אחרי שהכנתי את אלו היום כדי לכבד את "נטולת הגלוטן" שמבקרת אותנו בימים אלו, הבנתי שלא כל הצליאקים יכולים לצרוך שיבועלת שועל ללא גלוטן.
אז למי שיכול.
וגם למי שמותר לו גלוטן.
האמת-
הופתעתי מהתוצאה.
ויש גם את אלו שטעמו מבלי שידוע שאין בהם גלוטן.
לחלקם גילתי בסופו של דבר
וחלקם- לא יודעים זאת עד עכשיו
רק שיהיה ברור:
החלקם שיודעים זה בן אדם 1
החלקם שלא יודעים זה בן אדם 1
קבלו אותן, העוגיות:
וגירסא לעצלנים.
או, למי שאין לו הרבה זמן. נח לי לחשוב כך על עצמי מאשר לחשוב שאני עצלנית. לפעמים.
מה שלמדתי על קמח שיבול שועל ללא גלוטן:
מתפוררררר.
אז חייבים למצק איכשהו, אני עשיי את זה עם נטורינה. גם שמן קוקוס יעשה את העבודה.
[אה, פנקייק שניסיתי לטגן מקמח שיבולת שועל ללא גלוטן התפורר לחלוטין במגע. דונאטס שניסיתי להכין לא הצלחתי לחלץ מהמכשיר. מסקנה: נסי שוב עם שילוב של קמח נוסף. אז למרות שה"ללא גלוטן" שלנו כבר עוד מעט טסה חזרה לחו"ל ומה שיש מוכן יספיק בשבילה עד ש..., בעז"ה אנסה להגיע לדונאטס שיתאימו גם ל"ללא גלוטנים". מאמינה שיש כבר כאלו מתכונים. אבל מתחשק לי לנסות ולהצליח, רק כדי שלהרים לעצמי קצת את ההרגשה הדפוקה. או זו שהיתה טובה למראה הדונאטס במכשרי והתפוררה יחד איתם בנסיון החילוץ. יש עדות].
מתכון:
כ-40 עוגיות
או תבנית A4
3 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
3 כוסות שיבול שועל ללא גלוטן
1 כפית סודה לשתיה
1 נטורינה או 1 כוס שמן קוקוס
3/4 כוס חמאת בוטנים, או 1/2 כוס טחינה גולמית+2 כפות דבש
3 ביצים
1 כוס סוכר חום
100 גרם פקאן טבעי או סיני גרוס גס
3/4 כוס חמוציות ללא תוספת סוכר
250 גרם שוקולד צ'יפס
מקציפים נטורינה או שמן קוקוס עם סוכר.
מוסיפים ביצים ושמן
מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים היטב.
בידיים לחות יוצרים כדורים בגודל שזיף קטן ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרווחים. סה"כ 12 עוגיות בתבנית.
אופים ב 180 מעלות כ-13-15 דקות להשחמה נאה. רק אל תשרפו אותן
מחלצים מהתבנית רק אחרי שמתקרר.
לעוגיות פריכות יותר אופים עוד כ-2 דקות
להכנה בתבנית:
משטחים את התערובת בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה
אופים ב 180 מעלות כ-35 דקות להתייצבות.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת אחרי התקררות מוחלטת.
אפשר להכין בתבנית חד פעמית ענקית, או תבנית תנור. העוגה תהיה נמוכה יותר כמו חיתוכיות.
אז למי שיכול.
וגם למי שמותר לו גלוטן.
האמת-
הופתעתי מהתוצאה.
ויש גם את אלו שטעמו מבלי שידוע שאין בהם גלוטן.
לחלקם גילתי בסופו של דבר
וחלקם- לא יודעים זאת עד עכשיו
רק שיהיה ברור:
החלקם שיודעים זה בן אדם 1
החלקם שלא יודעים זה בן אדם 1
קבלו אותן, העוגיות:
וגירסא לעצלנים.
או, למי שאין לו הרבה זמן. נח לי לחשוב כך על עצמי מאשר לחשוב שאני עצלנית. לפעמים.
מה שלמדתי על קמח שיבול שועל ללא גלוטן:
מתפוררררר.
אז חייבים למצק איכשהו, אני עשיי את זה עם נטורינה. גם שמן קוקוס יעשה את העבודה.
[אה, פנקייק שניסיתי לטגן מקמח שיבולת שועל ללא גלוטן התפורר לחלוטין במגע. דונאטס שניסיתי להכין לא הצלחתי לחלץ מהמכשיר. מסקנה: נסי שוב עם שילוב של קמח נוסף. אז למרות שה"ללא גלוטן" שלנו כבר עוד מעט טסה חזרה לחו"ל ומה שיש מוכן יספיק בשבילה עד ש..., בעז"ה אנסה להגיע לדונאטס שיתאימו גם ל"ללא גלוטנים". מאמינה שיש כבר כאלו מתכונים. אבל מתחשק לי לנסות ולהצליח, רק כדי שלהרים לעצמי קצת את ההרגשה הדפוקה. או זו שהיתה טובה למראה הדונאטס במכשרי והתפוררה יחד איתם בנסיון החילוץ. יש עדות].
מתכון:
כ-40 עוגיות
או תבנית A4
3 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
3 כוסות שיבול שועל ללא גלוטן
1 כפית סודה לשתיה
1 נטורינה או 1 כוס שמן קוקוס
3/4 כוס חמאת בוטנים, או 1/2 כוס טחינה גולמית+2 כפות דבש
3 ביצים
1 כוס סוכר חום
100 גרם פקאן טבעי או סיני גרוס גס
3/4 כוס חמוציות ללא תוספת סוכר
250 גרם שוקולד צ'יפס
מקציפים נטורינה או שמן קוקוס עם סוכר.
מוסיפים ביצים ושמן
מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים היטב.
בידיים לחות יוצרים כדורים בגודל שזיף קטן ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרווחים. סה"כ 12 עוגיות בתבנית.
אופים ב 180 מעלות כ-13-15 דקות להשחמה נאה. רק אל תשרפו אותן
מחלצים מהתבנית רק אחרי שמתקרר.
לעוגיות פריכות יותר אופים עוד כ-2 דקות
להכנה בתבנית:
משטחים את התערובת בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה
אופים ב 180 מעלות כ-35 דקות להתייצבות.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת אחרי התקררות מוחלטת.
אפשר להכין בתבנית חד פעמית ענקית, או תבנית תנור. העוגה תהיה נמוכה יותר כמו חיתוכיות.