חדש מהערב.
חברה ביקשה עוגה עם בוטנים.
ביקשה,
תקבל.
לקחתי מתכון שלי של בלונדיס, שיניתי קצת. שדרגתי הרבה
יצא מושלם.
לא טעמתי.
הקצוות נאכלו כאן.
השאר- לחברה.
אבל זה לא אומר שאין מתכון כאן.
אז קבלו אותם, מלבנים מהוקצעים. נחתך מושלם
תבנית חד פעמית ענקית
כוסות חד פעמי פשוטים, שתיה קרה
לעוגה:
1 כוס סוכר חום כהה
2 כוסות סוכר לבן
5 ביצים
1 ו-3/4 כוסות שמן
2 כפיות סודה לשתיה
4.5 כוסות קמח
200 גרם בוטנים טחונים [או אגוזים- לוז, מלך [נראה לי מלך פחות טעים]]
לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
1/2-2/3 כוס חמאת בוטנים או קרם נוגט אם משתמשים באגוזים.
לקישוט:
קרוקנט בוטנים [או אגוזי לוז אם משתמשים באגוזים]
מערבבים במיקסר את רכיבי העוגה.
משטחים על תבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלות 35-45 דקות. תלוי בעוצמת התנור. כדאי לבדוק אחרי 35 דקות אם העוגה כבר אפויה.
בתנור בעל עוצמה נמוכה יתכן וידרש יותר זמן אפיה.
מכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד עם חמאת בוטנים, או קרם נוגט [במידה ומשתמשים באגוזים]. יוצקים על העוגה ומוודאים שהציפוי מגיע לכל חלקי העוגה.
מפזרים קרוקנט.
מעבירים את העוגה לקירור עד שהציפוי מתקשה.
פורסים למלבנים [או קוביות] בעזרת סכין חדה ולא משוננת.
שומרים בקופסא אטומה בהקפאה.
הערה:
אם רוצים קרם נוגט ויש רק אבקת נוגט, מוסיפים 1/2 כוס אבקת נוגט + 3 כפות שמן
חברה ביקשה עוגה עם בוטנים.
ביקשה,
תקבל.
לקחתי מתכון שלי של בלונדיס, שיניתי קצת. שדרגתי הרבה
יצא מושלם.
לא טעמתי.
הקצוות נאכלו כאן.
השאר- לחברה.
אבל זה לא אומר שאין מתכון כאן.
אז קבלו אותם, מלבנים מהוקצעים. נחתך מושלם
תבנית חד פעמית ענקית
כוסות חד פעמי פשוטים, שתיה קרה
לעוגה:
1 כוס סוכר חום כהה
2 כוסות סוכר לבן
5 ביצים
1 ו-3/4 כוסות שמן
2 כפיות סודה לשתיה
4.5 כוסות קמח
200 גרם בוטנים טחונים [או אגוזים- לוז, מלך [נראה לי מלך פחות טעים]]
לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
1/2-2/3 כוס חמאת בוטנים או קרם נוגט אם משתמשים באגוזים.
לקישוט:
קרוקנט בוטנים [או אגוזי לוז אם משתמשים באגוזים]
מערבבים במיקסר את רכיבי העוגה.
משטחים על תבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלות 35-45 דקות. תלוי בעוצמת התנור. כדאי לבדוק אחרי 35 דקות אם העוגה כבר אפויה.
בתנור בעל עוצמה נמוכה יתכן וידרש יותר זמן אפיה.
מכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד עם חמאת בוטנים, או קרם נוגט [במידה ומשתמשים באגוזים]. יוצקים על העוגה ומוודאים שהציפוי מגיע לכל חלקי העוגה.
מפזרים קרוקנט.
מעבירים את העוגה לקירור עד שהציפוי מתקשה.
פורסים למלבנים [או קוביות] בעזרת סכין חדה ולא משוננת.
שומרים בקופסא אטומה בהקפאה.
הערה:
אם רוצים קרם נוגט ויש רק אבקת נוגט, מוסיפים 1/2 כוס אבקת נוגט + 3 כפות שמן