דרוש מתכון עוגת גלידה מושקעת על תקן של עוגת יומולדת

שאלונת

משתמש רשום
חוגגים יומולדת לבעלי היקר ואוהב הגלידות,
חשבתי שאם אין דבר כזה גלידת-יומולדת, נעשה עוגת-גלידה-יומולדת
רעיון מישהו? אפשר חלבי.
 

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אם מתאים לך גלידה קנויה ראיתי פעם מישהי שקנתה גלידה רגילה
לפני ההגשה טבלה את הקופסא לשניה במים רותחים ואז הפכה על מגש וקישטה בשוקולדים וגליליות יוצא ממש חמוד
 

YOM&TOV

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
יש לי משהו שכולם מתמוגגים עליו,
זה בסיס של עוגת ספוג ומעל גלידת\ מוס שוקולד.
זה יוצא משהו מטריף...
 

שאלונת

משתמש רשום
אם מתאים לך גלידה קנויה ראיתי פעם מישהי שקנתה גלידה רגילה
לפני ההגשה טבלה את הקופסא לשניה במים רותחים ואז הפכה על מגש וקישטה בשוקולדים וגליליות יוצא ממש חמוד
מחפשת טיפה יותר מושקע כולזות יומולדת... וב"ה יכולה להקדיש לזה שעה הכנה.
יש לי משהו שכולם מתמוגגים עליו,
זה בסיס של עוגת ספוג ומעל גלידת\ מוס שוקולד.
זה יוצא משהו מטריף...
לא ציינתי בהודעה הפותחת וחבל, דמיינתי משהו יותר מיוחד, אולי בכיוון של פיסטוק/שוקולד לבן/ לא יודעת מה, לא בהכרח אלו אבל משהו יותר מעניין. בכל מקרה אם המתכון שלך פרווה אשמח לעשות אותו לסוכות.
אולי טריקולד?
שוב חושבתי משהו יותר מעניין... אני לא יודעת להכין טריקולד יותר טעים מאנג'ל...
 

bnoya

משתמש מקצוען
אותי מעניין! תודה.
כתבתי כמה פעמים שאני מאוד אוהבת את המתכונים של ענבל לביא (פיית העוגות)
ממליצה מאוד להיכנס לאתר שלה, המתכונים שלה ברורים וטעימים מאוד.
גם זה מתכון שלה...קצת מורכב אבל שווה! ניסיתי מס' פעמים ומוצלח מאוד!! (יש לי חולשה לקוקוס...)

החומרים:

לבסיס ועוגיות אלפחורס:

150 גרם (כוס ועוד כף) קורנפלור
100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח (אפשר גם קמח ללא גלוטן)
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
100 גרם חמאה רכה
75 גרם (שליש כוס ועוד כף) סוכר
2 חלמונים
2 כפות ברנדי
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף מים קרים או חלב
3-4 כפות ריבת חלב למריחה על הבסיס + עוד קצת למילוי העוגיות
מעט קוקוס טחון, לציפוי העוגיות

לגלידת ריבת חלב:
300 גרם (כוס פחות כף שטוחה) ריבת חלב
500 מ"ל (2 גביעים) שמנת להקצפה 38%
¼ כפית מלח

לגלידת וניל-קוקוס:
240 מ"ל (כוס) קרם קוקוס
330 גרם (כוס ועוד כפית) חלב מרוכז
40 גרם (3 כפות) שמן קוקוס, בטמפ' החדר (לא חובה אך מומלץ בחום לטעם קוקוסי יותר מודגש- אני הורדתי)
1 כפית מחית וניל או תמצית טובה
300 מ"ל (כוס ורבע) שמנת להקצפה 38%

כלים:
רינג או תבנית 24 ס"מ

לבסיס ועוגיות אלפחורס:

מנפים יחד לקערה בינונית קורנפלור, קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה. במערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה וסוכר כמה דקות לקרם אוורירי. מוסיפים חלמונים בהדרגה, ברנדי ותמצית וניל ומעבדים יחד. מוסיפים את החומרים היבשים בבת אחת ולשים יחד קלות. מטפטפים פנימה חלב או מים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות להתייצבות.
מחממים תנור ל-180 מעלות. משטחים בערך 2/3 מכמות הבצק בתבנית 24 ס"מ ואופים כ-12 דקות לגוון זהוב בהיר. מצננים היטב. מרדדים את יתרת הבצק בין שני ניירות אפייה וקורצים עיגולים של כ-3 ס"מ עבור עוגיות האלפחורס לקישוט. מסדרים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 8-10 דקות. מורחים על בסיס העוגייה בתבנית 3-4 כפות של ריבת חלב בשכבה דקה. ממלאים את העוגיות הקטנות בריבת חלב, שומרים בקופסא אטומה עד לשימוש.

לגלידת ריבת חלב:
מרפדים את דפנות התבנית בשקף, כשבסיס האלפחורס מונח בתחתית. מעבירים את ריבת החלב לקערה ומערבבים לריכוך. מקציפים במערבל חשמלי שמנת להקצפה ומלח ומקפלים לריבת החלב בהדרגה לתערובת אחידה. יוצקים את הגלידה על תחתית האלפחורס ומקפיאים ל-4 שעות להתייצבות.

לגלידת וניל-קוקוס:
ממשיכים בהכנת שכבת הגלידה רק לאחר ששכבת גלידת ריבת החלב התייצבה.
מערבבים בקערה קרם קוקוס עם חלב מרוכז, שמן קוקוס ומחית וניל. מקציפים במערבל חשמלי שמנת להקצפה ומקפלים פנימה לתערובת אחידה. יוצקים על גבי גלידת ריבת החלב בתבנית ומקפיאים ל-6 שעות לפחות להתייצבות מלאה ורצוי למשך הלילה.

שומרים את העוגה במקפיא, מעטרים בעוגיות אלפחורס לפני ההגשה. פורסים את העוגה בעודה קפואה בסכין טבולה במים חמים, ומניחים לריכוך בצלחת לפני האכילה.
 

תמר פלג

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
כתבתי כמה פעמים שאני מאוד אוהבת את המתכונים של ענבל לביא (פיית העוגות)
ממליצה מאוד להיכנס לאתר שלה, המתכונים שלה ברורים וטעימים מאוד.
גם זה מתכון שלה...קצת מורכב אבל שווה! ניסיתי מס' פעמים ומוצלח מאוד!! (יש לי חולשה לקוקוס...)

החומרים:

לבסיס ועוגיות אלפחורס:

150 גרם (כוס ועוד כף) קורנפלור
100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח (אפשר גם קמח ללא גלוטן)
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
100 גרם חמאה רכה
75 גרם (שליש כוס ועוד כף) סוכר
2 חלמונים
2 כפות ברנדי
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף מים קרים או חלב
3-4 כפות ריבת חלב למריחה על הבסיס + עוד קצת למילוי העוגיות
מעט קוקוס טחון, לציפוי העוגיות

לגלידת ריבת חלב:
300 גרם (כוס פחות כף שטוחה) ריבת חלב
500 מ"ל (2 גביעים) שמנת להקצפה 38%
¼ כפית מלח

לגלידת וניל-קוקוס:
240 מ"ל (כוס) קרם קוקוס
330 גרם (כוס ועוד כפית) חלב מרוכז
40 גרם (3 כפות) שמן קוקוס, בטמפ' החדר (לא חובה אך מומלץ בחום לטעם קוקוסי יותר מודגש- אני הורדתי)
1 כפית מחית וניל או תמצית טובה
300 מ"ל (כוס ורבע) שמנת להקצפה 38%

כלים:
רינג או תבנית 24 ס"מ

לבסיס ועוגיות אלפחורס:
מנפים יחד לקערה בינונית קורנפלור, קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה. במערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה וסוכר כמה דקות לקרם אוורירי. מוסיפים חלמונים בהדרגה, ברנדי ותמצית וניל ומעבדים יחד. מוסיפים את החומרים היבשים בבת אחת ולשים יחד קלות. מטפטפים פנימה חלב או מים ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות להתייצבות.
מחממים תנור ל-180 מעלות. משטחים בערך 2/3 מכמות הבצק בתבנית 24 ס"מ ואופים כ-12 דקות לגוון זהוב בהיר. מצננים היטב. מרדדים את יתרת הבצק בין שני ניירות אפייה וקורצים עיגולים של כ-3 ס"מ עבור עוגיות האלפחורס לקישוט. מסדרים במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 8-10 דקות. מורחים על בסיס העוגייה בתבנית 3-4 כפות של ריבת חלב בשכבה דקה. ממלאים את העוגיות הקטנות בריבת חלב, שומרים בקופסא אטומה עד לשימוש.

לגלידת ריבת חלב:
מרפדים את דפנות התבנית בשקף, כשבסיס האלפחורס מונח בתחתית. מעבירים את ריבת החלב לקערה ומערבבים לריכוך. מקציפים במערבל חשמלי שמנת להקצפה ומלח ומקפלים לריבת החלב בהדרגה לתערובת אחידה. יוצקים את הגלידה על תחתית האלפחורס ומקפיאים ל-4 שעות להתייצבות.

לגלידת וניל-קוקוס:
ממשיכים בהכנת שכבת הגלידה רק לאחר ששכבת גלידת ריבת החלב התייצבה.
מערבבים בקערה קרם קוקוס עם חלב מרוכז, שמן קוקוס ומחית וניל. מקציפים במערבל חשמלי שמנת להקצפה ומקפלים פנימה לתערובת אחידה. יוצקים על גבי גלידת ריבת החלב בתבנית ומקפיאים ל-6 שעות לפחות להתייצבות מלאה ורצוי למשך הלילה.

שומרים את העוגה במקפיא, מעטרים בעוגיות אלפחורס לפני ההגשה. פורסים את העוגה בעודה קפואה בסכין טבולה במים חמים, ומניחים לריכוך בצלחת לפני האכילה.
וואו נשמע טוווווב!!!!
יש תמונה אולי?
 

bnoya

משתמש מקצוען
וואו נשמע טוווווב!!!!
יש תמונה אולי?
מתוך האתר של ענבל לביא. יכולה להעיד שיצא לי ממש דומה למקור :) התמונה לא משקרת... alfajoresicecreamcake1.jpg
 

תמר פלג

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
מגררררההההה
לאכול ת'מסך....
אולי נכין לכבוד שבת...
 

שאלונת

משתמש רשום
עוגת גלידה אלפחורס מעניין אותך?? יש לי מתכון טוב
נראה מתכון מהמם אבל מסמר האירוע פחות האיש של קוקוס.
תודה רבה על ההפניה לפית העוגות, שכתי ממנה כבר
מצאתי שם את זה
עוגת גלידה ורודה שנראית כמו עוגת החלומות.
רק לא נראה שאספיק את כל השלבים לפני שבת אז מתלבטת האם לדחות אותה לשנה הבאה או את היומולדת לשבוע הבא...
 

מיוחדת שכזו!

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום

שאלונת

משתמש רשום
אז יום חמישי היה מאוחר מדי להתחיל את כל השלבים של עוגת הגלידה הורודה השווה
הסתפקתי בלהכין שילוב של 2 עוגות-
הכנתי בסיס בראוניז שהוספתי פיסטוקים
שכבת הגלידה מאפרת ליכטנשטט
וגם הגנאש פיסטוק ממנה
ועל שטרויזל פיסטוק בחזרה מנטלי
יצא מוצלח מאוד ב"ה
 

YOM&TOV

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
אני אשמח,
תודה
אשמח למתכון
מניסיון של מליון פעם הכנה..

בצק ספוג לעוגת מוס-

(אני לא זוכרת למי הקרדיט, סורי זה היה מזמן...)

לבצק-
6 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס+ 2.5 כפות קמח

להקציף את הסוכר והביצים ואז לאט לאט לקפל את הקמח לתערובת,
להעביר לתבנית משומנת ולאפות 10 דקות.
אחרי האפיה יש לקרר את העוגה.


מוס שוקולד-
400 גרם שוקולד מריר קצוץ
6 כפות גדושות סוכר
150 מ"ל כוס מים
4 ביצים
400 מ"ל שמנת פרווה- מוקצפת.

- מרתיחים מים לסוכר- לסירופ
אחרי שהסוכר נמס שופכים את השוקולד
ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומקררים מעט.

- מקציפים את הביצים,
כשהביצים כבר מוקצפות שופכים את תערובת השוקולד ואת השמנת המוקצפת.

-אחרי שהעוגה כבר קרה,
שופכים את תערובת השוקולד על העוגה ומכניס ישר למקפיא להקפאה של 12 מינימום!.


וזהו,
העוגה מוכנה.
בתאבון!
 

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי

בצק ספוג לעוגת מוס-

(אני לא זוכרת למי הקרדיט, סורי זה היה מזמן...)

לבצק-
6 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס+ 2.5 כפות קמח

להקציף את הסוכר והביצים ואז לאט לאט לקפל את הקמח לתערובת,
להעביר לתבנית משומנת ולאפות 10 דקות.
אחרי האפיה יש לקרר את העוגה.


מוס שוקולד-
400 גרם שוקולד מריר קצוץ
6 כפות גדושות סוכר
150 מ"ל כוס מים
4 ביצים
400 מ"ל שמנת פרווה- מוקצפת.

- מרתיחים מים לסוכר- לסירופ
אחרי שהסוכר נמס שופכים את השוקולד
ומערבבים היטב עד שהשוקולד נמס ומקררים מעט.

- מקציפים את הביצים,
כשהביצים כבר מוקצפות שופכים את תערובת השוקולד ואת השמנת המוקצפת.

-אחרי שהעוגה כבר קרה,
שופכים את תערובת השוקולד על העוגה ומכניס ישר למקפיא להקפאה של 12 מינימום!.


וזהו,
העוגה מוכנה.

איזה גודל תבנית זה?
 

תמר פלג

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
@bnoya או כל מי שמבין באלפחורס.
התחלתי להכין את העוגת אלפחורס והבצק לא יצא בצק הוא יצא דביקי :confused: אחרי הקירור הוא יצא נורמלי? ואם לא אז מה אפשר לעשות עכשיו? מפחדת להוסיף חומרים על דעת עצמי... וחייבת שזה יצא מוצלח (כמו התמונה...;))
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה