דרוש מידע סקר - האם אתם או הסובבים אתכם היו בחרדה מהמצב בארץ?

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
השמאל רוצה שיכנסו לחרדה. השמאל מציג את זה כאילו כל העם ברחובות. הכל שטויות! הכל הצגות! זה שנתניהו נכנע, עוד לא החלטתי אם הוא באמת נכנע או שגם אצלו הכל הצגה, וכל העסק הזה עם שר הביטחון, הצגה או לא? פוליטיקאים הם שקרנים בדם, לא צריך להאמין למה שרואים.
אז למה לא להיכנס לחרדות? כי ה' איתנו. תמיד. והוא זה שעומד מאחורי כל ההסתרות האלו. אז מה יש לפחד ולהילחץ? איך אמר מאיר אריאל? עברנו את פרעה, נעבור גם את זה.

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
אני לא בנ"א חרדתי מטבעי (ואני גם גבר...), אבל כן יש לי תחושה קשה ועצב, על כך שאנחנו לא יכולים לנהל דיאלוג פתוח ועניני בין אחים (כן אנחנו אחים!), השיח הוא שיח חרשים, כל אחד חי בבועה שלו, ובטוח שהצד השני הוא 'דמון',

מחיי האישיים אני יודע, שאם אני רוצה שלום בית טוב ואמיתי, אני חייב לקיים דיאלוג פתוח וכנה עם אשתי, להקשיב לכאב שלה, גם אם הוא רחוק ממני, וגם אם הוא סותר את הכאב שלי, לדון ולהתווכח, אבל ברגישות ובפתיחות, ודיאלוג כזה בין בני זוג, לא רק שהוא טוב, אלא הוא גם הכרחי ומפרה...

חבל לי שלא מעבירים את המודל הפשוט והאמיתי הזה גם לחיים הפוליטיים, ולויכוח הלא נגמר, בין ימין לשמאל, בין דתיים לחילונים, וכן, גם בין הדתיים לבין עצמם, בקבוצות השונות, בסוף כולנו בני אדם, ורובנו המוחלט רוצה לעשות טוב ולהוסיף עוד אור בעולם. הכי קל להתבוסס בתוך השנאה, לטפוח לעצמי על השכם ברחמים עצמיים לא נגמרים, על הצביעות והרוע של הצד השני (שבחלקו הוא בהחלט כזה). אבל בחיים האמיתיים זה לא כך, כולנו אחים הערבים זה לזה, ואסור לנו לשכוח למה באנו לכאן, והיכן היו סבינו וסבתותינו לפני 80 שנה, תחת המגף הנאצי הארור.
אתה צודק בכל מילה, אבל אתה יודע? כשמולך נמצא בן זוג על הרצף הפסיכופטי עם הפרעת אישיות גבולית, זה לא ממש עוזר הדיאלוג וההקשבה לכאב של השני, כי הצד השני רק רוצה שתרגיש אשם ורוצה שתעשה רק מה שהוא רוצה.
כאן לא מדובר בבני זוג, אלא בשני צדדים פוליטיים. העניין הוא שהשמאל השליט, אלו הערב רב, לא רוצים להקשיב, רק רוצים לשלוט. הם משתמשים ברגשות ובפחדים של אלו שמאמינים להם כדי לנגח את הימין ואת החרדים. הידברות לא תעזור כאן והראיה שאתמול עדיין היו הפגנות. אם עצרו את החקיקה, אז על מה ההפגנות? השמאל מתנהג בדומה לאדם עם הפרעת אישיות גבולית. שום דבר לא ירצה אותו ולהיפך. הדבר היחיד שירגיע אותו זה כוח נגדי חזק וגבולות ברורים.
לא יודעת איך עושים את זה בפוליטיקה, אבל לי מספיק לדעת שהכל מהלכים של ה', יש כאן בירור גדול מאוד של "מי לה' אלי". כל מה שצריך זה להתחזק באמונה.

הודיה יצחק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אתמול הייתי צריכה לצאת מהבית לסידור מסויים וקצת חששתי
היו ממש צעקות שהגיעו עד לבית שלי לא נחמד..:rolleyes::confused:
וכבר שבוע שלישי ברציפות

תוהה ומשתומם

משתמש מקצוען
אתה צודק בכל מילה, אבל אתה יודע? כשמולך נמצא בן זוג על הרצף הפסיכופטי עם הפרעת אישיות גבולית, זה לא ממש עוזר הדיאלוג וההקשבה לכאב של השני, כי הצד השני רק רוצה שתרגיש אשם ורוצה שתעשה רק מה שהוא רוצה.
כאן לא מדובר בבני זוג, אלא בשני צדדים פוליטיים. העניין הוא שהשמאל השליט, אלו הערב רב, לא רוצים להקשיב, רק רוצים לשלוט. הם משתמשים ברגשות ובפחדים של אלו שמאמינים להם כדי לנגח את הימין ואת החרדים. הידברות לא תעזור כאן והראיה שאתמול עדיין היו הפגנות. אם עצרו את החקיקה, אז על מה ההפגנות? השמאל מתנהג בדומה לאדם עם הפרעת אישיות גבולית. שום דבר לא ירצה אותו ולהיפך. הדבר היחיד שירגיע אותו זה כוח נגדי חזק וגבולות ברורים.
לא יודעת איך עושים את זה בפוליטיקה, אבל לי מספיק לדעת שהכל מהלכים של ה', יש כאן בירור גדול מאוד של "מי לה' אלי". כל מה שצריך זה להתחזק באמונה.
עקרון הדברים נכון לגמרי, עם פסיכופט קשה מאוד על בלתי אפשרי לקיים דיאלוג, הממה, את באמת חושבת ששליש מהמדינה פסיכופטים?? כשאנחנו מדברים על קבוצה קל לנו להאשים אותם בהאשמות שונות ומשונות, אבל בסוף הקבוצה מורכבת מהרבה מאוד פרטים, שכל אחד מהם הוא בנ"א עם נשמה שחצובה ממעל, עם מערכת חיים ועולם שלם\מלא.
לי יצא להפגש (בחיים עצמם מה שנקרא) עם חילונים שמתנגדים לרפורמה, מה אני יגיד לך, אף אחד מהם לא פסיכופט, ולא מכשפה נושכת, הם בני אדם מדהימים, בדיוק כמונו, שתומכים בעוז ברפורמה, שיש להם כאב, (מוצדק או לא זה עוד שאלה), ואני בהכרות אישית, קשה לי לראות אותם כואבים ולהתעלם מזה, בסוף הם אחים שלי, ואני רוצה שלכל האחים שלי יהיה טוב, גם אם בחלק מהדברים דעתי חלוקה עליהם ב360 מעלות. צריך לדעת איך לנהל ויכוח בין אחים.

נ.ב. בענין הערב רב וכו', אין לי רוח הקודש, ואני לא רוצה לדבר על דברים שאני לא יודע, בסוף רוב מוחלט של החילוניים כיום הם תינוקות שנשבו, עכ"פ לפי החזו"א ור' ניסים, וככל הידוע לי מחללים עליהם שבת, במקרה של פיקו"נ. (וזאת גם לדעת הפוסקים שאחזו שזה לא חד משמעית הענין הזה של תינוקות שנשבו)

אלף אורות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
עקרון הדברים נכון לגמרי, עם פסיכופט קשה מאוד על בלתי אפשרי לקיים דיאלוג, הממה, את באמת חושבת ששליש מהמדינה פסיכופטים?? כשאנחנו מדברים על קבוצה קל לנו להאשים אותם בהאשמות שונות ומשונות, אבל בסוף הקבוצה מורכבת מהרבה מאוד פרטים, שכל אחד מהם הוא בנ"א עם נשמה שחצובה ממעל, עם מערכת חיים ועולם שלם\מלא.
לי יצא להפגש (בחיים עצמם מה שנקרא) עם חילונים שמתנגדים לרפורמה, מה אני יגיד לך, אף אחד מהם לא פסיכופט, ולא מכשפה נושכת, הם בני אדם מדהימים, בדיוק כמונו, שתומכים בעוז ברפורמה, שיש להם כאב, (מוצדק או לא זה עוד שאלה), ואני בהכרות אישית, קשה לי לראות אותם כואבים ולהתעלם מזה, בסוף הם אחים שלי, ואני רוצה שלכל האחים שלי יהיה טוב, גם אם בחלק מהדברים דעתי חלוקה עליהם ב360 מעלות. צריך לדעת איך לנהל ויכוח בין אחים.

נ.ב. בענין הערב רב וכו', אין לי רוח הקודש, ואני לא רוצה לדבר על דברים שאני לא יודע, בסוף רוב מוחלט של החילוניים כיום הם תינוקות שנשבו, עכ"פ לפי החזו"א ור' ניסים, וככל הידוע לי מחללים עליהם שבת, במקרה של פיקו"נ. (וזאת גם לדעת הפוסקים שאחזו שזה לא חד משמעית הענין הזה של תינוקות שנשבו)
בגלל זה כתבתי ש:
הם משתמשים ברגשות ובפחדים של אלו שמאמינים להם כדי לנגח את הימין ואת החרדים.
כי זה בפירוש לא כולם! אלא יותר אלו ששולטים שמלבים את כל העניין.
ולגבי הערב רב, לא דיברתי ספיציפית על אף אדם, בטח לא על החילונים שהולכים בעיניים עצומות אחרי מחוללי הבלגנים, יותר התכוונתי לכך שכל המצב הזה בו יש אנשים בשלטון שהם מלבים את השנאה זה מצב של ערב רב, זה לא מגיע ממהות של איש ישראל. יש כאן שנאה הרבה מעבר למחלוקת פוליטית.

מתמטיקאי

משתמש פעיל
בלת"ק כמעט מוחלט
אני חושב שמי שלא היה במתח זה אנשים ילדותיים שראו את זה כמריבה של שני ילדים. (לא דיברתי על חרדה)
הלוואי שאני טועה אבל הפתרון שהכי מתקבל על הדעת זה שיתחיל מלחמה עם הערבים (שמרגישים שמתפרקת לנו המדינה) ואז נאלץ להשלים (ולוותר הרבה כי הכוח לא אצלינו וחבל)
מקפיץ אמרתי לכם...

שיבת ציון

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
סקר - האם אתם או הסובבים אותכם היו בחרדה/עצבים/מתח מהמצב בארץ?
המדינה מתפרקת, כאוס, בלאגן חוסר שליטה. אין לנו יכולת לעשות כלום.

אני לא מעוניין כרגע להיכנס לנושא הפוליטי כלל
אלא לתחושות של הציבור. האם הציבור הרגיש מתח וחרדה משלשום בלילה ועד אתמול בערב?

ואני לא מחפש את העצה של להפסיק לשמוע חדשות.
לא קראתי את רב התגובות.

לא, ממש לא במתח ולא בחרדה ח"ו.
אנחנו עכשיו בדור אחרון, בכל רגע ממש יכול לבוא המשיח ולקטוע את הכל באבו. ברור לי שכל המאבק הזה- אין לו משמעות במובן הגשמי, כי המשיח יבוא ופתאום הכל ייפסק באמצע המתח...
במובן הרוחני, כואב ממש לשמוע על עוד עברות שנעשו ועל חירף וגידוף שם שמיים לא עלינו, צער לא נתפס. ה' ישמור ויציל אותנו ואת נשמותינו.

אבל חרדה/ עצבים/ מתח? לא. ברוך ה', לא. הכל כאן זה משחק של כמה בובות שחושבות שהן יכולות לעשות משהו או לשנות משהו מבלי רצונו יתברך. אנחנו נמצאים במקום הנכון, רק בואו נתפלל על כל אלו שעוברים ולא יודעים ותוהים ותועים ומבולבלים, נתפלל שיגלו מהר את האור ויתקרבו לה' יתברך, שכשיבוא המשיח ניגאל כולנו, כל עם ישראל, ונהיה במקום שבחרנו כולנו בחיים ובטוב. אמן!

תילתן

משתמש סופר מקצוען
אצלנו כבר כמה ימים 'אורחים רצויים'
הם בחרדה ואין להם ממ'ד בבית הגיעו אלינו..
רבש''ע שיגמר כבר המבצע בעזה..

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה