חגים עוגת הגבינה הפסחית (והמושלמת) של אמא

תמר ידעי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
פודינג וניל שאתם אוהבים
זמן אפיה לא פחות משעה. פשוט בודקים שהיא יציבה ולא רוטטת בכלל.
גם אם לא מצפים, מעבירים סכין בדפנות ומשאירים להצטנן בתנור מכובה.
תודה רבה!
הכנתי אתמול, נראה מצויין

את יודעת אם אפשר להכין ציפוי משמנת מתוקה בלי פודינג? והאם להוסיף חלב?
אולי מישהי ניסתה?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
את יודעת אם אפשר להכין ציפוי משמנת מתוקה בלי פודינג? והאם להוסיף חלב?
אולי מישהי ניסתה?
לא להוסיף חלב בשום אופן ודופן. בפרט כשאין לך חומר מייצב.
את יכולה להקציף שמנת עם אבקת סוכר אבל קחי בחשבון שתוך 12 שעות הציפוי יידלל- אם את יודעת שמחר בבוקר בקידוש היא תיגמר אז זה בסדר גמור.
 

תמר ידעי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
לא להוסיף חלב בשום אופן ודופן. בפרט כשאין לך חומר מייצב.
את יכולה להקציף שמנת עם אבקת סוכר אבל קחי בחשבון שתוך 12 שעות הציפוי יידלל- אם את יודעת שמחר בבוקר בקידוש היא תיגמר אז זה בסדר גמור.
מה זה אומר שיידלל? יהיה נוזלי?
 

נקודה עיצוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
וואו שמחה לשמוע! תודה על העדכון החשוב!

היי שירה, העדכון החשוב ניתן מיד לאחר האפיה..
אך הטעם היה יותר משובח לאחר השהייה במקרר- כמו שמתאים לעוגות גבינה...

(ושכחתי לציין שהעוגה נאפתה עם תבנית עם מים חמים מתחת ובנוסף לאחר שימון התבנית בחמאה)
 

סימבול

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
טיפ מקסים של קרין גורן-
הכנתי עוגת גבינה, ואפיתי בסיר פלא (שזה כבר טיפ...)
ואת הדפנות שימנתי ב-20 גרם חמאה,
העוגה יצאה מהסיר בשלמותה, ולא נפלה מילימטר.
 

פנדורה

משתמש מקצוען
גבוהה, אוורירית ורכה.
מי צריך יותר מזה.

מידות:
כוס חד"פ סטנדרטית לשתיה קרה
תבנית - A4

מצרכים:
6 ביצים מופרדות
1.5 כוס סוכר
2 שקיקי סוכר וניל
3 כפות קמח תפו"א
1 חפיסת פודינג וניל או 3 כפות נוספות גדושות של קמח תפו"א וכף גדושה של אבקת סוכר/סוכר.
500 גר' גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה

לציפוי (לא חובה אבל מוסיף מאד)
3 גביעי שמנת חמוצה
2 שקיקי סוכר וניל.

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית רגילה.
2. טורפים בקערה גדולה את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר וסוכר הוניל
3. מוסיפים לקערה את הגבינה והשמנת וטורפים לבלילה חלקה.
4. מוסיפים את הפודינג והקמח ומערבבים שוב.
5. בקערת המיקסר מניחים את החלבונים+ קורט מלח ומתחילים להקציף עד לקצף סבון.
6. מוסיפים את הסוכר בהדרגה שלש פעמים וממשיכים להקציף עד לקצף יציב אך גמיש.
7. מוסיפים בשלש פעימות את הקצף לתערובת הגבינה ומאחדים בתנועות קיפול.
8. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-10 דקות.
9. מנמיכים ל-150 וממשיכים לאפות עד שהעוגה זהובה ויציבה לגמרי.
10. בינתיים מכינים את הציפוי: טורפים לבלילה חלקה את רכיבי הציפוי.
11. כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה ומעבירים סכין בין השוליים לדפנות ואז יוצקים עליה את הציפוי ומשאירים אותה בתנור מכובה עד לצינון מוחלט של העוגה והתייצבות הציפוי.
12. אוטמים היטב ומקררים לפחות 5 שעות.

הערות והארות:
1. גם אם לא מצפים יש להפריד את העוגה מהדפנות בתום האפיה ולצנן אותה בתנור מכובה.
2. העוגה תופחת מאד במהלך האפיה ולפעמים גם נסדקת מאד. אל חשש. היא תרד לגובה התבנית ותתיישר.
3. כמובן שהמתכון מתאים ואף משמש אצל אמי לכל ימות השנה. את קמח תפוחי האדמה פשוט ממירים בקורנפלור/קמח חיטה.
שמנת חמוצה איזה גודל גביע גבוה או נמוך?
 

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
@shira bira הכנתי ויצא מעולה!!! (חשבתי שיישאר מיום רביעי לשבת אבל כבר נגמר...)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
גבוהה, אוורירית ורכה.
מי צריך יותר מזה.

מידות:
כוס חד"פ סטנדרטית לשתיה קרה
תבנית - A4

מצרכים:
6 ביצים מופרדות
1.5 כוס סוכר
2 שקיקי סוכר וניל
3 כפות קמח תפו"א
1 חפיסת פודינג וניל או 3 כפות נוספות גדושות של קמח תפו"א וכף גדושה של אבקת סוכר/סוכר.
500 גר' גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה

לציפוי (לא חובה אבל מוסיף מאד)
3 גביעי שמנת חמוצה
2 שקיקי סוכר וניל.

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית רגילה.
2. טורפים בקערה גדולה את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר וסוכר הוניל
3. מוסיפים לקערה את הגבינה והשמנת וטורפים לבלילה חלקה.
4. מוסיפים את הפודינג והקמח ומערבבים שוב.
5. בקערת המיקסר מניחים את החלבונים+ קורט מלח ומתחילים להקציף עד לקצף סבון.
6. מוסיפים את הסוכר בהדרגה שלש פעמים וממשיכים להקציף עד לקצף יציב אך גמיש.
7. מוסיפים בשלש פעימות את הקצף לתערובת הגבינה ומאחדים בתנועות קיפול.
8. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-10 דקות.
9. מנמיכים ל-150 וממשיכים לאפות עד שהעוגה זהובה ויציבה לגמרי.
10. בינתיים מכינים את הציפוי: טורפים לבלילה חלקה את רכיבי הציפוי.
11. כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה ומעבירים סכין בין השוליים לדפנות ואז יוצקים עליה את הציפוי ומשאירים אותה בתנור מכובה עד לצינון מוחלט של העוגה והתייצבות הציפוי.
12. אוטמים היטב ומקררים לפחות 5 שעות.

הערות והארות:
1. גם אם לא מצפים יש להפריד את העוגה מהדפנות בתום האפיה ולצנן אותה בתנור מכובה.
2. העוגה תופחת מאד במהלך האפיה ולפעמים גם נסדקת מאד. אל חשש. היא תרד לגובה התבנית ותתיישר.
3. כמובן שהמתכון מתאים ואף משמש אצל אמי לכל ימות השנה. את קמח תפוחי האדמה פשוט ממירים בקורנפלור/קמח חיטה.
הכנתי, יצא מעולה!!!!
תודה על המתכון!
 

ב. ש.

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
@shira bira
או כל אחת אחרת...
יש מצב לעוגת גבינה בלי קמח תפוא? (אולי שקדים טחונים?)
אנחנו לא אוכלים - ואצל אמא שלי כן...
כל שנה הם מכינים כל יום עוגת גבינה ענקית - והכל נגמר... (משפחה ענקית גם כן...)
זה הדבר היחיד שקצת מדגדג לי שאנחנו לא אוכלים קמח תפוא בפסח - כל השאר - לא באמת משכנע...
 

רחל לה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
@shira bira
או כל אחת אחרת...
יש מצב לעוגת גבינה בלי קמח תפוא? (אולי שקדים טחונים?)
אנחנו לא אוכלים - ואצל אמא שלי כן...
כל שנה הם מכינים כל יום עוגת גבינה ענקית - והכל נגמר... (משפחה ענקית גם כן...)
זה הדבר היחיד שקצת מדגדג לי שאנחנו לא אוכלים קמח תפוא בפסח - כל השאר - לא באמת משכנע...
אנחנו מכינים לבד קמח תפו"א
מרסקים תפוא במסחטת פירות קשים ונותנים לקמח לשקוע
אני מכינה בעיקר בשביל העוגת גבינה ואטריות
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira
או כל אחת אחרת...
יש מצב לעוגת גבינה בלי קמח תפוא? (אולי שקדים טחונים?)
אנחנו לא אוכלים - ואצל אמא שלי כן...
כל שנה הם מכינים כל יום עוגת גבינה ענקית - והכל נגמר... (משפחה ענקית גם כן...)
זה הדבר היחיד שקצת מדגדג לי שאנחנו לא אוכלים קמח תפוא בפסח - כל השאר - לא באמת משכנע...
לצערי במתכון הזה שקדים לא יעזרו כי אינם עמילניים ולא סופחים נוזלים.
 

רחל לה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
דווקא רעיון,
אבל איך מייבשים את הקמח?
וזה לא מצריך המון תפוא?
כן זה צריך המון
לכן אני משתמשת רק לדברים שלא צריכים הרבה (כמו עוגת גבינה;))
הקמח שוקע ואז שופכים את המים
צריך לשטוף כמה פעמים כדי שיהיה לבן
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה