התועלת היא שנדע להעריך את הטוב שד' נותן לנו, את השגרה המבורכת, את הצרות הקטנות..לא רואה שום תועלת בשמיעת מכאובים וייסורים של אנשים לחינם...
לדעת שיש קושי ויש קושי עצום, כל אחד והשק שלו...
התועלת היא שנדע להעריך את הטוב שד' נותן לנו, את השגרה המבורכת, את הצרות הקטנות..לא רואה שום תועלת בשמיעת מכאובים וייסורים של אנשים לחינם...
את באמת מאמינה שלכן היא כתבה את כל הטרגדיות האלו???התועלת היא שנדע להעריך את הטוב שד' נותן לנו, את השגרה המבורכת, את הצרות הקטנות..
לדעת שיש קושי ויש קושי עצום, כל אחד והשק שלו...
לדעתי בעקבות הקריאה אפשר להעריך יותר את הטוב ואת הרע, את הקושי שלי, לדעת שיש גרוע יותר.את באמת מאמינה שלכן היא כתבה את כל הטרגדיות האלו???
כדי שאלו שהקב"ה לא מקיש עליהם יעריכו את השגרה המבורכת?
באמת?
אין שום תועלת בכזה דבר. צודקת.לא רואה שום תועלת בשמיעת מכאובים וייסורים של אנשים לחינם.
למרות שבהחלט זו לא המטרה.שנדע להעריך את הטוב שד' נותן לנו,
למה לקרוא על סבל? כדי לדעת.
כדי שבפעם הבאה שאפגוש אשה שבעלה חולה נפש, אדע לדבר אליה קצת יותר ברוֹך, יותר בעדינות. שהיא לא תהיה בשבילי 'אשתו של המשוגע ההוא', אלא גולדי.
ואם בחיידר של בני יהיה איש צוות עם מחלת נפש, אני אחשוב פעמיים, לפני שאתקשר לנבוח על המנהל 'למה אתה מעסיק משוגעים, זה מסוכן'.
וכדי שנבין עד כמה לפעמים החלמה מסרטן היא חסרה. ושלא תמיד מי שיוצא מהמחלה - חוזר להיות בריא. וכדי שלא נחשוב ש'הם סתם מתפנקים, הרי הוא כבר בריא', כשהזוג המחלים שוב ושוב לא מגיעים לאירועים, או מבטלים פגישות.
כדי שנבדוק לרגע, בשמחה שלנו, אם יש מישהו עם כסא גלגלים שאמור להגיע לאירוע. ואם כן, נדאג שהכל יהיה מונגש. נסכים להוסיף עוד מאמץ ועוד תשלום, כדי שהמוזמן שלנו לא ייאלץ לחזור על עקבותיו בלי להשתתף.
וכשנפגוש את הסנוב שפעם היה עשיר, ונפל, הטמבל, בהשקעה מפוקפקת (אנחנו בטוח לא היינו נופלים ככה) - נבין את הקושי שלו. כי הוא חי ברמה סבירה, אבל הוא חלם בשביל הילדים שלו הרבה יותר. וכשחלום מתנפץ, זה כואב.
והגרושה ההיא, שעד היום חשבנו שהיא בודדה וקצת משונה ו'למה היא לא מתחתנת, בטח יש לה משהו' - תהפוך בשבילנו לפייגא. ותהיה לנו טיפה אחת של עדינות וחמלה כשנדבר עליה.
(יש עוד, אבל בואו תקראו קודם, שלא יאשימו אותי בספוילרים).
בשביל זה אנחנו רוצים לקרוא גם על סבל, בין היתר.
טיעון ה'קוראים כדי להתחזק באמונה', לא תקף אצלי. בעיניי, אמונה לא נקנית בקריאת ספרים, היא נקנית בדם וביגיעה. זה שאקרא שהגיבורה לחשה בקול נרגש 'הכל משמים, הכל לטובה', גם כשבעלה גסס, לא ישנה בי כלום.
אבל מחשבה אחת, הבנה אחת, רגע אחד של מוסר - בשבילם שווה לקרוא ספר שלם.
אני חושבת שזה מאוד אינדבדואלי. וזה לא קשור לספרים של ליבי אלא לכל אדם בפני עצמו, לצורה שבה הוא מתמודד עם הקשיים שלו.ואגב, כשמכרה שלי עברה צרה מסוימת שמתוארת באחד הספרים היא לא הייתה מוסגלת לחשוב אפילו על קריאת הספר
מצטרפת לכל מילה! תודהלמה לקרוא על סבל? כדי לדעת.
כדי שבפעם הבאה שאפגוש אשה שבעלה חולה נפש, אדע לדבר אליה קצת יותר ברוֹך, יותר בעדינות. שהיא לא תהיה בשבילי 'אשתו של המשוגע ההוא', אלא גולדי.
ואם בחיידר של בני יהיה איש צוות עם מחלת נפש, אני אחשוב פעמיים, לפני שאתקשר לנבוח על המנהל 'למה אתה מעסיק משוגעים, זה מסוכן'.
וכדי שנבין עד כמה לפעמים החלמה מסרטן היא חסרה. ושלא תמיד מי שיוצא מהמחלה - חוזר להיות בריא. וכדי שלא נחשוב ש'הם סתם מתפנקים, הרי הוא כבר בריא', כשהזוג המחלים שוב ושוב לא מגיעים לאירועים, או מבטלים פגישות.
כדי שנבדוק לרגע, בשמחה שלנו, אם יש מישהו עם כסא גלגלים שאמור להגיע לאירוע. ואם כן, נדאג שהכל יהיה מונגש. נסכים להוסיף עוד מאמץ ועוד תשלום, כדי שהמוזמן שלנו לא ייאלץ לחזור על עקבותיו בלי להשתתף.
וכשנפגוש את הסנוב שפעם היה עשיר, ונפל, הטמבל, בהשקעה מפוקפקת (אנחנו בטוח לא היינו נופלים ככה) - נבין את הקושי שלו. כי הוא חי ברמה סבירה, אבל הוא חלם בשביל הילדים שלו הרבה יותר. וכשחלום מתנפץ, זה כואב.
והגרושה ההיא, שעד היום חשבנו שהיא בודדה וקצת משונה ו'למה היא לא מתחתנת, בטח יש לה משהו' - תהפוך בשבילנו לפייגא. ותהיה לנו טיפה אחת של עדינות וחמלה כשנדבר עליה.
בשביל זה אנחנו רוצים לקרוא גם על סבל, בין היתר.
טיעון ה'קוראים כדי להתחזק באמונה', לא תקף אצלי. בעיניי, אמונה לא נקנית בקריאת ספרים, היא נקנית בדם וביגיעה. זה שאקרא שהגיבורה לחשה בקול נרגש 'הכל משמים, הכל לטובה', גם כשבעלה גסס, לא ישנה בי כלום.
אבל מחשבה אחת, הבנה אחת, רגע אחד של מוסר - בשבילם שווה לקרוא ספר שלם.
יש לי הרבה מה לומר בנושא.לקרוא על סבל ולשמוע על אנשים שסובלים זה מחנך, נכון ונצרך.
קראתי 3 ספרים של ליבי קליין היא כותבת מדהים לא יכולתי להפסיק (ורצתי לקנות את הספר הבא)
אני כן חושבת שמימון הטרגדיות והעצב ועם זה איך שהדמויות בספר מקבלות את הטרגדיות הוא לא נכון ולא מציאותי.
לדעתי ניתן להעביר את המסרים עם להוריד מרצף הטרגדיות.
ועוד דבר שלא קשור לנושא הזה אבל צרם לי מאד. אברך חולה מאד נזקק לסיוע בכל דבר קטן לאשתו אסור לעזור לו בכלום אפילו לא ברמה של להסיע את הכיסא גלגלים. את לא רוצה להיכנס לזה תתעלמי מהנושא אל תכנסי אליו. אבל לדוגמא הצורה שבה בדרך נס אמא שלו מגיע ולוקחת את הכיסא היא לא מציאותית או שאני חיה פשוט בעולם מקביל ומנותק. יש עוד המון דוגמות שממש הציקו לי אבל לא רוצה לכתוב אותם כאן.
יאאלה תמשיכייש לי הרבה מה לומר בנושא.
אשמח להמשיך בחכמת נשים..
נכון כל כך.למה לקרוא על סבל? כדי לדעת.
ברור מאוד.אני באמת תוהה מה הסיבה שרק בספרים כאלו כמו של ליבי קליין אנשים פתאום מחפשים את ה"מעבר" ואת ה"מה זה נותן"
וואוו זה הולך להיות מעניין...יש לי הרבה מה לומר בנושא.
אשמח להמשיך בחכמת נשים..
וכל מי שלא בחכמת נשים מוזנחת??יש לי הרבה מה לומר בנושא.
אשמח להמשיך בחכמת נשים..
מה עם אלו שלא שם??יש לי הרבה מה לומר בנושא.
אשמח להמשיך בחכמת נשים..
הכל טוב ויפה, אבל כשכל אלה ועוד כמה מתנקזים לתוך ספר אחד - משהו במינון מוגזם. כשאני סוגרת ספר עב כרס מאוד ומלא ועמוס בהתרחשויות ואני מרגישה שחסר בו בשר: תהליכים, התקדמויות, שינוי פנימי אמיתי, ולא רק רצף של סיפורי עלילה טראגיים - משהו פה התפספס מבחינתי.די שבפעם הבאה שאפגוש אשה שבעלה חולה נפש, אדע לדבר אליה קצת יותר ברוֹך, יותר בעדינות. שהיא לא תהיה בשבילי 'אשתו של המשוגע ההוא', אלא גולדי.
מסכימה, ויותר מזה: כשאחד הגיבורים לא מקבל את הדין, ובמקום שיעבור תהליך פנימי עמוק ומפרה - מישהו מבחוץ בא ולוחש על אזנו איך הוא אמור לקבל את הגזירה, ואז בהוקוס פוקוס הגישה שלו משתנה - אז בוודאי שהאמונה שלי לא מתחזקת.טיעון ה'קוראים כדי להתחזק באמונה', לא תקף אצלי. בעיניי, אמונה לא נקנית בקריאת ספרים, היא נקנית בדם וביגיעה. זה שאקרא שהגיבורה לחשה בקול נרגש 'הכל משמים, הכל לטובה', גם כשבעלה גסס, לא ישנה בי כלום.
אני שואלת בעדינות- קראת את הספרים? כי אם יש משהו שאני שמה עליו דגש זה זההכל טוב ויפה, אבל כשכל אלה ועוד כמה מתנקזים לתוך ספר אחד - משהו במינון מוגזם. כשאני סוגרת ספר עב כרס מאוד ומלא ועמוס בהתרחשויות ואני מרגישה שחסר בו בשר: תהליכים, התקדמויות, שינוי פנימי אמיתי, ולא רק רצף של סיפורי עלילה טראגיים - משהו פה התפספס מבחינתי.
מסכימה, ויותר מזה: כשאחד הגיבורים לא מקבל את הדין, ובמקום שיעבור תהליך פנימי עמוק ומפרה - מישהו מבחוץ בא ולוחש על אזנו איך הוא אמור לקבל את הגזירה, ואז בהוקוס פוקוס הגישה שלו משתנה - אז בוודאי שהאמונה שלי לא מתחזקת.
תהליכים, התקדמויות, שינוי פנימי אמיתי,
כנ"ל.ובמקום שיעבור תהליך פנימי עמוק ומפרה - מישהו מבחוץ בא ולוחש על אזנו איך הוא אמור לקבל את הגזירה,
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: