פוליטי עדכונים פוליטיים

אבא ל6

משתמש סופר מקצוען
הפעולה הראשונה של הממשלה הנכנסת,
החתימה הראשונה של הממשלה: ביטול רפורמת הכשרות! השר לשירותי דת ח״כ מיכאל מלכיאלי הגיע ללשכת הרה״ר ונשיא מועצת הרבנות הראשית הראשל״צ הגר״י יוסף להתברך יחד עם המועמד למנכ״ל משרד הדתות יהודה אבידן וחתם על ביטול רפורמת הכשרות של מתן כהנא.

GBSA

משתמש סופר מקצוען
לפי זה.
אני כבר לא כ"כ בטוח שהיא תמונה.

מתוך - כל רגע.

ארה"ב מגנה את ההצעה למאי גולן: "בעלת שפה מזיקה"​

התייחסות ראשונה בבית הלבן: אחרי הפרסום כי רה"מ נתניהו הציע למאי גולן להחליף את אסף זמיר בתפקיד הקונסול בארה"ב, במשרד החוץ האמריקני נשאלו על המינוי האפשרי והשיבו: "אנחנו מאמינים שיש סוג של שפה מזיקה במיוחד, במיוחד כשהיא מגיעה ממנהיגים"​

שלו שינברג | מדיני21.4.2023 | 11:08
pltal.png

היום (שישי) התייחסו לראשונה בממשל האמריקני לפרסום לפיו ראש הממשלה בנימין נתניהו עתיד למנות את מאי גולן לתפקיד קונסולית ישראל בניו-יורק. סגן הדובר של משרד החוץ האמריקני, ודנט פאטל נשאל אודות המינוי והתבקש להתייחס לאמירתה של גולן לפיה היא "גזענית גאה".
סגן הדובר השיב: "אני מגנה כול סוג כזה של רטוריקה ומאמין שסוג כזה של שפה מזיקה במיוחד כאשר היא מועצמת בעמדות מנהיגות". עוד הוסיף כי אין לו עדכונים נוספים ביחס למינוי.
אתמול התייחסה השרה גולן לדיווחים כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הציע לה לשמש כקונסולית ישראל בניו יורק וכתבה בטוויטר: "אני רוצה להבטיח לכולם שאם אתמנה לתפקיד, אייצג 100% מעמדות המיינסטרים של ראש הממשלה נתניהו ושל מפלגת הליכוד, אליה אני שייכת".
גם בליכוד אישרו את הפרטים ומסרו כי "ההצעה שהוצעה לשרה גולן לכהן כקונסול בניו-יורק היא בשל יכולות ההסברה המצוינות שלה באנגלית. בניגוד לפרסום, אין לכך שום קשר לשר לוין שאין מי שראש הממשלה מעריך וסומך עליו יותר".
בחדרי חרדים
דווח שהמינוי ירד מהפרק
יהודה שלזינגר

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
משה גלסנר: הטרלול הבא כבר כאן: איסור על תפילה בהפרדה! עיריית ת״א אוסרת על הפרדה בתפילה. ההנחיה הזו נתקבלה במענה לפניה לאשר תפילת יום העצמאות חגיגית ברחובה של עיר. העירייה אוסרת כל סוג של מחיצה פיזית בתפילה, אבל עיריית ת״א דווקא כן קשובה לצרכי דת, אם אתם כמובן נמנים על הדת הנכונה: ההנחיה הזו לא חלה חלילה על הערבים שקיימו בשישי האחרון ברוב עם ובהפרדה מלאה כולל מחסומים, את תפילת עיד אל פיטר בת״א… כי גזענות כלפי יהודים זה סבבה, אבל ישיבה נפרדת בהסכמה היא פויה.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
עיתון ׳המודיע׳ במאמר מערכת הבוקר קורא לנציגים החרדים לוותר על השתתפותם בטקסי הזיכרון: ״על הפרק עומד נושא ההתססה וההשמצה התקשורתית שמאלנית נגד הנציגים החרדיים, לבל יבואו ביום הזכרון לבתי העלמין הצבאיים. הטיעון: הם לא משרתים בצבא, לא רוצים אותם ושלא יבואו, דומה שאין הצר שווה בנזק. יתכן שנכון יותר יהיה שהנציגים החרדיים מיוזמתם, יפנו אל הממונים על הטקסים ויבקשו מהם לשלוח השנה אל בתי העלמין נציגים אחרים במקומם. אין טעם ללכת אל מקום שדוחים אותנו משם״.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
מיכאל שמש: שר החוץ אלי כהן מתכוון להביא לאישור הממשלה את מינויו של בני כשריאל, ראש עיריית מעלה אדומים לשגריר ישראל ברומא.
מיכאל שמש: הקמפיינר של ׳הליכוד׳ ארז תדמור, שהתמודד בחירות האחרונות בפריימריז ונבחר במקום לא ריאלי - מועמד לתפקיד ראש מערך ההסברה הלאומי. נתניהו נפגש עם תדמור לאחרונה.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ישי כהן: עוד ועוד משפחות שכולות מבקשות מהנציגים החרדים להגיע לטקסי יום הזיכרון.

מאיר פרייס בעלה של שרון אלרועי פרייס בטוויטר: ״כשמחפשים ארוחה חמה וחיבוק בקצה העולם נכנסים לבית חב״ד, כשזקוקים לכסא גלגלים פונים ליד שרה, כשנואשים לעזרה וסיוע עם מחלה קשה פונים לעזרה למרפא, כשזקוקים לתרומת מח עצם פונים לעזר מציון, רק לבתי הקברות הצבאיים אסור להם להיכנס אפילו שגם בניהם קבורים שם. עצוב מאוד״.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
מחר (שני) בשעה 16:00: פתיחת מושב הקיץ של הכנסת שיימשך שלושה חודשים. את המעמד יכבד אורחו הדגול של יו"ר הכנסת אמיר אוחנה, מקבילו האמריקני, יו"ר בית הנבחרים קווין מקארתי.

אברהם קורניק

משתמש מקצוען
סקר 'מעריב' לקראת פתיחת המושב, בשאלה מה הנושא החשוב ביותר לטיפול של הכנסת והממשלה במושב הקיץ, אמרו 48% מהמשיבים כי מדובר ביוקר המחיה. רק 22% חושבים שהרפורמה המשפטית צריכה לעמוד בראש סדר היום של המחוקקים בישראל.

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
גורם בכיר בסיעות החרדיות לישי כהן: ״מזהים אצל דוד ביטן תסמינים של איווט ליברמן וזה מצער. זה לא אותו ביטן של ערב פתיחת משפטו. נח לו שמתעסקים באמירות שלו נגד החרדים ונתניהו ולא במשפט השוחד שמתנהל נגדו וחבל״.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
הרפורמה בתקשורת...
השר קרעי על תדרי רדיו: אני הולך לבטל לגמרי על ההחלטה לערוץ רדיו היכן לשדר והיכן לשים אנטנה. מבחינתי שכל אחד יקנה תדר וישדר איפה שהוא מעוניין. מדן ועד אילת

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
יקי אדמקר: בן גביר צריך להיות מאד מודאג מהנתונים שהוא מקבל בסקרים לאחרונה, אף שהבחירות לא נראות באופק. מעבר למספר מנדטים נמוך שהוא מקבל פעם אחר פעם - בסקר של 11 נשאלו הנסקרים את דעתם על תפקודו של השר לביטחון לאומי ו-73% (!) השיבו ״לא טוב״. גם בקרב מצביעי הקואליציה הנתונים מבחינתו אינם טובים כלל.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
יו"ר בית הנבחרים האמריקני ל"ישראל היום": "אם ביידן לא יזמין את נתניהו לבית הלבן בקרוב - אזמין אותו לקונגרס"

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ליאור קינן: ב16:00 צפוי יו״ר בית הנבחרים האמריקאי לנאום במליאה ואחריו גם ראש הממשלה וראש האופוזיציה, שצפויים לנאום אח״כ שוב במליאה במסגרת דיון ״40 חתימות״ שבו ראש הממשלה מחויב להשתתף

לוטם

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
מוטי קסטל: הקואליציה והאופוזיציה הגיעו להסכמות. כלל החוקים להערב עברו, המליאה שהייתה אמורה להסתיים ב04:00 בבוקר - הסתיימה מוקדם מהצפוי.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
יו"ר בית הנבחרים ארה"ב בביקור בישראל:

יו"ר הכנסת אמיר אוחנה ליו"ר בית הנבחרים האמריקני במליאת הכנסת: כמו שאמריקה עמדה לצידנו כך נעמוד תמיד לצד ארה"ב.

נתניהו במליאה פונה ליו״ר בית הנבחרים האמריקאי ואומר לו באנגלית: ״
אתה יודע כמה קשה להגיע להסכמות בפוליטיקה, בין 2 מפלגות, אז תאר לך בין 12 מפלגות. חבריי ואני נחושים להגיע להסכמות בעניין הרפורמה המשפטית.״
ראש הממשלה נתניהו במליאה: ״לפני שנתיים כוננו את הסכמי אברהם, 4 הסכמי שלום, ואנחנו פועלים להמשיך להרחיב את מעגל השלום ולסיים את הסכסוך הערבי - ישראלי ולקרב את השלום הישראלי - פלשתיני.
עוד מנתניהו במליאת הכנסת: ״ראינו את התמיכה בהפגנת הענק ביום ראשון ואנחנו גם רואים את ההפגנות בצד השני. זו עדות לדמוקרטיה התוססת שלנו. אנחנו חותרים להסכמות. אני מאמין שאם רצון טוב ונכונות של שני הצדדים אפשר להשיג הסכמות״
לפיד בנאומו במעמד יו״ר בית הנבחרים האמריקאי: ״מהצד שלנו, אנחנו נעשה ככל שביכולתנו כדי לוודא שישראל תישאר דמוקרטיה תוססת, מקום עם חופש ביטוי, חופש דת, הגנה על מיעוטים, תקשורת חופשית, מערכת משפט חזקה ועצמאית. בקיצור - מדינה שארצות הברית יכולה להמשיך לקרוא לה בגאווה חברה ובת ברית.״

יו"ר בית הנבחרים של ארה"ב קווין מקראת'י במסיבת עיתונאים בכנסת: "מצפה מהנשיא ביידן להזמין את ראש הממשלה נתניהו לבית הלבן"

‏עמיחי שטיין: יו"ר בית הנבחרים מקארת'י בכנסת: עובדים על נאום הרצוג בפני בתי הקונגרס. על נתניהו: חושב שגם הוא צריך לבוא.

מקארת'י בכנסת: "אנחנו חוגגים 75 שנים לישראל, המדינה התמודדה עם אתגרים רבים ושרדה בזכות הערכים, בזכות האומץ. אין אף אומה עם היסטוריה כשלכם - מיציאת מצרים, מלכות דוד, הקמת בית המקדש - ואת הרוח הזו אנחנו רואים בישראל עכשיו, ישראל מבורכת, ישראל חזקה, תראו את שגשוגה של ישראל"

מקארת'י בכנסת:
"אני רוצה להקים קבוצת ידידות פרלמנטרית כדי שנוכל לעבוד יחד - דמוקרטיה עם דמוקרטיה, נוכל לעבוד בצורה יותר ישירה עם הכנסת, נעודד יחסים ישירים יותר. נאפשר גם לחברי כנסת ישראלים להגיע לקונגרס - זה פרק חדש. אני מצפה לעבוד עם היו"ר אוחנה על הפרויקט הזה"
יו"ר בית הנבחרים האמריקנים בנאום מאוד מאוד פרו ישראלי. אומר כי ארה"ב לא תאפשר לאיראן נשק גרעיני, מדבר על שיתופי פעולה וחיזוק היחסים, על ירושלים. תוקף את מועצת זכויות האדם של האו"ם על יחסה לישראל, ו-תוקף את המפלגה הסינית הקומוניסטית ומזהיר את ישראל מהשקעות סיניות במסגרתן תגנב טכנולוגיה ישראלית (יובל שגב) .עוד ממקארתי: "אני בטוח שלישראל מחכה תקופה טובה יותר, תקופה שתהיה בסיס טוב יותר לשלום במזרח התיכון אנחנו חייבים לעמוד על כך שישראל לעולם לא תשיג נשק גרעיני. מקארת'י נגד סין: "אנחנו לא יכולים לאפשר לסין לגנוב את הטכנולוגיות שלנו" .

ישי כהן: ‏שני בכירים ישראלים הזמין רה״מ נתניהו לפגישה עם יו״ר בית הנבחרים מקארתי: השר רון דרמר ויו״ר ש״ס אריה דרעי.

השר סמוטריץ: מודה ליו"ר בית הנבחרים האמריקני‬⁩ על נאום ציוני וחשוב במליאת הכנסת בו הביע את תמיכתו ועמידתו לצד ישראל, את מחוייבותו לביטחונה של ישראל ולברית החשובה בין מדינותינו, ואת הכרתו בזכותינו ההיסטורית לריבונות בארצנו.

זאב קם: הלוואי שאנחנו, בישראל, נדבר באותה כמיהה וערגה על בית המקדש ששכן על הר הבית, כמו שיו"ר בית הנבחרים האמריקני קווין מקארתי דיבר עכשיו במליאת הכנסת על בית המקדש היהודי. אם זה היה יהודי, היו אומרים שהוא משיחי ותלוש. אבל זה יו"ר בית הנבחרים האמריקני. זה רק אנחנו שכל כך חסרי ביטחון.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
נדב אלימלך: דקות אחרי שמונתה לתפקיד השרה למעמד האישה, מאי גולן הוצאה מהמליאה בקריאה השלישית לאחר עימות עם ח"כ מירב בן ארי.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
ח״כ טלי גוטליב ל⁦‪שרון גל ב׳גלי ישראל׳‬⁩: ״אני לא מוכנה לשקר את הציבור, אני לא פוליטיקאית קלאסית. קשה לי לכבס מילים, אני מבינה את הציבור שרוצה משילות, שרוצה רפורמה. עברו רק 4 חודשים, יש לנו עוד 3.5 שנים לספק לציבור שלנו תמונת ניצחון. בואו נדבר מעט ונעשה הרבה״

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
גל״צ׳: ועד ראשי האוניברסיטאות במכתב חריף לשר החינוך קיש נגד מינוי פרופ דודי שוורץ, לסי"ור מל"ג: "לא ייתכן שבאחד התפקידים הבכירים ביותר יעמוד אדם שאת עיקר הקריירה המקצועית שלו עשה במכללה פרטית"

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
פרשת הרוגלה - מעל 1000 מואזנים - איילה חסון ב׳גלי ישראל׳: ״הסוללה שלי מתרוקנת במהירות, אני לוקחת בחשבון שמישהו מאזין לי. אני מאמינה שלציבור עוד יהיה מה להגיד בפרשה הזו. המשטרה אמרה שזה היה משהו שולי, מתברר שזה היה סיטונאי. איך אומרים ד-מ-ו-ק-ר-ט-י-ה. זה בדיוק ההפך מדמוקרטיה.

טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
העיתונאי יעקב ברדוגו בתכניתו ב׳גלי ישראל׳: ״הנבחרת של ש״ס היא הטובה ביותר בכנסת. הם הח״כים הכי טובים ולא אכפת לי מה שיגידו במפלגות אחרות״.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה