מאפים עוגה עם שקע באמצע

HMB

משתמש פעיל
כנראה בגלל שהיא לא היתה אפויה מספיק ואז היא שקעה באמצע כי בדכ הקצוות נאפים יותר מהר.
יתכן ואפילו הוצאת רק 5 דק' לפני הזמן...
 

שולמית רוז

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
חשבתי שאולי זה קשור ללהשאיר את העוגה בתנור אחרי האפייה.
יכול להיות?
 

HMB

משתמש פעיל
גם יתכן מאוד ,
ברגע שהעוגה אפויה מוציאים מיד.
אגב, שמעתי משום מה עוד כמה שעושים כך והעוגות צונחות
העוגה צריכה להתקרר.
 

דבי ו

משתמש מקצוען
ראיתי פעם המלצה פעם בפרוג (אולי רותיז?) שעוגות אופים בחום מעט יותר נמוך ממה שמצוין במתכון. בערך 160 מעלות במקום 180. כך העוגה יוצאת ישרה. לא עם בטן ולא עם שקעים, וכך אני אופה
 

RUSI10

משתמש מקצוען
הקצפת יתר של החלבונים גורמת ל"גבעה" להתרומם במרכז העוגה בזמן האפיה, וכשמוציאים אותה, היא צונחת לעמק...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  30  פעמים

לוח מודעות

למעלה