עוגות/עוגיות עוגת שוקולד- חמאת בוטנים על בסיס בצק פריך- כלום עבודה, בלי מקיסר, עוגה שווה++

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
עוגה קלה ממש להכנה.
טעימה מאוד.
מתכון חדש מהבוקר.

קערה ומטרפה ידנית, אפשר כף במקום מטרפה ידנית.

אה, וכלי להמסה של הציפוי במיקרוגל. או באופן אחר.
IMG_0087_1024x682.jpg


תבנית חד פעמית ענקית

לבסיס:
4 כוסות קמח
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 סוכר וניל
2 ביצים
1/3 כוס מים

לשכבת השוקולד-חמאת בוטנים:
5 ביצים
1.5 כוסו סוכר
1 שקית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
1/2 כוס חמאת בוטנים, אפשר טבעית
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
2.5 כוסות קמח

לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
2 כפות חמאת בוטנים
קרוקנט בוטנים

הכנה:

מתחילים בהכנת הבסיס.
שמים את כל רכיבי הבסיס בקערה ומעבדים לבצק אחיד. אפשר להיעזר בכף גדולה, מזלג, או ...ביד.
מעבדים לבתק אחיד ומשטחים בשכבה אחידה ודקה בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
אם הבצק פירורי מדי, מוסיפים עוד מעט מים. דבר שיכול להשתנות מקמח אחד למשנהו.

מכינים את שכבת השוקולד-חמאת בוטנים
שמים באותה קערה של הבצק, אין צורך לשטוף, ביצים וסוכר וטורפים בטרפה ידנית לתערובת אחידה. מוסיפים שמן ושוב טורפים לתערובת אחידה.
מוסיפים חמאת בוטנים ושוב מערבבים לתערובת אחידה
לבסוף מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים היטב עד שאין גושי קמח והתערובת אחידה וחלקה.
יוצקים מעל לבצק שבתבנית ואופים ב 180 מעלות כ-35 דקות עד שהשכבה הכהה יציבה לחלוטין. משך האפיה עשוי להשתנות מתנור אחד למשנהו אז שימו עין שהעוגה לא תתייבש.

מקררים את העוגה ומכינים ציפוי.
ממיסים שוקולד, שמן וחמאת בוטנים לקרם חלק ומורחים על העוגה.
מפזרים קרוקנט.

מקררים את העוגה לחלוטין לפני הפריסה. רצוי לפרוס כשהעוגה קפואה למחצה.
IMG_0088_1024x682.jpg
IMG_0086_1024x682.jpg
 

מלי רקפת

משתמש מקצוען
תודה!
בדיוק התחשק לי להכין עוגה מחמאת בוטנים וישבתי לחפש מתכון
מה המרקם של השכבה האמצעית, דומה יותר לבחושה או לבראוניז?
אני מתכוונת - כמה היא עסיסית/ רטובה
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
העני, מהמם!
יש מצב בציפוי פחות שוקולד?
 

PNINA-ZILUM

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
הכנתי את העוגה בחג האחרון היה מוצלח מאד וקצר המון מחמאות!
תודה רבה @ה.בקר
יש מצב בציפוי פחות שוקולד?
אני שמתי פחות שוקולד ויותר חמאת בוטנים (בטעות ) יצא שכבה יפה וטעם מושלם
 

PNINA-ZILUM

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עשיתי תבנית תנור רגילה אפילו גדולה
 

דרך חדשה

משתמש מקצוען
יש דרך למדוד חצי כוס חמאת בוטנים חוץ מלהעביר לכוס ואז להוציא מהכוס....?
לא שידוע לי
כל פעם אני תוהה לעצמי למה לא מחליפים את זה במס' כפות (4-5?) וזהו, למה צריך את הענין של להעביר לכוס חד פעמית ולעבוד לחלץ ממנה אח"כ הכל...
 

ד' תודה!

משתמש צעיר
כל פעם אני תוהה לעצמי למה לא מחליפים את זה במס' כפות (4-5?) וזהו, למה צריך את הענין של להעביר לכוס חד פעמית ולעבוד לחלץ ממנה אח"כ הכל...
תשמני לפני את הכוס במעט שמן כולל דפנות
תראי איך יחליק לך בקלות מתוך הכוס...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה