
5 תפו"א קטנים
2 אבוקדו חתוכים לפיסות דקות
10 עגב' שרי פרוסות או חצויות.
2-3 פלפל טינקרבל/שושקה פרוסים לטבעות או גמבות בשני צבעים פרוסות לרצועות דקות
מלח, מעט סוכר, שמ"ז
לרוטב:
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס
מיץ מלימון קטן.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים אך יציבים. מעבירים לקערה עם מים קרים ומותירים לצינון
2. במקביל מניחים את העגבניות על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מזלפים שמ"ז ומפזרים מעט מלח וסוכר.
צולים עד לצריבה. מצננים לטמפ' חדר.
3. מרכיבים את הסלט:
מקלפים את תפוחי האדמה (וזה ממש קל לאחר הצינון) ופורסים.
מניחים בקערה/ צלחת הגשה רחבה במעגלים חופפים לקבלת מעין ספירלה.
מניחים מעל את האבוקדו ומותירים מעט שוליים שניתן יהיה לראות את פרוסות תפוחי האדמה.
מעל האבוקדו מפזרים את העגבניות ומעל הכל מפזרים את הפלפלים.
לפני ההגשה מערבבים את רכיבי הרוטב ומזלפים מעל הסלט.
לפני שתשאלו
1. אין חובה לצלות את העגבניות. זה פשוט משדרג.
2. אפשר להשתמש בעגבניות מיובשות קנויות- כדאי לרכוש את אלו המשומרות בשמ"ז.
3. אפשר להותיר את תפוחי האדמה עם קליפתם. המראה יהיה כפרי משהו
סלט חסה והפתעות מתוקות
מצרכים:
7-8 עלי חסה חתוכים לרצועות בעובי בינוני.
1 מנגו בינוני חתוך לפרוסות דקות.
2 גזרים קטנים / 1 גדול פרוסים לרצועות דקות בקולפן.
חופן של גפרורי שקדים / שקדים פרוסים.
רוטב:
3 כפות שמן קנולה.
4 כפות חומץ
2 כפות דבש
1/4 כפית מלח.
אופן ההכנה:
1. מערבבים את מרכיבי הרוטב בכוס.
2. מרכיבים את הסלט:
מניחים על צלחת הגשה את עלי החסה בשכבה אחת
מסדרים מעל את הגזר בעיגול קטן יותר כדי שיוותרו שולים של חסה
מעל הגזר מניחים את המנגו
מפזרים את השקדים
לפני ההגשה מזלפים את הרוטב.