ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ראשית אקדים מס' טיפים וכללים משלי:

*כוס=200 מ"ל
*ביצה=L
*[אם משתמשים עם ביצים בגודל M, יש להשתמש בכוס של 170-180 מ"ל
*תבנית גדולה=30*35 ס"מ
*תבנית ענקית=37*34 ס"מ [של תנור דלונגי/סאוטר]
*כל תבנית ח.פ. יש להכניס תבנית תנור רגילה לפיזור אחיד של חום התנור ואפיה תקינה.
*יש לחמם את תנור האפיה 20 דק' מאז שהגיע לחום הרצוי!
*אני אישית לא מפרידה ביצים לטורט,
אם רוצים להקציף ביצים שלימות,
יש להתחיל בהקצפה, להגביר את החוזק תוך כדי הוספת הסוכר ואז להמשיך להקציף די הרבה זמן עד לקבלת צבע שמנת, כ-40 שניות עבור כל ביצה.
*הכנת קרם
לערבל במעבד מזון די הרבה זמן עד שלפתע הקרם מקבל ברק חזק, הצבע מתכהה ונהי' נוזלי,
אל דאגה, הוא יתגבש תוך מס' שעות. וכמעט לא יהי' לו טעם מרגריני.
*עוד משהו חשוב!
לא להשהות את הקרם במקרר יותר מ-1/4 ש'
כי הוא מתגבש מדי ומנסיון א"א להגמיש אותו ע"י ערבול מחדש, הוא מתפרק {כמו שמנת מתוקה} ללא תקנה.
*פריסת העוגה תיעשה רק לאחר הקפאה מוחלטת
להקפיא את העוגה רק בתבנית תנור,
אפשר להכניס את התבנית הח.פ. לתבנית תנור ולהקפיא וזאת כדי שהעוגה תהי' מקסימום ישרה,
[עוגה שאינה ישרה נשברת בפריסה]
* להכניס למנג'טים שעשויים מפרגמנט ולא מנייר! כך הם נשמרים בצורתם המקורית ואינם מתרטבים.





 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
ראשית אקדים מס' טיפים וכללים משלי:

*כוס=200 מ"ל
*ביצה=L
*[אם משתמשים עם ביצים בגודל M, יש להשתמש בכוס של 170-180 מ"ל
*תבנית גדולה=30*35 ס"מ
*תבנית ענקית=37*34 ס"מ [של תנור דלונגי/סאוטר]
*כל תבנית ח.פ. יש להכניס תבנית תנור רגילה לפיזור אחיד של חום התנור ואפיה תקינה.
*יש לחמם את תנור האפיה 20 דק' מאז שהגיע לחום הרצוי!
*אני אישית לא מפרידה ביצים לטורט,
אם רוצים להקציף ביצים שלימות,
יש להתחיל בהקצפה, להגביר את החוזק תוך כדי הוספת הסוכר ואז להמשיך להקציף די הרבה זמן עד לקבלת צבע שמנת, כ-40 שניות עבור כל ביצה.
*הכנת קרם
לערבל במעבד מזון די הרבה זמן עד שלפתע הקרם מקבל ברק חזק, הצבע מתכהה ונהי' נוזלי,
אל דאגה, הוא יתגבש תוך מס' שעות. וכמעט לא יהי' לו טעם מרגריני.
*עוד משהו חשוב!
לא להשהות את הקרם במקרר יותר מ-1/4 ש'
כי הוא מתגבש מדי ומנסיון א"א להגמיש אותו ע"י ערבול מחדש, הוא מתפרק {כמו שמנת מתוקה} ללא תקנה.
*פריסת העוגה תיעשה רק לאחר הקפאה מוחלטת
להקפיא את העוגה רק בתבנית תנור,
אפשר להכניס את התבנית הח.פ. לתבנית תנור ולהקפיא וזאת כדי שהעוגה תהי' מקסימום ישרה,
[עוגה שאינה ישרה נשברת בפריסה]
* להכניס למנג'טים שעשויים מפרגמנט ולא מנייר! כך הם נשמרים בצורתם המקורית ואינם מתרטבים.




חשבתי שיהיה כאן מתכון טוב לעוגה.
מחכה למשהו טוב ממך.
ותודה על ההבהרות שלך.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אתחיל עם עוגה טעימה ואהובה אצלינו, בעלת תפוקה רבה,

עוגת שכבות של גב' ש. אבלקוש מעתון המודיע ישן

בצק לבן, קרם חום, טורט חום קרם חום ושטרויסל

החמרים לבצק:

4 כוסות קמח

1 אפיון

1+1/2 חב' מרגרינה

1 ביצה [במקור 3 חלמונים]

5 כפות מיץ/מים

החמרים לטורט:

7 ביצים

2 כוסות סוכר

3 כוסות קמח

3/4 כוס שמן

2 סוכר וניל

1 אפיון

1/2 בקבוקון תמצית רום

1 כוס מים

1/2 כוס יין מתוק

1כפית קפה נמס

3 כפות קקאו

החמרים לקרם:

1 כוס אבקת סוכר

3/4 חב' מרגרינה

3 ביצים

2-3 כפות ליקר בננות/דובדבנים

4 כפות קקאו

2 כפות קפה נמס

ההכנה:

1. חלקי את הבצק ל-4,

1/4 אחד הקפיאי ואת יתר הבצק שטחי בתבנית גדולה=35*30 ס"מ

[אם מטרת העוגה לכיבוד, הייתי ממליצה בתבנית הענקית,

זה יוצא יותר נמוך, ממילא תפוקה יותר גדולה ומשתלב יפה בין עוגות נוספות במגש].

אפי להזהבה נאה וצנני.

2. הכיני את הטורט כהרגלך, אפי באותו גודל תבנית , צנני.

3. הכניסי את חמרי הקרם בלהב של מעבד מזון או בבלנדר ועבדי לקרם חלק.

השהי במקרר כ-1/4 ש' בלבד להתייצבות.

4. גררי את הבצק הקפוא במגררת עבה ואפי להזהבה, צנני ופוררי.

5. ההרכבה:

* מרחי מחצית הקרם ע"ג הבצק האפוי,

* הניחי את הטורט

* מרחי את הקרם הנותר

* פזרי את פירורי השטרויסל מעל.

בהצלחה
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עוגת שכבות של חברה טובה עם שינויים שלי

בצק, טורט, קרם בננות, אוכמניות

החמרים לבצק:

1 חב' מרגרינה
2+1/2 כוסות קמח
1 אפיון
1/2 כוס סוכר
1 ביצה [במקור 2 חלמונים]
2 כפות מיץ לימון

אחדי את כל המרכיבים לבצק, שטחי בתבנית ענקית 34*37 ס"מ אפי וצנני.

החמרים לטורט:

5 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 כפית אפיון

הקציפי לטורט כהרגלך ואפי בתבנית בגודל זהה של הבצק אפי וצנני.

החמרים לקרם:

4 ביצים
1 כוס אבקת סוכר
1+1/2 חב' מרגרינה
1 חב' פודינג אינסטנט וניל
5 כפות ליקר בננות

ערבלי במעבד מזון לקרם אחיד וחלק. חלקי ל-2

ההרכבה:

1. מרחי מחצית הקרם ע"ג הבצק האפוי
2. כסי עם הטורט
3. מרחי את מחצית הקרם הנותרת ע"ג הטורט
4. הקפיאי חזק ללילה.
5. מרחי 1/2 קופ' מלית אוכמניות והחזירי להקפאה.
6. הכיני 1 חב' ג'לי בטעם דובדבנים/פטל לפי ההוראות
ובעודנו חם צקי בזריזות ע"ג ממרח האוכמניות ע"י הטיית התבנית,
עדיף מה שפחות לגעת בכף.

הערה:
אפשר להשתמש גם בג'לי טעם תות, אני אישית לא אוהבת את המראה כי זה מאד אדום
וקצת מזכיר עוגת יום הולדת,
הג'לי הבורדו יותר אצילי ומתמזג יפה בשמחות ונותן צבע חיות למגש העוגות.

הצלחה רבתי
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עוגה דמוית גבינה
עם שדרוג מיוחד של ידידתי, הניקית האהובה ה"ה @hbecker

תבנית תנור דלונגי,

[יותר גדולה מתבנית ח.פ. גדולה ].

החמרים לבצק-שכבה ראשונה

2+1/2 כוסות קמח

3 חלמונים

1 אפיון

1 סוכר וניל

3/4 כוס סוכר

1+1/4 חב' מרגרינה


*ערבבי את כל החמרים לבצק רך ופריך, הניחי פיסות, פיסות ע"ג פרגמנט'

היעזרי בפרגמנט נוסף ורדדי מעט להחלקה [הורידי את הפרגמנט העליון].

*אפי כ-10 דק'.

למילוי-שכבה שניה

1. ערבבי בסיר:

1+1/4 כוסות סוכר+8 כפות קורנפלור

2. הוסיפי 3 כוסות מים

הביאי לרתיחה תוך כדי ערבוב עד להסמכה. כבי את הלהבה.

3. הוסיפי 3/4 חב' מרגרינה ערבבי עד להמסה

4. הוסיפי:

1/2 כוס מיץ לימון

1 סוכר וניל

6 חלמונים

בחשי נמרצות כדי שהחלמונים לא תקרשנה.

5. הקציפי

9 חלבונים [3 מהבצק+6 מהמילוי]

1 כוס סוכר

6. ערבבי עם תערובת הפודינג.

7. צקי ע"ג הבצק.

8. אפי כ-3/4 ש' להזהבה. צנני.

לציפוי -שכבה שלישית

ישנן 2 דרכים:

א. ציפוי לבן

הקציפי 1 מיכל ריץ'+2 סוכר וניל

מרחי ע"ג העוגה.


ב. ציפוי מקפיץ וואו! של הניקית המקסימה @hbecker

1. למריחה ע"ג העוגה המצוננת:

250 גר' מלית קרמל/קפוצ'ינו וכד'

כדאי להקפיא לכ-1/2 ש'.

2. הקציפי:

1+1/2 מיכלי ריץ'+1 חב' אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב

*זלפי בצנטר כוכבי ע"פ העוגה

הקפיאי ופרסי לפרוסות עדינות.

אפשרות נוספת:

למרוח מלית אוכמניות במקום הקראמל

ולהחליף את אינסטנט הפודינג בטעם ריבת חלב באינסטנט פודינג בטעם וניל

הכנות נעימות

נ.ב.

זה בינתיים,
אם יתבקש עוד בסגנון, אשתדל בל"נ שבוע הבא

שבת שלום
 

קבצים מצורפים

  • דמוית גבינה.jpg
    דמוית גבינה.jpg
    KB 91.1 · צפיות: 2,384

תמי פ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עוגת שכבות של חברה טובה עם שינויים שלי

בצק, טורט, קרם בננות, אוכמניות

החמרים לבצק:

1 חב' מרגרינה
2+1/2 כוסות קמח
1 אפיון
1/2 כוס סוכר
1 ביצה [במקור 2 חלמונים]
2 כפות מיץ לימון

אחדי את כל המרכיבים לבצק, שטחי בתבנית ענקית 34*37 ס"מ אפי וצנני.

החמרים לטורט:

5 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כוס קמח
1 כפית אפיון

הקציפי לטורט כהרגלך ואפי בתבנית בגודל זהה של הבצק אפי וצנני.

החמרים לקרם:

4 ביצים
1 כוס אבקת סוכר
1+1/2 חב' מרגרינה
1 חב' פודינג אינסטנט וניל
5 כפות ליקר בננות

ערבלי במעבד מזון לקרם אחיד וחלק. חלקי ל-2

ההרכבה:

1. מרחי מחצית הקרם ע"ג הבצק האפוי
2. כסי עם הטורט
3. מרחי את מחצית הקרם הנותרת ע"ג הטורט
4. הקפיאי חזק ללילה.
5. מרחי 1/2 קופ' מלית אוכמניות והחזירי להקפאה.
6. הכיני 1 חב' ג'לי בטעם דובדבנים/פטל לפי ההוראות
ובעודנו חם צקי בזריזות ע"ג ממרח האוכמניות ע"י הטיית התבנית,
עדיף מה שפחות לגעת בכף.

הערה:
אפשר להשתמש גם בג'לי טעם תות, אני אישית לא אוהבת את המראה כי זה מאד אדום
וקצת מזכיר עוגת יום הולדת,
הג'לי הבורדו יותר אצילי ומתמזג יפה בשמחות ונותן צבע חיות למגש העוגות.

הצלחה רבתי
את מדהימה! סוף סוף מתכונים ברורים בהירים ומפורטים, בלי לחסר פרט!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
רציתי להוסיף טיפים נוספים:
1. כשמנסים מתכון חדש,
לא להתחכם ולהמיר במוצר זהה אחר!
2. בניסוי מתכון בפעם הראשונה, לא להפחית מכמויות כגון: סוכר וכד',
כך תהי אינדיקציה אמיתית האם המתכון אכן מוצלח ,
כי לפעמים רכיבים פשוטים או כמות מסוימת
הם למעשה הסוד של המתכון!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
לגיוון, עוגה מוצלחת מאד ללא קרם

שכבות בצק מגורדות במילוי קצפי

לבצק:

4+2/3 כוסות קמח
2 סוכר וניל
2 אפיונים
2 חב' מרגרינה
1+1/2 כוסות סוכר
6 חלמונים
ערבבי את כל הרכיבים לבצק , חלקי ל-3 והקפיאי לשעה.

למילוי:

1. הקציפי:

6 חלבונים
1 כוס סוכר

2. הוסיפי לקצף:

2 כפות קפה
4 כפות קקאו
1 כוס ריבה מומסת במעט מים רותחים

ההכנה:

1. שטחי חלק אחד של בצק בתבנית גדולה
2. צקי מחצית המלית
3. גררי שכבה שניה של הבצק
4. צקי את המלית הנותרת
5. גררי את הבצק הנותר, לא לכסות את כל משטח הקצף, יפה להשאיר חללים שיציצו.
6. אפי ב-180 מעלות להזהבה.
7. בעוד העוגה רותחת, גררי 50 גר' שוקולד בפומפיה עבה

מה שיפה בעוגה הזו,
שמלמעלה רואים את הבצק הזהוב, קטעים של קצף חום בהיר שלא כוסו ואת השוקולד המגורר שנמס. שלא לדבר על הטעם.
 

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
ואו כנרת, אין עליך , איזה שפע! דיוק. אכפתיות .
מתחשק כבר לנסות...
מה את הכי ממליצה ?
(הכי קל ומצליח)
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ואו כנרת, אין עליך , איזה שפע! דיוק. אכפתיות .
מתחשק כבר לנסות...
מה את הכי ממליצה ?
(הכי קל ומצליח)
תודה יקרה,
נסי את עוגת השכבות המגורדות,
זה רק בצק והקצפה.;)

המון הצלחה!
 

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
תודה רבה רבה ל @חדוי כנרת על כל המתכונים!!!
ואם אפשר בקשה קטנה למתכונים הבאים, לפרט באיזה חום לאפות, וכמה זמן.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה רבה רבה ל @חדוי כנרת על כל המתכונים!!!
ואם אפשר בקשה קטנה למתכונים הבאים, לפרט באיזה חום לאפות, וכמה זמן.
תודה!
לגבי זמן, אין לי אינדיקציה,
מפני שכשקניתי את התנור, הוא כנראה היה דפקטיבי ובמקרה זה עבד ועדיין עובד לטובתי-ב"ה!
התנור שלי אופה מצוין אבל מהר מאד!
איני יכולה לתת זמנים שאיני יודעת ולא בטוחה איך יעבוד אצלכם, וגם לא אוהבת לתת במשוער ע"ח....
אלא רק סימנים מזהים כגון,
עד להזהבה/השחמה/נעיצת קיסם/שולי העוגה מזהיבים וכד'.
מתנצלת.

כללים נוספים:
1. אפיה רגילה=180 מעלות אלא אם כן, צוין אחרת.
2. טיפ מוצלח,
והיה ויש לי עוגה שמתקבלת גבוהה מדי, ,
לא לנסות להוריד 1/4/1/3 מהמתכון, אלא פשוט לאפות אותה בתבנית יותר גדולה!

נ.ב.
היות ואיני יכולה לערוך את ההודעה הראשונה,
הוספנה את הטיפים שמפוזרים בין לבין.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  28  פעמים

לוח מודעות

למעלה