מה עשית בסוף?יש אופציה במקום הריצ’ בציפוי?
אין לי עכשיו...יש מה לשים במקום ריץ? ילך בלי? או שנאלץ לחכות למחר?
מה עשית בסוף?יש אופציה במקום הריצ’ בציפוי?
לא עשיתי (אין לי כח להתעסק עם חלופות, כן הצליח, לא הצליח)מה עשית בסוף?
אין לי עכשיו...יש מה לשים במקום ריץ? ילך בלי? או שנאלץ לחכות למחר?
תודה! כבר עשיתי לפי המתכון רק בלי הריץ.. עוד מעט נראה מה יצא.לא עשיתי (אין לי כח להתעסק עם חלופות, כן הצליח, לא הצליח)
אבל אולי הגנאש טחינה הזה יעזור לך (ניסיתי בעבר, הוא טוב)
200 גרם שוקולד מריר משובח
קמצוץ מלח
כף גדושה דבש
חצי כפית תמצית וניל איכותית
כ-150 גרם טחינה גולמית מעודנת “בארכה” (חצי בקבוק)
הוראות הכנה
ממיסים על סיר כפול 200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות עם קורט מלח ותמצית וניל. כשהשוקולד מתחיל להינמס מתחילים לטרוף אותו בעזרת מטרפה קטנה. מסירים מהאש, מוסיפים מעט מהטחינה וממשיכים לטרוף. מחזירים לאש וממשיכים לטרוף עד להמסה מלאה. מסירים מהאש וטורפים פנימה את שאר הטחינה עד לקבלת גנאש קרמי חלק ומבריק. אם צריך מוסיפים עוד טחינה עד להגעה למרקם הרצוי של הגנאש
תעדכניתודה! כבר עשיתי לפי המתכון רק בלי הריץ.. עוד מעט נראה מה יצא.
תודה! כבר עשיתי לפי המתכון רק בלי הריץ.. עוד מעט נראה מה יצא.
אמור להיות בסדר גמור, רק קצת פחות עשיר.תעדכני
עוגה שווה במיוחד!![רק אולי ודי]
עוגת שלוש שכבות טעימה במיוחד. יש לה טעם מעודן עם נגיעות קפה וחמאת בוטנים או חלבה או נוגט או רק שוקולד.
דרושת קצת יותר מרק ערבול במיקסר.
אבל שווה.
מסוג העוגות שחותכים לקוביות קטנטנות משורטטות ממש ומחביאים מהילדים שלא יחסלו אותה מדי מהר כדי שישאר משהו לאורחים.
וכשהאורחים באים וטועמים הם רוצים עוד קוביה אחת קטנה ודי [רק אולי די].
מתכון שקיבלתי ממישהי אבל עבר הרבה שינויים כדי שיתאים לי ויהיה מושלם!
תבנית תנור.
מתקבלות כ-100 קוביות קטנות.
אחרי כל הנאום הזה,
הנה היא.
[וכן, היא טעימה הרבה הרבה יותר מהמראה [הדי אלגנטי] שלה]
צפה בקובץ המצורף 961096
רק גילוי נאות, בד"כ היא חתוכה ממש יפה. כאן מישהו חתך אותה. לא נספר מי.
ולמתכון:
לבצק:
1 כוס סוכר חום
2 כוסות קמח
1.5 כוסות אגוזים טחונים [או עוד שלושת רבעי כוס קמח]
1 מרגרינה או נטורינה או 1 כוס שמן [אם משתמשים בשמן הבצק למטה יהיה יותר עדין ו"שברירי"]
למילוי:
250 גרם שוקולד מריר
2 כפיות אבקת קפה נמס
1/2 כוס שמן
1 ו 1/2 כוסות סוכר
1 כוס קמח
1 כפית מלח
4 ביצים
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס ריצ'
1/2 כוס חמאת בוטנים או קרם חלבה או קרם נוגט
הכנה:
מערבבים במיקסר את רכיבי הבצק.
משטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
מכינים את המלית:
בסיר קטן, על אש נמוכה ממיסים שוקולד מריר יחד עם השמן והקפה. מערבבים כל הזמן רק עד שמתקבל קרם חלק.
מעבירים את הקרם למיקסר ומוסיפים את יתר הרכיבים, ביצים אחת אחת.
יוצקים מעל לשכבת הבצק ושולחים לתנור לאפיה של חצי שעה ב 180 מעלות. החלק של המילוי צריך להיות יציב למגע. אל תאפו יותר מחצי שעה כי אז הבצק יתקשה יותר מדי.
מוציאים מהתנור ומכינים את הציפוי:
בסיר קטן [אותו סיר כמו המילוי] ממיסים שוקולד, שמן, ריצ' וחמאת בוטנים [או קרם חלבה, או קרם נוגט או כלום]. מערבבים כל הזמן עד שמתקבל קרם חלק
יוצקים מעל לעוגה.
שולחים למקרר להתקשות של הציפוי
פורסים רק כשהציפוי התייבש ונגיעה בו לא מלכלכת את האצבע
פורסים לקוביות [או מלבנים] קטנות בסכין חדה ולא משוננת.
מחביאים מהר בהקפאה.
צפה בקובץ המצורף 961098
לדעתי תבנית קטנה מ A4
מוזר, יצא לי ממש טעים, אבל ממש ממש נמוך על גודל תבנית בינונית.
לא מוזר בכלל.באמת מוזר כי זו לא עוגה גבוהה אבל לא פיתה.
ש לה אזה 2 ס"מ גובה
בדקתי את זה גם אחרי העוגה הזו. אצלי זה חצי כמעט בדיוק (טיפ'הלה יותר)A4 היא 2/3 מתבנית תנור.
אפשר. מאמינה שישפיע מעט על הטעם אבל יהיה טעים בכל זאת.@hbecker -
יש אפשרות להשתמש בצימקאו לחלק מכמות של השוקולד מריר?
או שהכל חייב להיות שוקולד מריר אחרת הטעם לא יהיה משו?
סתם לידיעתך:בואי לראשל"צ ותתקלי בזה הרבה
אנחנו קונים רק אותם ותמיד אני שוקלת איך להמיר את הביצים בעוגות.....
אז בעוגות זה קצת בעיה,
אבל בארוחה זה תענוג ביצה גדולה....
@hbeckerלדעתי תבנית קטנה מ A4
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: