מידע שימושי עוגות קלות ומהירות הכנה וטעימות

ציבי פרקל

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
הכנתי את העוגת גבינה מהמתכון שהביאה, אם אני לא טועה @rand
5 דקות עבודה!
ויצא טעים טעים.

מעתיקה-

תבנית גדולה (לא ענקית של תנור)/ תבנית עגולה
משטחים פירורי ביסקוויטים- 20 ביסקוויטים
מעל משטחים חבילת חמאה של 100 גרם חתוכה לקוביות. (לא לערבב. להשאיר כמו שזה)

מערבבים בקערה:
2 ביצים
3 גבינה 9%
מעט חלב
(להטות כדי שישפך מעט ולהרים. אין כמות מדוייקת...)
פודינג וניל
שלושת רבעי כוס סוכר (שמתי חצי)
2 כפות גדושות קמח
לשטוח את הבלילה מעל הביסקוויטים.

לאפות חצי עה על חום בינוני עד שהעוגה תתייצב.
לכבות.
להמתין מעט ואז לצקת:
2 שמנת חמוצה+ 2 כפות סוכר
להכניס לתנור הכבוי לעוד חצי שעה-שעה

להכניס ללילה (עדיף יממה) למקרר



 

עיצוביישן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מתכון קל, עוגה עסיסית וטעימה, עם מרקם מדהים למעלה. אחת הטובות.

4 פסים של אינגליש.

מקציפים 7 ביצים עם 2 כוסות סוכר - חמש דקות
מוסיפים:
אחד וחצי כוס שמן
אחד כוס יין אדום מתוק
חצי כוס מים
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 פודינג וניל

ממלאים בתבניות לגובה שני שליש

מערבבים:
חצי כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
1 כף קמח
1 כף שמן
1 כוס אגוזים לבחירה

מפזרים על הפסים.

אופים על 170 ארבעים דקות.
יש מצב להחליף את הכוס אגוזים במשהו אחר?
פשוט לא אוהבים אצלנו שום סוג של אגוזים/ שקדים וכד'..
 

Studio Grafix

עיצוב גרפי ומיתוג עסקי למוסדות ועסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
חורשת שנים על העוגה הנפלאה הזאת....
קלה, עסיסית וטעימה...
(קרין גורן)

בחושה תפוזים מנצחת
כשאין לי חשק להשקיע (כלומר להפריד ביצים ולהכין עוגת לייקח תפוזים אמיתית) אני מכינה את העוגה הזאת:
בחושה סופר-אוורירית שתמיד מצליחה, והכי חשוב - מכינים אותה בצ’יק - פשוט טורפים הכל יחד ושולחים לתנור.
אני אוהבת להרטיב את העוגה המוכנה במעט מיץ תפוזים כשהיא עדיין חמה, כדי להיות בטוחה במיליון אחוזים שהיא תצא עסיסית. אבל אם אתם אוהבים עוגות פחות רטובות, אין בעיה לוותר על שלב זה - היא עדיין תהיה נהדרת.


כמות: תבנית קוגלהוף 26 ס"מ
חומרים
לעוגה:

4 ביצים
1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)
1 כוס שמן (240 מ"ל)
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
1/2 2 כוסות קמח (350 גרם)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
להרטבה אחרי האפייה (רק אם רוצים):
1/2 כוס מיץ תפוזים (120 מ"ל)
להגשה:
אבקת סוכר
%D7%91%D7%97%D7%95%D7%A9%D7%94%20%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%96%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A0%D7%A6%D7%97%D7%AA.jpg

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-160 מעלות.
בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ומיץ תפוזים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.
משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס מיץ תפוזים בעזרת כף, באופן אחיד. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

*** סוד מתוק ***
מעדיפים עוגת קוקוס-תפוזים? החליפו כוס קמח אחת בכוס קוקוס טחון. התוצאה תהיה אפילו יותר עסיסית...
 

עיצוביישן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
  • תודה
Reactions: GTV

חוח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עוגה קפה עסיסית - חמש דקות הכנה ופול מחמממאות:
תודה ענקית!!
יצא עסיסי ומשובח,
טעים במיוחד!
הכנתי עם הילדות והיה חוויה!
מעכשיו, כך הזמין האדון, כל שבת...
עד עכשיו לא אפיתי קבוע בכלל וזה נראה לי אפשרי...
וההערה על זמן האפיה נכונה, אפיתי 25 דק והיה מעולה!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מתחילה.

עוגה קפה עסיסית - חמש דקות הכנה ופול מחמממאות:

עוגת קפה
- הכמות מספיקה ל2 תבניות אינגליש קייק
(ממליצה להכין כפול ולהקפיא)

החומרים:
1/4 כוס קפה נמס + 3/4 כוס מים חמים - להמיס
2 כוסות סוכר
כוס שמן
4 ביצים
2 סוכר וניל
2 כוסות קמח
1/4 כוס קקאו
שקית אבקת אפיה

- לערבב את כל החומרים ולהוסיף את הקפה הנמס עם המים.

- לאפות 40 דקות

לאחר האפיה:
כפית קפה נמס
2 1/2 כפות מים רותחים
2 1/2כפות שמן
כוס אבקת סוכר
- לערבב את כל החומרים.
לשפוך על העוגה כשהיא חמה ולפזר מעל פרוסות שקדים מולבנים.

יישר כח!
נהנינו מאד,
תודה על השיתוף!

נ.ב.
לגבי זמן האפיה,
נ"ל שזה מאד אינדיבידואלי,
כל אחת עם התנור שלה יכול להיות אפילו אותה פירמה וזמן האפיה שונה,
אצלי למשל העוגה נאפתה 35 דק'.

@בית היין , נשמח מאד לעוד מתכונים מהאוצר המשובח!
 

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
עוגיות שאפיתי השבת.
מומלץ!

עוגיות קוואקר של קרין גורן.
המרתי את הצימוקים בחמוציות:

רשימת המצרכים



  • 200 גרם חמאה רכה
  • 120 גרם סוכר
  • 240 גרם סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 230 גרם קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון
  • 3 כוסות שיבולת שועל
  • 1 כוס צימוקים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך שבורים
1. במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר לתערובת קרמית ואוורירית.

2. מוסיפים את הביצים ומעבדים לתערובת אחידה.

3. מוסיפים קמח, מלח, סודה וקינמון ומעבדים עד שהקמח נבלע בתערובת. מוסיפים שיבולת שועל, צימוקים ואגוזים ומעבדים קצרות לפיזור אחיד של התוספות.

4. בעזרת כף גלידה קפיצית, יוצרים גבעות מהתערובת ומניחים אותן באופן מרווח מאוד על תבנית מרופדת בנייר אפייה (אם אין לכם כף גלידה קפיצית, מגלגלים בידיים רטובות כדורים מהבצק בגודל פינג פונג).

אופים בחום של 170 מעלות למשך 15 דקות, או עד ששולי העוגיות יציבים ושחומים ומרכזן עדיין בהיר ורך למגע

היזהרו מאפיית יתר, שתייבש את מרקם העוגיות ותקשה אותן. הן מתקשות במהלך הצינון. העוגיות אמורות להישאר רכות במרכז כשהן חמות - זה יבטיח את עסיסיותן לאחר הצינון.

https://www.bishulim.co.il/מתכון/עוגיות-גרנולה-של-קרין-גורן
 

מוצרלה

משתמש מקצוען
מתחילה.

עוגה קפה עסיסית - חמש דקות הכנה ופול מחמממאות:

עוגת קפה
- הכמות מספיקה ל2 תבניות אינגליש קייק
(ממליצה להכין כפול ולהקפיא)

החומרים:
1/4 כוס קפה נמס + 3/4 כוס מים חמים - להמיס
2 כוסות סוכר
כוס שמן
4 ביצים
2 סוכר וניל
2 כוסות קמח
1/4 כוס קקאו
שקית אבקת אפיה

- לערבב את כל החומרים ולהוסיף את הקפה הנמס עם המים.

- לאפות 40 דקות

לאחר האפיה:
כפית קפה נמס
2 1/2 כפות מים רותחים
2 1/2כפות שמן
כוס אבקת סוכר
- לערבב את כל החומרים.
לשפוך על העוגה כשהיא חמה ולפזר מעל פרוסות שקדים מולבנים.
עשיתי להשבת. יצא פצצה!
רק לא התאים לי לשתי תבניות- גלש לי לתנור.
הכנתי מיד עוד כמות והתחלק יופי לשלוש תבניות חד"פ מאורכות.
צ'יק צ'אק הכנה!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכון קל, עוגה עסיסית וטעימה, עם מרקם מדהים למעלה. אחת הטובות.

4 פסים של אינגליש.

מקציפים 7 ביצים עם 2 כוסות סוכר - חמש דקות
מוסיפים:
אחד וחצי כוס שמן
אחד כוס יין אדום מתוק
חצי כוס מים
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 פודינג וניל

ממלאים בתבניות לגובה שני שליש

מערבבים:
חצי כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
1 כף קמח
1 כף שמן
1 כוס אגוזים לבחירה

מפזרים על הפסים.

אופים על 170 ארבעים דקות.
הכנתי את העוגה שלך והי' נהדר!
יישר כח!
נשמח לעוד מתכונים.
 

ישועת השם

משתמש פעיל
עוגת טורט מצוינת
6 ביצים
חצי כוס שמן
אחד וחצי כוס סוכר
סוכר וניל
כוס וחצי קמח
אבקת אפיה
3 כפות מיץ לימון

להקציף חלבונים וסוכר לקצף קשה
להוסיף בהדרגה את שאר החומרים
לקפל בעדינות.
תבנית מס 26 180 מעלות 30 דקות
לכבוד שבת קודש!
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
מתאים למי שאוהב טעם של אגוזים
(בתכנון שלי לנסות את זה עם בוטנים, עדיין לא קרה)

עוגת שכבות שוקולד וקראנץ אגוזים
לבצק לערבב בקערה (אין צורך במיקסר)
3 כפות סוכר
4 כפות מים
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
חצי כוס שמן
ביצה אחת
ללוש היטב
לשטח בתבנית
לאפות כ 10 דקות
להוציא מהתנור ולפזר קוביות שוקולד חתוכות ברווחים (כחבילה וחצי) על הבצק ולהכניס לתנור
בנתיים כשהעוגה בתנור להמיס על הגז:
1 כוס סוכר
1 וחצי כוס אגוזים גרוסים
4 סוכר וניל
כוס שמן
לערבב היטב
לקרר מעט ולהוסיף 4 ביצים תוך כדי עירבוב בין ביצה לביצה
לשפוך את הבלילה על הבסיס של העוגה ולהכניס להמשך אפיה על חום 170 כ 40 דקות
העוגה מוכנה כשהלמעלה קריספי
בהצלחה
זה יצא טעים!!
וקל- שיגעון!
תודה!!
 
  • תודה
Reactions: GRN

musicmix

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
מתכון טעים לעוגת סנדוויץ יש למישהי?
 

נר ריחני

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מתכון קל, עוגה עסיסית וטעימה, עם מרקם מדהים למעלה. אחת הטובות.

4 פסים של אינגליש.

מקציפים 7 ביצים עם 2 כוסות סוכר - חמש דקות
מוסיפים:
אחד וחצי כוס שמן
אחד כוס יין אדום מתוק
חצי כוס מים
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 פודינג וניל

ממלאים בתבניות לגובה שני שליש

מערבבים:
חצי כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
1 כף קמח
1 כף שמן
1 כוס אגוזים לבחירה

מפזרים על הפסים.

אופים על 170 ארבעים דקות.
הכנתי עכשיו...............
מומלץ בחום
 

TK

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מתכון קל, עוגה עסיסית וטעימה, עם מרקם מדהים למעלה. אחת הטובות.

4 פסים של אינגליש.

מקציפים 7 ביצים עם 2 כוסות סוכר - חמש דקות
מוסיפים:
אחד וחצי כוס שמן
אחד כוס יין אדום מתוק
חצי כוס מים
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 פודינג וניל

ממלאים בתבניות לגובה שני שליש

מערבבים:
חצי כוס סוכר חום
1 כפית קינמון
1 כף קמח
1 כף שמן
1 כוס אגוזים לבחירה

מפזרים על הפסים.

אופים על 170 ארבעים דקות.
נראה לי שאת המתכון הזה העלתה פעם חני גרינשטיין אני עושה אותו כל שבוע יוצא מעולה !!!!
אפשר להכין מראש כמות גדולה של התפזורת למעלה ולהקפיא וכל שבוע לפזר
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה