דיון עדיף לקנות מוכן, או להכין בבית, מה דעתכם?

הודיה גולדברג

מאסטרית קורסים דיגיטליים UX.UI
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
UX UI
D I G I T A L
טעים - עניין יחסי, תלוי איזה אוכל אתם מכינים, ואיזה חנויות אתם מכירים
בריא- חד משמעית בבית.
 

זה שמי לעלם

משתמש מקצוען
בתור מי ששהה שעות רבות במטבחים מוסדיים שונים, הפסקתי לאכול במסעדות ואולמות.
תנאי הגיינה די נמוכים, ובעיקר - אני יודע מה דוחפים לשם....
נניח ש5% מהתפו"א רקובים, (מידיעה לפעמים אף יותר) נראה לכם שמישהו טורח להוציא אותם?
בדקתם פעם את איכות הפירות והירקות? טריות מוצרי החלב? ממתי העוף וכמה זמן הוא היה בחוץ? מישהו שטף את העופות אחרי שנפלו על הריצפה? (זה קורה בכל יום, והריצפה ממש מזוהמת) ראיתם כמה שמן שמים שם? ראיתם איזה חומרי טעם וריח מתועשים הם שמים שם? והרשימה עוד ארוכה.
מי שלא ראה - לא יבין!
עד שלא תיכנסו באמת לתוך מטבחים מוסדיים, ותראו מקרוב מי (לא) שוטף את הכלים שבהם מבשלים לכם את האוכל, ואת כל מה שהולך שם - לא באמת תבינו.....
בברכת יאכלו ענווים וישבעו
 

ד. פריד

משתמש מקצוען
בתור מי ששהה שעות רבות במטבחים מוסדיים שונים, הפסקתי לאכול במסעדות ואולמות.
תנאי הגיינה די נמוכים, ובעיקר - אני יודע מה דוחפים לשם....
נניח ש5% מהתפו"א רקובים, (מידיעה לפעמים אף יותר) נראה לכם שמישהו טורח להוציא אותם?
בדקתם פעם את איכות הפירות והירקות? טריות מוצרי החלב? ממתי העוף וכמה זמן הוא היה בחוץ? מישהו שטף את העופות אחרי שנפלו על הריצפה? (זה קורה בכל יום, והריצפה ממש מזוהמת) ראיתם כמה שמן שמים שם? ראיתם איזה חומרי טעם וריח מתועשים הם שמים שם? והרשימה עוד ארוכה.
מי שלא ראה - לא יבין!
עד שלא תיכנסו באמת לתוך מטבחים מוסדיים, ותראו מקרוב מי (לא) שוטף את הכלים שבהם מבשלים לכם את האוכל, ואת כל מה שהולך שם - לא באמת תבינו.....
בברכת יאכלו ענווים וישבעו
מוסיף דעת יוסיף מכאוב...
 

חסדי

משתמש פעיל
גם בבית אפשר להכין עוגות זולות בלי דבש,
אין ספק שצריך לבדוק מה קונים.
לדעתי אוכל רק בבית אבל מאפים ועוגות יותר זול לקנות כי התקציב של הביצים המרובים של סוגי הטורטים והעוגות והרי'ץ וכו' עוברים את מחירי העוגות למיניהם
 

חסדי

משתמש פעיל
בתור מי ששהה שעות רבות במטבחים מוסדיים שונים, הפסקתי לאכול במסעדות ואולמות.
תנאי הגיינה די נמוכים, ובעיקר - אני יודע מה דוחפים לשם....
נניח ש5% מהתפו"א רקובים, (מידיעה לפעמים אף יותר) נראה לכם שמישהו טורח להוציא אותם?
בדקתם פעם את איכות הפירות והירקות? טריות מוצרי החלב? ממתי העוף וכמה זמן הוא היה בחוץ? מישהו שטף את העופות אחרי שנפלו על הריצפה? (זה קורה בכל יום, והריצפה ממש מזוהמת) ראיתם כמה שמן שמים שם? ראיתם איזה חומרי טעם וריח מתועשים הם שמים שם? והרשימה עוד ארוכה.
מי שלא ראה - לא יבין!
עד שלא תיכנסו באמת לתוך מטבחים מוסדיים, ותראו מקרוב מי (לא) שוטף את הכלים שבהם מבשלים לכם את האוכל, ואת כל מה שהולך שם - לא באמת תבינו.....
בברכת יאכלו ענווים וישבעו
ע"ז נאמר יותר טוב שלא יודעים= יוסיף דעת יוסיף מכאוב ח"ו
ואם מתבוננים ומתעמקים בזה לא יכלוים לאכול אפילו לחם ופיתות בשביל הציפרניים של הערבים וכו' וכו'
 

חסדי

משתמש פעיל
אני באופן אישי מתקשה להכין כמות שמתאימה לשניים
סלטים/מרק/טשולנט
זה דברים שהולכים יחסית בגדול
ומצב רציני שעלות כוללת יצא יותר זול בלקנות כמות קטנטנה
כי תמיד לפי גודל הכמות בישול בסיר אחד האוכל יותר טעים
 

פ.נ

משתמש מקצוען
אין על האוכל של הבית מכל הבחינות!!
זה אפילו לא נידון
 

M:D

מקצועית!!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אין לי בעיה עם דברים לא בריאים, לא מפחדת מהם
אני משתמשת בבית עם מנוסדיום מרגרינה - והכל העיקר שיצא טעים!
גם בעוגות גבינה - עדיין לא הבנתי מה טעים בזה...

אין בארץ לקנות עוגות טעימות! לא גבינה לא רוגלך - כלום! #לטעמי#
אדרבה תגלו לי איפה....


(מה שכן טעים - זה עוגות שמביאים מחו"ל במחיר של 50 ש"ח לקופסא קטנה)
כאלה
צפה בקובץ המצורף 1448519

צפה בקובץ המצורף 1448521

צפה בקובץ המצורף 1448522
מושיס בירושלים
וטלר בירושלים
 

saralulu

משתמש מקצוען
בתור מי ששהה שעות רבות במטבחים מוסדיים שונים, הפסקתי לאכול במסעדות ואולמות.
תנאי הגיינה די נמוכים, ובעיקר - אני יודע מה דוחפים לשם....
נניח ש5% מהתפו"א רקובים, (מידיעה לפעמים אף יותר) נראה לכם שמישהו טורח להוציא אותם?
בדקתם פעם את איכות הפירות והירקות? טריות מוצרי החלב? ממתי העוף וכמה זמן הוא היה בחוץ? מישהו שטף את העופות אחרי שנפלו על הריצפה? (זה קורה בכל יום, והריצפה ממש מזוהמת) ראיתם כמה שמן שמים שם? ראיתם איזה חומרי טעם וריח מתועשים הם שמים שם? והרשימה עוד ארוכה.
מי שלא ראה - לא יבין!
עד שלא תיכנסו באמת לתוך מטבחים מוסדיים, ותראו מקרוב מי (לא) שוטף את הכלים שבהם מבשלים לכם את האוכל, ואת כל מה שהולך שם - לא באמת תבינו.....
בברכת יאכלו ענווים וישבעו
מישהי סיפרה לי על עובד מטבח שבמחילה מכבודכם, נכנס לנוחיות עם כפפות ויצא איתן והמשיך לעבוד עם אותן הכפפות...
 

M:D

מקצועית!!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

%IOO

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מושיס זה בסגנון אמריקאי. אבל לא בדיוק כמו ברוקלין.
טלר זה שונה, בסגנון בוטיקי כזה, משובח, וגם יקר.
איפה הם נמצאים?
 

...Naomi

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
לגבי העוגות,
ברור שכשמדברים על עוגות ברמה או אלפחורס וכדומה הרבה יותר זול ובד"כ טעים להכין בבית
אבל עוגות בחושות, בכלל לא כזה בטוח
כל אנגליש קייק מכיל 2-3 ביצים- 5 שח
עוד שמן/סוכר/קמח/שוקולד צ'יפס/עלות תבנית/עלות תנור

עוגת הבית של אסם עולה עכשיו 8.9 והיא לא נשרפת אף פעם, גם לא אוכלים ממנה חצי מהכמות כדי לטעום :)
 

זה שמי לעלם

משתמש מקצוען
מישהי סיפרה לי על עובד מטבח שבמחילה מכבודכם, נכנס לנוחיות עם כפפות ויצא איתן והמשיך לעבוד עם אותן הכפפות...
בעיניי ראיי לא פעם ולא פעמיים...
יש הרבה מה לשפר. אני לא מבין איך משרד הבריאות לא מטפל בנושא.
ואני לא מדבר רק במטבחי ישיבות (שם שהיתי כ9 שנים!) שסובלים מחוסר תקציב וכו'
אלא אף במסעדות יוקרה ומלונות וכד'.
לפני כחודש וחצי הייתי עשרה ימים במטבח של מלון מאוד יוקרתי - נחרדתי ונשתוממתי!
לשטוף ידיים? לא קיים כזה מושג בכלל.
הריצפה מסריחה, הכלים לא שטופים, חומרי הגלם מאוחסנים בצורה בלתי נאותה, (מתוקף תפקידי גיליתי שם חרקים עשרות פעמים!) אף אחד לא שמע על המושג הזה בריאות....
יום אחד (במטבח שמכין אוכל 400 מנות עיקריות) השתמשו בשביל לטגן 100 ק"ג שניצלים ו200 ק"ג צ'יפס בלא פחות משלוש מאות ליטר שמן ממוחזר, ואח"כ טיגנו בזה בצל, חצילים, פסטלים ועוד....
 

M:D

מקצועית!!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

מה יש

משתמש מקצוען
באמת אף פעם לא הבנתי מי מסוגל לאכול פלאפל/שווארמה/טוסטים קנויים
תמיד כשנכנסתי עד שהגיע תורי הספיקה לי ההתבוננות הקצרה לסגת לאחור

במסעדה אני לא נכנסת למטבח אז פשוט מה שלא יודעים לא כואב,
ובאולמות אהמממ באמת לא אוכלת
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כז

א לְדָוִד יְהוָה אוֹרִי וְיִשְׁעִי מִמִּי אִירָא יְהוָה מָעוֹז חַיַּי מִמִּי אֶפְחָד:ב בִּקְרֹב עָלַי מְרֵעִים לֶאֱכֹל אֶת בְּשָׂרִי צָרַי וְאֹיְבַי לִי הֵמָּה כָשְׁלוּ וְנָפָלוּ:ג אִם תַּחֲנֶה עָלַי מַחֲנֶה לֹא יִירָא לִבִּי אִם תָּקוּם עָלַי מִלְחָמָה בְּזֹאת אֲנִי בוֹטֵחַ:ד אַחַת שָׁאַלְתִּי מֵאֵת יְהוָה אוֹתָהּ אֲבַקֵּשׁ שִׁבְתִּי בְּבֵית יְהוָה כָּל יְמֵי חַיַּי לַחֲזוֹת בְּנֹעַם יְהוָה וּלְבַקֵּר בְּהֵיכָלוֹ:ה כִּי יִצְפְּנֵנִי בְּסֻכֹּה בְּיוֹם רָעָה יַסְתִּרֵנִי בְּסֵתֶר אָהֳלוֹ בְּצוּר יְרוֹמְמֵנִי:ו וְעַתָּה יָרוּם רֹאשִׁי עַל אֹיְבַי סְבִיבוֹתַי וְאֶזְבְּחָה בְאָהֳלוֹ זִבְחֵי תְרוּעָה אָשִׁירָה וַאֲזַמְּרָה לַיהוָה:ז שְׁמַע יְהוָה קוֹלִי אֶקְרָא וְחָנֵּנִי וַעֲנֵנִי:ח לְךָ אָמַר לִבִּי בַּקְּשׁוּ פָנָי אֶת פָּנֶיךָ יְהוָה אֲבַקֵּשׁ:ט אַל תַּסְתֵּר פָּנֶיךָ מִמֶּנִּי אַל תַּט בְּאַף עַבְדֶּךָ עֶזְרָתִי הָיִיתָ אַל תִּטְּשֵׁנִי וְאַל תַּעַזְבֵנִי אֱלֹהֵי יִשְׁעִי:י כִּי אָבִי וְאִמִּי עֲזָבוּנִי וַיהוָה יַאַסְפֵנִי:יא הוֹרֵנִי יְהוָה דַּרְכֶּךָ וּנְחֵנִי בְּאֹרַח מִישׁוֹר לְמַעַן שׁוֹרְרָי:יב אַל תִּתְּנֵנִי בְּנֶפֶשׁ צָרָי כִּי קָמוּ בִי עֵדֵי שֶׁקֶר וִיפֵחַ חָמָס:יג לוּלֵא הֶאֱמַנְתִּי לִרְאוֹת בְּטוּב יְהוָה בְּאֶרֶץ חַיִּים:יד קַוֵּה אֶל יְהוָה חֲזַק וְיַאֲמֵץ לִבֶּךָ וְקַוֵּה אֶל יְהוָה:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

מנדלה במטבח • אתגר 53

לוח מודעות

למעלה