עוגות/עוגיות עוד עוגה אחת ודי-

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מה עשית בסוף?
אין לי עכשיו...יש מה לשים במקום ריץ? ילך בלי? או שנאלץ לחכות למחר?
לא עשיתי (אין לי כח להתעסק עם חלופות, כן הצליח, לא הצליח)
אבל אולי הגנאש טחינה הזה יעזור לך (ניסיתי בעבר, הוא טוב)


200 גרם שוקולד מריר משובח
קמצוץ מלח
כף גדושה דבש
חצי כפית תמצית וניל איכותית
כ-150 גרם טחינה גולמית מעודנת “בארכה” (חצי בקבוק)

הוראות הכנה
ממיסים על סיר כפול 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות עם קורט מלח ותמצית וניל. כשהשוקולד מתחיל להינמס מתחילים לטרוף אותו בעזרת מטרפה קטנה. מסירים מהאש, מוסיפים מעט מהטחינה וממשיכים לטרוף. מחזירים לאש וממשיכים לטרוף עד להמסה מלאה. מסירים מהאש וטורפים פנימה את שאר הטחינה עד לקבלת גנאש קרמי חלק ומבריק. אם צריך מוסיפים עוד טחינה עד להגעה למרקם הרצוי של הגנאש
 
  • תודה
Reactions: msl

msl

משתמש מקצוען
לא עשיתי (אין לי כח להתעסק עם חלופות, כן הצליח, לא הצליח)
אבל אולי הגנאש טחינה הזה יעזור לך (ניסיתי בעבר, הוא טוב)


200 גרם שוקולד מריר משובח
קמצוץ מלח
כף גדושה דבש
חצי כפית תמצית וניל איכותית
כ-150 גרם טחינה גולמית מעודנת “בארכה” (חצי בקבוק)

הוראות הכנה
ממיסים על סיר כפול 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות עם קורט מלח ותמצית וניל. כשהשוקולד מתחיל להינמס מתחילים לטרוף אותו בעזרת מטרפה קטנה. מסירים מהאש, מוסיפים מעט מהטחינה וממשיכים לטרוף. מחזירים לאש וממשיכים לטרוף עד להמסה מלאה. מסירים מהאש וטורפים פנימה את שאר הטחינה עד לקבלת גנאש קרמי חלק ומבריק. אם צריך מוסיפים עוד טחינה עד להגעה למרקם הרצוי של הגנאש
תודה! כבר עשיתי לפי המתכון רק בלי הריץ.. עוד מעט נראה מה יצא.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

עדית

משתמש פעיל
[רק אולי ודי]

עוגת שלוש שכבות טעימה במיוחד. יש לה טעם מעודן עם נגיעות קפה וחמאת בוטנים או חלבה או נוגט או רק שוקולד.
דרושת קצת יותר מרק ערבול במיקסר.
אבל שווה.

מסוג העוגות שחותכים לקוביות קטנטנות משורטטות ממש ומחביאים מהילדים שלא יחסלו אותה מדי מהר כדי שישאר משהו לאורחים.
וכשהאורחים באים וטועמים הם רוצים עוד קוביה אחת קטנה ודי [רק אולי די].

מתכון שקיבלתי ממישהי אבל עבר הרבה שינויים כדי שיתאים לי ויהיה מושלם!

תבנית תנור.
מתקבלות כ-100 קוביות קטנות.

אחרי כל הנאום הזה,
הנה היא.
[וכן, היא טעימה הרבה הרבה יותר מהמראה [הדי אלגנטי] שלה]

צפה בקובץ המצורף 961096

רק גילוי נאות, בד"כ היא חתוכה ממש יפה. כאן מישהו חתך אותה. לא נספר מי.

ולמתכון:

לבצק:
1 כוס סוכר חום
2 כוסות קמח
1.5 כוסות אגוזים טחונים [או עוד שלושת רבעי כוס קמח]
1 מרגרינה או נטורינה או 1 כוס שמן [אם משתמשים בשמן הבצק למטה יהיה יותר עדין ו"שברירי"]

למילוי:
250 גרם שוקולד מריר
2 כפיות אבקת קפה נמס
1/2 כוס שמן
1 ו 1/2 כוסות סוכר
1 כוס קמח
1 כפית מלח
4 ביצים

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס ריצ'
1/2 כוס חמאת בוטנים או קרם חלבה או קרם נוגט

הכנה:
מערבבים במיקסר את רכיבי הבצק.
משטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.

מכינים את המלית:
בסיר קטן, על אש נמוכה ממיסים שוקולד מריר יחד עם השמן והקפה. מערבבים כל הזמן רק עד שמתקבל קרם חלק.
מעבירים את הקרם למיקסר ומוסיפים את יתר הרכיבים, ביצים אחת אחת.
יוצקים מעל לשכבת הבצק ושולחים לתנור לאפיה של חצי שעה ב 180 מעלות. החלק של המילוי צריך להיות יציב למגע. אל תאפו יותר מחצי שעה כי אז הבצק יתקשה יותר מדי.

מוציאים מהתנור ומכינים את הציפוי:
בסיר קטן [אותו סיר כמו המילוי] ממיסים שוקולד, שמן, ריצ' וחמאת בוטנים [או קרם חלבה, או קרם נוגט או כלום]. מערבבים כל הזמן עד שמתקבל קרם חלק
יוצקים מעל לעוגה.
שולחים למקרר להתקשות של הציפוי

פורסים רק כשהציפוי התייבש ונגיעה בו לא מלכלכת את האצבע

פורסים לקוביות [או מלבנים] קטנות בסכין חדה ולא משוננת.

מחביאים מהר בהקפאה.
צפה בקובץ המצורף 961098
עוגה שווה במיוחד!!
הכנתי לחג, יצא מדהים
תודה רבה הני
תבורכי
 

הדר רעני

משתמש רשום
עוגה מושלמת!!
טעימה ברמות - תודה על המתכונים המשובחים שאת נותנת כאן ברוחב לב!
שמתי קמח כוסמין , הרבה פחות סוכר , שמן קוקוס בבצק, וחמאת בוטנים לא מתוקה - יצא מעולה!!!
 

עדידאס

משתמש פעיל
@hbecker -
יש אפשרות להשתמש בצימקאו לחלק מכמות של השוקולד מריר?
או שהכל חייב להיות שוקולד מריר אחרת הטעם לא יהיה משו?
 

טוליפ לבן

משתמש מקצוען
מוזר, יצא לי ממש טעים, אבל ממש ממש נמוך על גודל תבנית בינונית.
באמת מוזר כי זו לא עוגה גבוהה אבל לא פיתה.
ש לה אזה 2 ס"מ גובה
לא מוזר בכלל.
מזמן בדקנו את זה, אני ואמא שלי.
A4 היא 2/3 מתבנית תנור.
ואם רוצים להכין מתכון של A4 בתבנית תנור, מכפילים פי 1.5! (לא פי 2).
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
בואי לראשל"צ ותתקלי בזה הרבה :)
אנחנו קונים רק אותם ותמיד אני שוקלת איך להמיר את הביצים בעוגות.....
אז בעוגות זה קצת בעיה,
אבל בארוחה זה תענוג ביצה גדולה....
סתם לידיעתך:
ביצים :
ביצה מס – XL´ חלבון 40 גרם, חלמון 30 גרם (משקל כולל 70 גרם)
ביצה מס – L´ חלבון 35 גרם, חלמון 25 גרם (משקל כולל 60 גרם)
ביצה מס – M´חלבון 30 גרם, חלמון 20 גרם (משקל כולל 50 גרם)
 

פרידא

משתמש מקצוען
hbecker
ממש תודה
הכנתי לשמחה ויצא מהמם
חתכתי לקוביות ויצאו קצת גדולות
אז חתכתי כל אחת לשתיים ויצאו אצבעות ממש חמודות.... קצת גיוון מהקוביות ממש מוצלח
 

עדית

משתמש פעיל
@ה. בקר
הכנתי כמה פעמים את העוגה המדהימה הזו
נראה לך שהיא תתאים כקוביות למשלוחי מנות? אני אוהבת אותה יותר חצי קפואה
מתאים לשים קרוקנט בוטנים מעל כשהשוקולד לח?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה