דרוש מתכון עברתי לקמח כוסמין 80% והחלות שלי יצאו כמו לחוח...

chani2006

משתמש מקצוען
בס"ד

אחרי ששוכנעתי שקמח כוסמין בריא יותר מקמח חיטה 80%,
ניסיתי לאפות את החלות השבוע מקמח כוסמין 80% של רובינפלד.
השתמשתי במתכון הרגיל והמהמם שלי.
דא עקא, שהבצק יצא נוזלי מדי, והקליעות נמסו אל תוך עצמן ללא צורה.
החלות יצאו טעימות למדי, אבל מכוערות, ועם מרקם שיותר מזכיר לחוח מאשר חלה.
אשמח להנחיות או למתכון מדויק לחלות כוסמין 80%.
(או שתגידו לי שזה בכלל לא יותר בריא ואני אחזור לחיטה 80%)
תודה!
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
אין לי פתרון בשבילך אבל ידוע שחלות מקמח כוסמים יוצאות יותר פיתה מחלות מקמח חיטה.
וכשאני מכינה מכוסמין אני לוקחת את זה בחשבון.
 

cyp

משתמש מקצוען
בס"ד

אחרי ששוכנעתי שקמח כוסמין בריא יותר מקמח חיטה 80%,
ניסיתי לאפות את החלות השבוע מקמח כוסמין 80% של רובינפלד.
השתמשתי במתכון הרגיל והמהמם שלי.
דא עקא, שהבצק יצא נוזלי מדי, והקליעות נמסו אל תוך עצמן ללא צורה.
החלות יצאו טעימות למדי, אבל מכוערות, ועם מרקם שיותר מזכיר לחוח מאשר חלה.
אשמח להנחיות או למתכון מדויק לחלות כוסמין 80%.
(או שתגידו לי שזה בכלל לא יותר בריא ואני אחזור לחיטה 80%)
תודה!
ממש לא אמור להיות, אני אופה שנים עם כוסמין 80 אחוז ואפילו 100 אחוז, יוצא כמעט כמו רגיל,
בכוסמין צריך להוריד מעט מים כי הוא סופח פחות, ממליצה להתחיל בפחות ולהוסיף לפי הצורך,
אני לא משתמשת ברובינפלד, זוכרת שפחות אהבתי, משתמשת בשטיבל או בחברות זולות
 

בובה בובה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
החלות יצאו טעימות למדי, אבל מכוערות, ועם מרקם שיותר מזכיר לחוח מאשר חלה.
זה לא אמור לקרות - אני משתמשת ונהנית.
צריך מתכון מותאם, נראה לי שיש להם משהו על האריזה...
איזון אחר של מים - שמן - ביצים - שמרים
 

7126

משתמש פעיל
כוסמין צורך פחות מים,
לישה קצרה (7-8 דק') והתפחה קצרים יותר.
וכדי לשמור את גובה מומלץ לאפות בתבניות הפלא.
 

מבריק הפלא

משתמש סופר מעניין
מים . זה התשובה.
החיטה סופח לעצמו יותר מים מהכוסמין.
פשוט תורידי בנוזלים (משהו של חצי כוס לקילו)
בהצלחה
 

gs

משתמש פעיל
חבל, מצער ומאכזב, אבל זה לא אמור להיות כך
אני אופה הכל! מקמח כוסמין 80%, עוגות, עוגיות, טארטים, בורקסים וכמובן חלות. - מרשמים רגילים ולא משנה כמויות נוזלים וכו', מעט בצקים זכור לי שלא היה כדאי מדי הרבה נוזלים אבל לא מעבר לזה (אגב גם בקמח ללא גלוטן שברכתו המוציא אני עושה כנ"ל)
לחלות אני מפרגנת את קמח רובינפלד שתהיינה לבנות לכבוד השבת
הן יוצאות כמו במאפיה ואי אפשר להבחין בין חלה רגילה לחלה הביתית מבחינת המראה, הטעם וודאי משכנע לטובת החלות הביתיות.
אני עושה לפי ההוראות שהיו כאן באחד האשכולות להתפחה מיוחדת ומשתמשת לק"ג קמח בחצי כוס שמן ו-3 כוסות מים חמימים ויוצא מושלם, קולעת כל מיני צורות.
בהצלחה רבה
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
אני משתמשת בכוסמין 80% של "נפלאות"
החלות מדהימות ואהובות על כל הגילאים.
המתכון ע"ג האריזה.
כך שאין לי השוואה לקמח רגיל.
לקילו קמח 540 גרם מים (כ3 כוסות ח"פ 180 מ"ל)
חצי כוס שמן
ללא ביצים.
 

chani2006

משתמש מקצוען
תודה לכל העונות והמעודדות!
במתכון חלות המקורי שלי יש 2 וחצי כוסות חד פעמי (חם) של מים.
כאן נאמר 3 כוסות חד פעמי קר. זה כמעט אותו דבר אם לא יותר, לא?
אם יש למישהי בבית אריזה של קמח כוסמין עם מתכון מומלץ,
ממש אשמח אם תוכלי לצלם ולהעלות לכאן.
יישר כוח!
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
תחליפי חברת קמח
המלצה אישית שלי
 

רינה דיצה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בס"ד

אחרי ששוכנעתי שקמח כוסמין בריא יותר מקמח חיטה 80%,
ניסיתי לאפות את החלות השבוע מקמח כוסמין 80% של רובינפלד.
השתמשתי במתכון הרגיל והמהמם שלי.
דא עקא, שהבצק יצא נוזלי מדי, והקליעות נמסו אל תוך עצמן ללא צורה.
החלות יצאו טעימות למדי, אבל מכוערות, ועם מרקם שיותר מזכיר לחוח מאשר חלה.
אשמח להנחיות או למתכון מדויק לחלות כוסמין 80%.
(או שתגידו לי שזה בכלל לא יותר בריא ואני אחזור לחיטה 80%)
תודה!
לאחרונה קניתי כוסמין 80% של רובינפלד והיה כהה ברמה יותר מהרגיל כמו כן בטעם יצא לא משהו.
מנסיון עם חברות אחרות כמעט לא ניתן להבחין בהבדלים והמאפים יוצאים מושלמים.
 

שוקולד חלב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לא אמור להיות
יוצאות לי חלות ולחמניות מדהימות
מתכון רגיל
קילו קמח
3 כפות שמרים
חצי כוס סוכר
שליש כוס שמן (שמה קצת יותר)
כף מלח

לשה ביד כמה דקות
התפחה טובה של הבצק
מורידה את ההתפחה פעם בחצי שעה (לא חייבים)
אם רוצים אוורירי יותר-
לחלק לכדורים ולתת התפחה של עוד 20 דקות
ואם מרדדים לפני שיוצרים את הנחשים- זה בכלל ליגה אחרת
 

מערבבנו הידוע

משתמש מקצוען
אני משתמש בקמח 100% כוסמין של בר ולחם יוצא מצוין
שם דבש במקום סוכר שזה לא יכביד על התפיחה וגם אם כבר בריא אז עד הסוף
שמרים ומלח כרגיל בכל מתכון, ביצה בתוך הבצק(להוסיף אחרי המים), קודם שם מים בכמות שלא נשאר קמח בפני עצמו אלא הכול נהיה עיסה לא מגובשת ואחר כך 5 כפות שמן זית ולישה 7-8 דקות, התפחה 30 דקות, לישה, ועוד רבע שעה התפחה.
 

כן כן כן

משתמש רשום
אני מכינה חלות מקמח כוסמין 80 של רובינפלד יוצא מעולה!!!
מכינה ממתכון של קמח רגיל ורק החלפתי א הקמח
מה שכן אני יודעת שכוסמין שוקל פחות כך שאם זה המרה של כוסות זה לא המרה נכונה להמיר אחד על אחד ובמשקל יוצא מעולה
 

cm1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לאחרונה קניתי כוסמין 80% של רובינפלד והיה כהה ברמה יותר מהרגיל כמו כן בטעם יצא לא משהו.
מנסיון עם חברות אחרות כמעט לא ניתן להבחין בהבדלים והמאפים יוצאים מושלמים.
כשאני השתמשתי בכוסמין 80% של רובינפלד הוא היה הרבה יותר בהיר וטעים מנפלאות
אבל קרה לי פעם שהכנתי 2 ק"ג בצק בנפרד מ2 חבילות חיטה 80 של רובינפלד, ויצא לי בצקים ב2 צבעים! יש לי תמונה אפילו...
 

אין מתנות חינם

משתמש מקצוען
במתכון חלות המקורי שלי יש 2 וחצי כוסות חד פעמי (חם) של מים.
כאן נאמר 3 כוסות חד פעמי קר. זה כמעט אותו דבר אם לא יותר, לא?
בדיוק לאחרונה בדקתי את זה, בכוס חד פעמי רגילה לשתיה חמה יש 250 מ''ל. 2.5 כוסות חם זה הרבה יותר מ 3 קר של 180 מ''ל.
לגבי כוסמין, כמו שכתבו לך כאן הרבה, הכוסמין צריך פחות מים. גם לי זה קרה בפעם הראשונה שניסיתי ...
אם את אופה קבוע את כבר מכירה את המרקם של הבצק שאת אוהבת, פשוט תוסיפי את המים בזהירות לא הכל בבת אחת.
(לגבי הבריאות של הכוסמין ע''פ החיטה, קראתי פעם שהעניין הוא בגלל שהחיטה מהונדסת הרבה יותר שנים כדי להגביר את התוצרת, והכוסמין יותר דומה למקור. לא יודעת כמה זה מוסמך...)
 

אמיליה

משתמש מקצוען
מתכון מטריף וטעים במיוחד, מחלות כוסמין 80% טעים הרבה יותר מקמח חיטה

החומרים מודגשים, כתוב לפי סדר העבודה
מניחה בקערה של המיקסר 2 כפות שמרים + 4 כפות סוכר (אני משתמשת בסוכר חום)
שופכת על הסוכר והשמרים 400 מ"ל מים חמימים אך לא רותחים
נותנת לזה לתסוס 5-10 דקות
מתחילה לערבל על נמוך ומוסיפה תוך כדי
קילו קמח כוסמין 80% שמעורבבת בתוכו כף שטוחה מלח
(כף גדושה משפר אפיה- לא חובה!)
ביצה
שליש כוס שמן (80 מ"ל)

מגבירה מהירות ולשה במשך 7 דקות
מניחה להשהייה 10 דקות, בודקת שהבצק יצא טוב ומעט מעט דביק. אם צריך מוסיפה ממש מעט מים.
ולאחר מכן לישה נוספת של 5 דקות
(עובדת עם טיימר בשעון)
משמנת את הקערה ואת הבצק, מתפיחה עד להכפלת הנפח
משמנת את משטח העבודה, מרדדת לעלים, מגלגלת וקולעת.
בקערה נפרדת טורפת ביצה עם שקית של סוכר וניל, מורחת ומפזרת שומשום בנדיבות
במקביל- מחממת תנור על 50 מעלות ואז מכניסה להתפחה של 30 דקות
ואח"כ מעלה ל200 מעלות עם טורבו (תלוי בתנור כמובן) לעוד 10-15 דקות עד להשחמה נאה.
מוציאה ומניחה על רשת, מכסה במגבת נקייה עד לצינון מלא
עוטפת בניילון נצמד היטב מכל הכיוונים , מכניסה לשקית נוספת- ולמקפיא.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה