הכנתי וקילפתי מעל שוקולד לבן וחום והעוגה יצאה גם מרשימה ביופיה ובגובהה!!!הכנת?
תודה על המחמאה. אעביר לאמי.
הכנתי וקילפתי מעל שוקולד לבן וחום והעוגה יצאה גם מרשימה ביופיה ובגובהה!!!הכנת?
תודה על המחמאה. אעביר לאמי.
תודה רבה!פודינג וניל שאתם אוהבים
זמן אפיה לא פחות משעה. פשוט בודקים שהיא יציבה ולא רוטטת בכלל.
גם אם לא מצפים, מעבירים סכין בדפנות ומשאירים להצטנן בתנור מכובה.
לא להוסיף חלב בשום אופן ודופן. בפרט כשאין לך חומר מייצב.את יודעת אם אפשר להכין ציפוי משמנת מתוקה בלי פודינג? והאם להוסיף חלב?
אולי מישהי ניסתה?
מה זה אומר שיידלל? יהיה נוזלי?לא להוסיף חלב בשום אופן ודופן. בפרט כשאין לך חומר מייצב.
את יכולה להקציף שמנת עם אבקת סוכר אבל קחי בחשבון שתוך 12 שעות הציפוי יידלל- אם את יודעת שמחר בבוקר בקידוש היא תיגמר אז זה בסדר גמור.
יהפוך נוזלי יותר במשך הזמן.מה זה אומר שיידלל? יהיה נוזלי?
תודה ענקית!יהפוך נוזלי יותר במשך הזמן.
שמנת מתוקה בניגוד לריצ' חייבת מייצב וסוכר מייצב לזמן מוגבל.
וואו שמחה לשמוע! תודה על העדכון החשוב!שירה העוגה יצאה גבוהה ויפה גם בטוסטר אובן..
והטעם נפלא לפסח
וואו שמחה לשמוע! תודה על העדכון החשוב!
שמנת חמוצה איזה גודל גביע גבוה או נמוך?גבוהה, אוורירית ורכה.
מי צריך יותר מזה.
מידות: כוס חד"פ סטנדרטית לשתיה קרה
תבנית - A4
מצרכים:
6 ביצים מופרדות
1.5 כוס סוכר
2 שקיקי סוכר וניל
3 כפות קמח תפו"א
1 חפיסת פודינג וניל או 3 כפות נוספות גדושות של קמח תפו"א וכף גדושה של אבקת סוכר/סוכר.
500 גר' גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה
לציפוי (לא חובה אבל מוסיף מאד)
3 גביעי שמנת חמוצה
2 שקיקי סוכר וניל.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית רגילה.
2. טורפים בקערה גדולה את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר וסוכר הוניל
3. מוסיפים לקערה את הגבינה והשמנת וטורפים לבלילה חלקה.
4. מוסיפים את הפודינג והקמח ומערבבים שוב.
5. בקערת המיקסר מניחים את החלבונים+ קורט מלח ומתחילים להקציף עד לקצף סבון.
6. מוסיפים את הסוכר בהדרגה שלש פעמים וממשיכים להקציף עד לקצף יציב אך גמיש.
7. מוסיפים בשלש פעימות את הקצף לתערובת הגבינה ומאחדים בתנועות קיפול.
8. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-10 דקות.
9. מנמיכים ל-150 וממשיכים לאפות עד שהעוגה זהובה ויציבה לגמרי.
10. בינתיים מכינים את הציפוי: טורפים לבלילה חלקה את רכיבי הציפוי.
11. כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה ומעבירים סכין בין השוליים לדפנות ואז יוצקים עליה את הציפוי ומשאירים אותה בתנור מכובה עד לצינון מוחלט של העוגה והתייצבות הציפוי.
12. אוטמים היטב ומקררים לפחות 5 שעות.
הערות והארות:
1. גם אם לא מצפים יש להפריד את העוגה מהדפנות בתום האפיה ולצנן אותה בתנור מכובה.
2. העוגה תופחת מאד במהלך האפיה ולפעמים גם נסדקת מאד. אל חשש. היא תרד לגובה התבנית ותתיישר.
3. כמובן שהמתכון מתאים ואף משמש אצל אמי לכל ימות השנה. את קמח תפוחי האדמה פשוט ממירים בקורנפלור/קמח חיטה.
גבוה.שמנת חמוצה איזה גודל גביע גבוה או נמוך?
הכנתי, יצא מעולה!!!!גבוהה, אוורירית ורכה.
מי צריך יותר מזה.
מידות: כוס חד"פ סטנדרטית לשתיה קרה
תבנית - A4
מצרכים:
6 ביצים מופרדות
1.5 כוס סוכר
2 שקיקי סוכר וניל
3 כפות קמח תפו"א
1 חפיסת פודינג וניל או 3 כפות נוספות גדושות של קמח תפו"א וכף גדושה של אבקת סוכר/סוכר.
500 גר' גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה
לציפוי (לא חובה אבל מוסיף מאד)
3 גביעי שמנת חמוצה
2 שקיקי סוכר וניל.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית רגילה.
2. טורפים בקערה גדולה את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר וסוכר הוניל
3. מוסיפים לקערה את הגבינה והשמנת וטורפים לבלילה חלקה.
4. מוסיפים את הפודינג והקמח ומערבבים שוב.
5. בקערת המיקסר מניחים את החלבונים+ קורט מלח ומתחילים להקציף עד לקצף סבון.
6. מוסיפים את הסוכר בהדרגה שלש פעמים וממשיכים להקציף עד לקצף יציב אך גמיש.
7. מוסיפים בשלש פעימות את הקצף לתערובת הגבינה ומאחדים בתנועות קיפול.
8. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-10 דקות.
9. מנמיכים ל-150 וממשיכים לאפות עד שהעוגה זהובה ויציבה לגמרי.
10. בינתיים מכינים את הציפוי: טורפים לבלילה חלקה את רכיבי הציפוי.
11. כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה ומעבירים סכין בין השוליים לדפנות ואז יוצקים עליה את הציפוי ומשאירים אותה בתנור מכובה עד לצינון מוחלט של העוגה והתייצבות הציפוי.
12. אוטמים היטב ומקררים לפחות 5 שעות.
הערות והארות:
1. גם אם לא מצפים יש להפריד את העוגה מהדפנות בתום האפיה ולצנן אותה בתנור מכובה.
2. העוגה תופחת מאד במהלך האפיה ולפעמים גם נסדקת מאד. אל חשש. היא תרד לגובה התבנית ותתיישר.
3. כמובן שהמתכון מתאים ואף משמש אצל אמי לכל ימות השנה. את קמח תפוחי האדמה פשוט ממירים בקורנפלור/קמח חיטה.
אנחנו מכינים לבד קמח תפו"א@shira bira
או כל אחת אחרת...
יש מצב לעוגת גבינה בלי קמח תפוא? (אולי שקדים טחונים?)
אנחנו לא אוכלים - ואצל אמא שלי כן...
כל שנה הם מכינים כל יום עוגת גבינה ענקית - והכל נגמר... (משפחה ענקית גם כן...)
זה הדבר היחיד שקצת מדגדג לי שאנחנו לא אוכלים קמח תפוא בפסח - כל השאר - לא באמת משכנע...
הייתי מכינה עם קורנפלורנראה מגרהההההההההה
יש לזה גירסה חמצית?
בלי קמח תפו"א?
לצערי במתכון הזה שקדים לא יעזרו כי אינם עמילניים ולא סופחים נוזלים.@shira bira
או כל אחת אחרת...
יש מצב לעוגת גבינה בלי קמח תפוא? (אולי שקדים טחונים?)
אנחנו לא אוכלים - ואצל אמא שלי כן...
כל שנה הם מכינים כל יום עוגת גבינה ענקית - והכל נגמר... (משפחה ענקית גם כן...)
זה הדבר היחיד שקצת מדגדג לי שאנחנו לא אוכלים קמח תפוא בפסח - כל השאר - לא באמת משכנע...
דווקא רעיון,אנחנו מכינים לבד קמח תפו"א
מרסקים תפוא במסחטת פירות קשים ונותנים לקמח לשקוע
כן זה צריך המוןדווקא רעיון,
אבל איך מייבשים את הקמח?
וזה לא מצריך המון תפוא?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: