אני אשתדל לכתוב הכי ברור שאפשר
אם משהו לא ברור, או שיש לכן שאלות, לא להתבייש
בעקרון תבנית הסמאש בנויה מ-2 חלקים, השלב הראשון הוא לאפות עוגה (הכי יפה שוקולד) ב-2 החלקים
לשמן את התבנית טוב טוב לפני ששמים את הבלילה של העוגה ואחרי שהעוגה מתקררת לחלץ אותה בעדינות
גם אם היא מתפרקת או לא יוצאת ממש יפה ואחידה זה לא נורא כי את כל החורים מכסים עם קצפת.
השלב השני הוא ההכנה של הבסיס, בשלב הזה משתמשים רק בחלק התחתון של התבנית (עם החלק העליון סיימנו)
ממיסים שוקולד צימקאו (בדגש על צימקאו ולא על שוקולד אחר, צריך שזה יהיה יציקתי ולא יימס) בצבע שרוצים
אם רוצים לבן אז לבן, אם רוצים צבע אחר מערבבים צבע מאכל לשוקולד אחרי ההמסה של השוקולד
הכמות שצריך היא בערך 500 גרם צימקאו.
עם מברשת מורחים את הדפנות והתחתית של התבנית בלפחות 3 שכבות של צבע כדי שזה יהיה אטום ולא ייסדק ומניחים להתייבש (לא צריך במקרר ולא במקפיא). כשזה מתקשה מחלצים בעדינות מהתבנית, אם עשיתן את זה טוב זה יוצא בשניות.
השלב הבא הוא הציפוי של העוגה והקישוט- מכניסים את העוגה שאפינו בחלק התחתון של התבנית בעדינות לתוך בסיס השוקולד- עדיף לחתוך לה את השוליים כדי שהיא תיכנס בקלות ולא תסדוק את השוקולד.
מעל העוגה מורחים קצפת מוקצפת ומעל מניחים את החלק העליון של העוגה ומצפים אותו מכל צדדיו בקצפת. בשלב הזה העוגה מוכנה ונשאר רק לקשט אותה בשושנים יפות.
מקציפים קצפת לקצפת יציבה ומזלפים עם צנטר רוזטות (M1) שושנים יפות בתנועות סיבוביות וצמודות ככל שניתן
כמובן אפשר לשחק עם צבעי מאכל להנאתכן....
מקווה שהייתי מספיק ברורה....