דיון עדיף לקנות מוכן, או להכין בבית, מה דעתכם?

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
באמת אף פעם לא הבנתי מי מסוגל לאכול פלאפל/שווארמה/טוסטים קנויים
תמיד כשנכנסתי עד שהגיע תורי הספיקה לי ההתבוננות הקצרה לסגת לאחור

במסעדה אני לא נכנסת למטבח אז פשוט מה שלא יודעים לא כואב,
ובאולמות אהמממ באמת לא אוכלת
לא צודקת
יש מקומות שהכל אסטטי ונקי (באמת אולי פחות בשווארמה, אבל בטוסטים כן)
ועושים הכל מול עינייך
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
לא עברתי על כל הכתוב באשכול אבל הכלל שמנחה אותנו זה המילה הנהדרת שאמר הרב משה פיינשטן זצ"ל לפני המון שנים "קומפני". על קומפני אפשר לסמוך, לא שאין תקלות אבל בטוח אין מיזיד, מפעל גדול לא ישתמש בבשר פג תוקף כי הוא עלול להפסיד את השם שלו שנרכש בהרבה כסף, כנ"ל רשתות מזון מהיר הגדולות להם יש סטנדרטים קבועים וברורים של כל שלב ושלב בהכנת המזון, לעומת הקומפני יש את השווארמה השכונתית שאצלו כאשר פג תופף אפשר להקפיץ עם הרבה בצל על הפלנצ'ה ואף אחד לא ירגיש..לגבי אוכל מוכן למשפחה אין ספק שזה לא מעשי ולא בריא, אבל לזוג שכבר אין להם ילדים בבית או לארח אני בעד לקנות 2 מנות לשבת של הדברים שקשה יותר להכין בבית וגם לא ממש משתלם.
 

לא לפרסום

משתמש מקצוען
יש ספר "עצות טובות לחיים טובים"
אחד "העצות" בחיים על תיכנס למטבח של מסעדה ובוואדי לא למטבח של מסעדה בינונית.
 

זה שמי לעלם

משתמש מקצוען
בתור מי ששהה שעות רבות במטבחים מוסדיים שונים, הפסקתי לאכול במסעדות ואולמות.
תנאי הגיינה די נמוכים, ובעיקר - אני יודע מה דוחפים לשם....
נניח ש5% מהתפו"א רקובים, (מידיעה לפעמים אף יותר) נראה לכם שמישהו טורח להוציא אותם?
בדקתם פעם את איכות הפירות והירקות? טריות מוצרי החלב? ממתי העוף וכמה זמן הוא היה בחוץ? מישהו שטף את העופות אחרי שנפלו על הריצפה? (זה קורה בכל יום, והריצפה ממש מזוהמת) ראיתם כמה שמן שמים שם? ראיתם איזה חומרי טעם וריח מתועשים הם שמים שם? והרשימה עוד ארוכה.
מי שלא ראה - לא יבין!
עד שלא תיכנסו באמת לתוך מטבחים מוסדיים, ותראו מקרוב מי (לא) שוטף את הכלים שבהם מבשלים לכם את האוכל, ואת כל מה שהולך שם - לא באמת תבינו.....
בברכת יאכלו ענווים וישבעו
אני מסוגל להבין את ההלם שלכם, בפעמים הראשונות גם אני הייתי בהלם.
ואם כבר הנושא עלה לדיון, כדאי שלפחות תצא ממנו תועלת חיובית
לעניות דעתי כדאי שכל נותני שירות הסעדה באשר הוא (ישיבות קייטרינגים מלונות אולמות מסעדות וכד') אכן ישימו אל ליבם וישקיעו לא רק בצלחות ובפרסומות... אלא גם ובעיקר באיכות המאכלים ובטיב ההכנה לאורך כל שלבי הביצוע.
 

rivkar

משתמש מקצוען
יש דברים שלא יקר לקנות וחוסך עבודה (לזוג בכל אופן)
למשל קופסה של כבד קצוץ, סלטים למיניהם, פס קוגל..
 

חסדיאל שופק

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כלכלית ובריאותית. ברור שבבית

חוץ מהנושא של בריאות הנפש...:rolleyes:
 

EfratHL

משתמש פעיל
הדבר שאנינו כזוג קונים כמעט קבוע הוא טשולנט לשבת, אני בקושי נוגעת בזה ולהכין מנה אחת ממש לא משתלם.
(אם כי יש שבתות שאנחנו פשוט מוותרים על זה ומכינים דברים אחרים במקום).
כל השאר באמת תלוי זמן ועיתוי, ברור שבבית הכי בריא וטעים ובדר"כ גם זול, אם כי צריך לזכור שגם הזמן שלנו שווה כסף, לכן בזמנים שיש לי למשל עומס בעבודה או צורך בשעות נוספות אני מרשה לעצמי יותר לקנות ופחות להכין.
 

מציאותית

משתמש סופר מקצוען
כלכלית ובריאותית. ברור שבבית

חוץ מהנושא של בריאות הנפש...:rolleyes:
אצלנו זה תרפיה לכל דבר
עצבניים הולכים לבשל /לאפות..

אגב לגבי ההיגיינה במטבחים
לא צריך ללכת רחוק
אנשים מתוכינו לא נוהגים בכללי היגיינה בסיסיים כל שכן במטבח הביתי שלהם!!
לצערי יש לי כמה קרובי משפחה שאין מצב שאני אוכלת ממעשה ידיהם לעולם..
מספיק לראות שלא שוטפים ומסבנים ידיים אחרי החלפת טיטול וליקוק אצבעות/כפות תו״כ הכנת האוכל…:sick:
אז אם הזמנתם לשבת ויש לנו מליון תרוצים למה לא לבא - תחשבו על זה:sneaky:
אגב, אוכל מהיר שמכינים מול העיניים שלי - הכי פחות גרוע.


לבריאות!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה