חלבי עוגת שכבות גבינה וריבת חלב - שווה ביותר!!

nechmad

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
באחת הפעמים שהכנתי אותה ולא היו לי ביסקויטים - הכנתי בלי ויצא מצוין.
עוגה מושלמת -מומלץ!!!
 

אאי

משתמש פעיל
חרשתי על העוגה הזאת משבועות שנה שעברה כל השנה... כולם כבר טעמו ממנה :)
מחפשת מתכון בסגנון, מבחינת קליל להכנה, מחומרים סבירים ויוצא ליגה
יש המלצה על משהו?
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
חרשתי על העוגה הזאת משבועות שנה שעברה כל השנה... כולם כבר טעמו ממנה :)
מחפשת מתכון בסגנון, מבחינת קליל להכנה, מחומרים סבירים ויוצא ליגה
יש המלצה על משהו?
זו מומלצת וטעיממממה
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
באחת הפעמים שהכנתי אותה ולא היו לי ביסקויטים - הכנתי בלי ויצא מצוין.
עוגה מושלמת -מומלץ!!!

מה גרם לך להגיע למסקנה שהגיע הזמן????
זה זמן כנראה מאד מיוחד .....


את יכולה לעשות בצק פריך פשוט.

גם זו אופציה מצוינת.

אני הכנתי בלי בסיס (מטעמי קלוריות)
לדעתי אפשר להמיר את הסקוויטים הטחונים בשקדים טחונים
אלופות, תודה!
ואחרי כל זה, צריך גם באמת להכין :)
 

אאי

משתמש פעיל
זו מומלצת וטעיממממה
תודה, זהו, ראיתי אותה והתלבטתי, מחפשת משהו קצת שונה, אפילו משהו שמכינים ביחידות כמו אצבעות גבינה וכל זה, עוגת אלפחורס או משהו, משהו עם מרקם קצת שונה. יש המלצה על משהו?
 

saralulu

משתמש מקצוען
השוויגער תלקק ת'אצבעות...;)
זה לא דחוס , זה מרקם גבינתי וטעים ברמות!!!
בסוף לא יצא לי להכין, מתכננת לשבועות בעז״ה!
אחרי כ״כ הרבה המלצות חייבת לנסות... :)
תודה, זהו, ראיתי אותה והתלבטתי, מחפשת משהו קצת שונה, אפילו משהו שמכינים ביחידות כמו אצבעות גבינה וכל זה, עוגת אלפחורס או משהו, משהו עם מרקם קצת שונה. יש המלצה על משהו?
עוגת אלפחורס יש להעני בקר, בקטיפה האחרונה היא פירסמה.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
במהדורה מופחתת סוכר...
 

*חיה*

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
חרשתי על העוגה הזאת משבועות שנה שעברה כל השנה... כולם כבר טעמו ממנה :)
מחפשת מתכון בסגנון, מבחינת קליל להכנה, מחומרים סבירים ויוצא ליגה
יש המלצה על משהו?
אני עושה את אותה עוגה
בשכבה השניה במקום ריבת חלב שמה קרם נוגט- יוצא מושלם
 

טליהבא

משתמש מקצוען
אם אני אמיס שוקולד בלונדי ואוסיף לבלילה נראה לכם שילך?
כי זה לא ממרח
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
יש לי חולשה מיוחדת לעוגות גבינה, המתוק הזה ממיס אותי, והתענוג שלי בשעת לילה כשהכל שקט והבית רגוע - לארגן לעצמי כוס קקאו חם וליד פרוסה קרה וטעיממה של עוגת גבינה.
תמיד יש לי במקרר משהו מפנק שמחכה לי... חייבת לגלות לכן עוד סוד - העוגות שלי קלות להכנה, מתאימות לכל אחת שרוצה להתפנק....
קבלנה מתכון לעוגת גבינה טעיממה וגבינתית, אמיתית אמיתית....
העוגה משורטטת ויפה, בעלת שכבות בגוונים, יפיפיה, טעימה ליד הקפה של הבוקר ומפנקת לעת ערב.
וכמובן כמובן היא לא עוגה מרתיעה, לא עוגה מסובכת כזו ששייכת רק ל"שפיות" בעלות נסיון רב במטבח, העוגה הזו מתאימה לכולנו.... היא קלה מאד להכנה ובס''ד מצליחה תמיד....

אז יאללה התחלנו....

המדידות בכוס חד פעמית ומתאים לתבנית חד פעמי בינונית A4
המצרכים לשכבה א':
25 ביסקויטים
1 חמאה רכה

המצרכים לשכבות ב' וג':
750 גר' גבינה
1 אשל גדול
3 כפות קמח
חצי כוס פודינג וניל
3 ביצים
כוס סוכר
3 כפות גדושות ריבת חלב

מצרכים לציפוי:
2 שמנת חמוצה
4 סוכר וניל
הכנת שכבה א':
מרסקים את הביסקויטים דק דק, לאחר מכן מרככים את החמאה היטב ומערבבים אותה עם הביסקויטים.
משטחים את הביסקויטים ע''ג תבנית ח''פ (A4), מהדקים היטב ומכניסים למקפיא.
הכנת שכבה ב':
מערבבים בקערה בכף את החומרים של שכבות ב' וג' ללא הריבת חלב ומחלקים לשתי קערות:
קערה אחת שופכים ע''ג התבנית עם הביסקויטים ומכניסים חזרה למקפיא.
ובקערה השניה מוסיפים 3 כפות ריבת החלב, מערבבים היטב ומכניסים למקרר לשעה.

כרגע יש במקפיא תבנית עם שכבת ביסקויטים ומעליה שכבת גבינה לבנה, ובמקרר יש גבינה עם ריבת חלב.
לאחר כשעה יש להוציא מהמקפיא את התבנית ולהוסיף את הגבינה עם ריבת החלב.

להכניס לתנור על חום של 180 למשך שלושת רבעי שעה בערך עד שהדפנות מתקשות מעט.
הכנת שכבה ג':
מערבבים בכלי שמנת חמוצה עם סוכר וניל.
משטחים בזהירות ע''ג העוגה החמה והאפויה ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות, לאחר מכן יש להשאיר את העוגה בתנור מכובה למשך שעה.

את העוגה העליתי לניוז המדהים של @אפרת 10 ומעלה אותו גם פה כדי להנות את כולם.... אז תהנו ובתאבון !!
מצרפת תמונות
צפה בקובץ המצורף 690753צפה בקובץ המצורף 690755צפה בקובץ המצורף 690756
זהו, בחרתי את העוגה שלי לחג הזה :)
עכשיו בקטנה אני הולכת להמציא גרסה טבעונית ללא אלרגנים למי שצריך אותה ;)
 

saralulu

משתמש מקצוען
@רוחי בלבוחי המקסימה והפנקנית!

בשעה טובה אני הולכת להכין ואני רוצה לשאול אותך :

1.האם העוגה תהיה טעימה יותר אם אשתמש בשמנת חמוצה עם אחוזי שומן גבוהים זה נקרא שמנת בטעם של פעם וכנ״ל לגבי הגבינה.
2. מה זה תבנית A4?
3. האם העוגה נקראת מתוקה?
4. כמה גרם חמאה?

סליחה על השאלות, בא לי שזה יצליח, כבר שנים לא הכנתי עוגות גבינה...
מחכה לתשובות בהקדם!
תודה!!!!

השאלות גם למי שהכינה ותוכל לעזור לי.
 
נערך לאחרונה ב:

saralulu

משתמש מקצוען
את צודקת התבלבלתי - התכוונתי בטעם שמנת. (ערכתי ותיקנתי- תודה)
אצלי קרה שקנו אותה בטעות, אני לא משתמשת בה, והיא הייתה מלאת סוכר...
ואיך הריבת חלב בצנצנת זכוכית
היא גם מתוקה מידי?
כי המליצו לי עליה בגלל שיש בה אחוזי חלב גבוהים 78%
לאחרונה היא באמת מרגישה לי מתוקה מידי... בכל מצב זה מה שיש לי עכשיו בבית.
אבל לפעם הבאה אשמח לדעת כמה אחוזי חלב יש בריבת חלב של הנמל או חברות אחרות, כי הבנתי שכמה שיותר אחוזי חלב זה יותר טוב!
 

קבצים מצורפים

  • 7290018571491.jpeg
    7290018571491.jpeg
    KB 72.9 · צפיות: 25

saralulu

משתמש מקצוען
@רוחי בלבוחי
דחוף לי לדעת אם העוגה תצא משובחת יותר אם אשתמש בשמנת חמוצה עם אחוזי שומן גבוהים, בעלי בקניות... דחוף לי מענה מהיר!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה