דרוש מידע ספר חדש של ליבי קליין

מצב
הנושא נעול.

כספומילי

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
@Ruty Kepler נראה לי כל המתלוננים על ריבוי הטרגדיות, עשו את זה בעקבות קריאת הביקורת שלך, כשקוראים את זה כמו רשימת מכולת זה באמת נשמע משהו שקצת עבר את הגבול...
לא תמיד תמצות כזה של כל ההתפתחויות הוא במקומו, אני לא רואה בזה ביקורת ספרותית אלא תקציר, באופן אישי קצת הוציא לי את החשק לקרוא את הספר כשהכל גלוי וידוע מלפניי.
יש הבדל מאד חד בין הביקורת הזאת, לביקורת שכתבת לדוגמא על "לך לישון געצל" שם לא נגעת בכלל בגיבורים ובעלילה אלא רק בסוג הז'אנר.
חייבת לציין שכמו תמיד, כתבת בצורה זורמת וכייפית וגם את הביקורת הזאת אי אפשר לקטוע באמצע וחייבים להמשיך עד לסוף הטוב, והעין הטובה שלך יחד עם המקצועיות בלטה מאד, יחד עם זאת לדעתי הענייה ריבוי הפרטים קצת שבר שמאלה, הפעם.

cherry c

משתמש סופר מקצוען
Ruty Kepler נראה לי כל המתלוננים על ריבוי הטרגדיות, עשו את זה בעקבות קריאת הביקורת שלך, כשקוראים את זה כמו רשימת מכולת זה באמת נשמע משהו שקצת עבר את הגבול...
ממש אבל ממש לא.
קודם כל לא קראתי עדין את הביקורת של קפלר.
שנית, אני חושבת ככה מהספר הראשון של ליבי, ויעידו סביבתי הקרובה...

הר

משתמש מקצוען
למה לקרוא על סבל? כדי לדעת.

כדי שבפעם הבאה שאפגוש אשה שבעלה חולה נפש, אדע לדבר אליה קצת יותר ברוֹך, יותר בעדינות. שהיא לא תהיה בשבילי 'אשתו של המשוגע ההוא', אלא גולדי.

ואם בחיידר של בני יהיה איש צוות עם מחלת נפש, אני אחשוב פעמיים, לפני שאתקשר לנבוח על המנהל 'למה אתה מעסיק משוגעים, זה מסוכן'.

וכדי שנבין עד כמה לפעמים החלמה מסרטן היא חסרה. ושלא תמיד מי שיוצא מהמחלה - חוזר להיות בריא. וכדי שלא נחשוב ש'הם סתם מתפנקים, הרי הוא כבר בריא', כשהזוג המחלים שוב ושוב לא מגיעים לאירועים, או מבטלים פגישות.

כדי שנבדוק לרגע, בשמחה שלנו, אם יש מישהו עם כסא גלגלים שאמור להגיע לאירוע. ואם כן, נדאג שהכל יהיה מונגש. נסכים להוסיף עוד מאמץ ועוד תשלום, כדי שהמוזמן שלנו לא ייאלץ לחזור על עקבותיו בלי להשתתף.

וכשנפגוש את הסנוב שפעם היה עשיר, ונפל, הטמבל, בהשקעה מפוקפקת (אנחנו בטוח לא היינו נופלים ככה) - נבין את הקושי שלו. כי הוא חי ברמה סבירה, אבל הוא חלם בשביל הילדים שלו הרבה יותר. וכשחלום מתנפץ, זה כואב.

והגרושה ההיא, שעד היום חשבנו שהיא בודדה וקצת משונה ו'למה היא לא מתחתנת, בטח יש לה משהו' - תהפוך בשבילנו לפייגא. ותהיה לנו טיפה אחת של עדינות וחמלה כשנדבר עליה.
(יש עוד, אבל בואו תקראו קודם, שלא יאשימו אותי בספוילרים).

בשביל זה אנחנו רוצים לקרוא גם על סבל, בין היתר.

טיעון ה'קוראים כדי להתחזק באמונה', לא תקף אצלי. בעיניי, אמונה לא נקנית בקריאת ספרים, היא נקנית בדם וביגיעה. זה שאקרא שהגיבורה לחשה בקול נרגש 'הכל משמים, הכל לטובה', גם כשבעלה גסס, לא ישנה בי כלום.

אבל מחשבה אחת, הבנה אחת, רגע אחד של מוסר - בשבילם שווה לקרוא ספר שלם.

מליון לייקים!!!
אפילו לא שמתי לב שזה מה שעשו לי הספרים, אבל כן!!!!
הרגישות עלתה קומה, אני ממש מרגישה את זה!
תודה שכתבת לי את זה.

~מירי לוריא ~

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
הצליבה שמתבצעת פה ממש לא לעניין!
אם לא היית אוהבת טעם של קייטרינג מסוים כי זה מתובל/אנמי מדי, היית מעלה את זה בראש כל חוצות בטענות?
יש ביקורת בונה, ויש סתם לקפוץ בראש ולהגיד וואי, אני לא סובלת איך שאת כותבת א-ב-ג...
אני לא חושבת שמתבצעת פה צליבה...
ביקורת על ספרים זה דבר חשוב- כמעט כמו הספר בעצמו.
ובמקרה הזה, כן, זה גם מעניין לשמוע סתם כך את הדעה של הצד השני.
ומסתבר שהסידרה הצליחה מאווווווד לפי ריבוי התגובות!

הפתעה

משתמש מקצוען
את קרבת האלוקים שזוכים לה, את הניסים הקטנים והגדולים, את המערכת המשפחתית והזוגית שצומחת מתוך הקושי ובזכותו.
בספרים של @ליבי קליין
יש מערכות יחסים מיוחדות,
תקשורת נדירה בין בני אדם,
יש עומק רגשי אינסופי
והמון רגש שניתן ממש למשש.
כשאני קוראת את ספריה
אני ממש חווה את הרגשות שם ובוחרת את אילו מהן לקחת איתי לחיים.
כי רק אחרי שמרגישים משהו באמת, אפשר לבחור בו.
וזה מה שספריה של ליבי מעניקים לי-
את הבחירה!!

ליבה ארזי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
איפה כתובה הביקורת של רותי קפלר על הספר האחרון?

הללו

משתמש מקצוען
גמאני קוראת את הספרים של ליבי קליין בנשימה עצורה.
היתה לי קרובת משפחה שעברה אחד מהמקרים המתוארים - גרם לי רק להרגיש ולהבין אותה יותר. (תודה לך, @ליבי קליין )
לאותה קרובה גם היה את הספרים שלה, והיא המליצה עליהם מאד...

ח.נוי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה

כדי שבפעם הבאה שאפגוש אשה שבעלה חולה נפש, אדע לדבר אליה קצת יותר ברוֹך, יותר בעדינות. שהיא לא תהיה בשבילי 'אשתו של המשוגע ההוא', אלא גולדי.

ואם בחיידר של בני יהיה איש צוות עם מחלת נפש, אני אחשוב פעמיים, לפני שאתקשר לנבוח על המנהל 'למה אתה מעסיק משוגעים, זה מסוכן'.

וכדי שנבין עד כמה לפעמים החלמה מסרטן היא חסרה. ושלא תמיד מי שיוצא מהמחלה - חוזר להיות בריא. וכדי שלא נחשוב ש'הם סתם מתפנקים, הרי הוא כבר בריא', כשהזוג המחלים שוב ושוב לא מגיעים לאירועים, או מבטלים פגישות.

כדי שנבדוק לרגע, בשמחה שלנו, אם יש מישהו עם כסא גלגלים שאמור להגיע לאירוע. ואם כן, נדאג שהכל יהיה מונגש. נסכים להוסיף עוד מאמץ ועוד תשלום, כדי שהמוזמן שלנו לא ייאלץ לחזור על עקבותיו בלי להשתתף.

וכשנפגוש את הסנוב שפעם היה עשיר, ונפל, הטמבל, בהשקעה מפוקפקת (אנחנו בטוח לא היינו נופלים ככה) - נבין את הקושי שלו. כי הוא חי ברמה סבירה, אבל הוא חלם בשביל הילדים שלו הרבה יותר. וכשחלום מתנפץ, זה כואב.

והגרושה ההיא, שעד היום חשבנו שהיא בודדה וקצת משונה ו'למה היא לא מתחתנת, בטח יש לה משהו' - תהפוך בשבילנו לפייגא. ותהיה לנו טיפה אחת של עדינות וחמלה כשנדבר עליה.
(יש עוד, אבל בואו תקראו קודם, שלא יאשימו אותי בספוילרים).

בשביל זה אנחנו רוצים לקרוא גם על סבל, בין היתר.

טיעון ה'קוראים כדי להתחזק באמונה', לא תקף אצלי. בעיניי, אמונה לא נקנית בקריאת ספרים, היא נקנית בדם וביגיעה. זה שאקרא שהגיבורה לחשה בקול נרגש 'הכל משמים, הכל לטובה', גם כשבעלה גסס, לא ישנה בי כלום.

אבל מחשבה אחת, הבנה אחת, רגע אחד של מוסר - בשבילם שווה לקרוא ספר שלם.

רותי, את הדברים האלו אפשר להגיד בדיוק על הספרים שלך!!!
קוראת את כולם בלי לפספס שורה!!!
אין לך מושג כמה השתנה לי המבט על אנשים מהספרים שלך. את הספרים של ליבי פחות קוראת. אבל הספרים שלך הם בדיוק הדוגמא לספרים שבאים לפתוח את הראש של הקוראים לראות שיש עוד אנשים בעולם, שגם להם יש עולם פנימי עשיר, גם אם לא בדיוק נמצאים בסקאלה המקובלת....
פתאום אני מתחילה להסתכל אחרת על קבצנים, על נשות השאלים, על חצי-חצי וכדו'...
מחכה כבר לספר הבא שלך....

ח.נוי

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
יודעות על ספרים נוספים חדשים שיוצאים לפסח?
אשמח לשמוע המלצות

(אוהבת בעיקר סיפרי רגש)
תודה
מיה קינן הוציאה גם היא ספר חדש בשם : "עגור הברונזה"
לא קראתי, אבל בטוחה שכמו כל הספרים של מיה קינן מומלץ בחום לקרוא...

.C.G

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
רותי, את הדברים האלו אפשר להגיד בדיוק על הספרים שלך!!!
קוראת את כולם בלי לפספס שורה!!!
אין לך מושג כמה השתנה לי המבט על אנשים מהספרים שלך. את הספרים של ליבי פחות קוראת. אבל הספרים שלך הם בדיוק הדוגמא לספרים שבאים לפתוח את הראש של הקוראים לראות שיש עוד אנשים בעולם, שגם להם יש עולם פנימי עשיר, גם אם לא בדיוק נמצאים בסקאלה המקובלת....
פתאום אני מתחילה להסתכל אחרת על קבצנים, על נשות השאלים, על חצי-חצי וכדו'...
מחכה כבר לספר הבא שלך....
כמו שרותי כתבה באחד הספרים בכריכה- הספר הזה חושב קצת אחרת ומדבר קצת אחרת, אבל אוהב ומכבד את כל הנברא בצלם! פחות או יותר, לא זוכרת בדיוק את המילים...

בחן ובחסד

משתמש מקצוען
עוקבת בעניין אחרי הדיון.
פעמיים התחלתי לקרוא ספרים של @ליבי קליין.
הכתיבה הייתה קולחת ויפה והתיאורים משכנעים וממחישים, אבל לא הייתי מסוגלת לשאת את רצף הטרגדיות ועוצמת הכאב ופרשתי באמצע.
יעידו פה התגובות הרבות של אנשים שקראו את הספרים, נהנו והתחזקו מהם, אבל יש גם אנשים אחרים שחוו קושי וסבל ודווקא בגלל זה קשה להם לקרוא אותם מפורטים בצורה כ"כ נוגעת ללב ופורטת על הרגשות.
אולי זה המקור להבדל בתגובות וביחס של האנשים לספרים- אדם רגיש שלוקח דברים ללב, לא זקוק לספרים כאלו בשביל לעורר את הרגש ואולי אף יתקשה לשאת את המינון לעומת אנשים עם אופי שונה שמספרים שהספר פיתח אצלם רגישות והבנה לשני .
כשהכתיבה טובה, היא עשויה לטלטל יותר ולהיות משמעותית- לטוב ולמוטב ומי שלוקח את הכח הזה ומשתמש איתו למטרות חיוביות, ברכה תבוא על ראשו.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
בשביל זה לא צריך לקרוא על סבל.
בשביל זה צריך לקרוא על התמודדויות מכל הסוגים , על אנשים ששונים ממנו, שחיים בעולם שונה ולא רק בעולם השטחי והקלאסי שאנחנו מכירים או רואים מבחוץ.
ההבדל בין התמודדות לסבל הוא עדין , אפשר לחוות את אותו הסרטן בכל מיני אופנים,
אפשר גם לכתוב עליו בכל מיני צורות.
ואני לא מתיחסת לספרים של ליבי קליין שלא קראתי חוץ מהראשון.

עוד הבדל בין סבל להתמודדות הוא המינון.
ההתמודדות בחיים שהשם נותן מגיעה עם המון רחמים, החוכמה היא להביא לספר גם אותם.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה