מחפשת טיפה יותר מושקע כולזות יומולדת... וב"ה יכולה להקדיש לזה שעה הכנה.אם מתאים לך גלידה קנויה ראיתי פעם מישהי שקנתה גלידה רגילה
לפני ההגשה טבלה את הקופסא לשניה במים רותחים ואז הפכה על מגש וקישטה בשוקולדים וגליליות יוצא ממש חמוד
לא ציינתי בהודעה הפותחת וחבל, דמיינתי משהו יותר מיוחד, אולי בכיוון של פיסטוק/שוקולד לבן/ לא יודעת מה, לא בהכרח אלו אבל משהו יותר מעניין. בכל מקרה אם המתכון שלך פרווה אשמח לעשות אותו לסוכות.יש לי משהו שכולם מתמוגגים עליו,
זה בסיס של עוגת ספוג ומעל גלידת\ מוס שוקולד.
זה יוצא משהו מטריף...
שוב חושבתי משהו יותר מעניין... אני לא יודעת להכין טריקולד יותר טעים מאנג'ל...אולי טריקולד?
עוגת גלידה אלפחורס מעניין אותך?? יש לי מתכון טובשוב חושבתי משהו יותר מעניין... אני לא יודעת להכין טריקולד יותר טעים מאנג'ל...
אותי מעניין! תודה.עוגת גלידה אלפחורס מעניין אותך?? יש לי מתכון טוב
כתבתי כמה פעמים שאני מאוד אוהבת את המתכונים של ענבל לביא (פיית העוגות)אותי מעניין! תודה.
וואו נשמע טוווווב!!!!כתבתי כמה פעמים שאני מאוד אוהבת את המתכונים של ענבל לביא (פיית העוגות)
ממליצה מאוד להיכנס לאתר שלה, המתכונים שלה ברורים וטעימים מאוד.
גם זה מתכון שלה...קצת מורכב אבל שווה! ניסיתי מס' פעמים ומוצלח מאוד!! (יש לי חולשה לקוקוס...)
החומרים:
לבסיס ועוגיות אלפחורס:
150 גרם (כוס ועוד כף) קורנפלור
100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח (אפשר גם קמח ללא גלוטן)
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
100 גרם חמאה רכה
75 גרם (שליש כוס ועוד כף) סוכר
2 חלמונים
2 כפות ברנדי
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף מים קרים או חלב
3-4 כפות ריבת חלב למריחה על הבסיס + עוד קצת למילוי העוגיות
מעט קוקוס טחון, לציפוי העוגיות
לגלידת ריבת חלב:
300 גרם (כוס פחות כף שטוחה) ריבת חלב
500 מ"ל (2 גביעים) שמנת להקצפה 38%
¼ כפית מלח
לגלידת וניל-קוקוס:
240 מ"ל (כוס) קרם קוקוס
330 גרם (כוס ועוד כפית) חלב מרוכז
40 גרם (3 כפות) שמן קוקוס, בטמפ' החדר (לא חובה אך מומלץ בחום לטעם קוקוסי יותר מודגש- אני הורדתי)
1 כפית מחית וניל או תמצית טובה
300 מ"ל (כוס ורבע) שמנת להקצפה 38%
כלים:
רינג או תבנית 24 ס"מ
לבסיס ועוגיות אלפחורס:
מנפים יחד לקערה בינונית קורנפלור, קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה. במערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה וסוכר כמה דקות לקרם אוורירי. מוסיפים חלמונים בהדרגה, ברנדי ותמצית וניל ומעבדים יחד. מוסיפים את החומרים היבשים בבת אחת ולשים יחד קלות. מטפטפים פנימה חלב או מים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות להתייצבות.
מחממים תנור ל-180 מעלות. משטחים בערך 2/3 מכמות הבצק בתבנית 24 ס"מ ואופים כ-12 דקות לגוון זהוב בהיר. מצננים היטב. מרדדים את יתרת הבצק בין שני ניירות אפייה וקורצים עיגולים של כ-3 ס"מ עבור עוגיות האלפחורס לקישוט. מסדרים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 8-10 דקות. מורחים על בסיס העוגייה בתבנית 3-4 כפות של ריבת חלב בשכבה דקה. ממלאים את העוגיות הקטנות בריבת חלב, שומרים בקופסא אטומה עד לשימוש.
לגלידת ריבת חלב:
מרפדים את דפנות התבנית בשקף, כשבסיס האלפחורס מונח בתחתית. מעבירים את ריבת החלב לקערה ומערבבים לריכוך. מקציפים במערבל חשמלי שמנת להקצפה ומלח ומקפלים לריבת החלב בהדרגה לתערובת אחידה. יוצקים את הגלידה על תחתית האלפחורס ומקפיאים ל-4 שעות להתייצבות.
לגלידת וניל-קוקוס:
ממשיכים בהכנת שכבת הגלידה רק לאחר ששכבת גלידת ריבת החלב התייצבה.
מערבבים בקערה קרם קוקוס עם חלב מרוכז, שמן קוקוס ומחית וניל. מקציפים במערבל חשמלי שמנת להקצפה ומקפלים פנימה לתערובת אחידה. יוצקים על גבי גלידת ריבת החלב בתבנית ומקפיאים ל-6 שעות לפחות להתייצבות מלאה ורצוי למשך הלילה.
שומרים את העוגה במקפיא, מעטרים בעוגיות אלפחורס לפני ההגשה. פורסים את העוגה בעודה קפואה בסכין טבולה במים חמים, ומניחים לריכוך בצלחת לפני האכילה.
נראה מתכון מהמם אבל מסמר האירוע פחות האיש של קוקוס.עוגת גלידה אלפחורס מעניין אותך?? יש לי מתכון טוב
אני אשמח,יש לי משהו שכולם מתמוגגים עליו,
זה בסיס של עוגת ספוג ומעל גלידת\ מוס שוקולד.
זה יוצא משהו מטריף...
יש לי משהו שכולם מתמוגגים עליו,
זה בסיס של עוגת ספוג ומעל גלידת\ מוס שוקולד.
זה יוצא משהו מטריף.
אני אשמח,
תודה
מניסיון של מליון פעם הכנה..אשמח למתכון
איזה גודל תבנית זה?בצק ספוג לעוגת מוס-
(אני לא זוכרת למי הקרדיט, סורי זה היה מזמן...)
לבצק-
6 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס+ 2.5 כפות קמח
להקציף את הסוכר והביצים ואז לאט לאט לקפל את הקמח לתערובת,
להעביר לתבנית משומנת ולאפות 10 דקות.
אחרי האפיה יש לקרר את העוגה.
מוס שוקולד-
400 גרם שוקולד מריר קצוץ
6 כפות גדושות סוכר
150 מ"ל כוס מים
4 ביצים
400 מ"ל שמנת פרווה- מוקצפת.
- מרתיחים מים לסוכר- לסירופ
אחרי שהסוכר נמס שופכים את השוקולד
ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומקררים מעט.
- מקציפים את הביצים,
כשהביצים כבר מוקצפות שופכים את תערובת השוקולד ואת השמנת המוקצפת.
-אחרי שהעוגה כבר קרה,
שופכים את תערובת השוקולד על העוגה ומכניס ישר למקפיא להקפאה של 12 מינימום!.
וזהו,
העוגה מוכנה.
בנונית.איזה גודל תבנית זה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: