תח"צ סקר התחבורה הגדול - היכנסו והשפיעו

שימיגם

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
אבל הפרהסיא של השבת חייבת להשמר

הארץ הזאת היא ארץ שהקב"ה נתן לנו, ונשתמש בה רק כפי שהוא מצווה
איפה כתוב שחייבים
ואיפה כתוב שכך הוא מצווה
ולמה את זה פתאום כן אפשר לכפות
היה קשה להקים את המדינה ללא תמיכת ציבור יראי ה'
:):D:ROFLMAO:
צחוקים
ולכן בהחלט נתערב גם בשכונות שלהם
וואו
היית רוצה לשמוע את המשפט הזה מחילוני כלפי שכונות חרדיות?

אש קודש!

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אם השבת חשובה לנו
היאך אפשר לפתוח עיתון משפחה ,בקהילה ,קטיפה וכיו"ב , ביום שבת
משהו פה יכול להעיד על עצמו שהוא לא קורא גם פרסומת 'לפחות' אחת????..........!!
אני לא פותחת עיתונים בסגנון הנ"ל בשבתות מהסיבה הזו (לא אגיד שאין נפילות :()

רק אושר!

משתמש מקצוען
לא נעים לי לכתוב את זה וזה מרגיש לי דעה מאוד לא פופולרית אבל אני באמת מנסה להבין למה חילוני סטודנט או חייל או סתם אזרח עני שאין לו משכורת גבוהה ואין לו אפשרות להחזיק רכב והוא גר באיזה קיבוץ חילוני טהור שרוצה לבלות עם חברים שלו ביום חופשי שיש לו ולנסוע לים או לכל מקום בילוי אחר צריך לשלם מונית יקרה מאוד רק כי אנחנו החרדים לא רוצים תחבורה ציבורית בשבת.
הוא לצערנו באמת לא מבין את ערך השבת היקרה ושהשבת שומרת עלינו וכן אנחנו עדיין חיים ב"ה במדינת ישראל וצריך לשמור על ה"בפרהסיא" אבל הוא ממש ממש לא מבין את זה ואפי' כועס מאוד לכאורה על הכפיה הדתית ועל ההוצאה הכספית הגבוהה שהוא צריך לשלם כל שבת וחג.
[הרבה זמן כבר מטריד אותי השאלה הזאת ואשמח לקבל תשובה מוחצת בענין.]
זה פשוט שיעור באזרחות,
כדי שהציונות תהיה מי שתקבל את השליטה בארץ היה עליהם להוכיח לאום שהם שליחי רוב העם היהודי שנמצא בארץ והיו צריכים ייפויי כח מהמפלגות והזרמים שהיו בארץ, כאשר הם נגשו לקבל את חתימת אגודת ישראל הרבנים התלבטו נורא וכו,
וההחלטה היתה שיחתמו יחד על מסמך הסטטוס קוו שיאפיין את המדינה כמדינה יהודית,
הנושאים עליהם נחתם ההסכם הינם שבת,כשרות רבנות,חינוך.
ההסכם אינו מסמך חוקתי אלא הצהרתי

ובכל זאת בתכלס רק בזכות זה היה להם אפשרות להוכיח ולקבל את השלטון בארץ.
ולהפר את הסטטוס קוו זה מעט חוצפה ובעיטה לעבר...

M:D

מקצועית!!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הסברתי למעלה שבאוטובוס יש פחות חילול שבת מרכב פרטי

וכן אני רואה הרבה אנשים בעיקר צעירים שיורדים בשבת בצהרים ממונית כי אין תחבורה ולכן חיפשתי תשובה שתספק אותם.
אם יהיה תחבורה בשבת הרבה מאד אנשים יקפצו על העגלה ויסעו אפילו שלא חשבו לנסוע.

אגב, בשביל להפעיל תח"צ בשבת ח"ו, צריך לעבור חקיקה, לא?
לא הבנתי למה נלחצים מהסקר, שנים מנסים וב"ה לא מצליחים, מה ישתנה בעקבות הסקר?

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
איפה כתוב שחייבים
ואיפה כתוב שכך הוא מצווה
"ושמרו בני ישראל את השבת לעשות את השבת לדורותם ברית עולם,
ביני ובין בני ישראל אות היא לעולם"
"מחלליה מות יומת"
"לא תבערו אש בכל מושבותיכם ביום השבת"
"מלאכות שבת ארבעים חסר אחת"

חוטיוטיק

משתמש פעיל
לא נעים לי לכתוב את זה וזה מרגיש לי דעה מאוד לא פופולרית אבל אני באמת מנסה להבין למה חילוני סטודנט או חייל או סתם אזרח עני שאין לו משכורת גבוהה ואין לו אפשרות להחזיק רכב והוא גר באיזה קיבוץ חילוני טהור שרוצה לבלות עם חברים שלו ביום חופשי שיש לו ולנסוע לים או לכל מקום בילוי אחר צריך לשלם מונית יקרה מאוד רק כי אנחנו החרדים לא רוצים תחבורה ציבורית בשבת.
הוא לצערנו באמת לא מבין את ערך השבת היקרה ושהשבת שומרת עלינו וכן אנחנו עדיין חיים ב"ה במדינת ישראל וצריך לשמור על ה"בפרהסיא" אבל הוא ממש ממש לא מבין את זה ואפי' כועס מאוד לכאורה על הכפיה הדתית ועל ההוצאה הכספית הגבוהה שהוא צריך לשלם כל שבת וחג.
[הרבה זמן כבר מטריד אותי השאלה הזאת ואשמח לקבל תשובה מוחצת בענין.]
לפני תקופה הייתי עם אשתי בטיילת בת"א וחיפשתי מסעדה כשרה,
כשהתקרבתי למסעדה מסויימת לבדוק האם היא בכשרות ראויה-ניגשה אליי המארחת בכניסה ואמרה לי
"זה לא כשר,אסור לכם"...
מה דעתך על תגובה כזאת? למי אסור לאכול בלי הכשר ולהכשל בעשרות איסורים? לי עם חזות חרדית או לכל אדם יהודי יהיה מצבו הרוחני אשר יהיה?
זה שאדם יהודי חי את חייו בטעות ולא שומר על התורה והמצוות לא אומר שצריך לדאוג לו שיעבור עוד כמה עבירות.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אתה בא לשכנע אותי - אני משוכנע ב"ה. אני חיפשתי תשובה בשבילם בשביל חלק מהציבור הכללי העני ששואל את השאלה בתמימות ולא בשביל ההתרסה, ועל זה קיבלתי תשובה מוחצת שאני מקווה שתספק אותם:
אחת הבעיות הקשות היא הנחיתות שלנו. אנחנו חייבים להסביר למה אנחנו לא הולכים לצבא. חייבים להתנצל למה אין תחבורה בשבת.
עוד לא פגשתי שמאלני שהתנצל ע"כ שלא שירת בצבא הכיבוש, או שהוא נוסע באופניים כדי לחסוך בזיהום אוויר.
אם תהיה לנו קצת גאווה - לא נרגיש שאנחנו צריכים לתת תשובות בכלל

במבונה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
פשוט מאד.
1
למה אנחנו בארץ הזאת?

כך כתוב בתנ"ך, נכון?

באותו תנ"ך כתוב שצריך לשמור שבת.

יותר מזה. אם לא נקיים מצוות הקב"ה אומר שהארץ תקיא אותנו ותלקח מאתנו.

אם מישהו רוצה לחלל שבת. באיזה זכות הוא "גנב" את הארץ הזאת מהאומות.. שילך למקום אחר! אולי לאוגנדה!

פה אין לו זכות להיות בלי שהוא מקיים את התורה. ולפחות בפרהסיא הציבורית צריך להיות מדינה יהודית.

ואם בן אדם נופל ועושה עבירות. [שיתבייש ו]יעשה אותם בביתו.

2
עוד דבר!
למה א"א לפתוח חנויות בימי הזיכרון, לעבוד ביום העצמאות, מה זו הכפיה הזאת?
הא, זה הגיוני שצד אחד צריך לכבד את הצד השני גם בדברים שלא נוגעים אליו, נכון?
אז היכן הסימטריה?

שימיגם

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
"ושמרו בני ישראל את השבת לעשות את השבת לדורותם ברית עולם,
ביני ובין בני ישראל אות היא לעולם"
"מחלליה מות יומת"
"לא תבערו אש בכל מושבותיכם ביום השבת"
"מלאכות שבת ארבעים חסר אחת"
גדול!

הדיון אגב היה למה ברכב פרטי א"א לכפות עליהם, ותחבורה ציבורית חייבים לכפות עליהם
אתה בא לומר שהפסוקים הללו מדברים רק על אוטובוסים
יש מצב.

שימיגם

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
מומלץ קצת אבל קצת ללמוד היסטוריה לפני שמגיבית בצורה מזלזלת כזאת
מומלץ להבין היסטוריה ולא לקרא מהמכלול
לומר שהחרדים הקימו את המדינה זה כמו לומר
שהמשטרה הקימה את מקווה זופניק

בסה"כ היה צריך סוג של הסכמה בין כל חלקי העם
כדי לקבל תמיכה מבחינה מדינית
ובזה החרדים היו שותפים

בין זה לבין 'להקים מדינה'....

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
אני לא מצליחה להבין,
התחבורה הציבורית בכל ימות השבוע כבר מסודרת, שלא נשאר להם אלא להפעיל אותה בשבת?

הידעתם שבערים רבות גדולות וחשובות במרכז, הסתמכות התושבים על תח"ץ היא פשוט הימור?
או שיצא אוטובוס, או שלא.
ואם יצא אוטובוס או שהוא יעבור בתחנה שלך. או שלא.
ואם יעבור בתחנה או שיעלה אנשים. או שלא.

והיה והתקיימו כל הנ"ל בשעה האמורה לפי הלו"ז, הרי הינכם ברי מזל.
כי יש אנשים שאין להם רכב והיו אמורים להגיע מיעד כלשהו ליד כלשהו ובארץ כאן אין להם דרך שפויה לעשות את זה ביעילות. אלא אם כן התבשלות של כמה שעות בשמש היא רכיב ביעילות. (ותודה לצדיקים שהתקינו ברז מים קרים ליד התחנה)

אתמול חזרתי מעיר אחרת באמש לילה ברכב פרטי, ומול עיני בכל תחנה עמדו מיואשים עשרות בני אדם עייפים ויגעים.

די לפופוליזם.
קודם כל תתקנו את מחדלי התח"ץ בשוטף, אח"כ יהיה מקום לדיון אודות דת ומדינה.

פצצת תאורה

משתמש מקצוען
אני לא מצליחה להבין,
התחבורה הציבורית בכל ימות השבוע כבר מסודרת, שלא נשאר להם אלא להפעיל אותה בשבת?

הידעתם שבערים רבות גדולות וחשובות במרכז, הסתמכות התושבים על תח"ץ היא פשוט הימור?
או שיצא אוטובוס, או שלא.
ואם יצא אוטובוס או שהוא יעבור בתחנה שלך. או שלא.
ואם יעבור בתחנה או שיעלה אנשים. או שלא.

והיה והתקיימו כל הנ"ל בשעה האמורה לפי הלו"ז, הרי הינכם ברי מזל.
כי יש אנשים שאין להם רכב והיו אמורים להגיע מיעד כלשהו ליד כלשהו ובארץ כאן אין להם דרך שפויה לעשות את זה ביעילות. אלא אם כן התבשלות של כמה שעות בשמש היא רכיב ביעילות. (ותודה לצדיקים שהתקינו ברז מים קרים ליד התחנה)

אתמול חזרתי מעיר אחרת באמש לילה ברכב פרטי, ומול עיני בכל תחנה עמדו מיואשים עשרות בני אדם עייפים ויגעים.

די לפופוליזם.
קודם כל תתקנו את מחדלי התח"ץ בשוטף, אח"כ יהיה מקום לדיון אודות דת ומדינה.
זו בדיוק הנקודה. הציבור עייף מתחבורה ציבורית וממי שאחראי לתפעל אותה והפתרון הכי נוח לצערינו זה לעשות תח"צ בסופ"ש וכולם ידברו וכו' וכו'. והמחדלים? שיחכו להם לשר תחבורה אחר שאכפת לו באמת מן המצב :(

יהודי חשוב

משתמש פעיל
מומלץ להבין היסטוריה ולא לקרא מהמכלול
לומר שהחרדים הקימו את המדינה זה כמו לומר
שהמשטרה הקימה את מקווה זופניק

בסה"כ היה צריך סוג של הסכמה בין כל חלקי העם
כדי לקבל תמיכה מבחינה מדינית
ובזה החרדים היו שותפים

בין זה לבין 'להקים מדינה'....
לא מבין מאיפה הובן מדברי שהחרדים הקימו מדינה..
בהחלט היה צריך חזית אחידה של כל הציבור היהודי וגם החרדים בכללם

אבל אני באמת לא מבין מה העניין לסלף דברים ולהתווכח עליהם
אני גם לא מבין מה הלהיטות הגדולה הזאת לגונן על העמדה החילונית בכזה להט וחוסר כבוד
אפשר קצת למתן את הדברים ולכתוב בצורה נינוחה יתר

וחשוב הדבר קודם שתוציאנו מפיך

בחיפוש

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אחת הבעיות הקשות היא הנחיתות שלנו. אנחנו חייבים להסביר למה אנחנו לא הולכים לצבא. חייבים להתנצל למה אין תחבורה בשבת.
עוד לא פגשתי שמאלני שהתנצל ע"כ שלא שירת בצבא הכיבוש, או שהוא נוסע באופניים כדי לחסוך בזיהום אוויר.
אם תהיה לנו קצת גאווה - לא נרגיש שאנחנו צריכים לתת תשובות בכלל
לא נחיתות אלא פשוט חילוני שנוסע באופניים לא פוגע באף אחד ולכן אין על מה להתנצל וחרדי שלא מסכים שלתל אביבי בשכונתו תהיה מכולת או תח"צ זו כפיה מחוצפת בעיני כל אדם שרואה את זה ולכן יש צורך להתגונן ולהסביר. פשוט מאוד.

אגב, כל הטיעונים כלפי הסטטוס קוו משוללים יסוד כי אנחנו בדמוקרטיה וחוקים משתנים כל הזמן לפי רצון העם אז מה פתאום שמיעוט יכפה את דעתו על הרוב ועוד בנושא כ"כ מגביל???
התשובה היחידה היא שאנחנו מאמינים שזכותינו ע"פ תורה למנוע מהאחרים איסורים ואנחנו משתמשים בכל טצדקי של סחטנות פוליטית בשביל הערך החשוב הזה.
אכן לחילוני אין לנו תשובה כי אין תשובה!!! אם לתל אביבי לא חשובה הפרהסיה של המדינה אתה כופה עליו כפייה דתית! (ומובן מאוד למה הוא כועס ושונא אותך על זה).
(בדיוק כמו שאין לך תשובה לפלשתיני למה את כובש את שטחיו התשובה שאתה מאמין שזכותך והוא לא מאמין בזה אז אין מה להסביר והחזק מנצח..)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה