ציליאק עדיין ללא גלוטן- עוגת/עוגיות שיבולת שועל ללא גלוטן

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אחרי שהכנתי את אלו היום כדי לכבד את "נטולת הגלוטן" שמבקרת אותנו בימים אלו, הבנתי שלא כל הצליאקים יכולים לצרוך שיבועלת שועל ללא גלוטן.
אז למי שיכול.
וגם למי שמותר לו גלוטן.

האמת-
הופתעתי מהתוצאה.
ויש גם את אלו שטעמו מבלי שידוע שאין בהם גלוטן.
לחלקם גילתי בסופו של דבר
וחלקם- לא יודעים זאת עד עכשיו

רק שיהיה ברור:
החלקם שיודעים זה בן אדם 1
החלקם שלא יודעים זה בן אדם 1
:)

קבלו אותן, העוגיות:
IMG_3229_800x600.jpg


וגירסא לעצלנים.
או, למי שאין לו הרבה זמן. נח לי לחשוב כך על עצמי מאשר לחשוב שאני עצלנית. לפעמים.
IMG_3230_800x600.jpg


מה שלמדתי על קמח שיבול שועל ללא גלוטן:
מתפוררררר.
אז חייבים למצק איכשהו, אני עשיי את זה עם נטורינה. גם שמן קוקוס יעשה את העבודה.

[אה, פנקייק שניסיתי לטגן מקמח שיבולת שועל ללא גלוטן התפורר לחלוטין במגע. דונאטס שניסיתי להכין לא הצלחתי לחלץ מהמכשיר. מסקנה: נסי שוב עם שילוב של קמח נוסף. אז למרות שה"ללא גלוטן" שלנו כבר עוד מעט טסה חזרה לחו"ל ומה שיש מוכן יספיק בשבילה עד ש..., בעז"ה אנסה להגיע לדונאטס שיתאימו גם ל"ללא גלוטנים". מאמינה שיש כבר כאלו מתכונים. אבל מתחשק לי לנסות ולהצליח, רק כדי שלהרים לעצמי קצת את ההרגשה הדפוקה. או זו שהיתה טובה למראה הדונאטס במכשרי והתפוררה יחד איתם בנסיון החילוץ. יש עדות].

מתכון:
כ-40 עוגיות
או תבנית A4

3 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
3 כוסות שיבול שועל ללא גלוטן
1 כפית סודה לשתיה
1 נטורינה או 1 כוס שמן קוקוס
3/4 כוס חמאת בוטנים, או 1/2 כוס טחינה גולמית+2 כפות דבש
3 ביצים
1 כוס סוכר חום
100 גרם פקאן טבעי או סיני גרוס גס
3/4 כוס חמוציות ללא תוספת סוכר
250 גרם שוקולד צ'יפס

מקציפים נטורינה או שמן קוקוס עם סוכר.
מוסיפים ביצים ושמן
מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים היטב.

בידיים לחות יוצרים כדורים בגודל שזיף קטן ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרווחים. סה"כ 12 עוגיות בתבנית.
אופים ב 180 מעלות כ-13-15 דקות להשחמה נאה. רק אל תשרפו אותן

מחלצים מהתבנית רק אחרי שמתקרר.

לעוגיות פריכות יותר אופים עוד כ-2 דקות


להכנה בתבנית:
משטחים את התערובת בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה
אופים ב 180 מעלות כ-35 דקות להתייצבות.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת אחרי התקררות מוחלטת.

אפשר להכין בתבנית חד פעמית ענקית, או תבנית תנור. העוגה תהיה נמוכה יותר כמו חיתוכיות.
IMG_3228_800x600.jpg
 

מגדלור

משתמש מקצוען
אחרי שהכנתי את אלו היום כדי לכבד את "נטולת הגלוטן" שמבקרת אותנו בימים אלו, הבנתי שלא כל הצליאקים יכולים לצרוך שיבועלת שועל ללא גלוטן.
אז למי שיכול.
וגם למי שמותר לו גלוטן.

האמת-
הופתעתי מהתוצאה.
ויש גם את אלו שטעמו מבלי שידוע שאין בהם גלוטן.
לחלקם גילתי בסופו של דבר
וחלקם- לא יודעים זאת עד עכשיו

רק שיהיה ברור:
החלקם שיודעים זה בן אדם 1
החלקם שלא יודעים זה בן אדם 1
:)

קבלו אותן, העוגיות:
צפה בקובץ המצורף 1011713

וגירסא לעצלנים.
או, למי שאין לו הרבה זמן. נח לי לחשוב כך על עצמי מאשר לחשוב שאני עצלנית. לפעמים.
צפה בקובץ המצורף 1011714

מה שלמדתי על קמח שיבול שועל ללא גלוטן:
מתפוררררר.
אז חייבים למצק איכשהו, אני עשיי את זה עם נטורינה. גם שמן קוקוס יעשה את העבודה.

[אה, פנקייק שניסיתי לטגן מקמח שיבולת שועל ללא גלוטן התפורר לחלוטין במגע. דונאטס שניסיתי להכין לא הצלחתי לחלץ מהמכשיר. מסקנה: נסי שוב עם שילוב של קמח נוסף. אז למרות שה"ללא גלוטן" שלנו כבר עוד מעט טסה חזרה לחו"ל ומה שיש מוכן יספיק בשבילה עד ש..., בעז"ה אנסה להגיע לדונאטס שיתאימו גם ל"ללא גלוטנים". מאמינה שיש כבר כאלו מתכונים. אבל מתחשק לי לנסות ולהצליח, רק כדי שלהרים לעצמי קצת את ההרגשה הדפוקה. או זו שהיתה טובה למראה הדונאטס במכשרי והתפוררה יחד איתם בנסיון החילוץ. יש עדות].

מתכון:
כ-40 עוגיות
או תבנית A4

3 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
3 כוסות שיבול שועל ללא גלוטן
1 כפית סודה לשתיה
1 נטורינה או 1 כוס שמן קוקוס
3/4 כוס חמאת בוטנים, או 1/2 כוס טחינה גולמית+2 כפות דבש
3 ביצים
1 כוס סוכר חום
100 גרם פקאן טבעי או סיני גרוס גס
3/4 כוס חמוציות ללא תוספת סוכר
250 גרם שוקולד צ'יפס

מקציפים נטורינה או שמן קוקוס עם סוכר.
מוסיפים ביצים ושמן
מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים היטב.

בידיים לחות יוצרים כדורים בגודל שזיף קטן ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרווחים. סה"כ 12 עוגיות בתבנית.
אופים ב 180 מעלות כ-13-15 דקות להשחמה נאה. רק אל תשרפו אותן

מחלצים מהתבנית רק אחרי שמתקרר.

לעוגיות פריכות יותר אופים עוד כ-2 דקות


להכנה בתבנית:
משטחים את התערובת בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה
אופים ב 180 מעלות כ-35 דקות להתייצבות.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת אחרי התקררות מוחלטת.

אפשר להכין בתבנית חד פעמית ענקית, או תבנית תנור. העוגה תהיה נמוכה יותר כמו חיתוכיות.
צפה בקובץ המצורף 1011723
אליפות!!!!
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
מקפיצה לטובת הכלל
וכדי להודות להעני האלופה!!

הכנתי היום את העוגיות האלה
בשינוי מעט
יצא טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
הבנות שלי מבסוטיותתתתת (רק לאחרונה התחלנו עם הש"ש... בתפילה שזה טוב להן!)



עוגיות שבולת שועל / העני בקר
כ-40 עוגיות
או תבנית A4

3 כוסות קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
3 כוסות שיבול שועל ללא גלוטן (אני שמתי 2 כוסות תערובת של עוגות שאני מכינה- קונדיטור+טפיוקה+אורז, ו1 כוס קמח שקדים)
1 כפית סודה לשתיה
1 נטורינה או 1 כוס שמן קוקוס (אני שמתי חצי מרגרינה וחצי כוס שמן)
3/4 כוס חמאת בוטנים, או 1/2 כוס טחינה גולמית+2 כפות דבש
3 ביצים
1 כוס סוכר חום
100 גרם פקאן טבעי או סיני גרוס גס (לא שמתי)
3/4 כוס חמוציות ללא תוספת סוכר (לא שמתי)
250 גרם שוקולד צ'יפס

מקציפים נטורינה או שמן קוקוס עם סוכר.
מוסיפים ביצים ושמן
מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים היטב.

בידיים לחות יוצרים כדורים בגודל שזיף קטן ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרווחים. סה"כ 12 עוגיות בתבנית. (שטחתי מעט ושמתי הרבה יותר בתבנית)
אופים ב 180 מעלות כ-13-15 דקות להשחמה נאה. רק אל תשרפו אותן

מחלצים מהתבנית רק אחרי שמתקרר.

לעוגיות פריכות יותר אופים עוד כ-2 דקות


להכנה בתבנית:
משטחים את התערובת בתבנית A4 מרופדת בניר אפיה
אופים ב 180 מעלות כ-35 דקות להתייצבות.
פורסים בסכין חדה ולא משוננת אחרי התקררות מוחלטת.

אפשר להכין בתבנית חד פעמית ענקית, או תבנית תנור. העוגה תהיה נמוכה יותר כמו חיתוכיות.
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
@ה. בקר אם כבר
איך ממירים לעם גלוטן?
זה יצא כ"כ טובבב
והכנתי במקביל מתכון אחר ל"עם גלוטן" והמתכון הקבוע שלי נעלםםם
אז הכנתי משהו אחר שמצאתי
וזה פשוט לא זה :(...
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
למה יש כאלה שעדיין לא צורכים?
איך אדע אם מותר לבתי או לא?
יש כאלה שרגישים גם לשבולת שועל
לכן יש רופאים שממליצים לחכות לבדיקות דם נקיות לגמרי
ואז להתחיל לצרוך ולבדוק אחרי משהו כמו חצי שנה שוב ולראות שערכים לא עלו
יש גם כאלה שיפתחו מהר כאבי בטן וכד'...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר אם כבר
איך ממירים לעם גלוטן?
זה יצא כ"כ טובבב
והכנתי במקביל מתכון אחר ל"עם גלוטן" והמתכון הקבוע שלי נעלםםם
אז הכנתי משהו אחר שמצאתי
וזה פשוט לא זה :(...
קמח רגיל במקום קמח ללא גלוטן
שיבולת שועל רגילה ,חצי מעודבת, לא גסה] במקום חברה ללא הגלוטן
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה