אביגילושש
משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי להציע לך עוגת טריקולד מושלמת!!!!!חוגגים יומולדת לבעלי היקר ואוהב הגלידות,
חשבתי שאם אין דבר כזה גלידת-יומולדת, נעשה עוגת-גלידה-יומולדת
רעיון מישהו? אפשר חלבי.
היא נראית ממש ממש מסובכת אבל בתכלס היא כלום עבודה
היא יוצאת מושלם והכי מתאימה לימי הולגת
עשיתי אותה ליום הולדת ועד היום כל עוגת שכבות שאני מכינה לא עושה את זה.. כולן מחכות לטריקולד חח
לשכבת מוס השוקולד:
- ▢200 גרם שוקולד מריר (שבור לקוביות)
- ▢1 כף חלב
- ▢½1 כוסות 375 מ"ל שמנת מתוקה
לשכבת מוס המוקה:
- ▢200 גרם שוקולד חלב (שבור לקוביות)
- ▢1 כף חלב
- ▢2 כפות אבקת קפה נמס
- ▢½1 כוסות 375 מ"ל שמנת מתוקה
לשכבת מוס השוקולד הלבן:
- ▢200 גרם שוקולד לבן (שבור לקוביות)
- ▢1 כף חלב
- ▢½1 כוסות 375 מ"ל שמנת מתוקה
לקישוט:
- ▢100 גרם שוקולד מריר או שוקולד חלב
הכנת מוס השוקולד מריר:
- מניחים את השוקולד והחלב ביחד במיקרוגל ל30 שניות, מוציאים ומערבבים היטב, וחוזרים על הפעולה תוך כדי בחישה עד שזה נמס לגמרי, ומניחים בצד להתקררות.
- מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה לקצף חזק ויציב, ושופכים על השוקולד בתנועות קיפול ומערבבים היטב לקבלת מוס אחיד.
- משמנים את תבנית העוגה ויוצקים לתוכה את המוס, משטחים היטב עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה לצורך התייצבות.
הכנת מוס המוקה:
- מכינים את מוס המוקה בדיוק באותו אופן כמו מוס השוקולד מריר ( ממיסים את השוקולד עם החלב והקפה, מקררים ומקפלים את הקצף לתוכו).
- יוצקים את מוס המוקה מעל שכבת מוס השוקולד מריר, משטחים ומחזירים למקפיא לשעתיים התייצבות.
הכנת מוס השוקולד לבן:
- מכינים את המוס באותו אופן כמו שאר הקודמים, ויוצקים את המוס הלבן על שכבת מוס המוקה, משטחים היטב, ומחזירים למקפיא לשעתיים.
קישוט העוגה:
- מניחים את העוגה על צלחת , מסירים את טבעת התבנית, ומגרדים את השוקולד מעל העוגה בעזרת קולפן ירקות.
בהצלחה!!!!