עוגות/עוגיות עוגת בוטנים/אגוזים---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
חדש מהערב.
חברה ביקשה עוגה עם בוטנים.

ביקשה,
תקבל.

לקחתי מתכון שלי של בלונדיס, שיניתי קצת. שדרגתי הרבה
יצא מושלם.
לא טעמתי.
הקצוות נאכלו כאן.
השאר- לחברה.

אבל זה לא אומר שאין מתכון כאן.
אז קבלו אותם, מלבנים מהוקצעים. נחתך מושלם
IMG_7022_800x600 (2).jpg


תבנית חד פעמית ענקית
כוסות חד פעמי פשוטים, שתיה קרה

לעוגה:
1 כוס סוכר חום כהה
2 כוסות סוכר לבן
5 ביצים
1 ו-3/4 כוסות שמן
2 כפיות סודה לשתיה
4.5 כוסות קמח
200 גרם בוטנים טחונים [או אגוזים- לוז, מלך [נראה לי מלך פחות טעים]]

לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
1/2-2/3 כוס חמאת בוטנים או קרם נוגט אם משתמשים באגוזים.

לקישוט:
קרוקנט בוטנים [או אגוזי לוז אם משתמשים באגוזים]

מערבבים במיקסר את רכיבי העוגה.
משטחים על תבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלות 35-45 דקות. תלוי בעוצמת התנור. כדאי לבדוק אחרי 35 דקות אם העוגה כבר אפויה.
בתנור בעל עוצמה נמוכה יתכן וידרש יותר זמן אפיה.

מכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד עם חמאת בוטנים, או קרם נוגט [במידה ומשתמשים באגוזים]. יוצקים על העוגה ומוודאים שהציפוי מגיע לכל חלקי העוגה.

מפזרים קרוקנט.
מעבירים את העוגה לקירור עד שהציפוי מתקשה.
פורסים למלבנים [או קוביות] בעזרת סכין חדה ולא משוננת.
שומרים בקופסא אטומה בהקפאה.

IMG_7021_800x600 (1).jpg


IMG_7023_800x600.jpg

הערה:
אם רוצים קרם נוגט ויש רק אבקת נוגט, מוסיפים 1/2 כוס אבקת נוגט + 3 כפות שמן
 

מרחבים

משתמש מקצוען
תודה העני,
על עוד מתכון מושלם!
מעניין אותי למה את מעדיפה להשתמש בתבניות חד פעמיות על פני תבניות תנור?
 

דיצה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי

דיצה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
ל
יצאתי סתומה לגמרי:(
אוף
חשבתי אולי את יותר אוהבת איך העוגות יוצאות בזה (גובה וכו')...
מה סתומה? חלילה
באמת יותר נח לי כך.
לרוב אני מריצה כמה עוגות ואז נח לי שכשאחת מוכנה אני מוציאה אותה ויכולה מיד להכניס אחרת. אם זה בתבנית של התנור אני צריכה לחכות שיתקרר כדי שאוכל להוציא ממנה את העוגה.

וזה גם קצת בגלל שה"פועלת עצלה" וכך היא לא צריכה כל הזמן לשטוף את תבנית התנור
 

מרחבים

משתמש מקצוען
מה סתומה? חלילה
באמת יותר נח לי כך.
לרוב אני מריצה כמה עוגות ואז נח לי שכשאחת מוכנה אני מוציאה אותה ויכולה מיד להכניס אחרת. אם זה בתבנית של התנור אני צריכה לחכות שיתקרר כדי שאוכל להוציא ממנה את העוגה.

וזה גם קצת בגלל שה"פועלת עצלה" וכך היא לא צריכה כל הזמן לשטוף את תבנית התנור
אשת חיל את.
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
יוצרי ai
תקשיבו טוב
טעמתי מהמקור
לא אחד ולא שתיים
שווה הכנה
מושלםםםםםםםםםםםםםם
העני תודה ענקית על המשלוח
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
וואו, העני, איזה כיף, עוד משו שווה!!!
ופעם הבאה פליז, תני קישור לכל מה שאת מעלה.
סורי אם זה יקשה לך ;)
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
העני, מה הקטע של הסודה לשתיה דווקא?
תמיד מרגישה את הטעם לואי שלה.
יש מצב לא. אפיה?
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
הפעולה שלהם שונה
לא מרגישים בכלל את הטעם.
סתם לידע, מה ההבדל ביניהם?
אני רואה שלרוב בעוגיות שוקו צי'פס משתמשים בסודה לשתיה.
חשבתי שזה ענין של התפחה, ולא ידעתי מה ההבדל.
אשמח להבין.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
העני, עם איזה חלק את מערבבת?
של עוגות בחושות
סתם לידע, מה ההבדל ביניהם?
אני רואה שלרוב בעוגיות שוקו צי'פס משתמשים בסודה לשתיה.
חשבתי שזה ענין של התפחה, ולא ידעתי מה ההבדל.
אשמח להבין.
ההתפחה שלהם עובדת אחרת
הסודה לשתיה מתחילה לפעול ברגע שבאה במגע עם נוזלים
האבקת אפיה רק בחום של התנור

סודה לשתיה תורם לפריכות של מאפים ולכן ישתמשו בו בעוגיות שרוצים שתהיינה פריכות, ובעוגות מסויימות בהם גם רוצים אפקט של פריכות

הרבה פעמים אפשר להמיר את הסוגה לשתיה לאבקת אפיה.

כאן במתכון הבסיס הוא לא כמו בחושה, וגם לא ממש פריך. אבל הסוגה תורם למרקם שלו.
 

עולם קטן

משתמש פעיל
לעוגה:
1 כוס סוכר חום כהה
2 כוסות סוכר לבן
5 ביצים
1 ו-3/4 כוסות שמן
2 כפיות סודה לשתיה
4.5 כוסות קמח
200 גרם בוטנים טחונים [או אגוזים- לוז, מלך [נראה לי מלך פחות טעים]]

לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
1/2-2/3 כוס חמאת בוטנים או קרם נוגט אם משתמשים באגוזים.

לקישוט:
קרוקנט בוטנים [או אגוזי לוז אם משתמשים באגוזים]

זו לא כמות סוכר גדולה מידי?
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
של עוגות בחושות

ההתפחה שלהם עובדת אחרת
הסודה לשתיה מתחילה לפעול ברגע שבאה במגע עם נוזלים
האבקת אפיה רק בחום של התנור

סודה לשתיה תורם לפריכות של מאפים ולכן ישתמשו בו בעוגיות שרוצים שתהיינה פריכות, ובעוגות מסויימות בהם גם רוצים אפקט של פריכות

הרבה פעמים אפשר להמיר את הסוגה לשתיה לאבקת אפיה.

כאן במתכון הבסיס הוא לא כמו בחושה, וגם לא ממש פריך. אבל הסוגה תורם למרקם שלו.
תודה על המהירות!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה