המבוגר האחראי...תגדירי "מבוגרים"...
המבוגר האחראי...תגדירי "מבוגרים"...
לא קראתי את המקור כי פשוט עד כה לא הצלחתי להשיג אף אחד מספריה באנגלית.מזדהה לחלוטין.
בקריאה ראשונה השתוממתי מה לספר זה ולרחל פומרנץ. בקריאה שנייה הוא היה סביל יותר, קריאה שלישית ייקח לי זמן לקרוא כי ממש לא התחברתי אליו. את יתר ספריה אני מסוגלת לקרוא שוב ושוב ושוב.
חברה אמרה לי שהמהדורה המתורגמת עברה צינזור. שירה, נראה שקראת את המקור. האם זה נכון?
.
נראה לי שהבעיה היא יותר הדינמיקה בין גיבורי הסיפור שמובילה לחתונה בלי מסגרת 'מסודרת' של שידוכים.כמדומני הבעיה שם היא שמדובר על המחלה הנוראה 'זו שאין להזכיר את שמה' איידס [כמדומני שגם שם אסור להזכיר את שמה].
ובדרך אגב, בשבועות האחרונים יש בטור ה'רפואה האלטרנטיבית' של ארנון במגזין משפחה, סיפור ארוך על אחד שחלה באיזו מחלה נוראית שלא ניתנת לריפוי, והיא גם מגיפה עם חשש שתדביק את כל האנושות, ואותו רופא מנסה לרפא את המחלה, והוא בכלל טוען שהמחלה ניתנת לריפוי. לא מובן מהי המחלה, איך נדבקים בה, למה היא מגיפה, מה התסמינים שלה, רק איזה סיפור תלוש על רופא שחולה וחבירו חושב שאולי אפשר לרפא אותו.
אולי גם שם מדובר על המחלה הנוראית הנ"ל, 'זו שאין להזכיר את שמה'? וזה לא נשמע קצת מגוחך לספר כזה סיפור בלי שום מסגרת והבנה מינימלית על מה מדובר?
היא היתה פסולת חיתון. הוא היה בחור ישיבה אורתודוקסי.נזכרתי בספר שאם אני לא טועה קראו לו מידע גורלי.. של מי זה?
מסופר משהו על חוזרת בתשובה שרצתה להנשא למישהו שלבסוף התברר שהוא פסול חיתון ..פעם ראשונה שאני עושה ספוילר, אז סליחה אם לא יצא טוב, תיכף (איזו מילה ישנה ממש תואמת לאשכול) נדע.
זוכרת שהיה כתוב שם שזה למבוגרים בלבד. זה נכתב או על הספר עצמו או מטעם הספריה.. לא זוכרת כבר, וכמובן שלא קראתי אותו כמבוגרת (היי, גם היום אני לא מבוגרת).
עריכה:
טוב, הכותרת של הספוילר סתם יצאה כפולה, נדע לפעם הבאה…
טוב.. ככה זה עשרים שנה אחורה.. חשבתי על זה שאולי היה הפוך…היא היתה פסולת חיתון. הוא היה בחור ישיבה אורתודוקסי.
קראו לו דיוויד ולה הלן.טוב.. ככה זה עשרים שנה אחורה.. חשבתי על זה שאולי היה הפוך…
תודה
אבל בואי נראה אם לפחות את זה לא שכחתי: קראו לו אהרון?
התערבב לו ברעם עם גולדעוד דוגמא לספרות אמריקאית מעולה.
הספרים שהופיעו בסדרה:
שלש ההבטחות
החלום
המתעתע
שליחות גורלית
הנסיך מן האנוסים - 2 חלקים
גם לברעם היה ספר שנקרא שליחות גורלית- על הצלת התוספות ע"י תלמידו של ר' יחיאל מפריז.התערבב לו ברעם עם גולד
גולד למיטב זכרוני הוציא 8 ספרים
מה שחסר ברשימה דלעיל הם הספר השלישי על תח ותט, הספר הרביעי שהוא פחות מעניין ואני לא זוכר את שמו, והספר השישי כנ''ל
שליחות גורלית זה על הצלת ויצירת התוס' שלנו בעיירה טוך בזמן שריפת הספרים בצרפת, של ברעם
התערבב לו ברעם עם גולד
בחור ישיבה לשעבר. בהווה עורך דין.הוא היה בחור ישיבה אורתודוקסי.
אכן. עבדו יחדיו בקרייצר את פישביין או משהו כזה.בחור ישיבה לשעבר. בהווה עורך דין.
החלום על המגבעת של יעל רועימתגעגעת גם לספר שאפילו את שמו לא לגמרי זוכרת, משהו שקשור לכובע/מגבעת.
על זוג שהבעל מגיע ממשפחה רפורמית, והם נוסעים להתארח אצל ההורים שלו לכבוד חתונה...
מי זוכר איך קוראים לספר הזה?
מוזמנת להשאיל ממנימתגעגעת גם לספר שאפילו את שמו לא לגמרי זוכרת, משהו שקשור לכובע/מגבעת.
על זוג שהבעל מגיע ממשפחה רפורמית, והם נוסעים להתארח אצל ההורים שלו לכבוד חתונה...
מי זוכר איך קוראים לספר הזה?
פשוט. כי זה תרגום מאד ישן .דבר אחד מאד הפריע לי בספר 'עת לקרוע עת לתפור'.
בכל הספר ה'כיפה' נקראת 'ירמולקה' משום מה. זה צורם מאד.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: