רציתי להכין עוגה פשוטה לשבת
[בנוסף לשמרים ועוד כמה שהיו כבר במקפיא...]
התחלתי להכין עוגת שוקולד, וגילית שאין לי מספיק קקאו.
זכרתי שראיתי בעבר מספר מתכונים עם שוקולית
החלטתי לנסות
יצא מעולה.
רכה
עסיסית,
גבוהה
טעימה
מה עוד צריך?
אה, גנאש ופקאנים סיניים מעל.
שילוב מושלם.
רכיבים-
2 תבניות איגליש קצרות או תבנית A4 [עוגה נמוכה יותר], או תבנית מלבנית רחבה [השגתי אצלינו, לא יודעת איפה עוד יש.השתמשתי בה]
4 ביצים
1 ו 1/4 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 ו 1/2 כוסות מים
1 כף אבקת קפה נמס
2 ו 1/4 כוסות קמח
5 כפות אבקת שוקולית [או כל אברה לשוקו]
1 אבקת אפיה
מערבבים את המים עם הקפה.
מערבבים את כל הרכיבים יחד בקערת המיקסר עד לקבלת תערובת אחידה. הבלילה נוזלית וזה בסדר
יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בניר אפיה
אופים ב 180 מעלות כשלושת רבעי שעה עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
לגנאש:
125 מ"ל ריצ'
150 גרם שוקולד מריר
ממיסים יחד ויוצקים על העוגה
מקשטים בשברי פקאן סיני
העוגה טעימה מאוד גם ללא הציפוי
וטעימה גם רק עם גנאש וללא פקאנים
[בנוסף לשמרים ועוד כמה שהיו כבר במקפיא...]
התחלתי להכין עוגת שוקולד, וגילית שאין לי מספיק קקאו.
זכרתי שראיתי בעבר מספר מתכונים עם שוקולית
החלטתי לנסות
יצא מעולה.
רכה
עסיסית,
גבוהה
טעימה
מה עוד צריך?
אה, גנאש ופקאנים סיניים מעל.
שילוב מושלם.
רכיבים-
2 תבניות איגליש קצרות או תבנית A4 [עוגה נמוכה יותר], או תבנית מלבנית רחבה [השגתי אצלינו, לא יודעת איפה עוד יש.השתמשתי בה]
4 ביצים
1 ו 1/4 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 ו 1/2 כוסות מים
1 כף אבקת קפה נמס
2 ו 1/4 כוסות קמח
5 כפות אבקת שוקולית [או כל אברה לשוקו]
1 אבקת אפיה
מערבבים את המים עם הקפה.
מערבבים את כל הרכיבים יחד בקערת המיקסר עד לקבלת תערובת אחידה. הבלילה נוזלית וזה בסדר
יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת בניר אפיה
אופים ב 180 מעלות כשלושת רבעי שעה עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
לגנאש:
125 מ"ל ריצ'
150 גרם שוקולד מריר
ממיסים יחד ויוצקים על העוגה
מקשטים בשברי פקאן סיני
העוגה טעימה מאוד גם ללא הציפוי
וטעימה גם רק עם גנאש וללא פקאנים