מרגישה כבר כמו תקליט שבור, כזה שנתקע וחוזר על אותם הדברים שוב ושוב,
אבל מה ל'שות ואכן שוב יש מקום לכתוב את אותם הדברים-
אז,
גם זו,
עוגה יפה,
קלה מאוד להכנה,
ללא צורך במיקסר,
טעימה,
מפיקה כמות גדולה,
מעולה לאירוח, ולסתם כך כשרוצים לכבד מישהו, או שבת או חג,
וגם סתם, כך, לפנק את בני הבית, ואת בחורי הישיבות היקרים, ששבים הלילה מהישיבה לבינהזמנים.
תבנית תנור
לבסיס:
2 כוסות קמח
1/2 כוסמסוכר
2 כפות קקאו
1/2 כוס שמן
2 חלמונים
2 כפות פיסטוק טחון
1/2 כוס ריצ'
לבחושה פיסטוק:
6 ביצים + 2 חלבונים שנותרו מהבסיס
1 ו 1/4 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
1/3 כוס מחית פיסטוק
2/3 כוס ריצ'
1 כפית סודה לשתיה
1 כוס פיסטוק טחון
לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל ריצ'
1 כוס פיסטוק גרוס
הכנה:
מערבבים בקערה את רכיבי הבסיס לבצק אחיד. משטחים בשכבה אחידה [ודקה...] בתבנית מרופדת בניר אפיה.
באותה קערה טורפים בעזרת טרפה את רכיבי שכבת הבחושה פיסטוק עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים מעל לשכבת הבסיס.
אופים ב 180 מעלות 25-30 דקות עד שהעוגה יציבה.
מקררים
מכינים ציפוי:
ממיסים ריצ' ושוקולד מריר לגנאש אחיד וחלק ומורחים מעל לעוגה.
מפזרים פיסטוק גרוס
פורסים את העוגה כשהיא קפואה למחצה או לפחות כשהגנאש יבש לגמרי.
אבל מה ל'שות ואכן שוב יש מקום לכתוב את אותם הדברים-
אז,
גם זו,
עוגה יפה,
קלה מאוד להכנה,
ללא צורך במיקסר,
טעימה,
מפיקה כמות גדולה,
מעולה לאירוח, ולסתם כך כשרוצים לכבד מישהו, או שבת או חג,
וגם סתם, כך, לפנק את בני הבית, ואת בחורי הישיבות היקרים, ששבים הלילה מהישיבה לבינהזמנים.
תבנית תנור
לבסיס:
2 כוסות קמח
1/2 כוסמסוכר
2 כפות קקאו
1/2 כוס שמן
2 חלמונים
2 כפות פיסטוק טחון
1/2 כוס ריצ'
לבחושה פיסטוק:
6 ביצים + 2 חלבונים שנותרו מהבסיס
1 ו 1/4 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
1/3 כוס מחית פיסטוק
2/3 כוס ריצ'
1 כפית סודה לשתיה
1 כוס פיסטוק טחון
לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל ריצ'
1 כוס פיסטוק גרוס
הכנה:
מערבבים בקערה את רכיבי הבסיס לבצק אחיד. משטחים בשכבה אחידה [ודקה...] בתבנית מרופדת בניר אפיה.
באותה קערה טורפים בעזרת טרפה את רכיבי שכבת הבחושה פיסטוק עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים מעל לשכבת הבסיס.
אופים ב 180 מעלות 25-30 דקות עד שהעוגה יציבה.
מקררים
מכינים ציפוי:
ממיסים ריצ' ושוקולד מריר לגנאש אחיד וחלק ומורחים מעל לעוגה.
מפזרים פיסטוק גרוס
פורסים את העוגה כשהיא קפואה למחצה או לפחות כשהגנאש יבש לגמרי.