דרוש מידע סקר - האם אתם או הסובבים אתכם היו בחרדה מהמצב בארץ?

דיני

משתמש מקצוען
כי הימין לא יודע לשלוט, ע"ע בגין. זה למה.
והשמאלנים בטוחים שהמדינה של סבתא שלהם (מפאי וכו') אז ככה זה נראה.
גם הפען חוזרים על הטעות של בגין. במקום להעיף את היועמ"שית לכל הרוחות - פחדו לעשות את זה, ועכשיו הם מסונדלים.
יש כאן עוד בעיה, וזה חמור ממה שהיה אצל בגין, שביבי דואג רק לביבי.
הייתי אתמול אחה"צ באזור יפו,תחנה מרכזית. אלוקים אדירים מה ששם הלך. הבל מלא דגלים, תופים, צעדות, קבוצות. כבר לא ידעו מי נגד מה. מהצד אני שומעת מישהו מברר אם הקבוצה הזו היא ימין או שמאל...
מה זה היה עוזר שהיו מעיפים אותה?
בית המשפט היה פוסק שזה לא סביר והיה מחזיר אותה לתפקידה, בדיוק כמו הסיפור עם דרעי!

זה לא שהימין לא יודע לשלוט - הוא לא מסוגל.
יש קו אדום ושמו: ציות לבית המשפט. עד היום לא חצו אותו.
חציה שלו תהיה אנרכיה מוחלטת (שמתחילה במעצר של ביבי ע"י השבכ, זה לא תרחיש הזוי, ומסתיימת בשפיכות דמים המונית בין ימין לשמאל)

ניסו להחזיר את המשילות בזבנג וגמרנו וקיבלת שביתה מוחלטת של כל הוועדים.

צ ב י

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
איל בלי חרדה???
עוד כמה ימים כווולם ישמעו המשפ מפני שלא נהגו כבוד זה בזה עם כל ההשלכות שלו
איך לא נפחד שהגענו למצב שכזה

יעית

משתמש פעיל
אכן חשתי בחרדה.
זה היה במנות קטנות כל פעם שהשמאל עלה קומה באיומים ובסרבנות
אבל בליל שני חשתי פתאום בחרדה קיומית כששמעתי על הטעות האסטרטגית שנתניהו עשה כשפיטר בהינף יד את שר הביטחון שלו. זה בבת אחת גרם לי להבין שמשהו בשיקול הדעת שלו כבר לא כמו שהיה. הוא כבר לא הפוליטיקאי החד והמשופשף שחושב שתי מהלכים קדימה. ובמערכה מורכבת וקשה כ"כ מול השמאל הכוחני אי אפשר לנצח בלי שתי ידיים מנוסות על ההגה. הסערה שהחלה באותו לילה ועצירת החקיקה שלאחריה היתה אך טבעית אחרי צעד כה נמהר ופזיז. כל אחד עם קצת הבנה פוליטית מבין את זה. וכשאתה מבין שבשני הצדדים אין מישהו עם אחריות ועם חכמה התוצאות יכולות להיות הרות אסון למדינה כמו שלנו וכן, יתכן שהימין צריך לחפש מנהיג אחר.
שטויות במיץ עגבניות,
אחרי הצהרה כ"כ בוטה של שר בכיר, ברור שהיה צריך לעצור את החקיקה, ובפרט אם היה נשאר סביב שולחן הממשלה,
אז קודם כל ביבי פיטר אותו, ושידר באמצעותו שהוא השולט, ואי אפשר לעשות מה שרוצים מאחורי הגב שלו,
ושנית הוא הודיע על עצירה, ועכשיו יהיה ברור עם רוצים הידברות או אנרכיה,
אגב אי אפשר להעביר את החוק בלי הידברות, במצב שציבור די גדול (אלפיים אנרכיסטים במקסימום) יכולים לגרום לאי קבלת החוק ע"י הרשות המבצעת, קרי בג"צ משטרה צה"ל

227

משתמש מקצוען
שטויות במיץ עגבניות,
אחרי הצהרה כ"כ בוטה של שר בכיר, ברור שהיה צריך לעצור את החקיקה, ובפרט אם היה נשאר סביב שולחן הממשלה,
אז קודם כל ביבי פיטר אותו, ושידר באמצעותו שהוא השולט, ואי אפשר לעשות מה שרוצים מאחורי הגב שלו,
ושנית הוא הודיע על עצירה, ועכשיו יהיה ברור עם רוצים הידברות או אנרכיה,
אגב אי אפשר להעביר את החוק בלי הידברות, במצב שציבור די גדול (אלפיים אנרכיסטים במקסימום) יכולים לגרום לאי קבלת החוק ע"י הרשות המבצעת, קרי בג"צ משטרה צה"ל
ביבי רצה לשדר שהוא השולט. אז כנראה שהוא טעה, כי זה רק גרם לכולם להבין כמה הוא לא שולט וכמה המצב שברירי, ולכן הכל התהפך עליו. ומכיון שבדרך כלל ביבי לא מפשל בצורה כ"כ גסה, צריך להסיק מכך שמשהו איתו לא תקין.

RIvka.F

משתמש פעיל
אני חושבת שזו קצת טעות לחשוב שפיטורי גלנט גרמו לכל המהומה
המחאה הזו היא ממש לא ספונטנית ועממית וכו' וכו'
היא מתוכננת ומאורגנת ע"י אנשים כשרוניים מתוחכמים והכי חשוב עם המון המון כסף!!!!!!
מה שקרה ביום ראשון בלילה זה שהועדה הייתה אמורה לגמור את ההצבעות על התיקונים לחוק ולהעלות אותו להצבעה וברור שהיתה מתוכננת מראש מחאת ענק ללילה הזה עם או בלי קשר לפיטורי שר הבטחון
שתי נקודות לדעתי האישית
א ביבי חייב לפטר את גלנט א''א להשאיר בממשלה שלך שר שיוצא בפומבי נגדך ועוד שאתה בחו''ל
ב הרפורמה נעצרה בעיקר בגלל לחץ אמריקאי הא ותו לא

נערך לאחרונה ב:

חסידויסית

משתמש מקצוען
מרגישה סוג של התרגשות, קורים פה דברים גדולים סביבי, ואני חלק מזה! זה לא דברים מספרי ההסטוריה, אלא ההסטוריה כותבת את עצמה בימים אלו!
שרק נשמע ונתבשר בשורות טובות!

שימי הכבאי

משתמש מקצוען
מרוב תסכול כבר לא מתוסכל
הרי אתמול היה אמור לעבור החוק בקריאה שנייה ושלישית ואז ממילא השביתות וכולי היו נחלשות משום שאנשים נורמלים פועלים מתוך רצון לשנות ולא מתוך רצון להרוס ואחרי שהחוק היה עובר כמעט לא היה להם סיכוי לשנות
ונתניהו עשה משהו שחשב שיועיל לו אבל בסוף זה גרם שאנשים יצאו מכליהם והיה לראשי המשק את היכולת הפסיכולוגית להצהיר על שביתות מטורפות בלתי הגיוניות עד שאפילו הפרקליט הבכיר שלו בן צור אמר שהוא מפסיק לייצג אותו
אז הוא היה חייב לעצור, ולמען ד’ למה, למה ביום האחרון הכל כל כך מתהפך
כל כך מתסכל
שזה פשוט מיד מושך את הלב ל
”אין אדם נוקף אצבעו מלמטה וכו”
פשוט גזירת שמיים שלסיטרא אחרא יהיה עוד כח נגד היהדות
בשורות טובות

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לא.
ות'אמת שאין לי מושג אפילו על מה מפגינים הפעם.
וזה גם לא מעניין אותי..

יעית

משתמש פעיל
מרוב תסכול כבר לא מתוסכל
הרי אתמול היה אמור לעבור החוק בקריאה שנייה ושלישית ואז ממילא השביתות וכולי היו נחלשות משום שאנשים נורמלים פועלים מתוך רצון לשנות ולא מתוך רצון להרוס ואחרי שהחוק היה עובר כמעט לא היה להם סיכוי לשנות
ונתניהו עשה משהו שחשב שיועיל לו אבל בסוף זה גרם שאנשים יצאו מכליהם והיה לראשי המשק את היכולת הפסיכולוגית להצהיר על שביתות מטורפות בלתי הגיוניות עד שאפילו הפרקליט הבכיר שלו בן צור אמר שהוא מפסיק לייצג אותו
אז הוא היה חייב לעצור, ולמען ד’ למה, למה ביום האחרון הכל כל כך מתהפך
כל כך מתסכל
שזה פשוט מיד מושך את הלב ל
”אין אדם נוקף אצבעו מלמטה וכו”
פשוט גזירת שמיים שלסיטרא אחרא יהיה עוד כח נגד היהדות
בשורות טובות
דבר אחד נכון-
אין אדם נוקף וכו',
השאר- אם החוק היה עובר עם המחאות האלה ובלי הידברות, בגצ היה פוסל אותה, ויוצר משבר חוקתי,
כבר ראינו שאין להם בעיה לשרוף את המדינה שלהם

דיני

משתמש מקצוען
מרגישה סוג של התרגשות, קורים פה דברים גדולים סביבי, ואני חלק מזה! זה לא דברים מספרי ההסטוריה, אלא ההסטוריה כותבת את עצמה בימים אלו!
שרק נשמע ונתבשר בשורות טובות!
יש פרקים בהסטוריה שעדיף לא להיות חלק מהם
(למשל גרמניה, 1933)

יופלה אפרסק

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
יוצרי ai
לא.
ות'אמת שאין לי מושג אפילו על מה מפגינים הפעם.
וזה גם לא מעניין אותי..
כנ"ל.
רפורמה על מה?
רק תסכל אותי שהחנויות נסגרו, ולא היו טיסות.

טאבו

משתמש סופר מקצוען
יש פרקים בהסטוריה שעדיף לא להיות חלק מהם
(למשל גרמניה, 1933)
בכלל לא שווה להיות חלק מההיסטוריה
עדיף חיים רגועים ושקטים על מי מנוחות
הדבר היחיד שאסכים להיות חלק ממנו זה ביאת המשיח בעז"ה
אהה אולי גם הפצצת הכור באיראן, ;)

רצתה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לא הייתי בחרדה אבל כן במתח ש 'מעניין מה יהיה עכשיו'
וכן להיות בתסכול עמוק שעושים אפליות בין הציבור.
אבל הדבר הכי מנחם פה שבמילא העולם הולך לקראת משיח (ואם חס וחלילה לא נזכה בקרוב אז הוא הולך לקראת סיומו ואז הוא יבוא) ככה שהעולם נראה כמו כל חנות שעושים בה מכירת חיסול.
וכן, צריך לזכור שאנחנו יכולים לשרוד יפה מאוד בלי המדינה, שרדנו יפה מאוד 2000 שנות גלות בלעדיה.

רצתה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
זה!
זה הפחד שלי!!

שתהיה מדינה אחרת שתהרוס
את היהדות שלנו!!

"שורף" לי בנשמה,
כשיש יהודים שרומסים את הדת
שרבים עם האחים שלהם!!

היהדות ,המסורת זה הדבר שהכי קרוב לליבי!
למה צריך לפחד שיש לך הבטחה מפורשת מהקב"ה "לא תשכח תורה מפי זרעו"?
בכל דור ודור היו את האלו שרצו לרמוס את הדת ולהרוס את היהדות
אז נכון שפעם פעם זה היה הגויים והיום זה יהודים
אבל בתקופת ההשכלה זה היה יהודים נגד יהודים ואפשר גם ללכת עוד אחורה לצדוקים ולקראים
ואיפה אנחנו היום ואיפה הם היום???

שרי ש.

משתמש פעיל
"...לְהוֹדִיעַ שֶׁכָּל קֹוֶיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ וְלֹא יִכָּלְמוּ לָנֶצַח כָּל הַחוֹסִים בָּךְ"!!!
בואו לא נשכח את זה!

דיני

משתמש מקצוען
הדבר היחיד שאסכים להיות חלק ממנו זה ביאת המשיח בעז"ה
אהה אולי גם הפצצת הכור באיראן, ;)
לא, אתה לא רוצה להיות חלק מהפצצת הכור באירן
(והתקפה מיידית של חיזבאללה וחמאס במלוא עוצמת האש על ערים, תעשיה, תחנות כח והתפלת מים)

דיני

משתמש מקצוען
וכן, צריך לזכור שאנחנו יכולים לשרוד יפה מאוד בלי המדינה, שרדנו יפה מאוד 2000 שנות גלות בלעדיה.
אכן, שרדנו, אבל יפה זה לא היה.
גם עכשיו "בלי המדינה" - לא תלכי בדיוק? תארזי פקלאות ומי יקבל אותך בזרועות פתוחות?
והפרנסה? והחינוך של הילדים?

בקיצור, ססמאות אפוקליטיות זו רומנטיקה מרגשת, אבל היישום עגום עד מאד.
ייתי ולא אחמינא

והערה נוספת - זה בהחלט נושא לדיון, אין כאן אמת מוחלטת, וגם כדי שהאשכול הזה לא ינעל לו רק אומר בקצרה את דעתי - והיא שבעיני המדינה שהוקמה כאן והתקבצות הגלויות מכל קצוות תבל, היא לא אפיזודה חולפת בסדר הגלויות
(פשוט נשמע לא סביר. וגם מתאים למה שכתוב: כך היא גאולתן של ישראל, קמעה קמעה. כלומר - לא זבנג וגמרנו - תקיעת שופר ופתאום פוף וכולם מגיעים מפולין ומתימן עם ארץ בנויה בשרביט קסמים, אלא תהליך הדרגתי. זה לא שעכשיו מוסדות המדינה בעיני "קודש" כמו שהמזרחי אוחזים, אבל כן שיש כאן שלבים בתהליך גאולי שאיננו יודעים את משכו)

סטיל יאנג

משתמש מקצוען
אכן, שרדנו, אבל יפה זה לא היה.
גם עכשיו "בלי המדינה" - לא תלכי בדיוק? תארזי פקלאות ומי יקבל אותך בזרועות פתוחות?
והפרנסה? והחינוך של הילדים?

בקיצור, ססמאות אפוקליטיות זו רומנטיקה מרגשת, אבל היישום עגום עד מאד.
ייתי ולא אחמינא

והערה נוספת - זה בהחלט נושא לדיון, אין כאן אמת מוחלטת, וגם כדי שהאשכול הזה לא ינעל לו רק אומר בקצרה את דעתי - והיא שבעיני המדינה שהוקמה כאן והתקבצות הגלויות מכל קצוות תבל, היא לא אפיזודה חולפת בסדר הגלויות
(פשוט נשמע לא סביר. וגם מתאים למה שכתוב: כך היא גאולתן של ישראל, קמעה קמעה. כלומר - לא זבנג וגמרנו - תקיעת שופר ופתאום פוף וכולם מגיעים מפולין ומתימן עם ארץ בנויה בשרביט קסמים, אלא תהליך הדרגתי. זה לא שעכשיו מוסדות המדינה בעיני "קודש" כמו שהמזרחי אוחזים, אבל כן שיש כאן שלבים בתהליך גאולי שאיננו יודעים את משכו)
כל מילה!
עדיין זה הרע במיעוטו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה