blue eagle
משתמש מקצוען
צולנט כבד לנו מידי
מה אתם מכינים
ואם אפשר לתת מתכונים מדוייקים?
אנחנו לפעמים עושים צולנט אורז לאחרונה משהו לימד אותנו
זה ככה
לבשל אורז (כפי הצורך) חצי בישול (עד שהמים רותחים)
אח"כ לשטוף מהמים לתבל בשמן זית מלח פלפל שחור +_טימין/רוזמרין/יש ששמים קינמון/זירעי כוסברה טחונה.
לטגן 2 בצלים חתוכים גס בשיר שבו אתם מכינים את התבשיל
לשים מעל פרוסות תפו"א עבות
ומעל פרוסות דלעת עבות ומעל קצת מהאורז
ואז שמים עוף משומן בשמן זית פלפל שחור תבלינים....(לא מבושל בכלל)
ומעל את שאר האורז
ניתן לשים שוב עוף מלמעלה +פרוסות דלעת מפוזרות...
(פעמים ששמים חתיכות חזה עוף בתוך האורז)
מגביהים את האש עד לרתיחה (זה קורה מהר כי אין נוזלים)
ואז שמים על האש הכי נמוכה שקיימת לכם בבית אני ממניך את הלהבה הכי קטנה עד שלב לפני שכבת)
בין המכסה לסיר שמים נייר כסף שיהיה אטום
בשבת בבוקר אפשר כבר להוציא את הנייר כסף
עונג שבת אמיתי!
נ.ב. אם מכינים עם אורז מלא אז לבשל קודם את האורז קצת יותר (רק שיפתח ולא שיתרכך) ולתבלן יותר עם שמן זית / תבלינים....
מה אתם מכינים
ואם אפשר לתת מתכונים מדוייקים?
אנחנו לפעמים עושים צולנט אורז לאחרונה משהו לימד אותנו
זה ככה
לבשל אורז (כפי הצורך) חצי בישול (עד שהמים רותחים)
אח"כ לשטוף מהמים לתבל בשמן זית מלח פלפל שחור +_טימין/רוזמרין/יש ששמים קינמון/זירעי כוסברה טחונה.
לטגן 2 בצלים חתוכים גס בשיר שבו אתם מכינים את התבשיל
לשים מעל פרוסות תפו"א עבות
ומעל פרוסות דלעת עבות ומעל קצת מהאורז
ואז שמים עוף משומן בשמן זית פלפל שחור תבלינים....(לא מבושל בכלל)
ומעל את שאר האורז
ניתן לשים שוב עוף מלמעלה +פרוסות דלעת מפוזרות...
(פעמים ששמים חתיכות חזה עוף בתוך האורז)
מגביהים את האש עד לרתיחה (זה קורה מהר כי אין נוזלים)
ואז שמים על האש הכי נמוכה שקיימת לכם בבית אני ממניך את הלהבה הכי קטנה עד שלב לפני שכבת)
בין המכסה לסיר שמים נייר כסף שיהיה אטום
בשבת בבוקר אפשר כבר להוציא את הנייר כסף
עונג שבת אמיתי!
נ.ב. אם מכינים עם אורז מלא אז לבשל קודם את האורז קצת יותר (רק שיפתח ולא שיתרכך) ולתבלן יותר עם שמן זית / תבלינים....