עוגה קלה ממש להכנה.
טעימה מאוד.
מתכון חדש מהבוקר.
קערה ומטרפה ידנית, אפשר כף במקום מטרפה ידנית.
אה, וכלי להמסה של הציפוי במיקרוגל. או באופן אחר.
תבנית חד פעמית ענקית
לבסיס:
4 כוסות קמח
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 סוכר וניל
2 ביצים
1/3 כוס מים
לשכבת השוקולד-חמאת בוטנים:
5 ביצים
1.5 כוסו סוכר
1 שקית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
1/2 כוס חמאת בוטנים, אפשר טבעית
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
2.5 כוסות קמח
לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
2 כפות חמאת בוטנים
קרוקנט בוטנים
הכנה:
מתחילים בהכנת הבסיס.
שמים את כל רכיבי הבסיס בקערה ומעבדים לבצק אחיד. אפשר להיעזר בכף גדולה, מזלג, או ...ביד.
מעבדים לבתק אחיד ומשטחים בשכבה אחידה ודקה בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
אם הבצק פירורי מדי, מוסיפים עוד מעט מים. דבר שיכול להשתנות מקמח אחד למשנהו.
מכינים את שכבת השוקולד-חמאת בוטנים
שמים באותה קערה של הבצק, אין צורך לשטוף, ביצים וסוכר וטורפים בטרפה ידנית לתערובת אחידה. מוסיפים שמן ושוב טורפים לתערובת אחידה.
מוסיפים חמאת בוטנים ושוב מערבבים לתערובת אחידה
לבסוף מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים היטב עד שאין גושי קמח והתערובת אחידה וחלקה.
יוצקים מעל לבצק שבתבנית ואופים ב 180 מעלות כ-35 דקות עד שהשכבה הכהה יציבה לחלוטין. משך האפיה עשוי להשתנות מתנור אחד למשנהו אז שימו עין שהעוגה לא תתייבש.
מקררים את העוגה ומכינים ציפוי.
ממיסים שוקולד, שמן וחמאת בוטנים לקרם חלק ומורחים על העוגה.
מפזרים קרוקנט.
מקררים את העוגה לחלוטין לפני הפריסה. רצוי לפרוס כשהעוגה קפואה למחצה.
טעימה מאוד.
מתכון חדש מהבוקר.
קערה ומטרפה ידנית, אפשר כף במקום מטרפה ידנית.
אה, וכלי להמסה של הציפוי במיקרוגל. או באופן אחר.
תבנית חד פעמית ענקית
לבסיס:
4 כוסות קמח
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 סוכר וניל
2 ביצים
1/3 כוס מים
לשכבת השוקולד-חמאת בוטנים:
5 ביצים
1.5 כוסו סוכר
1 שקית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
1/2 כוס חמאת בוטנים, אפשר טבעית
3/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
2.5 כוסות קמח
לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
2 כפות חמאת בוטנים
קרוקנט בוטנים
הכנה:
מתחילים בהכנת הבסיס.
שמים את כל רכיבי הבסיס בקערה ומעבדים לבצק אחיד. אפשר להיעזר בכף גדולה, מזלג, או ...ביד.
מעבדים לבתק אחיד ומשטחים בשכבה אחידה ודקה בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
אם הבצק פירורי מדי, מוסיפים עוד מעט מים. דבר שיכול להשתנות מקמח אחד למשנהו.
מכינים את שכבת השוקולד-חמאת בוטנים
שמים באותה קערה של הבצק, אין צורך לשטוף, ביצים וסוכר וטורפים בטרפה ידנית לתערובת אחידה. מוסיפים שמן ושוב טורפים לתערובת אחידה.
מוסיפים חמאת בוטנים ושוב מערבבים לתערובת אחידה
לבסוף מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים היטב עד שאין גושי קמח והתערובת אחידה וחלקה.
יוצקים מעל לבצק שבתבנית ואופים ב 180 מעלות כ-35 דקות עד שהשכבה הכהה יציבה לחלוטין. משך האפיה עשוי להשתנות מתנור אחד למשנהו אז שימו עין שהעוגה לא תתייבש.
מקררים את העוגה ומכינים ציפוי.
ממיסים שוקולד, שמן וחמאת בוטנים לקרם חלק ומורחים על העוגה.
מפזרים קרוקנט.
מקררים את העוגה לחלוטין לפני הפריסה. רצוי לפרוס כשהעוגה קפואה למחצה.