ברור.נכתב ע"י רחל;499706:זה שגדולי ישראל השתמשו ביצירות גוייות לא אומר שזה מקובל
גם הבעש"ט היה לוקח מנגינות גוייות- אבל הוא קידש אותן, ואף אחד מאיתנו לא יכול להשוות את עצמו לגדולי עולם שלקחו יצירות מסוימות והפכו אותן לשירי קודש!
נכתב ע"י אושר;499698:באשר למוזיקה: לא חדש בכלל הדבר שהרבה גדולי ישראל השתמשו בניגוני גויים. הניגון "האפ קוזק" לדו' מיוחס לסבא משפולי, שלבש עור של דוב ורקד אצל הפריצים ("הדוב המרקד") ואח"כ מידי שמחת תורה היה רוקד את הניגון הזה, למרות שהפריצים הם אלו שהביאו את הניגון!!! וכבר שמעתי בעצמי את הפסק שאומר כי מנגינה אינה מקבלת טומאה מלבד (כפי שציינה נוי) מוזיקה כניסייתית ומלבד שירי עגבים (והבעיה בשירים אלו לא הטומאה אלא בגלל שזה עלול להזכיר לאדם את המילים המקוריות של השיר.)
מי שלא מעוניין להכניס הביתה מוזיקה קלאסית- בבקשה. אני יכולה לתת עוד כמה רעינות, כמו- ציור נוף של גויים (לכו תדעו מה הייתה הכוונה שלהם באותה שעה... ) או חפצי אמנות... או אפילו לוגואים של חברות גויות...
נכתב ע"י רחל;499706:זה שגדולי ישראל השתמשו ביצירות גוייות לא אומר שזה מקובל
גם הבעש"ט היה לוקח מנגינות גוייות- אבל הוא קידש אותן, ואף אחד מאיתנו לא יכול להשוות את עצמו לגדולי עולם שלקחו יצירות מסוימות והפכו אותן לשירי קודש!
נכתב ע"י אושר;499698:אני חושבת שאם הבת שלי תקרא כזה דבר עניין קו התאריך יהיה לה הרבה יותר נהיר וברור מאשר בשיעור ג"ג בבית הספר.
פשוט תעבירי קוווים שחורים בלורד ארטליין חזק. (בילדותי תמיד ניסיתי לפענח מה צינזרו, ואם הצלחתי, ידעתי מה לא טוב לקרוא...)נכתב ע"י ראש_יהודי;499733:אני אישית לא קראתי את הספרים האלו ודומיהם, אבל ראיתי אותם (כאמור) בהקרנות בבית ספר,
מעניין אותי אם היית נותנת לבת שלך לקרא אותו מלכתחילה?
האמת שכל הספרים הללו עם כמה מחיקות טיפקס (כמו שאמרה מיג וכמו שהיינו מנסים לגרד מהספרים שלקחנו מהספריה כשצינזרו לנו כל 2 משפטים משהו)
היו יכולים להקרא בלי בעיה, אם היינו רוצים להביא לבנותינו לקרוא (שלי עדיין פיצפוניות ).
אבל מצד שני הם היו יכולים גם לאבד מהיופי שלהם (עיין ערך להימן והנסיו לחרדו).
נכתב ע"י אות ומופת;499714:אני לא חוששת מזעזוע (אם כבר אז מאי-זעזוע), אלא מהשחתה פנימית של הנפש בכך שילד קורא את זה כמשהו מאוד מושך. ואני אומרת בכנות, שהתיאורים האלה ממש מזילים ריר. הציטוט של לא יאמר אי אפשי וכו' הוא מהגמרא, נדמה לי של אחת מנשות האמוראים (ילתה? או אולי ברוריה?).
.
נכתב ע"י אות ומופת;499739:אושר, האם שמעת הרצאות בנושא גם על פי תורת החסידות? ואם כן, אז את זוכרת על פי איזה מקורות, בגדול, זה היה?
ומעניין אותי, מה בעצם יש לדבר כל כך הרבה על מוזיקה קלאסית, אם לכאורה אין בה בעיה?
נכתב ע"י נוי;499734:פשוט תעבירי קוווים שחורים בלורד ארטליין חזק. (בילדותי תמיד ניסיתי לפענח מה צינזרו, ואם הצלחתי, ידעתי מה לא טוב לקרוא...)
מה את רוצה, שנקלקל אותך?נכתב ע"י ראש_יהודי;499745:הבעיה שבשביל להעביר ארטליין, צריך לקרוא את הספר, ומשום מה אני לא מרגישה בנוח גם בתור אישה (שאמורה לדעת לסנן מה טוב ומה לא) לקרוא את הספרים האלו, למרות שמאד הייתי רוצה...
כי אני אומרת לעצמי, אם זה בגדר ספק כדאי, אז עדיף שלא לקרוא מראש, אבל יכול להיות שאני טועה ואין בעיה בקריאת ספרים הללו מלכתחילה...
נכתב ע"י אות ומופת;499764:אני מתנצלת מקרב לב אם זה היה נשמע כמו בחינה! ממש לא. פשוט אמרת משהו שעניין אותי, רציתי לשמוע על זה.
ואכן חידשת לי. כמו שאת לא ידעת שיש גישה שפוסלת את המוזיקה הזו, אני לא ידעתי שיש גישה שמרוממת אותה לדרגת מוזיקה שאפשר להשפיע איתה באופן חיובי על הלבבות, ושרבנים מעבירים על זה הרצאות
גם אני לא זוכרת את המקורות המדוייקים בעניין זה. אבל אני יודעת בערך מאיפה הם מגיעים, וזה בעיקר משדה החסידות. בליקוטי מוהר"ן אני יודעת שמדובר על זה, וגם במקורות של חב"ד, אבל אני לא יודעת איזה בדיוק.
בכל מקרה, גם בלי לדעת לצטט את המקור, אני יודעת שמורה דרכנו סובר כך, וזה מספיק לי.
אפשר בהחלט להבין זאת.משחרב בית המקדש, הגולים ברוב יגונם לא יכלו לשמוע אף צליל ("על נהרות בבל" עי"ש)נכתב ע"י אושר;499771:אם כבר הזכרתי קודם שכנים אז יש אצלי שכנה אחת בבניין שהם לא שומעים בכלל מוזיקה (אפילו לא ניגוני הבעש"ט) רק בראש חודש, ככה המנהג שלהם וככה הרב שלהם פסק.
אני מכבדת ומעריכה את זה מאוד, אבל האם זה אומר שמוזיקה היא דבר פסול?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: