יעל!!!!!!!!!!!!!
משתמש מקצוען
סתם מעניין אותי...
למה כלום בספר חסידים?
למה כלום בספר חסידים?
אולי כי הסופרת באמת כזו??סתם מעניין אותי...
למה כלום בספר חסידים?
ליבי קליין כתבה שבגלל שהיא חסידית, ומגיעה מרקע כזה-קל לה להתחבר לדמויות חסידיות.אולי כי הסופרת באמת כזו??
דווקא זה אחד הדברים שאהבתי בספר. מרגישה בבית...
היא נראה לי חסידת חב"דליבי קליין כתבה שבגלל שהיא חסידית, ומגיעה מרקע כזה-קל לה להתחבר לדמויות חסידיות.
ניסינו לשכנע אותה לכתוב על ליטאים, בא נראה אם נצליח
היא חבדהיא נראה לי חסידת חב"ד
יש מלא בספרים שלה על חב"ד
חשבתי אולי זה בגלל שבסוף כל המשפחות מתחתנות אחת עם השניה אז צריך שכולם היו חסידיםליבי קליין כתבה שבגלל שהיא חסידית, ומגיעה מרקע כזה-קל לה להתחבר לדמויות חסידיות.
ניסינו לשכנע אותה לכתוב על ליטאים, בא נראה אם נצליח
יואל הוא ליטאי ונראה לי שגם מאיר אדלריואל הוא לא ליטאי? יש לו נערעוון כמו בריסקער והוא פארביסען כמו חזונאישניק (לא מתכוונת לזלזל)
סותרת את עצמךיואל הוא ליטאי ונראה לי שגם מאיר אדלר
מקווה שליבי תתחיל לכתוב גם על ליטאים
חסידים\ ליטאים זה לא כל החיים.סותרת את עצמך
וזה ברור שסופרת כותבת מהסביבה החברתית שלה. מהשקפת עולמה . למה שתכתוב על ליטאי כדמות מרכזית?
היא לא סותרת.סותרת את עצמך
וזה ברור שסופרת כותבת מהסביבה החברתית שלה. מהשקפת עולמה . למה שתכתוב על ליטאי כדמות מרכזית?
היא חסידת חב''ד ודווקא אין הרבה דמויות חב''דיות בסיפור. לפחות לא מרכזיות.היא נראה לי חסידת חב"ד
יש מלא בספרים שלה על חב"ד
מאיר אדלר חסידייואל הוא ליטאי ונראה לי שגם מאיר אדלר
באמת אבל לא הכי מובן לי איך בעצם הולך אצל שכטר ההורים והאחים חסידיים והניה נשואה ליואל הליטאי?מאיר אדלר חסידי
נראה לי שדווקא ליבי מגוונת.היא לא סותרת.
היא פשוט נתנה דוגמא כמה קצת דמויות ליטאיות יש לעומת הדמויות החסידיות...
וזה נכון, אפשר קצת יותר לגוון.
יש הרבה משפחות כאלו, חסידיות לגמרי וילד אחד שיצא ליטאי. (או להפך)באמת אבל לא הכי מובן לי איך בעצם הולך אצל שכטר ההורים והאחים חסידיים והניה נשואה ליואל הליטאי?
מה שנראה לי שהיה זה שפשוט בספרים הראשונים ליבי לא ממש כתבה מפורש עליהם ולא תכננה שזה יהיה סדרה אז פשוט יצא ככה
אני צודקת @ליבי קליין ?
איפה המגזר הליטאי שולט?ברוב הספרים אין כמעט איזכורים חסידיים והמגזר הליטאי שולט, אז דווקא ליבי גורמת להרבה אנשים להכיר טוב יותר את המגזר החסידי.
על מאיר אדלר אין לי מושג,יואל הוא ליטאי ונראה לי שגם מאיר אדלר
התכוונתי לרוב הספרים בשוק לא לספרים של ליבי.איפה המגזר הליטאי שולט?
יש כל הזמן איזכורים חסידיים כדוגמת: שטריימלים, גלגול הפאות, מקוה וכו'....
????התכוונתי לרוב הספרים בשוק לא לספרים של ליבי.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: