חגים עוגת הגבינה הפסחית (והמושלמת) של אמא

פיר

משתמש סופר מקצוען
גבוהה, אוורירית ורכה.
מי צריך יותר מזה.

מידות:
כוס חד"פ סטנדרטית לשתיה קרה
תבנית - A4

מצרכים:
6 ביצים מופרדות
1.5 כוס סוכר
2 שקיקי סוכר וניל
3 כפות קמח תפו"א /קמח חיטה בשאר ימות השנה.
1 חפיסת פודינג וניל או 3 כפות נוספות גדושות של קמח תפו"א וכף גדושה של אבקת סוכר/סוכר.
500 גר' גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה

לציפוי (לא חובה אבל מוסיף מאד)
3 גביעי שמנת חמוצה
2 שקיקי סוכר וניל.

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית רגילה.
2. טורפים בקערה גדולה את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר וסוכר הוניל
3. מוסיפים לקערה את הגבינה והשמנת וטורפים לבלילה חלקה.
4. מוסיפים את הפודינג והקמח ומערבבים שוב.
5. בקערת המיקסר מניחים את החלבונים+ קורט מלח ומתחילים להקציף עד לקצף סבון.
6. מוסיפים את הסוכר בהדרגה שלש פעמים וממשיכים להקציף עד לקצף יציב אך גמיש.
7. מוסיפים בשלש פעימות את הקצף לתערובת הגבינה ומאחדים בתנועות קיפול.
8. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-10 דקות.
9. מנמיכים ל-150 וממשיכים לאפות עד שהעוגה זהובה ויציבה לגמרי.
10. בינתיים מכינים את הציפוי: טורפים לבלילה חלקה את רכיבי הציפוי.
11. כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה ומעבירים סכין בין השוליים לדפנות ואז יוצקים עליה את הציפוי ומשאירים אותה בתנור מכובה עד לצינון מוחלט של העוגה והתייצבות הציפוי.
12. אוטמים היטב ומקררים לפחות 5 שעות.

הערות והארות:
1. גם אם לא מצפים יש להפריד את העוגה מהדפנות בתום האפיה ולצנן אותה בתנור מכובה.
2. העוגה תופחת מאד במהלך האפיה ולפעמים גם נסדקת מאד. אל חשש. היא תרד לגובה התבנית ותתיישר.
3. כמובן שהמתכון מתאים ואף משמש אצל אמי לכל ימות השנה. את קמח תפוחי האדמה פשוט ממירים בקורנפלור/קמח חיטה.
מתי להכין ?
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
גבוהה, אוורירית ורכה.
מי צריך יותר מזה.

מידות:
כוס חד"פ סטנדרטית לשתיה קרה
תבנית - A4

מצרכים:
6 ביצים מופרדות
1.5 כוס סוכר
2 שקיקי סוכר וניל
3 כפות קמח תפו"א /קמח חיטה בשאר ימות השנה.
1 חפיסת פודינג וניל או 3 כפות נוספות גדושות של קמח תפו"א וכף גדושה של אבקת סוכר/סוכר.
500 גר' גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה

לציפוי (לא חובה אבל מוסיף מאד)
3 גביעי שמנת חמוצה
2 שקיקי סוכר וניל.

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית רגילה.
2. טורפים בקערה גדולה את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר וסוכר הוניל
3. מוסיפים לקערה את הגבינה והשמנת וטורפים לבלילה חלקה.
4. מוסיפים את הפודינג והקמח ומערבבים שוב.
5. בקערת המיקסר מניחים את החלבונים+ קורט מלח ומתחילים להקציף עד לקצף סבון.
6. מוסיפים את הסוכר בהדרגה שלש פעמים וממשיכים להקציף עד לקצף יציב אך גמיש.
7. מוסיפים בשלש פעימות את הקצף לתערובת הגבינה ומאחדים בתנועות קיפול.
8. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-10 דקות.
9. מנמיכים ל-150 וממשיכים לאפות עד שהעוגה זהובה ויציבה לגמרי.
10. בינתיים מכינים את הציפוי: טורפים לבלילה חלקה את רכיבי הציפוי.
11. כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה ומעבירים סכין בין השוליים לדפנות ואז יוצקים עליה את הציפוי ומשאירים אותה בתנור מכובה עד לצינון מוחלט של העוגה והתייצבות הציפוי.
12. אוטמים היטב ומקררים לפחות 5 שעות.

הערות והארות:
1. גם אם לא מצפים יש להפריד את העוגה מהדפנות בתום האפיה ולצנן אותה בתנור מכובה.
2. העוגה תופחת מאד במהלך האפיה ולפעמים גם נסדקת מאד. אל חשש. היא תרד לגובה התבנית ותתיישר.
3. כמובן שהמתכון מתאים ואף משמש אצל אמי לכל ימות השנה. את קמח תפוחי האדמה פשוט ממירים בקורנפלור/קמח חיטה.
כמה זמן אפיה ?
כמה זמן מראש הכנה?
לא צריךלהשאיר את העוגה בתנור זמן בסוף האפיה?
תודה רבה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
גבוהה, אוורירית ורכה.
מי צריך יותר מזה.

מידות:
כוס חד"פ סטנדרטית לשתיה קרה
תבנית - A4

מצרכים:
6 ביצים מופרדות
1.5 כוס סוכר
2 שקיקי סוכר וניל
3 כפות קמח תפו"א /קמח חיטה בשאר ימות השנה.
1 חפיסת פודינג וניל או 3 כפות נוספות גדושות של קמח תפו"א וכף גדושה של אבקת סוכר/סוכר.
500 גר' גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה

לציפוי (לא חובה אבל מוסיף מאד)
3 גביעי שמנת חמוצה
2 שקיקי סוכר וניל.

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית רגילה.
2. טורפים בקערה גדולה את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר וסוכר הוניל
3. מוסיפים לקערה את הגבינה והשמנת וטורפים לבלילה חלקה.
4. מוסיפים את הפודינג והקמח ומערבבים שוב.
5. בקערת המיקסר מניחים את החלבונים+ קורט מלח ומתחילים להקציף עד לקצף סבון.
6. מוסיפים את הסוכר בהדרגה שלש פעמים וממשיכים להקציף עד לקצף יציב אך גמיש.
7. מוסיפים בשלש פעימות את הקצף לתערובת הגבינה ומאחדים בתנועות קיפול.
8. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-10 דקות.
9. מנמיכים ל-150 וממשיכים לאפות עד שהעוגה זהובה ויציבה לגמרי.
10. בינתיים מכינים את הציפוי: טורפים לבלילה חלקה את רכיבי הציפוי.
11. כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה ומעבירים סכין בין השוליים לדפנות ואז יוצקים עליה את הציפוי ומשאירים אותה בתנור מכובה עד לצינון מוחלט של העוגה והתייצבות הציפוי.
12. אוטמים היטב ומקררים לפחות 5 שעות.

הערות והארות:
1. גם אם לא מצפים יש להפריד את העוגה מהדפנות בתום האפיה ולצנן אותה בתנור מכובה.
2. העוגה תופחת מאד במהלך האפיה ולפעמים גם נסדקת מאד. אל חשש. היא תרד לגובה התבנית ותתיישר.
3. כמובן שהמתכון מתאים ואף משמש אצל אמי לכל ימות השנה. את קמח תפוחי האדמה פשוט ממירים בקורנפלור/קמח חיטה.
אז ככה,
בעיקרון כבר נמאס לנו מעוגות גבינה, ותקופה שאני לא מכינה בכלל...
המתכון שלך קרץ לי במיוחד, הכנתי ולא התאכזבתי.
יצא מעולה!!!
תודה על המתכון!
20220531_020824.jpg
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

פרקטית

משתמש מקצוען
הכנתי כבר מס' פעמים ותמיד יוצאת מעולה.
אופה על תבנית תנור.
עכשיו העברתי לכמה שטעמו ובקשו מתכון..אז נזכרתי לעדכן פה.
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
הכנתי בסוכות
וממש מודה לך
העוגה יצאה מדהימה ובהחלט נכנסת למצעד עוגות הגבינה שלנו הקבועות
 

save as

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
@shira bira
הכנתי מתכון ממש דומה בתחילת החג ולא הייתי מרוצה מהתוצאה
ואז נתקלתי באשכול הזה, ניסיתי וראיתי ישועות.
עוגה טעימה ברמות, גבוהה, אוורירית ומאוזנת בדיוק במתיקות.
רוב תודות לך ולאמא
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

@shira bira היקרה​

תודה לך על ההקפצה ותמסרי לאמא תודה ענקית

הכנתי את העוגה על בסיס שקדים וחמאה והתקבלה עוגה סופר טעימה ומרשימה
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה