מעולה!@ה. בקר
הכנתי כמה פעמים את העוגה המדהימה הזו
נראה לך שהיא תתאים כקוביות למשלוחי מנות? אני אוהבת אותה יותר חצי קפואה
מתאים לשים קרוקנט בוטנים מעל כשהשוקולד לח?
שלחי לי גם
מעולה!@ה. בקר
הכנתי כמה פעמים את העוגה המדהימה הזו
נראה לך שהיא תתאים כקוביות למשלוחי מנות? אני אוהבת אותה יותר חצי קפואה
מתאים לשים קרוקנט בוטנים מעל כשהשוקולד לח?
עשיתי אחת עם סוכר חום כהה - בתנורמעולה!
שלחי לי גם
אפשר אם כי עדיף הכהה הדחוסעשיתי אחת עם סוכר חום כהה - בתנור
רוצה להכין עוד ואין עכשיו להשיג באזור סוכר חום
ילך עם דמררה או כדאי להכין עוגה אחרת?
כהה.@ה. בקר רוצה להכין, נראה מגרה ממש!
לאיזה סוכר חום הכוונה? הכהה או הדמררה? ואפשר לבן?
וכן לגבי התבנית- התנור שלי מגיע רק עם התבנית השטוחה(עומק כ2 ס"מ). זה יספיק, או להשתמש בתבנית ח"פ ענק?
ואו
כן.קניתי בטעות חמאת בוטנים קראנץ (עם חתיכות בוטנים). ילך?
וואו נראה מעולה באיזה גודל תבנית השתמשת?
תנורוואו נראה מעולה באיזה גודל תבנית השתמשת?
האם אפשר עם שמן קוקוס ? לא רוצה מרגרינה ולא רוצה בצק מתפורר ?[רק אולי ודי]
עוגת שלוש שכבות טעימה במיוחד. יש לה טעם מעודן עם נגיעות קפה וחמאת בוטנים או חלבה או נוגט או רק שוקולד.
דרושת קצת יותר מרק ערבול במיקסר.
אבל שווה.
מסוג העוגות שחותכים לקוביות קטנטנות משורטטות ממש ומחביאים מהילדים שלא יחסלו אותה מדי מהר כדי שישאר משהו לאורחים.
וכשהאורחים באים וטועמים הם רוצים עוד קוביה אחת קטנה ודי [רק אולי די].
מתכון שקיבלתי ממישהי אבל עבר הרבה שינויים כדי שיתאים לי ויהיה מושלם!
תבנית תנור.
מתקבלות כ-100 קוביות קטנות.
אחרי כל הנאום הזה,
הנה היא.
[וכן, היא טעימה הרבה הרבה יותר מהמראה [הדי אלגנטי] שלה]
צפה בקובץ המצורף 961096
רק גילוי נאות, בד"כ היא חתוכה ממש יפה. כאן מישהו חתך אותה. לא נספר מי.
ולמתכון:
לבצק:
1 כוס סוכר חום
2 כוסות קמח
1.5 כוסות אגוזים טחונים [או עוד שלושת רבעי כוס קמח]
1 מרגרינה או נטורינה או 1 כוס שמן [אם משתמשים בשמן הבצק למטה יהיה יותר עדין ו"שברירי"]
למילוי:
250 גרם שוקולד מריר
2 כפיות אבקת קפה נמס
1/2 כוס שמן
1 ו 1/2 כוסות סוכר
1 כוס קמח
1 כפית מלח
4 ביצים
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס ריצ'
1/2 כוס חמאת בוטנים או קרם חלבה או קרם נוגט
הכנה:
מערבבים במיקסר את רכיבי הבצק.
משטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
מכינים את המלית:
בסיר קטן, על אש נמוכה ממיסים שוקולד מריר יחד עם השמן והקפה. מערבבים כל הזמן רק עד שמתקבל קרם חלק.
מעבירים את הקרם למיקסר ומוסיפים את יתר הרכיבים, ביצים אחת אחת.
יוצקים מעל לשכבת הבצק ושולחים לתנור לאפיה של חצי שעה ב 180 מעלות. החלק של המילוי צריך להיות יציב למגע. אל תאפו יותר מחצי שעה כי אז הבצק יתקשה יותר מדי.
מוציאים מהתנור ומכינים את הציפוי:
בסיר קטן [אותו סיר כמו המילוי] ממיסים שוקולד, שמן, ריצ' וחמאת בוטנים [או קרם חלבה, או קרם נוגט או כלום]. מערבבים כל הזמן עד שמתקבל קרם חלק
יוצקים מעל לעוגה.
שולחים למקרר להתקשות של הציפוי
פורסים רק כשהציפוי התייבש ונגיעה בו לא מלכלכת את האצבע
פורסים לקוביות [או מלבנים] קטנות בסכין חדה ולא משוננת.
מחביאים מהר בהקפאה.
צפה בקובץ המצורף 961098
לדעתי אין בעיה עם שמן קוקוסהאם אפשר עם שמן קוקוס ? לא רוצה מרגרינה ולא רוצה בצק מתפורר ?
חשבתי להכין לקידוש בביהכנס השבת
נראה מקסים ועושה חשק
מה דעתך ?
תודה ענקית על כל שלל המתכונים והעצות !!
כנראה לא לשת מספיק את הבצק.רוצה להכין היום את העוגה (שוב...)
@ה. בקר תמיד כשאני מכינה את העוגה מרגישים בבצק למטה חתיכות קטנות של סוכר חום.
יש מה לעשות? אולי שווה לנסות בכל זאת סוכר לבן רגיל?
לא קריטי אבל משנה למרקםזה קריטי סוכר חום ולא לבן??
תודה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: