סקר שכירים - המעסיק שלכם אכן משלם את המגיע לכם כדין ?

באלו מהתנאים הסוציאליים הבאים המעסיק שלכם עומד בהם

• שכר שעתי מלא כפי שהתחייב בחוזה או ע"פ חוק שכר מינימום

הצבעות: 281 74.9%
  • תשלום מלא עבור שעות נוספות \ שכר גלובלי

הצבעות: 220 58.7%
  • הפרשה לקרן פנסיה ע"פ חוק \ חוזה

הצבעות: 284 75.7%
  • חופשה בתשלום ע"פ חוק \ חוזה

הצבעות: 259 69.1%
  • חופשת מחלה ע"פ חוק \ חוזה

הצבעות: 262 69.9%
  • דמי הבראה

הצבעות: 260 69.3%
  • נסיעות

הצבעות: 289 77.1%
  • תשלום המשכורת בזמן

הצבעות: 299 79.7%
  • אני מרוצה מהתנאים הסוציאליים שלי

הצבעות: 235 62.7%
  • אני לא מרוצה מהתנאים הסוציאליים שלי

הצבעות: 98 26.1%

• סה"כ מצביעים
    375

HP מעצבת

משתמש מקצוען
כמובן שלעשוק עובדים זו עבירה חמורה
וגם באופן שזה לא ממש עושק מבחינה הלכתית הדבר אינו ראוי כלל לפגוע בתנאי העסקה של העובדים.
אולם אני לא מצליח להבין את צורת ההתבטאות כלפי רבנים
ראשית כל עד כמה שאני יודע כל הרבנים שאני מכיר סבורים שחוזה הסותר למנהג ולחוק גובר על המנהג והחוק
שכן מי שמכיר את ההלכה יודע שכל תוקפו של החוק בנושא זכויות עובדים הוא מכח מנהג (ואם יש חוק שלא נוהגים אותו, ויש כאלו, הוא פשוט לא מחייב) ומכיוון שכך הרי ברור שסיכום מפורש גובר על המנהג, (שמחייב רק מכח כך שבהעדר סיכום אחר כנראה הכוונה הייתה אליו).

אך גם לו נניח אחרת, לא ניתן לומר כי על רב שסובר דבר מסוים אין לו שום חובה לפסוק לטובת המעסיק.
ככל שוהא סובר שהמעסיק צודק, בוודאי שהוא מחויב לפסוק לטובתו
ואסור לו להמנע מהכרעה, אלא עליו לומר את דעתו.
יש על כך מצווה מפורשת בתורה ו'דל לא תהדר בריבו'.

אני מתנצל מראש על הבוטות.
ואני ממש מסכים עם הטענות לגבי מעסיקים מסוימים, שחלקם גם עוברים על ההלכה, וחלקם ואלי לא עוברים על ההלכה, אך עושים דברים לא הוגנים בהחלט.
אך זו לא סיבה להתעלם מקביעות ההלכה, ולצאת חוצץ נגד המעסיקים.

לסיום רק נציין כי מריבת המעסיקים הגונים וישירם, וישנו מיעוט אשר מנהג שלא ביושר, בדיוק כמו שישנם מיעוט של עובדים המתנהגים בצורה לא ישרה (דוגמא נפוצה: הוצאת ימי מחלה ללא סיבה אמיתית).
כל אחד יכול להשתמש איך שהוא רוצה בימי המחלה שצבר לעצמו!

noae

משתמש מקצוען
כל אחד יכול להשתמש איך שהוא רוצה בימי המחלה שצבר לעצמו!
ממש לא! זאת טעות נפוצה! ישנם מגזרים מסויימים כגון עובדי הוראה שכל חודש מועבר כסף לקופת ימי מחלה, והם מקבלים את תמורת ימי המחלה בכל מקרה, או במהלך העבודה או בסיומה. אבל רב העובדים במשק לא זכאים להטבה הזאת, ולא מקבלים את שווי ימי המחלה בסיום ההעסקה, ולכן לדרוש ימי מחלה על יום שבו העובד לא היה חולה זה לדרוש מהמעסיק לשלם למרות שלפי חוק הוא לא נדרש לשלם= גזל של ממש.

שולי איטח

משתמש מקצוען

ימי המחלה בסיום העבודה בגיל פרישה מתקבלים ממשרד החינוך בתנאים מסוימים
אין קשר למעסיק בכל שנות העבודה
כאשר מורה עובדת בבעלות פרטית ולא ישירות במשרד החינוך(כמו כל או רב התיכונים החרדים)
ימי המחלה משולמים ישירות ע"י הבעלות
וכאשר מורות רבות בתיכונים לוקחות חודשים של ימי מחלה כמו הארכת/הקדמת חופשת לידה מה שלא יקרה כנראה במגזר הפרטי(שם כל דבר כזה זה בדר"כ על חשבון העובדת) זה ממש על חשבון המעסיק מאחר והוא צריך לשלם כפול גם על ימי מחלה וגם לממלאת מקום
והוא לא !!!!!! מקבל על זה משום גורם ממשלתי ולא מביטוח לאומי שמו שרבים חושבים
לא באה לשפוט יש מקרים שבאמת חולים רק לעורר תשומת לב ואולי זה מקום לשאלת רב

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
וכאשר מורות רבות בתיכונים לוקחות חודשים של ימי מחלה כמו הארכת/הקדמת חופשת לידה מה שלא יקרה כנראה במגזר הפרטי(שם כל דבר כזה זה בדר"כ על חשבון העובדת) זה ממש על חשבון המעסיק מאחר והוא צריך לשלם כפול גם על ימי מחלה וגם לממלאת מקום
גם למורות זה לא מובן מאילו שהמעסיק מסכים. כשמדובר ברשת גדולה בד"כ אף אחד לא שם לב לזה (העובדת לא מתנהלת מול מי שמשלם...) ואפילו פעם כששאלתי משהו את חשבת השכר של הרשת על הארכת חופשת לידה היא לא הבינה למה לי להאריך ולא לקחת ימי מחלה.
אבל בבתי ספר שיש להם עמותה פרטית זה לא תמיד עובר חלק (ואם זה עובר חלק בהסכמת ההנהלה- אין פה שום גזל). מכירה מישהי שלקחה ימי מחלה לפני הלידה ובבית הספר הודיעו לה שמבחינתם היא התחילה כבר את החל"ד, והם לא מוכנים לשלם לה על הימים האלו. (לא יודעת אם זה חוקי, אחרי הכל היה לה אישור רפואי והם לא אמורים לערער עליו, אבל המקומות הקטנים לא תמיד מתנהלים ע"פ החוק, והם הרגישו מרומים ובצדק)

מה שכן- ראיתי בחוברת של ארגון המורים שעובדת הוראה יכולה לקחת ימי מחלה לפני הלידה אם רופא נותן לה אישור מתאים. לא ראיתי הסתייגות לכך שהיא תהיה באמת חולה, אם כי תיאורטית רופא לא אמור לתת ימי מחלה אם האדם לא חולה. אבל מצד שני כשהעובדת באמת חולה אין צורך לכתוב את זה. ברור שהיא יכולה לקחת ימי מחלה... נשמע לי כמו משהו שכל אחד יכול לפרש לכיוון שהוא רוצה.

שולי איטח

משתמש מקצוען
גם למורות זה לא מובן מאילו שהמעסיק מסכים. כשמדובר ברשת גדולה בד"כ אף אחד לא שם לב לזה (העובדת לא מתנהלת מול מי שמשלם...) ואפילו פעם כששאלתי משהו את חשבת השכר של הרשת על הארכת חופשת לידה היא לא הבינה למה לי להאריך ולא לקחת ימי מחלה.
אבל בבתי ספר שיש להם עמותה פרטית זה לא תמיד עובר חלק (ואם זה עובר חלק בהסכמת ההנהלה- אין פה שום גזל). מכירה מישהי שלקחה ימי מחלה לפני הלידה ובבית הספר הודיעו לה שמבחינתם היא התחילה כבר את החל"ד, והם לא מוכנים לשלם לה על הימים האלו. (לא יודעת אם זה חוקי, אחרי הכל היה לה אישור רפואי והם לא אמורים לערער עליו, אבל המקומות הקטנים לא תמיד מתנהלים ע"פ החוק, והם הרגישו מרומים ובצדק)

מה שכן- ראיתי בחוברת של ארגון המורים שעובדת הוראה יכולה לקחת ימי מחלה לפני הלידה אם רופא נותן לה אישור מתאים. לא ראיתי הסתייגות לכך שהיא תהיה באמת חולה, אם כי תיאורטית רופא לא אמור לתת ימי מחלה אם האדם לא חולה. אבל מצד שני כשהעובדת באמת חולה אין צורך לכתוב את זה. ברור שהיא יכולה לקחת ימי מחלה... נשמע לי כמו משהו שכל אחד יכול לפרש לכיוון שהוא רוצה.

זה בדיוק ההבדל רשת מתוקצבת ישירות ממשרד החינוך כך שזה לא בעלות פרטית
מקומות קטנים/בעלויות זה על חשבונם
אני מכירה מקום יחסית מתחיל שבאחד השנים הראשונות חצי ויותר מהמורות היו בחופשת לידה מוארכת או מוקדמת על חשבון ימי מחלה בממוצע היה חודש+ שכר נוסף בשנתי בגלל המצב
זה כמעט מוטט את הבעלות כי זה לא היה בתכנון התקציבי

יעלי1

משתמש מקצוען
נהגים שלא עוצרים בתחנות , לא יוצאים בזמן, מחליטים לא להעלות נוסעים (בזמן הקורונה ) למרות שלא נגמרה המכסה לאוטובוס , אני המתנתי פעם לאוטובוס שיוצא פעם בשעה (היו איתי עוד כ15 איש) והאוטובוס לא הגיע לאחר פניה לחברת האוטובוס אמרו לי היתה בעיה תמתינו לאוטובוס הבא - עוד שעה!!!!

בסופרים הקטנים - יוצא לי לראות הרבה פעמים מוצרים שעבר עליהם התוקף והתלוננתי מלא אצל המנהלים ולא ממש מתיחסים
הייתי בסופר גדול בערב פסח המתנות ארוכות וכו , פתאום המוכרת קמה ויוצאת חיכנו לה 10 דקות לפחות , בברור מול הקופה ראשית אמרו לנו שהיא הלכה לשרותים ושנמתין בסבלנות .

בקיצור זה נושא בפני עצמו הזלזול בציבור שלנו וחוסר הדיבור של הציבור שלנו

זר פרחים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
נהגים שלא עוצרים בתחנות , לא יוצאים בזמן, מחליטים לא להעלות נוסעים (בזמן הקורונה ) למרות שלא נגמרה המכסה לאוטובוס , אני המתנתי פעם לאוטובוס שיוצא פעם בשעה (היו איתי עוד כ15 איש) והאוטובוס לא הגיע לאחר פניה לחברת האוטובוס אמרו לי היתה בעיה תמתינו לאוטובוס הבא - עוד שעה!!!!

בסופרים הקטנים - יוצא לי לראות הרבה פעמים מוצרים שעבר עליהם התוקף והתלוננתי מלא אצל המנהלים ולא ממש מתיחסים
הייתי בסופר גדול בערב פסח המתנות ארוכות וכו , פתאום המוכרת קמה ויוצאת חיכנו לה 10 דקות לפחות , בברור מול הקופה ראשית אמרו לנו שהיא הלכה לשרותים ושנמתין בסבלנות .

בקיצור זה נושא בפני עצמו הזלזול בציבור שלנו וחוסר הדיבור של הציבור שלנו
לדעתי חלק ניכר מהבעיה היא -
שאנחנו ציבור שנשען ונתמך על אחרים,
תחבורה - רוב האוכלוסיה במדינות המערב מסתמכת על תחבורה פרטית, והמדינה מתאמצת ומשקיעה מליארדים כדי להעביר אותם לתחבורה ציבורית.
אבל הציבור החרדי - נסמך על תחבורה ציבורית, ולא משקיעים בו מספיק, ובפרט שאנחנו מצפים לקבל תחבורה ציבורית שהיא קרובה בנוחותה לתחבורה פרטית, וזה כבר אתגר ענק, גם אם שר האוצר והתחבורה היו חרדים.

וזו רק דוגמה אחת מיני רבים. (שאם אפרט אותם יגידו שזה חלק מהתעמולה של שונאי הדת)

ובקשר למעסיקים - כשאין חינוך מגיל צעיר לחיים תקינים, ועל כל דבר צריך לומר תודה רבה (כמה עלינו להודות לנציגי הציבור שמוסרים נפשם לילות כימים וכו' וכו' וכו' - המסר שעובר הוא - תגיד תודה שבכלל מתייחסים אליך),
נוסיף לכך - קושי תקציבי אובייקטיבי בחלק ממוסדות החינוך, (שזה נובע מתרבות נציגנו לנסות "להציל" את כבשת הרש, במקום לנסות להרבותה ולהפרותה ולהופכה לעדר ענק),
והנה השתרשו לנו הרגלי העסקה שמזכירים את תחילת התקופה התעשייתית באירופה, בה מעסיקים ניצלו את העובדים החלשים - שאם העזו להתלונן אמרו להם "אתם יכולים ללכת, יש במקומכם רבים שיסכימו להחליף אתכם"

הפתרון לדעתי - להילחם על הזכויות, להתאגד יחד. יש מספיק רבנים מוכרים וחשובים שיתנו גב לכל התארגנות של עובודת ועובדים נעשקים.

אילה מינה

משתמש מקצוען
QUOTE="אילה מינה, post: 8822983, member: 61088"]
אני לא קיבלתי הפרשות פנסיה והבראה
ולבסוף
הועזבתי
אחרי חופשת לידה!
[/QUOTE]
תודה!
ואני לא ממש לא פוטרתי אלא בחל"ת שלא נגמר כשזו שבמקומי ממשיכה :mad:
הוא אמור לקבל אישור מהממונה על חוק עבודת נשים במשרד העבודה להוציא אותך לחל"ת אחרי חל"ד
והממונה מתקשר אליך לוודא שאת מסכימה לחל"ת
אצלי זה היה בהסכמה (וכבר חזרתי לעבודה למרות שהייתי שמחה לעוד חודשיים בבית) והיו טפסים שהמעסיק מילא, ואני חתמתי, והתקשרו אלי מהממונה לוודא שזה בסדר מבחינתי.
הוא קיבל הסכמה כי זה היה באמצע סגר
ואחכ אפחד כבר לא התקשר אלי שוב...
בעקבות כל הסיפור הזה
אני כרגע בחל"ת
החל"ת נגמר בסוף יוני, ומה אז?
הוא מחוייב או להחזיר אותי לעבודה או לפטר?
האם מגיע לי פיצויים על כמעט שנתיים שמתוכן הרוב חל"ת או חל"ד?
האם אני זכאית לחתום אבטלה כמובטלת רגילה? כמו לפני הקורונה?
אודה לתשובות המומחים

Tuki

משתמש פעיל
אצלנו הכל "חוקי", רק יש התחכמויות בלי סוף. מבקשים לעבוד מ-8:10, אפ' שבפועל לוקח זמן להעלות מערכות ולהתחבר לעבודה ולכן רובן משתדלות להיות כבר משמונה בעבודה. מי שמעלה מערכות לפני שמונה- מקבלת כסף כבר משמונה, אבל העיקר שלא לתת שעת הנקה (בטענה שעובדים רק שבע שעות וחמישים דקות) ובשביל שלא לתת יום לחודש-חופש, אלא פחות. ויש עוד תחכומים, אבל אין מי שיפצה פה. במקום לדבר העובדות פשוט עוזבות וחבל!!!

זר פרחים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אצלנו הכל "חוקי", רק יש התחכמויות בלי סוף. מבקשים לעבוד מ-8:10, אפ' שבפועל לוקח זמן להעלות מערכות ולהתחבר לעבודה ולכן רובן משתדלות להיות כבר משמונה בעבודה. מי שמעלה מערכות לפני שמונה- מקבלת כסף כבר משמונה, אבל העיקר שלא לתת שעת הנקה (בטענה שעובדים רק שבע שעות וחמישים דקות) ובשביל שלא לתת יום לחודש-חופש, אלא פחות. ויש עוד תחכומים, אבל אין מי שיפצה פה. במקום לדבר העובדות פשוט עוזבות וחבל!!!
איזה מקום עבודה זה ?
(לא מבקש שם חברה וכתובת, אלא אופי העבודה, הוראה, הייטק, ראיית חשבון )
וכן באיזו עיר נמצא מקום העסק ?

הפרשות לפנסיה הוא מפריש ומפקיד כחוק וכחוזה ?

יעלי1

משתמש מקצוען
אני כמעט בטוחה שאני יודעת איפה את עובדת, עבדתי במקום כזה בדיוק!! :(
צריך להגיע עד 8:09 דקות ,אני טועה? ;)

יוסי ב.ק

משתמש סופר מקצוען
לא בטוח שמה שמתואר כאן הוא חוקי

רפ

משתמש סופר מקצוען
אצלנו הכל "חוקי", רק יש התחכמויות בלי סוף. מבקשים לעבוד מ-8:10, אפ' שבפועל לוקח זמן להעלות מערכות ולהתחבר לעבודה ולכן רובן משתדלות להיות כבר משמונה בעבודה. מי שמעלה מערכות לפני שמונה- מקבלת כסף כבר משמונה, אבל העיקר שלא לתת שעת הנקה (בטענה שעובדים רק שבע שעות וחמישים דקות)
דיווח נוכחות הוא רק אחרי ההעלאה של המערכות?
כי אם כך לא בטוח שזה חוקי.
העובדת אמורה לקבל שכר גם על הזמן של העלאת המערכות (או שמישהו אחר ידאג לעשות את זה לפני שהיא מגיעה).
ובשביל שלא לתת יום לחודש-חופש, אלא פחות. ויש עוד תחכומים, אבל אין מי שיפצה פה.
עד כמה שידוע לי הם חייבים לתת יום לחודש חופשה, מכיון שימי החופשה מחושבים יחסית להיקף המשרה.
על חודש של עבודה 7:50 ביום, הם אמורים לתת יום חופשה של 7:50.
אם אני טועה אשמח שמישהו יתקן אותי.
דרך אגב, מה כתוב בתלוש? מה היקף המשרה?
במקום לדבר העובדות פשוט עוזבות וחבל!!!
כנראה שלהם זה עדיין משתלם.
אבל כדאי לברר טוב מבחינה חוקית ויתכן שעובדות שעזבו כבר יוכלו לתבוע כספים שנעשקו מהם.

Tuki

משתמש פעיל
דיווח נוכחות הוא רק אחרי ההעלאה של המערכות?
כי אם כך לא בטוח שזה חוקי.
העובדת אמורה לקבל שכר גם על הזמן של העלאת המערכות (או שמישהו אחר ידאג לעשות את זה לפני שהיא מגיעה).

עד כמה שידוע לי הם חייבים לתת יום לחודש חופשה, מכיון שימי החופשה מחושבים יחסית להיקף המשרה.
על חודש של עבודה 7:50 ביום, הם אמורים לתת יום חופשה של 7:50.
אם אני טועה אשמח שמישהו יתקן אותי.
דרך אגב, מה כתוב בתלוש? מה היקף המשרה?

כנראה שלהם זה עדיין משתלם.
אבל כדאי לברר טוב מבחינה חוקית ויתכן שעובדות שעזבו כבר יוכלו לתבוע כספים שנעשקו מהם.
מי שעזבה- לא רוצה להיזכר בהם
ומי שעדיין שם- מפחדת מפיטורים!

Tuki

משתמש פעיל
אני כמעט בטוחה שאני יודעת איפה את עובדת, עבדתי במקום כזה בדיוק!! :(
צריך להגיע עד 8:09 דקות ,אני טועה? ;)
רב הסיכויים שכן!
עבודה במקום חרדי לשאלת האחרים. מי שמגיעה לשם מגיעה רק בשל סביבת העבודה ותו לא.
העבודה עצמה קשה, לא נראה לי שאציין כאן את סוגה כי זה יחשוף את מקומה האמיתי.

יעלי1

משתמש מקצוען
רב הסיכויים שכן!
עבודה במקום חרדי לשאלת האחרים. מי שמגיעה לשם מגיעה רק בשל סביבת העבודה ותו לא.
העבודה עצמה קשה, לא נראה לי שאציין כאן את סוגה כי זה יחשוף את מקומה האמיתי.
שלחי לי מייל לפרטי סיקרנת אותי חחחח 7663040 בגיימל

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה